Jump to content

mairh

simple Members
 • Posts

  94
 • Joined

 • Last visited

About mairh

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Female

mairh's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. . Οι εργοδότες μπορούν εντός του χρονικού διαστήματος από 21/3/2020 έως 20/4/020 να εφαρμόζουν το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας σταδιακά και για διαφορετικό αριθμό εργαζομένων. μπορει δηλ να βγει σε αναστολή πρωτα ο Α υπάλληλος μετά απο 2 εβδομάδες ο Β κλπ. ? και να παιρνουν και τα 800? Επίσης μπορει να επιστρεψει ο Α ? πριν τις 45 ημερες?
 2. ευχαριστω για το λινκ αλλα αυτα τα 2 με εχουν ψιλομπερδεψει 2. Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση ρύθμισης οφειλών επιχειρηματικών - στεγαστικών δανείων και προστασίας κύριας κατοικίας; Κάθε φυσικό πρόσωπο (μισθωτός- άνεργος ή/και έμπορος) που έχει ιδιοκτησία σε ακίνητο, τα οποίο αποτελεί την κύρια κατοικία του και βρίσκεται στην Ελλάδα, μπορεί να υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα επιδότησης αποπληρωμής στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων, εφόσον αυτό το ακίνητο βαρύνεται με υποθήκη/ προσημείωση υποθήκης. Στην έννοια της ιδιοκτησίας περιλαμβάνονται και ποσοστά κυριότητας (πχ 50%), η ψιλή κυριότητας και η επικαρπία. (άρθρο 68 § 1 ν.4605/2019)1.3. Μπορεί να υποβάλει αίτηση φυσικό πρόσωπο που είναι κύριος κατοικίας που βαρύνεται με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης , ενώ δεν ευθύνεται με την εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων προσωπικά;Φυσικό πρόσωπο με τις ανωτέρω υπό 1.2 προϋποθέσεις , μπορεί να υποβάλει την αίτηση για ρύθμιση οφειλών άλλων οφειλετών από οποιαδήποτε αιτία προς πιστωτικά ιδρύματα ή από στεγαστικό δάνειο προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εφόσον για τις οφειλές αυτές έχει παραχωρηθεί υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης στη δική του κύρια κατοικία και οι οφειλές αυτές βρίσκονται σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών κατά την 31.12.2018. (άρθρο 68 § 3 ν. 4605/219) στην πρωτη περιπτωση δεν αναφερει οτι πρεπει να υπαρχει καθυστερηση 90 ημερων , ενω στο δευτερο το εχει ως προυποθεση. τελικα ενας δανειοληπτης που δεν εχει καμια οφειλη μεχρι σημερα μπορει να κανει αιτηση και να παρει την μηνιαια επιδοτηση ? Ναι ή όχι?
 3. Καλημέρα. Θα ήθελα να με ενημερώσει όποιος γνωριζει ,αν η επιδοτηση στεγαστικού δανείου αφορά μόνο όσους στις 31/12/2018 είχαν καθυστερησει τη δόση για 90 ημέρες? αν κάποιος δηλ εχει ενα στεγαστικό και μεχρι τωρα πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δεν εχει κάποια οφειλή ούτε εχει υπαχθεί σε ρύθμιση, θέλει μόνο να πάρει την επιδότηση της δόσης του και να πληρώνει κάθε μήνα μικρότερο ποσό. Μπορεί να κάνει αίτηση και να πάρει αυτη την μηνιαία επιδότηση της δόσης?
 4. πρόσφατα μου εγκρίθηκε η αίτηση για αναβάθμιση της άδειάς μου από Β σε Α θα ήθελα να ρωτήσω αν εχει κάνει κάποιος το τεστ ,αν έχει δύσκολες ερωτήσεις θέλει αρκετό διάβασμα κλπ και γενικότερα για την όλη διαδικασία ,πως του φάνηκε. ευχαριστω
