Jump to content

pman

simple Members
 • Content Count

  127
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by pman

 1. Σε μικρή ΑΕ ενδιαφέρομαι να έχω μονομελές διοικητικό όργανο (σύμβουλος-διαχειριστής). Άρα πρέπει να αλλάξουμε καταστατικό.

  Μήπως με την ευκαιρία προσαρμόσουμε όλο το καταστατικό μας με τον νέο νόμο; Το ιδανικότερο πιστεύω θα ήταν να έχουμε ένα πρότυπο καταστατικό του Ν. 31637/2017.

  Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υπάρχουν πρότυπο ή πρέπει να περιμένουμε νέο προσαρμοσμένο στο Ν. 4548/2018;

 2. 38 λεπτά πριν , musabelis said:

  Καλησπέρα,

  διαβάζοντας τη Γνωμ. 179/2065/1993 ως προς το λογιστικό χειρισμό και επειδή θέλω να κάνω τη σύνδεση με τη λογιστική παραθέτω ένα παράδειγμα:

  30 124

  70.00.00      100

  54.70.00        24

  70.00.01 0,03

  54.09.01                     0,03

  και με την καταβολή 54.09.01  0,03  σε ταμείο 0,03

  έτσι πρέπει να είναι οι εγγραφές?

   

   

  30 124,04

  70.00.00      100

  70.00.01       0,03

  54.70.00        24,01

  ...............

  70.00.01 0,03

  54.09.01                     0,03

 3.  

  On 7/6/2017 at 0:19 ΜΜ, HURRICANE33 said:

  Το θέμα είναι με τις προσαυξήσεις τι γίνεται. Πρέπει να πουν επίσημα ότι ούτε οι εισφορές, ούτε ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών δεν θα έχει προσαυξήσεις, από τη στιγμή που είναι δική τους η ευθύνη της καθυστέρησης.

  Συγνώμη συνάδελφε αλλά γιατί αναφέρεσαι στο ΦΜΥ; Εγώ έκανα κανονικά τη μισθοδοσία μου (τα ποσοστά ΕΦΚΑ νομίζω είναι γνωστά) , υπέβαλα ΦΜΥ και εκκρεμεί μόνο η ΑΠΔ του έμμισθου που έχω.

 4. Οι παππούδες μας πλήρωναν τα "μαλλιά της κεφαλής των" και όχι μόνο επιβίωσαν αλλά μας έφτασαν εδώ που είμαστε. Βρήκαν τους τρόπους τους: Στη Μεσσήνη λένε είχανε τόσα γουρούνια που δε μπορούσε να πλησιάσει Τούρκος.

   

  ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ
  Οι φόροι πριν από το 19ο αιώνα ήταν τόσοι πολλοί στην Ελλάδα, ώστε όσοι δεν είχαν να πληρώσουν, έβγαιναν στο βουνό. Για τη φοβερή αυτή φορολογία, ο ιστορικός Χριστόφορος Άγγελος, γράφει τα εξής χαρακτηριστικά:
  «Οι επιβληθέντες φόροι ήσαν αναρίθμητοι, αλλά καί άνισοι. Εκτός της δέκατης, του εγγείου και της διακατοχής των ιδιοκτησιών, έκαστη οικογένεια κατέβαλε χωριστά φόρον καπνού (εστίας), δασμόν γάμου, δούλου και δούλης καταλυμάτων, επαρχιακών εξόδων καφτανίων, καρφοπετάλλων και άλλων εκτάκτων.
  Ενώ δε ούτο βαρείς καθ’ εαυτούς ήσαν οί επιβληθέντες φόροι, έτι βαρυτέρους και αφορήτους καθίστα ο τρόπος της εισπράξεως και η δυναστεία των αποσταλλομένων πρός τούτο υπαλλήλωνη εκμισθωτών. Φόρος ωσαύτως ετίθετο απί των ραγιάδων (υπόδουλος-τουρκ.raya) εκείνων οίτινες έτρεφον μακράν κόμην».
  Από το τελευταίο αυτό, έμεινε παροιμιώδης η φράση: «πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής του»

   

   

 5. On 8/4/2017 at 10:07 ΠΜ, KAMELOT said:

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΤΕΙΛΑ ΑΡΧΕΙΟ 6/4 01:36 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ... ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΜΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ???????

