Jump to content

elias stratakis

simple Members
 • Posts

  457
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  elias stratakis reacted to LAMMERGEIER in Εκκίνηση επιχείρησης για νέους αγρότες.   
  Ε3: 077
  Ε1: 659
  Καλημέρα.
 2. Upvote
  elias stratakis got a reaction from PanosBal in Εκκίνηση επιχείρησης για νέους αγρότες.   
  Καλημέρα! Ορισμένοι αγρότες έχουν επιδοτηθεί το ποσό 15.400,00 με αιτιολογία: Εκκίνηση επιχείρησης για νέους αγρότες. Σε ποιους κωδικούς των εντύπων Ε1 και Ε3 καταχωρείται;
 3. Upvote
  elias stratakis got a reaction from THEOMI in Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;   
  Τελικά τι ισχύει με το περίφημο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής;
  Τι θα απαντάμε πλέον στους πελάτες μας που ρωτάνε γι αυτό;
  Υπάρχει σωτηρία;
  Να ευελπιστούμε σε μια καλύτερη, μετά θάνατον, ζωή;
  Λέτε να βρέξει;
  Να κουρέψω τα πρόβατα;
  Να κλαδέψω την κρεβατίνα;
 4. Upvote
  elias stratakis reacted to koustis in ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ ΤΑΠΙΤ (ΤΑΞΥ) Ή ΟΧΙ;   
  Για πελάτη μου ψάχνω και βρήκα τα εξής : 
  Τομέας Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων 
  Ο Κλάδος Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων εντάχθηκε στο ΤΑΠΙΤ από την έναρξη λειτουργίας του (1-10-2008) βάση του Ν.3655 (ΦΕΚ 58/Α’/3-4-2008),ως Τομέας Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων με πλήρη οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια.
  Ο ανωτέρω Τομέας διέπεται από τις καταστατικές διατάξεις του αντίστοιχου εντασσόμενου Ταμείου και Κλάδου, οι οποίες καθίστανται εφεξής καταστατικές διατάξεις του Τομέα αυτού, καθώς και τις διατάξεις της γενικότερης νομοθεσίας, όπως αυτές εκάστοτε ισχύουν.
  Σκοπός του Τομέας είναι η καταβολή Εφάπαξ Βοηθήματος στους ασφαλισμένους τους ή στα μέλη της οικογένειάς τους σε περίπτωση θανάτου τους, κατά τα προβλεπόμενα από τις οικείες καταστατικές διατάξεις του και της γενικότερης Νομοθεσίας, όπως εκάστοτε ισχύουν.
  Από την σελίδα του ΤΑΠΙΤ. 
  Υπηρεσιακό Σημείωμα για την επέκταση της ασφάλισης του Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων 16.10.13 Σύμφωνα με το ΦΕΚ τ.Β 1753/18-07-2013, έχει επεκταθεί η ασφαλιστική κάλυψη του Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑ.Π.Ι.Τ., από την ημερομηνία δημοσίευσης του ανωτέρω ΦΕΚ, στις κάτωθι περιοχές:
  Σε όλο το Νομό Θεσ/νίκης, Καβάλας, Δράμας, Λάρισας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Ευβοίας και Κυκλάδων. Ειδικά για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, η ασφάλιση επεκτείνεται σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ναυπακτίας.
  Για εισφορές, που αφορούν το χρονικό διάστημα από 18/07/2013 έως και 30/09/2013, το Δ.Σ. του ΤΑ.Π.Ι.Τ. αποφάσισε, ότι δεν θα καταβληθούν πρόσθετα τέλη.
  Επίσης από την ιστοσελίδα του ΤΑΠΙΤ
   
  Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα επίσης, 
   
  Εγκύκλιος ΙΚΑ 75/11-08-2008 
   
  Γ. ΥΠΑΓΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ

  Σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού του τ. ΤΑΞΥ, στην ασφάλιση του εντασσόμενου κλάδου υπήγοντο υποχρεωτικά και αυτοδίκαια:

  α) Τα πρόσωπα που παρέχουν κατά κύριο επάγγελμα εξαρτημένη εργασία έναντι αμοιβής στα ξενοδοχεία ύπνου και τα εστιατόρια ή κυλικεία αυτών, περιλαμβανομένων και των τύπου MOTELS, BUNGALOWS και εν γένει ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, όπως και των οικοτροφείων και ενοικιαζόμενων δωματίων των οποίων η συνολική δύναμη ανέρχεται σε τουλάχιστον δέκα (10) κλίνες.

  Τα ανωτέρω πρόσωπα συνεχίζουν την υπαγωγή τους στην ασφάλιση του κλάδου και κατά τον χρόνο κατά τον οποίο δικαιωματικώς ή και για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς τους, δεν παρέχουν εξαρτημένη εργασία, πλην όμως τυγχάνουν εν όλω ή εν μέρει των αποδοχών των (άδεια, στράτευση κ.λ.π.).

  β) Το πάσης φύσεως προσωπικό του ΤΑΞΥ καθώς και ο νομικός Σύμβουλος αυτού, μετά την συμπλήρωση 5ετούς υπηρεσίας στο Ταμείο.

  γ) Τα πρόσωπα που παρέχουν την προσωπική τους απασχόληση με σύμβαση μίσθωσης έργου, εφόσον πρόκειται για απασχόληση η οποία παρέχεται κατά κύριο επάγγελμα και όσον αφορά τον χρόνο και τον τόπο απασχόλησης με συνθήκες απαντώμενες στις μισθώσεις εργασίας. Απασχολήσεις της μορφής αυτής στον ίδιο εργοδότη, οι οποίες αντιστοιχούν σε λιγότερες των 5 ημερών εργασίας κατά μήνα δεν καταλαμβάνονται από την πρόβλεψη αυτή.
   
   
  Στο τέλος της εγκυκλίου έχει και τον πίνακα της χωρικής έκτασης του τέως ΤΑΞΥ. 
   
  Δηλαδή για να απαντήσω στο ερώτημά σου , αν το ξενοδοχείο ,ή ενοικιαζόμενα δωμάτια , ή MOTEL έχει πάνω από 10 κλίνες και βρίσκεται σε κάποια από τις περιοχές αυτές ( πρακτικά όλη η Ελλάδα ) η καθαρίστρια σου θα ασφαλιστεί στο ΤΑΞΥ υποχρεωτικά ανεξάρτητα αν έχει η όχι προηγούμενη ασφάλιση στο ταμείο αυτό. 
 5. Upvote
  elias stratakis got a reaction from k+g+a in μυφ υποβολη διορθωσης ως 22/2/2016   
  Θα το προτείνω, αν και όλοι θα με κράξετε...
  Μπείτε στον κόπο να υποβάλετε τις ΜΥΦ του 2015 τώρα, πριν τις δηλώσεις.
  Να προλάβουμε να τις διασταυρώσουμε πριν υποβάλουμε τις ΦΔ.
  Να μην περάσουμε τα ίδια....
  Να διασταυρώσουμε τουλάχιστον τα έσοδα...
 6. Upvote
  elias stratakis reacted to parmenion1 in μυφ υποβολη διορθωσης ως 22/2/2016   
  Εγω βαρεθηκα , δνε ξερω τι κανετε σεις , αλλά...
   
  Στ Αρχιδιάκου το μαντρι!!!!!
   