 5. μετά από ψάξιμο και εγώ εκεί κατέληξα ότι το ΑΑΓΗΣ συμλπηρώνεται σε περίπτωση ιδιόχρησης ή δωρεάν παραχώρησης στην δική μου περίπτωση όπως προανέφερα υπάρχει μισθωτήριο οπότε απλά κάνω αναγωγή ανάλογα στο ε2 το ποσό του μισθωτηρίου το οποίο μεταφέρεται αυτόματα στον 101 και τίποτε άλλο.
 6. αν μπορεί κάποιος να μου το επιβεβαιώσει. Συνταξιούχος ογα λογω οτι παιρνει και προωρη αγροτικη συνταξη εχει κανει για ολα τα χωράφια του ενοικιαστήριο και όλες τις επιδοτήσεις τις λαμβάνει ο ενοικιαστής στο όνομά του μεχρι περυσι του εκανα Ε2 με το ποσό που αναγράφεται στο συμφωνητικό και το μετέφερα στο Ε1 στον 101 και υπολόγιζα και βάσει αντικειμενικών τιμών ενοικίων το αντίστοιχο ποσό και το μετέφερα στο Ε1 στον 909 φέτος κάνω μόνο το Ε2 οπως περυσι και το βάζω στον 101 του ε1?
 7. αλλη μια περιπτωση .Ζευγάρι συνταξιούχων αγροτών απο ογα , όπου ο σύζηγος λαμβάνει και πρόωρη σύνταξη και γι΄αυτό είχε κάνει ενοικιαστήριο με όλα τα τα κτήματα με το ποσό ετήσιας εισπραξης τα 150 ευρώ ,κάνει Ε2 με το ποσό αυτό το οποίο μεταφερεται στο ε1 στον 101,μεχρι περυσι υπολογιζαμε και ενοικιο με βαση τις αντικειμενικες αξιες ενοικιων και το εβαζα στον 909 φετος δεν υπαρχει. οποτε φετος συμπληρωνω μονο το Ε2 και το μεταφερω στο ε1 ,σωστά? η δε σύζηγος εχει στο ονομα της αγροτικό αυτοκινητο και την συνταξη το ογα πρέπει να κάνει Ε3 ? γιατί τι πρόβλημα θα εχει με το αυτοκίνητο αν δεν κάνει? επίσης για κάποιο λόγο την επιδότηση ,300 ευρώ ,από τις ελιές που μαζεψανε την εχουν δηλώσει στο όνομα της κόρης (άνεργη) με μηδενικό όμως Ε9 η κόρη , θα πρέπει να υποβάλει και αυτή Ε3? ευχαριστώ και καλό κουράγιο
 8. καλημέρα.΄θα θελα να ρωτήσω εάν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το νέο taxis ακόμη , για εφέτος μπορώ να υποβάλω την δήλωση με τους παλιούς κωδικούς που είχα χωρίς να πάω στην εφορία για κλειδάριθμο? Επίσης υπάρχουν οι γονείς μου που μένουν σε χωριό και τους είχα βγάλει κωδικούς πριν μερικά χρόνια ,για τα επόμενα χρόνια θα μπορώ να στέλνω την δήλωσή τους με αυτούς τους κωδικούς ,γιατί η εφορία είναι 1 ώρα δρόμος από το χωριό και δεν ξέρουν οι ανθρωποι και τι ειναι κλειδάριθμος για να τους ταλαιπωρώ να τους στέλνω στην εφορία ... ευχαριστώ
 9. Σχτικά με την παρακάτω ανακοίνωση: Για τεχνικούς λόγους του διαδικτυακού τόπου του Ιδρύματος (www.ika.gr) και επειδή παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στη διαδικασία υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, αποφασίζεται η παράταση της προθεσμίας υποβολής όλων των Α.Π.Δ., η οποία θα έληγε στις 31/01/2010 μέχρι 03/02/2010. Μήπως γνωρίζετε αν αφορά και στην καταβολή των εισφορών του Δεκεμβρίου που δεν εγινε μεχρι 29/1/2010?
 10. Μηπως γνωριζει κάποιος θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τον αριθμό μητρώου ΙΚΑ του εργαζομένου στην μισθοδοσία με τον ΑΜΚΑ? και από πότε?
 11. Χρόνια Πολλά και ευτιχισμένα για όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους!!! Αντε να τα μαζευουμε και εμεις να παμε για το χωριό να ξεκοκαλλήσουμε το χοιρινό.......
×
×
 • Create New...