  Μόλις μίλησα με το 213 1621000 (-7- 7). Έχουν θέμα και το ξέρουν. Να δούμε αν θα το λύσουν

 6. Sotris, η Denny ρωτούσε μόνο για τις εισφορές για επικουρικό και εφάπαξ.

  Μήπως κατάλαβε κανείς γιατί ειδοποιητήριο ΕΦΚΑ δικηγόρου δεν περιλαμβάνει αυτές τις εισφορές;

  Θα βγουν αργότερα; Θα τα βρούμε αλλού;

 7. Ασκούμενος δικηγόρος (στη πραγματικότητα μισθωτός), δε μπορούσε -ως τώρα -να είναι στο ΙΚΑ, ούτε να κάνει έναρξη, φαντάζομαι συνεχίζει και το 2017 με (μηνιαίες;) Απ. Δαπάνης και ασφαλιστικές εισφορές με το άρθρο 38.
  Αλλά με τι ποσοστά αφού ακόμα δεν είναι δικηγόρος; Με 27,10% όπως και οι υπόλοιποι;
  Ή μόνο εισφορές υγείας όπως πλήρωναν ως τώρα και πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν (
  http://eandith.gr/etima-gia-parochi-diefkriniseon-schetika-tin-asfalisi-ton-askoumenon-dikigoron/)

 8. Παράδειγμα 3 της 1484_2016 σε xls

  Δείτε και κατεβάστε το αρχείο

  Σε xls η μείωση (ετών 2017-2020) σύμφωνα με το άρθρο 98 του ν.4387/2016 για τους προερχόμενους από το ΕΤΑΑ που απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, και εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του άρθρου 39.


   

 9. Προσπαθώ να λύσω Sudoku με πολλούς άγνωστους χ (πχ μέχρι πότε θα ισχύσουν οι παρόντες νόμοι;)

  Έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα:

  • Για τους μετόχους άνω του 3% που είναι και μέλη του ΔΣ καλύτερα να τους δίνεις μια αμοιβή περί τις 20.000 € για να εκμεταλλευτείς όσο μπορείς τη κλίμακα του 22%
   (πχ για κέρδη 100.000 και 2 μέλη ΔΣ με τη παραπάνω αμοιβή θα πληρώσεις σε φόρους και ασφ. εισφορές περίπου 52.000! για να γλυτώσεις 6.700;)
  • Εάν έχεις πολλά αδιανέμητα κέρδη, κοντά στις 70.000 για κάποιο μέτοχο, δώσε όσα μπορείς περισσότερα αφού έτσι κι αλλιώς είσαι στο ανώτατο όριο των ασφαλιστικών εισφορών.

  Κάποιο σχόλιο;

 10. Οι εισφορές μελών Δ.Σ. ΑΕ από 1/1/17 θα υπολογίζονται τελικά επί των κερδών που θα διανεμηθούν;

  Και ποιών κερδών, ακόμα και προηγουμένων χρήσεων;
  Κρίσιμο ερώτημα ενόψει Γ.Σ.: Τα μερίσματα ακόμα φέτος φορολογούνται με 10% αλλά μήπως τη πατήσουμε, όσοι πάμε να γλυτώσουμε το 5%;

 11. Αγαπητέ Χαλκιδέε πλάκα μου κάνεις;
  Για να γίνει τακτική ΓΣ στις 30/6 ο ισολογισμός πρέπει να είναι έτοιμος στις 9/6 για υποβολή στο ΓΕΜΗ και ακόμα ψάχνομαι με τα ΕΛΠ και τα φορολογικά. Θα τη κάνω μέχρι εκεί που θα δοθεί παράταση