  Τέλος
 7. Upvote
  elias stratakis got a reaction from vvxk in ΕΧΩ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ 1/1/2007 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΛΟΓΩ ΤΖΙΡΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΡΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ 1/7/2010 ΛΟΓΩ ΤΟΥ Ν.3842/2011;   
  Βάση λογικής και σύμφωνα με την γνώμη υπαλλήλου στην ΔΟΥ, δεν υποχρεούται να εκδίδει στοιχεία για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και δεν ζητάει επιστροφή ΦΠΑ, όπως οι αγρότες του ειδικού. Γι αυτό και δεν εντάσσεται ούτε στο ειδικό ούτε στο κανονικό καθεστώς. Το θέμα είναι μην υπάρχει πρόβλημα με την ΔΟΥ περί μη δήλωσης δραστηριότητας.Γι αυτό πρέπει να δοθεί διευκρινιστική από το υπουργείο (να 'ταν μόνο αυτή...).
  Άρα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις κατηγορίες αγροτών: 1) Αγρότες του κανονικού καθεστώτος.
  2) Αγρότες του ειδικού καθεστώτος.
  3) Αγρότες κανενός καθεστώτος.
  Ίσως προκύψουν κι άλλες κατηγορίες αγροτών στην πορεία. 
  Όσο έχουμε φαντασία θα έχουμε και κατηγορίες.
 8. Upvote
  elias stratakis got a reaction from ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ή ΔΥΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝ ΠΡΩΤΙΜΑΤΕ   
  Όλα αυτά που λες Κωστή έχουν αρχίσει και τα εφαρμόζουν αναδρομικά. 
  Ζητάνε πίσω ΦΠΑδες παλιών ετών και πέφτει κλάμα. Σου βγάζουν λάθος τις δηλώσεις και οι αγρότες τα βάζουν με εμάς κτλ. 
  Και εδώ πάλι εμείς φταίμε...
  Πάντως στα επενδυτικά προγράμματα πρέπει να παρουσιάσεις έργο τεκμηριωμένο για να πάρεις τα λεφτά. Τουλάχιστον όσο καιρό ασχολούμαι σχετικά.
 9. Upvote
  elias stratakis got a reaction from ype in ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ή ΔΥΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝ ΠΡΩΤΙΜΑΤΕ   
  Και πάλι επιμένω ότι, δεν είναι όλοι οι αγρότες το ίδιο.
  Τουλάχιστον, στην περιοχή μου (Πλάτανος Κισσάμου), δεν έγινε τέτοια κατάχρηση επιδοτήσεων. Όσοι πήραν επιδοτήσεις έφτιαξαν θερμοκήπια, πήραν τρακτέρ, αγόρασαν γη, έφτιαξαν δεξαμενές και αρδευτικά έργα και γενικά εκσυγχρονίστηκε ο αγροτικός κόσμος.
  Αποτέλεσμα της εκσυγχρόνισης αυτής, είναι να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να αποκτήσουν χρήματα από την αγροτική γη. Συμφωνώ ότι βγάζουν λεφτά, αλλά να μη ξεχνάς ότι τα βγάζουν δουλεύοντας, όχι από την επιδότηση.
  Στο κάτω - κάτω όλες οι επιχειρήσεις, όταν παίρνουν επιδοτήσεις σκοπό έχουν να αυξήσουν τα έσοδα τους, με τον εκσυγχρονισμό τους, μέσω αυτών των επιδοτήσεων.
