Jump to content

katerina120963

simple Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by katerina120963

 1. Στον ετησιο πίνακα προσωπικου, σε όσους είναι στο πόγραμμα συνεργασία , τι ωράριο βάζουμε, το 8ωρο της συμβασής τους η το 4ωρο που εργάζονται λογω του προγράμματος Συνεργασία?
 2. Επικοινωνία είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τον Διευθυντή Εισφορών Μισθωτών κ. Γιώργο Μητροφάνη και την Προϊσταμένη του αρμοδίου Τμήματος κα Μαριάννα Προδρομίδου του e-ΕΦΚΑ, όπου συζητήθηκε το θέμα της διόρθωσης των Α.Π.Δ., ειδικά για τις περιπτώσεις εργαζομένων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Στην συζήτηση αυτή ο κ. Μητροφάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σε περιπτώσεις που έχει υποβληθεί αρχική Α.Π.Δ., ακόμα και αν αυτή έχει λανθασμένες εγγραφές, η διόρθωσή της πραγματοποιείται με «Δελτίο Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης Α.Π.Δ.». Επίσης διευκρινίστηκε ότι δεν υφίσταται τύπος Α.Π.Δ. «Τροποποιητική». Υπενθυμίζεται ότι, το «Δελτίο Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης Α.Π.Δ.». δεν έχει προθεσμία υποβολής και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα προστίμου για τις τροποποιήσεις που γίνονται μέσω αυτού, όποτε και αν γίνουν. Επιπλέον, ζητήθηκε από την Ομοσπονδία μας να εξετασθεί η δυνατότητα υποβολής του δελτίου μεταβολής, εκτός από την προσέλευση σε τοπικό υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ και ηλεκτρονικά. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
 3. δοκιμασα και εγω για ακυρωση της περιοδου του Ιουνίου αλλα δεν τη δεχεται, οποτε μονο με τροποποιητικη στον ΕΦΚΑ, ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
 4. Τις αναστολες του ΣΕπτεμβριου, ποτε ανοιγει? και ως ποτε πρεπει να το κάνουμε? αυριο στις 9/10/20 ληγει του Αυγουστου.
 5. Το ιδιο προβλημα εχω και εγω σε 3 επιχειρησεις που το προσπάθησα. Το taxis πρεπει να εχει θέμα.
 6. Διορθωνω το ανωτερω, με τροποποιητικη, μπορεσα να κανω εισαγωγη των εσοδων ΙΟΥΝΙΟΥ και ΙΟΥΛΙΟΥ
 7. Μα και στο my business του ταχις στα εσοδα δεν μπορουμε να περασουμε τα εσοδα του ιουνιου 2020, ποτε θα ανοιξει, αφου ειναι υποχρεωτικο για τη β φαση του ιουλιου?Εσεις τα περασατε?
 8. μονο οταν δεν διαθετουν ταμειακη, οχι οταν δεν εχουν προσωπικο. δεν γραφει και δεν διαθετουν ταμειακη μηχανη αλλα οι οποιες δεν διαθετουν ταμειακη.
 9. Τελικα το Δωρο Πασχα σε ποια φμυ θα το στειλουμε????
 10. Σε εστίαση με 5 εργαζομένους σε αναστολή, που άνοιξε στις 25/5/20, στους 3 εργαζομένους συνεχίζω την αναστολή ως 31/5/20 και στους άλλους 2 μπορώ να γράψω την πραγματική ημερομηνία που επανήλθαν, δηλαδή 25/5/20?
 11. Έστειλα την πρώτη και έβαλα ημερομηνία διακοπής αναστολής την 18/5/20 και στις παρατηρήσεις, οτι εργάζεται από 18/5/20. Νομίζω είναι ξεκάθαρο.
 12. Σωστά, το προσπάθησα και δεν το δίνει, οπότε λογικά να το δούμε,δεν μπορούμε να χρησιμοποιησουμε την ορθή επαναληψη, είναι αν κάνουμε λάθος, στην αρχική ανάκληση.
 13. Εννοείται ότι αφού έχει κλείσει η πλατφόρμα, δεν έχει νόημα. Σε περίπτωση που ανοίξει πάλι, ναι θα πρέπει να υποβάλλεις με deminimis, εφόσον δεν έχουν ξεπεράσει το όριο επιδοτήσεων.