  Ή εγώ δε καταλαβαίνω κάτι;

 12. Ήδη η Εθνική έστειλε 2 ειδοποιητήρια (για 2 λογαριασμούς όψεως) και σε τηλ. επικοινωνία μου είπαν ότι εάν πάω στο κατάστημα θα μπορέσουν να δώσουν μια ολιγοήμερη παράταση αλλιώς θα μπλοκάρουν τους λογαριασμούς.
  Και να φανταστείς ότι δε χρωστάμε τίποτα σε καμία τράπεζα

  Εγώ πιστεύω ότι κανονικά η θητεία του ΔΣ (είναι 5ετής) παρατείνεται μέχρι την 6ετία και/ή μέχρι να γίνει η τακτική αλλά άντε να βγάλεις άκρη με τις τράπεζες.
  Οπότε η επόμενη λύση είναι να γίνει έκτακτη ΓΣ στις 30/6 για ΔΣ κλπ.
  Αυτή όμως μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση παραίτησης μέλους σε 3μελές ΔΣ (έχω τέτοιο).

  Άρα (και καλά) παραιτείται ένα μέλος και μετά στην έκτακτη εκλέγεται πάλι.

  Κάποια γνώμη;

 13. «Η ενισχυθείσα επιχείρηση κατά την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου οφείλει να
  διαθέτει τουλάχιστον τις ΕΜΕ μισθωτής εργασίας της επιχείρησης του έτους 2015
  ,
  ανεξάρτητα από την επιδότηση μισθολογικού κόστους εργαζομένων (υφιστάμενου ή/και
  νέου προσωπικού). Σε περίπτωση παράβασης του όρου αυτού, ο δικαιούχος θα
  απεντάσσεται και θα οφείλει να επιστρέψει το σύνολο της χορηγηθείσας επιχορήγησης.»

  Ή θα πρέπει να τροποποιηθεί η παρούσα τροποποίηση ή να έρθει η πολυπόθητη ..."ανάπτυξη".
  Αλλιώς θα κάθονται να το βλέπουν (το πρόγραμμα) να περνά...

   

  20160408_Anavathmisi_MME_1hTropopoihsh_Prosklisis.pdf

 14. Αλήθειες και ψέματα για την Ισπανία

  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 12:00
  Σελίδα: 19, 1203 λέξεις, ΑΡΘΡΟ


  Η Ισπανία αποτελεί το τελευταίο «παιδί» της Ευρωζώνης που έδειξε ότι εφήρμοσε μέτρα λιτότητας και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

   

   

   

  Η οικονομία της αναπτύχθηκε επί οκτώ διαδοχικά τρίμηνα, ανακτώντας σταθερά κεκτημένη ταχύτητα και ξεπερνώντας εύκολα σε επιδόσεις τις υπόλοιπες οικονομίες της Ε.Ε. Ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών είναι αντίστοιχος με αυτόν στη Γερμανία, η ανεργία έχει υποχωρήσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο άτομα σε διάρκεια δύο ετών, οι επενδύσεις αυξάνονται και η βιομηχανική παραγωγή έχει ενισχυθεί 5% στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

  Ωστόσο, η ανάκαμψη της Ισπανίας δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται και υπάρχουν κάποιες απτές ενδείξεις ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί στη χώρα είναι το αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.

  Το παραμύθι της λιτότητας

  Πράγματι, πέραν του ότι προσαρμόστηκε στο συνηθισμένο «παραμύθι» της λιτότητας -σύμφωνα με το οποίο η δημοσιονομική προσαρμογή αναζωογονεί την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και κατ' επέκταση τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας- η επιστροφή της Ισπανίας στην ανάπτυξη εν μέρει αντανακλά τη χαλάρωση των μέτρων λιτότητας από τις αρχές του 2014. Η χώρα αντιστάθηκε στις πιέσεις της Κομισιόν να λάβει πιο επιθετικά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, το οποίο, στο 5,9% του ΑΕΠ, ήταν πέρυσι το τρίτο μεγαλύτερο της Ε.Ε.