  Όσον αφορά τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, εδώ δεν έτυχε να πάρουν σχεδόν ποτέ τέτοιο πράγμα. Τουλάχιστον από όσο γνωρίζω, είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός μου χεριού οι φορές που πήραν κάτι ψίχουλα. Και να ξέρεις ότι έχουν πληρώσει υπέρογκα ποσά, όσοι είχαν θερμοκήπια κάποτε. Γι αυτό και τώρα, που είναι προαιρετική η ασφάλιση, σχεδόν κανείς δεν ασφαλίζεται στον ΕΛΓΑ, μιας και θεωρεί χαμένα ότι χρήματα δώσει.
  Μπορεί εδώ, στην περιοχή μου, να είναι λιγότερο έξυπνοι από ότι στην δική σου. Το παραδέχομαι.
  Μιας και το θέμα ξεφεύγει, όμως, από την πραγματική ύπαρξη του (Η φορολογία των αγροτικών ΟΕ και ΕΠΕ ήταν - και όχι πως ξόδεψαν οι αγρότες τις επιδοτήσεις τους) θα κλείσω λέγοντας, ότι, όταν οι αγρότες έχουν λεφτά, τότε έχουμε και όλοι μας.
  Αν βγάλουν οι αγρότες ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ χρήματα θα τα διαθέσουν στην αγορά (μπακάλικο, Σ.Μάρκετ, οικοδομή, κτλ) θα δουλέψουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, θα έχουμε και εμείς δουλειά.
  Αυτά τουλάχιστον για την περιοχή μου.
  Και εδώ έφτιαξαν οικοδομές και σπούδασαν και παιδιά και πήραν και 4Χ4, αλλά αφού έφτιαξαν πρώτα την αγροτική τους επιχείρηση και δουλεύοντας με πάρα πολύ κόπο.
  Να είσαι σίγουρη ότι, όσοι παράγουν ακόμα και μπορούν να αγοράζουν, αυτοί δεν ζούνε από τις επιδοτήσεις, όπως έχει επικρατήσει να λένε για τους αγρότες.
  Δεν είναι απαραίτητο όποιος έχει πάρει επιδοτήσεις και έχει χτίσει σπίτια ή έχει πάρει δίλιτρα αμάξια, ότι τα πήρε με την επιδότηση. Μπορεί κάλλιστα με την επιδότηση να έφτιαξε την επιχείρηση του η οποία στην συνέχεια να του απέφερε τα έσοδα που του επέτρεψαν να κάνει αυτές τις αγορές.
  Ή μήπως αυτό το δικαίωμα, το έχουν μόνο όσοι έχουν εμπορικές επιχειρήσεις;
  Ή μήπως δεν βγαίνουν επιδοτήσεις για εμπορικές επιχειρήσεις;
 10. Upvote
  elias stratakis got a reaction from ype in ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ή ΔΥΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝ ΠΡΩΤΙΜΑΤΕ   
  Αναρωτιέμαι, μονάχα, γιατί αφού είναι τόσο επικερδές επάγγελμα η αγροτική εργασία (με δίλιτρα αμάξια, τρελές επιδοτήσεις, ψεφτοεπιχειρήσεις, ψευτοκατασκεύες κτλ) ο κόσμος που ασχολείται με τα αγροτικά ελαχιστοποιείται.
  Γιατί τότε όλος ο κόσμος έφυγε από την επαρχία και το 90% της χώρας στριμώχθηκε σε πόλεις;
  Οι πραγματικοί αγρότες πλέον πόσοι είναι;
  1%-2% του πληθυσμού της χώρας ή παραπάνω;
  Αυτοί λοιπόν καταστρέψανε την χώρα;
  Είναι πρωτογενής τομέας, με πολλές δαπάνες και εχθρό την φύση και τις καιρικές συνθήκες.
  Αλλά όπως υπάρχουν παντού λαμόγια, θα υπάρχουν και στον αγροτικό κόσμο και τέτοιοι. Αλλά όπως και αλλού, δεν κρατάνε πολύ.
  Σταματήστε λοιπόν τον  τόσο πόλεμο και μην παίζεται το παιχνίδι που θέλουν οι κυβερνόντες. Διαίρει και βασίλευε...
   
