Προς το περιεχόμενο

disidiro

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    13
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από disidiro

  1. Καλημέρα σας

    Σε εταιρία Α.Ε ιδιώτης αυτοκινητιστής έχει εκδώσει δυο αποδείξεις μεταφοράς για μεταφορά εμπορευμάτων της εταιρίας.Δεν έχει μπλοκ τιμολογίου. Σε όλες τις εταιρίες που συνεργάζεται εκδίδει απόδειξη μεταφοράς. Η πληρωμή των αποδείξεων απο την Α.Ε έγινε μέσω τραπέζης.Πως θα γίνει η λογιστική καταχώριση των αποδείξεων και της πληρωμής?

  2. Καλησπέρα σας

    Εταιρία Α.Ε είχε εκδόσει μεταχρονολογημένη επιταγή πληρωτεά τον 6/2015 σε προμηθευτή, η οποια ουδέποτε πληρώθηκε και ο προμηθευτής την κράτησε χωρίς να την σφραγίσει.Μετά απο 3 χρόνια και αφού εξοφλήθηκε το χρέος προς τον προμηθευτή αυτός την επέστρεψε στον πελάτη(Α.Ε) . Θα ήθελα να ρωτήσω με τι παραστατικό θα γίνει η εγγραφή της επιστροφή της επιταγής?  Ο προμηθευτής οταν παρέλαβε την επιταγή του 2015 είχε εκδόσει απόδειξη είπραξης.

  3. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιο λογαριασμό γίνεται η καταχώριση των προστίμων απο Δήμο για παράνομα παρκαρίσματα ΕΙΧ αυτοκινήτων εταιρίας Α.Ε . Η πληρωμή γίνεται μέσω λογ. όψεως της εταιρίας. Γνωρίζω οτί τα πρόστιμα δεν εκπτίπτουν.

  4. Καλησπέρα σας

    Εχω το εξής θέμα. Ιδιοκτήτης εταιρίας Α.Ε (Μέτοχος 100% κ Πρόεδρος) νοικιάζει κτήρια (δικά του όχι της εταιρίας) στο Δημόσιο και κάθε τρίμηνο το Δημόσιο καταβάλει τα ενοίκια. Λόγω οφειλών όμως στην προσωπική του ΔΟΥ όσο και στην ΔΟΥ της εταιρίας γίνεται παρακράτηση όλου του ποσού απο την προσωπική ΔΟΥ. Ενα μέρος των χρημάτων παρακρατείτε για προσωπικές οφειλές και ένα άλλο μέρος το στέλνει η προσωπική ΔΟΥ στην ΔΟΥ της εταιρίας και εκδίδει γραμμάτια είπραξης. Το ερώτημα μου είμαι πως θα γίνει η λογιστική καταχώριση των γραμματίων είπραξης στην εταιρία για την πληρωμή των χρεών της εταιρίας.  

  5. Καλημέρα σας

    Η εταιρίας μας έστειλε εμπόρευμα απο Θεσ/νικη- Κρήτη μέσω Αθήνας με τάδε μεταφορική απο Θεσ/νική. Η τάδε μεταφορική έχει συνεργαζόμενο μεταφορέα στην Αθήνα, ο οποίος το έστειλε στην Κρήτη. Το τιμόλογιο του μεταφορέα απο Αθήνα το πλήρωσε η τάδε εταιρία και μας έστειλα τα τιμολόγια.Εγώ καταχώρισα τα τιμολόγια αλλά πλήρωσα όλο το ποσό στην τάδε εταιρία.Μπορώ να κάνω συμψηφισμό μεταξύ εταιριών για μην έχω υπόλοιπα στο λογιστήριο μου?

  6. Καλησπέρα σας.Θα ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται η λογιστική εγγραφή ΤΠΥ  ξενοδοχείου , απο ταξίδι υπαλλήλου για σκόπο της εταιρίας.Γνωρίζω οτι θα γίνει ξεχωριστή εγγραφή απο τα υπόλοιπα έξοδα ταξιδίου.

    Ευχαριστώ πολύ

  7. Καλησπέρα σας.Θα ήθελα λίγο την βοήθεία σας
    Η εταιρία μας μίσθωσε με το μήνα αυτοκίνητο για λίγο διάστημα.Ηθελα να ρωτήσω πως θα καταχωρήσω τα έξοδα κίνησης(καύσιμα) του αυτοκινήτου?με το φπα τι γινεται?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  8. Καλημέρα σας.Η εταιρία μου ,η οποία έχει διπλογραφικά βιβλία, έδωσε επιταγή πληρωτέα σε πελάτη και έγινε κανονικά η εγγραφή, αλλά επειδή τελικά πληρώθηκε με άλλο τρόπο η επιταγή επιστράφηκε.πως γίνεται η λογιστική εγγραφή?

×
×
  • Δημιουργία νέου...