  Η απελευθέρωση

  Αντίστοιχα, δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στήριξαν την ανάκαμψη της Ισπανίας. Πράγματι, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναφέρει ότι οι ισπανικές αγορές αγαθών και υπηρεσιών είναι περισσότερο απελευθερωμένες απ' ό,τι ήταν πριν από την κρίση. Ομως η χώρα δεν έχει σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο από την Ιταλία, της οποίας οι εξαγωγές παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις.

  Επιπλέον, παρότι τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν μέτρια απελευθέρωση της ισπανικής αγοράς εργασίας, υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις που να συνδέουν τις απελευθερωμένες αγορές εργασίας με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών. Οι γερμανικές εξαγωγές, για παράδειγμα, παρουσιάζουν εξαιρετικές επιδόσεις, παρά το γεγονός ότι η αγορά εργασίας της χώρας υπόκειται σε πιο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο σε σχέση με τη Γαλλία, την Ιταλία ή την Ισπανία.

  Δεν είναι αυτό που φαίνεται

  Σε οιαδήποτε περίπτωση, η ανάκαμψη της Ισπανίας δεν είναι τόσο δυναμική όσο φαίνεται. Ακόμη και στην περίπτωση που η ισπανική οικονομία αναπτυχθεί με ρυθμό 3% το 2015 και 2,5% το 2016, δεν θα επιστρέψει στα προ της κρίσης επίπεδα πριν από το 2017. Εάν η οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμό 2% από το 2008 -δηλ. κατά το ήμισυ του μέσου όρου που αναπτύχθηκε από το 1999 έως το 2007- θα ήταν περίπου κατά ένα πέμπτο μεγαλύτερη από ό,τι είναι σήμερα. Πολύ περισσότερο, η κατανάλωση και οι επενδύσεις εξακολουθούν να υποχωρούν 12% και είναι απίθανο να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος πριν από το 2020.

  Το χάσμα ανάμεσα στο ΑΕΠ και στην εσωτερική ζήτηση μπορεί να εξηγηθεί από την κατάρρευση των εισαγωγών, οι οποίες ήταν 15% χαμηλότερες στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2007, εξαιτίας της επιδείνωσης των όρων διαβίωσης, της μαζικής ανεργίας και της μείωσης των επενδύσεων. Το περίεργο είναι ότι και η βιομηχανική παραγωγή εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη απ' ό,τι ήταν στο ζενίθ της κρίσης χρέους το 2009.

  Οι εξαγωγές

  Παρότι οι ισπανικές εξαγωγές έχουν αυξηθεί 18% από το τέταρτο τρίμηνο του 2007, αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στο γεγονός ότι οι τιμές των ισπανικών εξαγόμενων αγαθών έχουν αυξηθεί πολύ λιγότερο συγκριτικά με άλλες μεγάλες χώρες της Ε.Ε. Και ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών της Ισπανίας πυροδοτήθηκε από κλάδους «ευαίσθητους» στις τιμές και χαμηλής προστιθέμενης αξίας, όπως καύσιμα, είδη διατροφής και πρώτες ύλες και όχι από τις ισπανικές επιχειρήσεις.

  Η αύξηση μισθών

  Ο βασικότερος μοχλός ανάπτυξης στην Ισπανία στη διάρκεια του τελευταίου έτους υπήρξε η αυξημένη ιδιωτική κατανάλωση, πυροδοτούμενη από την πτώση της ανεργίας και την αύξηση των πραγματικών μισθών. Παρότι αυτό αποτελεί θετικό νέο, απαιτεί κάποια προσοχή.