  Κωστή Θα το κάνω αυτό που λες.
  Έχω χρόνο;
 11. Upvote
  elias stratakis reacted to broster in ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ή ΔΥΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝ ΠΡΩΤΙΜΑΤΕ   
  Επειδή και εμείς είμαστε από αγροτική οικογένεια .....
  Επιδότησεις πέρναμε , αλλά λόγω της καλλιέργειας (ελιά) τότε δινόνταν με βάση τη παραγωγή , λοιπόν για όσους ξέρουν η ελιά είναι μακροχρόνιας απόδοσης , σπάνια κάνει καρπό δύο συνεχόμενα έτη και υπό προϋποθέσεις , ε λοιπόν η επιδότηση (μη φανταστείτε χρήμα ...) πήγαινε για να ζεί η οικογένεια που δεν είχε άλλη πηγή εισόδήματος την χρονιά που δεν παρήγαγε καρπό ..... Εκτός και αν οι αγρότες έχουν από πριν πληρωμένους λογαριασμούς , πληρωμένα τα έξοδα διαβίωσης και διατροφής και βέβαια πληρωμένες τις λοιπές δαπάνες που χρειάζεται η οικογένεια .....
   
  Δυστυχώς αρκετοί βάζουν ως συνήθως στο ίδιο τσουβάλι όλους τους αγρότες ,χωρίς βέβαια να έχουν παει όχι να σηκώσουν τσάπα αλλά βόλτα σε χωράφι με οποιαδήποτες καιρικές συνθήκες .......
   
  Και για το φορολογικό , η τεκμαρτή φορολογία των αγροτών γιατί δώθηκε ? Ως κίνητρο και ως βοήθημα και για τους πραπάνω λόγους , δυστυχώς στην κοινωνία της αριθμολαγνίας που ζούμε σήμερα όλα πρέπει να μετριόνται ψυχρά ....
 12. Upvote
  elias stratakis got a reaction from broster in ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ή ΔΥΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝ ΠΡΩΤΙΜΑΤΕ   
  Και πάλι επιμένω ότι, δεν είναι όλοι οι αγρότες το ίδιο.
  Τουλάχιστον, στην περιοχή μου (Πλάτανος Κισσάμου), δεν έγινε τέτοια κατάχρηση επιδοτήσεων. Όσοι πήραν επιδοτήσεις έφτιαξαν θερμοκήπια, πήραν τρακτέρ, αγόρασαν γη, έφτιαξαν δεξαμενές και αρδευτικά έργα και γενικά εκσυγχρονίστηκε ο αγροτικός κόσμος.
  Αποτέλεσμα της εκσυγχρόνισης αυτής, είναι να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να αποκτήσουν χρήματα από την αγροτική γη. Συμφωνώ ότι βγάζουν λεφτά, αλλά να μη ξεχνάς ότι τα βγάζουν δουλεύοντας, όχι από την επιδότηση.
  Στο κάτω - κάτω όλες οι επιχειρήσεις, όταν παίρνουν επιδοτήσεις σκοπό έχουν να αυξήσουν τα έσοδα τους, με τον εκσυγχρονισμό τους, μέσω αυτών των επιδοτήσεων.
  Όσον αφορά τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, εδώ δεν έτυχε να πάρουν σχεδόν ποτέ τέτοιο πράγμα. Τουλάχιστον από όσο γνωρίζω, είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός μου χεριού οι φορές που πήραν κάτι ψίχουλα. Και να ξέρεις ότι έχουν πληρώσει υπέρογκα ποσά, όσοι είχαν θερμοκήπια κάποτε. Γι αυτό και τώρα, που είναι προαιρετική η ασφάλιση, σχεδόν κανείς δεν ασφαλίζεται στον ΕΛΓΑ, μιας και θεωρεί χαμένα ότι χρήματα δώσει.