 14. Έχω συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε φροντιστήριο, με λήξεις 27/5/20 και 29/5/20. Το φροντιστήριο επαναλειτουργησε στις 18/5/20 πραγματικά, με όλους τους εργαζόμενους. Αναρτώ τις λύσεις ορισμένου χρόνου στην Εργανη κανονικά, ( με περιθώριο ως την Δευτέραερα 1/6/20)? Παράλληλα δηλώνω 1/6/20, την οριστική διακοπή των αναστολών συμβάσεων εργασίας από τις 18/05/20? Είναι ορθό ? Μήπως, κινδυνεύουν να μην πληρωθούν για τις ημέρες απο 01/5-17/5 οι εργαζόμενοι, όταν το σύστημα βλέπει λύση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου? Συνάδελφοι, όσοι έχετε ίδιες περιπτώσεις τι κάνατε ?
 15. Εχω παρόμοια περίπτωση φροντιστηρίου, που οι συμβάσεις τους λήγουν 30/5/20. Ομως εχει κάνει αίτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή, που θα πρέπει να κρατήσει τις ίδιες θέσεις εργασίας ως 30/10/20. Κάνω λύσεις του ορισμένου χρόνου κανονικά και νέες προσλήψεις με μειωμένο ωράριο ( ΑΠΟ 1/6-31/8/20, ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ)? Η ανανεώσεις με τις ιδιες ωρες εργασίας?Πως θα το αντιμετωπίζατε?
 16. Σε περίτωση που το φροντιστήριο με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου να λήγουν 31/5/20 και η επιχείρηση, θέλει να κάνει χρήση της επιστρεπτέας προκαταβολής , τι γίνεται? Υποχρεωτικά ανανέωση συμβάσεων ως 30/10/20?
 17. Όταν ο αριθμος εργαζομένων είναι λάθος, μεγαλύτερος απο τον πραγματικό, ενω ο αριθμός εγαζομένων σε αναστολή σωστός, προχωράτε στην αίτηση της επιστρεπτέας η οχι?
 18. Mε τις συνδεδεμένες του de minimis, ως ενιαια, μπορει να θεωρηθει Ο.Ε, με εταιρους 2 φυσικα προσωπα με ποσοστα 40% και 60% αντίστοιχα, που εχουν ο καθένας απο μια ατομικη επιχείρηση. Και αν ναι ,ποια απο τις 4 περιπτωσεις της ΚΥΑ ΓΔΟΥ 94/2020 άρθρου περ.3 τις κατατάσουμε?
 19. Σε φροντιστήριο, που έκλεισε με κρατική εντολή στις 11/3/20, τις ημέρες από 11/3/20 ως τις 14/3/20 ,με τι κωδικό στην ΑΠΔ τις απεικονίζουμε με κωδικό 01 και πληρώνει ο εργοδότης αυτές τις ημέρες, παρότι ήταν κλειστός η δεν τις δείχνουμε καθόλου? και στην ΑΠΔ βάζουμε από 01/3-10/3/20 με κωδικό 01 και από 15/3-31/3/20 με κωδικό18?
 20. Στην ορθή επανάληψη, δεν αφήνει να κάνουμε επεξεργασία εργαζομένου.
 21. Στην ορθή επανάληψη, βγαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας, μαζί με την εργαζόμενη που είναι στο 6μηνο του οαεδ. Σκέφτηκα, αφου δεν με αφήνει να διαγραψω, να γραψω στις παρατηρήσεις την πραγματικότητα. Επίσης αν μου δινεται η δυνατότητα, να ξανακάνω αρχική, φοβάμαι οτι, σαν ημερομηνία αναστολής θα λάβει την νέα και θα θεωρήσει ως μη γενόμενη την αρχική. Αν κάποιος έχει κάτι αντίστοιχο και γνωρίζει, παρακαλώ ενημερώστε μας .
 22. Αν γνωρίζει συνάδελφος, πως διαγράφω εργαζόμενη επιχείρησης, κλεισμένη απο δημόσια αρχή, που ενώ κάνει χρήση του 6μηνου του ΟΑΕΔ, παροχή προστασίας μητρότητας, εκ παραδρομής δηλώθηκε, σε αναστολή εργασίας, μαζι με αλλους εργαζόμενους,στην αίτηση της επιχείρησης. Δεν έκανε η εργαζομενη αίτηση για τα 800,00. Επειδή τελειώνει στις 10/5/20, το 6μηνο του ΟΑΕΔ, μας ζητηθηκε απο τον ΟΑΕΔ,να την διαγραψουμε. Στην ορθή επανάληψη, δεν υπάρχει κουτάκι για διαγραφή, οπως πχ. στα μισθωματα, πως γινεται η αλλαγή?
×
×
 • Create New...