  Η πτώση της ανεργίας στη διάρκεια της τελευταίας διετίας περιλαμβάνει τα 300.000 άτομα που αποχώρησαν από την αγορά εργασίας.

  Οι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια αυτής της περιόδου αφορούν χαμηλόμισθες υπηρεσίες, ειδικά τον τουρισμό, ενώ η συνολική απασχόληση παραμένει 14% χαμηλότερα από τα προ της κρίσης επίπεδα - πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης με εξαίρεση την Ελλάδα.

  Επίσης, η αύξηση των πραγματικών μισθών καθοδηγείται εν μέρει από προσωρινούς παράγοντες. Ενώ η αύξηση των ονομαστικών μισθών έχει επιταχυνθεί, η αύξηση των πραγματικών μισθών αντανακλά τη διολίσθηση σε αποπληθωρισμό. Καθώς οι οικονομικοί παίκτες προσαρμόζονται στο χαμηλότερο πληθωρισμό, η αύξηση των πραγματικών μισθών πιθανότατα θα επιβραδυνθεί. Πράγματι, ο ρυθμός αύξησης των ονομαστικών μισθών επιβραδύνθηκε απότομα στο δεύτερο τρίμηνο του 2015.

  Ο πληθωρισμός

  Ο χαμηλός πληθωρισμός ενδεχομένως να συνέβαλε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τιμών των ισπανικών εξαγωγών, όμως και αυτό απέχει πολύ από το να εξελιχθεί σε θετική τάση. Το ονομαστικό ΑΕΠ είναι χαμηλότερο απ' ό,τι ήταν πριν από επτά έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το χρέος εξυπηρετείται από ένα στάσιμο ή μειούμενο εισόδημα. Το συνολικό επίπεδο χρέους της Ισπανίας (της κυβέρνησης, των νοικοκυριών, των χρηματοοικονομικών εταιρειών και των επιχειρήσεων εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου) είναι ελαφρώς χαμηλότερο από ό,τι ήταν στο απόγειο του 2012, αλλά παραμένει πολύ υψηλότερο από τα επίπεδα του 2008.

  Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είμαστε σκεπτικοί ως προς τις προοπτικές ανάπτυξης της Ισπανίας. Πρώτον, ο πληθωρισμός πιθανόν να παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με τα πολλά ακόμη χρόνια της ανεργίας να πιέζουν πτωτικά τις τιμές και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να εμφανίζεται απρόθυμη να ακολουθήσει τα επιθετικά μέτρα νομισματικής χαλάρωσης που απαιτούνται για να τις ενισχύσουν (καθιστώντας δύσκολη τη μείωση της πραγματικής αξίας του χρέους της χώρας).

  Δεύτερον, με τον χαμηλό πληθωρισμό να ωθεί σε άνοδο το κόστος δανεισμού, το κεφάλαιο και το εξειδικευμένο προσωπικό καταφεύγουν σε πιο ισχυρές χώρες, όπου ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος.

  Η ισπανική κυβέρνηση στερείται των κεφαλαίων για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο αυτό με δημόσιες δαπάνες και η Ευρωζώνη στερείται των δημοσιονομικών μηχανισμών για να αποζημιώσει τις ασθενέστερες χώρες μέλη.

  Τρίτον, η ανάκαμψη της εσωτερικής ζήτησης θα οδηγήσει τις εισαγωγές σε άνοδο πολύ πιο γρήγορα από τις εξαγωγές. Αυτό θα ανανεώσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και θα επιδεινώσει την ήδη εξασθενημένη θέση των καθαρών συναλλαγματικών διαθεσίμων της Ισπανίας.

  Τέταρτον, ο πληθυσμός της Ισπανίας σε ηλικία εργασίας αναμένεται να συρρικνωθεί ταχύτατα. Εν μέσω υψηλής ανεργίας, αυτό ίσως να μη φαίνεται ως πρόβλημα.