  Μπορεί εδώ, στην περιοχή μου, να είναι λιγότερο έξυπνοι από ότι στην δική σου. Το παραδέχομαι.
  Μιας και το θέμα ξεφεύγει, όμως, από την πραγματική ύπαρξη του (Η φορολογία των αγροτικών ΟΕ και ΕΠΕ ήταν - και όχι πως ξόδεψαν οι αγρότες τις επιδοτήσεις τους) θα κλείσω λέγοντας, ότι, όταν οι αγρότες έχουν λεφτά, τότε έχουμε και όλοι μας.
  Αν βγάλουν οι αγρότες ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ χρήματα θα τα διαθέσουν στην αγορά (μπακάλικο, Σ.Μάρκετ, οικοδομή, κτλ) θα δουλέψουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, θα έχουμε και εμείς δουλειά.
  Αυτά τουλάχιστον για την περιοχή μου.
  Και εδώ έφτιαξαν οικοδομές και σπούδασαν και παιδιά και πήραν και 4Χ4, αλλά αφού έφτιαξαν πρώτα την αγροτική τους επιχείρηση και δουλεύοντας με πάρα πολύ κόπο.
  Να είσαι σίγουρη ότι, όσοι παράγουν ακόμα και μπορούν να αγοράζουν, αυτοί δεν ζούνε από τις επιδοτήσεις, όπως έχει επικρατήσει να λένε για τους αγρότες.
  Δεν είναι απαραίτητο όποιος έχει πάρει επιδοτήσεις και έχει χτίσει σπίτια ή έχει πάρει δίλιτρα αμάξια, ότι τα πήρε με την επιδότηση. Μπορεί κάλλιστα με την επιδότηση να έφτιαξε την επιχείρηση του η οποία στην συνέχεια να του απέφερε τα έσοδα που του επέτρεψαν να κάνει αυτές τις αγορές.
  Ή μήπως αυτό το δικαίωμα, το έχουν μόνο όσοι έχουν εμπορικές επιχειρήσεις;
  Ή μήπως δεν βγαίνουν επιδοτήσεις για εμπορικές επιχειρήσεις;
 13. Upvote
  elias stratakis got a reaction from broster in ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ή ΔΥΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝ ΠΡΩΤΙΜΑΤΕ   
  Αναρωτιέμαι, μονάχα, γιατί αφού είναι τόσο επικερδές επάγγελμα η αγροτική εργασία (με δίλιτρα αμάξια, τρελές επιδοτήσεις, ψεφτοεπιχειρήσεις, ψευτοκατασκεύες κτλ) ο κόσμος που ασχολείται με τα αγροτικά ελαχιστοποιείται.
  Γιατί τότε όλος ο κόσμος έφυγε από την επαρχία και το 90% της χώρας στριμώχθηκε σε πόλεις;
  Οι πραγματικοί αγρότες πλέον πόσοι είναι;
  1%-2% του πληθυσμού της χώρας ή παραπάνω;
  Αυτοί λοιπόν καταστρέψανε την χώρα;
  Είναι πρωτογενής τομέας, με πολλές δαπάνες και εχθρό την φύση και τις καιρικές συνθήκες.
  Αλλά όπως υπάρχουν παντού λαμόγια, θα υπάρχουν και στον αγροτικό κόσμο και τέτοιοι. Αλλά όπως και αλλού, δεν κρατάνε πολύ.
  Σταματήστε λοιπόν τον  τόσο πόλεμο και μην παίζεται το παιχνίδι που θέλουν οι κυβερνόντες. Διαίρει και βασίλευε...
   
  Κωστή Θα το κάνω αυτό που λες.
  Έχω χρόνο;
 14. Upvote
  elias stratakis reacted to ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ή ΔΥΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝ ΠΡΩΤΙΜΑΤΕ   
  Ηλία,
  του πέταξα ωστόσο (του θεοχάρη) και αυτό:
   
      Stavroulakis Konstantinosδημοσίευσε στοHarry Theoharis 14 Δεκεμβρίου · Τροποποιήθηκε
  Θέμα: Μήπως έχει γίνει λάθος με την επικείμενη φορολόγηση αγροτών με Ομόρυθμες ή Ετερρόρυθμες εταιρείες; 

  κ. Γενικέ,
  Έως 31/12/13 οι αγρότες είχαν τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης είτε δεν έιχαν βιβλία είτε είχαν Β’ κατηγορίας βιβλία (ατομική, ΟΕ, ΕΕ, κ..τ.λ.)
  Από 1/1/2014 τους πάτε με 13%.
  Δεκτό. 
  Λέτε όμως μόνο ατομικές, συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών.
  Γιατί αφήνεται έξω τις Ο.Ε. ή της Ε.Ε. αγροτών, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν αυτοί με 23 % !!! ;
  Τι στο καλό διαφορά έχουν αυτοί; 
  Δεν αναφέρομαι στις ΑΕ, ΕΠΕ που έχουν διπλογραφικό άρα δεν φορολογούταν και πριν με τεκμαρτό. Για τους αγρότες με Ομόρρυθμη και Ετερόρρυθμη λέω. (σ.σ. συνήθως είναι αγρότες που έκαναν αγροτικές επενδύσεις και λόγω επιδότησης τους ανάγκασαν να κανουν ΟΕ ή ΕΕ) Μήπως έχει γίνει λάθος; 

  Εκ του Συλλόγου Λογιστών Ν. Χανίων 
  Σταυρουλάκης Αρτ. Κωνσταντίνος Μου αρέσει! ·  · Προώθηση
 15. Upvote
  elias stratakis got a reaction from Auditor in ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ή ΔΥΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝ ΠΡΩΤΙΜΑΤΕ   
  Αναρωτιέμαι, μονάχα, γιατί αφού είναι τόσο επικερδές επάγγελμα η αγροτική εργασία (με δίλιτρα αμάξια, τρελές επιδοτήσεις, ψεφτοεπιχειρήσεις, ψευτοκατασκεύες κτλ) ο κόσμος που ασχολείται με τα αγροτικά ελαχιστοποιείται.
  Γιατί τότε όλος ο κόσμος έφυγε από την επαρχία και το 90% της χώρας στριμώχθηκε σε πόλεις;
  Οι πραγματικοί αγρότες πλέον πόσοι είναι;
  1%-2% του πληθυσμού της χώρας ή παραπάνω;
  Αυτοί λοιπόν καταστρέψανε την χώρα;
  Είναι πρωτογενής τομέας, με πολλές δαπάνες και εχθρό την φύση και τις καιρικές συνθήκες.
  Αλλά όπως υπάρχουν παντού λαμόγια, θα υπάρχουν και στον αγροτικό κόσμο και τέτοιοι. Αλλά όπως και αλλού, δεν κρατάνε πολύ.
  Σταματήστε λοιπόν τον  τόσο πόλεμο και μην παίζεται το παιχνίδι που θέλουν οι κυβερνόντες. Διαίρει και βασίλευε...
   
  Κωστή Θα το κάνω αυτό που λες.
  Έχω χρόνο;
 16. Upvote
  elias stratakis got a reaction from SOPHIE in ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ή ΔΥΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝ ΠΡΩΤΙΜΑΤΕ   
  Αναρωτιέμαι, μονάχα, γιατί αφού είναι τόσο επικερδές επάγγελμα η αγροτική εργασία (με δίλιτρα αμάξια, τρελές επιδοτήσεις, ψεφτοεπιχειρήσεις, ψευτοκατασκεύες κτλ) ο κόσμος που ασχολείται με τα αγροτικά ελαχιστοποιείται.
  Γιατί τότε όλος ο κόσμος έφυγε από την επαρχία και το 90% της χώρας στριμώχθηκε σε πόλεις;
  Οι πραγματικοί αγρότες πλέον πόσοι είναι;
  1%-2% του πληθυσμού της χώρας ή παραπάνω;
  Αυτοί λοιπόν καταστρέψανε την χώρα;
  Είναι πρωτογενής τομέας, με πολλές δαπάνες και εχθρό την φύση και τις καιρικές συνθήκες.
  Αλλά όπως υπάρχουν παντού λαμόγια, θα υπάρχουν και στον αγροτικό κόσμο και τέτοιοι. Αλλά όπως και αλλού, δεν κρατάνε πολύ.
  Σταματήστε λοιπόν τον  τόσο πόλεμο και μην παίζεται το παιχνίδι που θέλουν οι κυβερνόντες. Διαίρει και βασίλευε...
   