  Ομως, τυπικά οδηγεί σε εξασθένηση της οικονομικής ανάπτυξης, εξέλιξη που υπονομεύει την προοπτική ελάττωσης του χρέους.

  Πέμπτον, ο συνδυασμός μη ευνοϊκών δημογραφικών τάσεων και η αύξηση των διαθέσιμων κατοικιών θα εμποδίσει την ταχεία ανάκαμψη της αγοράς στέγης. Κατά συνέπεια, η κατασκευαστική δραστηριότητα αναμένεται να παραμείνει στάσιμη σε χαμηλά επίπεδα.

  Η επόμενη επιβράδυνση

  Τέλος, η Ισπανία πιθανότατα να εισέλθει στην επόμενη επιβράδυνση έχοντας ανακάμψει ελάχιστα από την προηγούμενη ύφεση, με υψηλά επίπεδα δημοσίου και ιδιωτικού χρέους και με ανεργία πολύ υψηλότερη από τα προ της κρίσης επίπεδα. Λαμβάνοντας υπόψη τη σπανιότητα των διαθέσιμων εργαλείων πολιτικής για την ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης, είναι πιθανή ακόμη μία βαθιά ύφεση.

  Η ιστορία λοιπόν ανάκαμψης της Ισπανίας δεν είναι αρκετά «ψέματα, κολασμένα ψέματα και στατιστικά»; Ούτε και είναι οι εμπνευσμένες διηγήσεις για θάρρος των διαμορφωτών πολιτικής και για δικαίωση πολλών αναλυτών.

  Η πραγματικότητα είναι ότι η Ισπανία αντιμετωπίζει τώρα την τεράστια πρόκληση ενίσχυσης της παραγωγικότητάς της εν μέσω επίμονα χαμηλού πληθωρισμού, υψηλού εσωτερικού και εξωτερικού χρέους, περιοριστικών μακροοικονομικών πολιτικών και σοβαρών δημογραφικών προκλήσεων. Και αυτό είναι μια ιστορία που δεν τελειώνει απαραίτητα καλά.

  SIMON TILFORD -Αναπληρωτής διευθυντής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων.

  Copyright: Project Syndicate, 2015 www.project-syndicate.org

   

 15.  

  Στην τάξη του Τοτού διδάσκει μια νεαρή δασκάλα, νοστιμούλα και πεταχτούλα!

  -Σήμερα παιδιά θα έρθει να παρακολουθήσει το μάθημά μας ο επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης, ανακοινώνει στην τάξη η δασκάλα

  -Τι είναι αυτό κυρία;

  -Μην ανησυχέιτε, απλά ένας κύριος θα είναι στο τέλος της αίθουσας και θα παρακολουθεί το μάθημα.

   

  Μπαίνει ο επιθεωρητής κι αρχίζει η δασκάλα να γράφει ερωτήσεις στον πινακα.

  Για αρχή γράφει

  -5 Χ 7 πόσο κάνει;

  Σήκωνει το χέρι η Αννούλα

  -Ναι Αννούλα

  -35 κυρία

  Μπράβο Αννούλα

   

  Στην συνέχεια γράφει στον πίνακα

   

  -Πιο είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας;

  -Κυρία, κυρία ο Γιωργάκης

  -Πες Γιωργάκη!

  -Η Κρήτη κυρία!

  -Μράβο Γιωργάκη

   

  Συνεχίζει πάλι στον πίνακα η δασκάλα

  -Ένα κομμάτι θάλασσας που χωρίζει δύο ξηρές κι ενώνει δύο θάλασσες;

   

  Εκείνη την στιγμή πέφτει η κιμωλία της κυρίας και σκύβει να την πιάσει

   

  -Παιδακια ποιος θα μας πει αυτήν την απάντηση;

   

  Σηκώνει το χέρι ο Τοτός γεμάτος αυτοπεπεποιθηση και σιγουριά

  -Κυρια,Κυρία!

  -Είσαι σίγουρος Τοτέ ότι ξέρεις την απάντηση;

  ρωτάει η δασκάλα φοβούμενη ότι θα πεί βλακεία ο Τοτός

  -Ναι κυρία ναι!

  -Άντε για πές!

  -Κωλάρα, κυρία!

  -Τι είναι αυτά που λές παλιόπαιδο, δεν ντρέπεσαι περασε έξω!

  -Μα κυρία αυτό δεν είναι;

  -Πέρασε έξω είπα τώρα!

   

  Σηκώνεται ο Τοτός θυμωμένος να βγεί έξω, κοντοστεκεται, γυρίζει και λέει προς τον επιθεωρητή:

  -Κι εσύ ρε μεγάλε εκεί πίσω, άλλη φορά αν δεν είσαι σίγουρος για την απάντηση μην ψιθιρίζεις τίποτε

   

   

   

  Η γυναίκα μου χτες φόρεσε τα σέξυ εσώρουχα και όταν πήγα σπίτι,μου είπε "δέσε με στο κρεββάτι και κάνε ότι θες".

  -Και εσύ τι έκανες?

  -Την έδεσα και πήγα στο μπαρ!!!!!

   

   

  Φοβάμαι, ότι μια μέρα θα με εγκαταλείψουν όλοι... και θα μείνουν μόνοι τους..

   

   

   

  Σε παρακαλώ Θεέ μου. Άφησέ με να σου αποδείξω ότι τα λεφτά του ΛΟΤΤΟ δεν θα χαλάσουν το χαρακτήρα μου!

   

   

  Κάποτε ήταν δύο πολύ άτακτα κλεφτρόνια . Η μαμά τους δεν τα άντεχε άλλο και αποφάσισε να τα πάει στον παπά της εκκλησίας να τους μιλήσει.

  Ο παπάς πήρε το μικρότερο αδελφό , του πρόσφερε καρέκλα και του έκανε την πρώτη ερώτηση : " Πού είναι ο Θεός ; ".

  Ο μικρός κοίταξε αριστερά , κοίταξε δεξιά , αλλά δεν έδωσε απάντηση.

  " Πού είναι ο Θεός " τον ξαναρώτησε ο παπάς .

  Ο μικρός ξανακοίταξε γύρω του αλλά δε μίλησε .

  " Πού είναι ο Θεός σε ρωτάω ! " , είπε θυμωμένος ο παπάς .

  Ο μικρός σηκώθηκε , βγήκε γρήγορα από την πόρτα , πήγε κοντά στον αδελφό του και του ψιθυρίζει στο αυτί: " Aσε μεγάλε ... υπάρχει πρόβλημα ... "

  - " Τι πρόβλημα ; " , απαντά ο αδερφός ;

  - " Να ... έχουν χάσει το Θεό και νομίζουν πως τον πήραμε εμείς! "

   

   

 16. Άρα όσον αφορά τους συγγραφείς που εισπράττουν δικαιώματα από 1/1/14 ισχύουν τα εξής:

   

  1. Δεν έχουν κάνει έναρξη σαν συγγραφείς

  α.  Υπάλληλοι ή συνταξιούχοι ανεξαρτήτως ποσού ετήσιας αμοιβής

  β. Όλοι οι άλλοι μόνο εφόσον οι αμοιβές αυτές δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ετησίως (αλλιώς πρέπει να κάνουν έναρξη σαν συγγραφείς)

  Η αμοιβή λογίζεται σαν είσπραξη δικαιωμάτων και φορολογούνται μόνο με 20%  

  Κατά τη καταβολή εκδίδουμε Απ. Δαπάνης, παρακρατούμε και αποδίδουμε φόρο δικαιωμάτων 20% και αποδίδουμε και χαρτόσημο (2,4% ?)