  Κωστή Θα το κάνω αυτό που λες.
  Έχω χρόνο;
 17. Upvote
  elias stratakis got a reaction from xoroxronos in ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ή ΔΥΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝ ΠΡΩΤΙΜΑΤΕ   
  Πριν λίγες μέρες, σε σεμινάριο, έμαθα ότι υπάρχουν και αγρότες δυο ταχυτήτων. Αυτοί που θα φορολογούνται με 13% επί των καθαρών κερδών και αυτοί που θα φορολογούνται με 26% .
  Με άλλα λόγια η ατομική αγροτική επιχείρηση από 1/01/2014 θα φορολογείται στα καθαρά της κέρδη (Έσοδα – Έξοδα) με 13%.
  Με τον ίδιο συντελεστή θα φορολογούνται οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καθώς και οι Ομάδες Παραγωγών.
  Υπάρχουν όμως και  αγρότες (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ) συνήθως ανδρόγυνα ή αδέλφια, οι οποίοι για να πραγματοποιήσουν μια επένδυση μέχρι 500.000,00 ευρώ, υπάγονται σε κάποιο αναπτυξιακό νόμο, κοινώς επενδυτικό πρόγραμμα ή σχέδιο βελτίωσης, και αυτοί θα φορολογηθούν με 23%.
   Μέχρι τώρα ένας μεμονωμένος αγρότης μπορούσε να πραγματοποιήσει επένδυση ως ατομική επιχείρηση μέχρι 200.000,00 ευρώ. Εάν η επένδυση του ήταν παραπάνω, βάση του αναπτυξιακού νόμου έπρεπε να δημιουργήσει μια εταιρεία, συνήθως Ο.Ε. Μιλάμε λοιπόν για αγρότες οι οποίοι λόγω αναπτυξιακών κινήτρων συστήνουν ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ εταιρίες (συνήθως Ο.Ε.).
  Αυτοί λοιπόν οι αγρότες τώρα με την νέα φορολογική νομοθεσία θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος σαν ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ επιχειρήσεις δηλαδή 26% επι των καθαρών τους κερδών (Έσοδα - Έξοδα).
  Και ερωτώ:
  Γιατί αυτοί οι αγρότες να θεωρούνται εμπορικές επιχειρήσεις;
  Είναι αναπτυξιακή αυτή η λογική;
  Θα το σκεφτεί ξανά ο νομοθέτης ή αυτοί οι αγρότες έχουν άλλο φορολογικό Θεό;
  Θα σκεφτεί κανείς ότι οι αγρότες πλέον είναι από τις λίγες κατηγορίες επαγγελματιών οι οποίοι ΠΑΡΑΓΟΥΝ ακόμα; Στο κάτω - κάτω η χώρα μας τι παράγει πλέον; Αγροτικά προϊόντα, τουρισμό και ναυτιλία.
  Αυτά είναι που έχουμε να πουλήσουμε ακόμα προς τα έξω.
  Ή κάνω λάθος;
 18. Upvote
 19. Upvote
 20. Upvote
  elias stratakis got a reaction from ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in Πέμπτη ΦΑΣΗ: "Φορολογικές δηλώσεις; Διάλειμμα τέλος ! Τα κεφάλια μέσα ...." (23/7 έως η ψυχή να βγει, μαζί με την Ομοσπονδία μας ...)   
  Κωστή και μόνο που ταρακουνήθηκαν εκεί πάνω (και όχι μόνο του υπουργείου - ελπίζω), είναι κάτι...
 21. Upvote
  elias stratakis reacted to HARYK in ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΕ)   
  http://www.oaee.gr/asfalish.asp?catasf_id=191&cat_id=0&banner_pgc=11&ctn_id=2&ctnsnd_id=1
   
  Καλησπέρα
×
×
 • Create New...