   

   

  2. Έχουν κάνει έναρξη σαν συγγραφείς 

  Η αμοιβή λογίζεται σαν από επιχειρηματική δραστηριότητα και φορολογούνται με την ανάλογη κλίμακα

  Κατά τη καταβολή εκδίδουν Τιμολόγιο, παρακρατούμε και αποδίδουμε φόρο 20% (για αμοιβές >300 €)

   

  Σωστά;

 17. Τα συγγραφικά δικαιώματα είναι εισόδημα από κεφάλαιο και όχι από επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο για τους μη υπόχρεους σε έκδοση ΤΠΥ, όσο και

  για όσους είναι μεν  επιτηδευματίες αλλά δεν έχουν κάνει έναρξη ως ¨συγγραφείς". Στο έντυπο Ε1 καταχωρείται στον πίνακα Δ1 και δεν προβλέπεται

  υποχρέωση ηλεκτρονικής πληροφόρησης. 

   

  Έχεις κάποια εξήγηση για την αναφορά σε συγγραφείς δημόσιους υπάλληλους στο κωδικό 6;

 18. ... Άρα όλα συγκλίνουν στο ότι δεν μπορεί να δοθεί ηλεκτρονική βεβαίωση εισοδήματος από δικαιώματα για την παρακράτηση φόρου γιατί αφορά διαφορετικό τύπο εισοδήματος με αυτές που στέλνονται ηλεκτρονικά.

   

  http://www.artion.gr/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

   

  Αλλά:

   

  Στα είδη αποδοχών που καταχωρούνται στο αρχείο βεβαιώσεων αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα περιλαμβάνονται στο κωδικό 6: Ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα απαλλασσομένων, μη υπόχρεων σε τήρηση βιβλίων (ελεγκτές ΑΕ, εισηγητές σεμιναρίων, συγγραφείς δημόσιοι υπάλληλοι, κτλ).

   

  Μήπως κάτι δε καταλαβαίνω;

 19. Πώς έχει αλλάξει το λεξιλόγιο της Παγκόσμιας Τράπεζας

   

  "...Ιδού πώς η Τράπεζα σε μία Έκθεση της περιέγραφε τον κόσμο το 1958:

   

  «Το παρόν σύστημα μεταφορών του Κονγκό τροφοδοτείται κυρίως από το εξωτερικό εμπόριο και βασίζεται κυρίως στην πλοήγηση ποταμιών και στους σιδηροδρόμους, οι οποίοι οδηγούν σε περιοχές όπου παράγονται ορυκτά και γεωργικά αγαθά. Οι περισσότεροι δρόμοι που υπάρχουν στη χώρα, βοηθούν στο να υπάρχει εύκολη επικοινωνία αγροκτημάτων-αγοράς. Τα τελευταία χρόνια, η κίνηση στους δρόμους έχει αυξηθεί σημαντικά, λόγω της αύξησης της εσωτερικής αγοράς και της βελτίωσης των γεωργικών μεθόδων».

   

  Και παρακάτω βλέπουμε μια έκθεση της Τράπεζας, μισό αιώνα αργότερα το 2008:

   

  «Διάφορες χώρες στην περιοχή αναδύονται ως παίκτες-κλειδιά σε ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος και ο ρόλος της Τράπεζας είναι να υποστηρίζει τις προσπάθειες που λαμβάνουν τόπο, με το να συνεργάζεται μέσω πρωτοπόρων πλατφόρμων για ένα διαφωτιστικό διάλογο που θα συνοδεύνται από επιτόπιες δράσεις»..."

   

  http://www.paratiritis.gr

   

  Καταλαβαίνετε τι θέλει να πει ο ποιητής στην έκθεση του 2008;

  Μήπως θυμίζει κάτι από κείμενα της ΕΕ με τη δημιουργική τους ασάφεια;

  Ποιος τελικά κερδίζει;

×
×
 • Create New...