Jump to content

MINAS89

simple Members
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

About MINAS89

Recent Profile Visitors

1,043 profile views

MINAS89's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-1

Reputation

 1. Ναι σωστά. Λανθασμένα νόμιζα πως η συζητηση είχε να κάνει με ΦΙΧ. Μπέρδεψα τα forum.
 2. Ακριβώς... Ο ΦΠΑ του τιμολογίου δλδ δεν εκπίπτει;
 3. Ευχαριστω πολυ. Οποτε οταν ισχυουν οι προυποθεσεις leasing γινονται αποσβεσεις και το εξοδο μονο σε λογαριασμο τοκων. Δλδ αν δεν ισχυει εστω και μια προυποθεση εξοδοποιειται ολοκληρη η αξια του μισθωματος σε λογαριασμο 62 και τπτ παραπανω. Δλδ δεν διενεργουνται αποσβεσεις. Αν καταλαβα καλα..
 4. Καλησπέρα σας. Ελεύθερος επαγγελματιας προκειται να αποκτησει ΕΙΧ μέσω leasing. 1) Συμφωνα με τον 4172/2013 οι αποσβέσεις πραγματοποιούνται απο τον μισθωτή έτσι; Δλδ στην περίπτωση μας θα γινονται ετήσιες αποσβεσεις ισες με το 16% της συνολικης αξιας του οχηματος. Σωστά; Υπαρχει καποια ιδιαιτεροτητα σε αυτο πχ ανάλογα με το ειδος της μισθωσης; 2) Το μηνιαίο μισθωμα οπως και τα εξοδα του ΕΙΧ συμφωνα πάλι με τον 4172/2013 θα εκπίπτουν κατά περίπτωση και οχι όπως παλαιοτερα κατά ποσοστο σωστα; Και φυσικα χωρις εκπτωση ΦΠΑ λογω ΕΙΧ. Υπάρχει κατι αλλο που μου διαφευγει; Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα.
 5. Μόλις μίλησα και με ΕΦΚΑ και με το τοπικό υποκ/μα ΙΚΑ. Κανείς δεν ξέρει τπτ και η απάντηση ''κλειδί'' από το ΙΚΑ ήταν να κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μετά την λήξη της απασχόλησης με τίτλο κτήσης. Τι άλλο μας περιμένει δεν ξέρω.
 6. Εμένα προσωπικά με μπερδεύει το ότι στο αρ.36 του νόμου 4387 για την παράλληλη ασφάλιση συμπεριλαμβάνεται στην παράγραφο 2 ο όρος ''απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης''. Επίσης στην εγκυκλιο 27/2017 του ΕΦΚΑ και στην εγκυκλιο 1/2017 του υπ. εργασίας στον προσδιορισμό του εισοδήματος συμπεριλαμβάνονται επίσης οι τίτλοι κτήσης. Τεράστιο μπέρδεμα και ο χρόνος μας πιέζει.
 7. Καλημέρα σας. Μισθωτός σε Δημόσια υπηρεσία, πρόκειται να κάνει αίτηση συνταξιοδότησης τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα σκοπέυει να παρέχει υπηρεσίες εισηγητή σεμιναρίων και να πληρωθεί με τίτλο κτήσης μέσα στο 2017. Σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν.4387 νομίζω πως δεν διευκρινίζεται αν υπάγεται στην μείωση κατά 60% της σύνταξης του, στην περίπτωση που απασχοληθεί και πληρωθεί με τίτλο κτήσης. Αντιμετωπίζει κάποιος συνάδελφος ίδια περίπτωση;
 8. Εφόσον είναι μισθωτός, γτ να εκδοθεί τίτλος κτήσης για αυτόν; Γτ δεν περνάνε ως μπονους παραγωγικότητας ή κάτι ανάλογο, και να επιβληθούν οι αντίστοιχες εισφορές ΙΚΑ;
 9. Σωστά. Εφόσον δεν προκυπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας, την πρόσληψη μέσω του Εργάνη την αποκλείουμε εντελώς, λογικά. Το μόνο που αναμένουμε δηλαδή είναι για το αν θα επιβληθούν ασφαλιστικές εισφόρες στον εισηγητή βάσει τιμής τίτλων κτήσης λογικά.
 10. Η εξισωτική αποζημίωση δεν θεωρείται αποζημίωση. Οπότε μπαίνει στον πυλώνα 2 - λοιπές περιπτώσεις και όχι στις αποζημιώσεις στον 909. Από απάντηση που πήρα από την ΔΟΥ.
 11. Καλημέρα σας. Για μισθωτό που απασχολείται περιστασιακά ως εισηγητής σεμιναρίων και αμείβεται με τίτλο κτήσης, τι ισχύει όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές του στον ΕΦΚΑ; Εμπίπτει στις διατάξεις του 4387/2016 (Αρ. 38, παρ. 3, περ. στ); Δηλαδή ισχύει το 20% επιμερισμένο κατά 6,67% και 13,33%; Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να γίνει πρόσληψη μέσω εργάνη κανονικότατα;
 12. Καλησπέρα σας Σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 39 του ν.4387/2016, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που υπάγονται ή θα υπάγονταν κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις αυτών, όπως ίσχυαν πριν την ένταξή τους στον ΕΦΚΑ, το συνολικό ποσό εισφοράς κύριας σύνταξης, ο τρόπος υπολογισμού, καθώς και ο υπόχρεος καταβολής της εισφοράς προσδιορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 38 του συγκεκριμένου νόμου, εφόσον το εισόδημά τους προέρχεται από την απασχόλησή τους σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά). Η ερώτηση είναι: Για να εντάσσονται ή όχι σε αυτήν την κατηγορία (παρ. 9 αρ.39 ν.4387/2016) παίζει ρόλο η σύμβαση την οποία θα έχει συνάψει με τους συγκεκριμένους εργοδότες; Πχ μηχανικός με σύμβαση έργου που υποδηλώνει διαρκή και όχι ευκαιριακή σχέση σε μέχρι δύο εργοδότες (όπως αποδεικνύεται από τις καταστάσεις συμφωνητικών), χωρίς να έχει προσληφθεί από αυτούς σαν μισθωτός, θα εισφέρει μόνο το 6,67% της καθαρής αξίας του τιμολογίου; Διότι ο κύριος Πετρόπουλος σε συνέντευξη του την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε πως θα ισχύει για αυτούς που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας με τους συγκεκριμένους εργοδότες (μέχρι 2) και τους παρέχουν και άλλες υπηρεσίες πέρα από τις συμφωνηθείσες κόβοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών στα οποία θα οφείλεται το 6,67% από μεριάς τους.
 13. Το καταστατικό προβλέπει εκλογή τριών αναπληρωματικών μελών, κάτι που εδώ και χρόνια δεν γίνεται όπως με πληροφόρησαν. Κάτι για παραιτήσεις και αναπληρώσεις θέσεων σε τέτοιες περιπτώσεις δεν προβλέπεται δυστυχώς.
 14. Καλημέρα συνάδελφοι. Πρόκειται να παραιτηθεί ο πρόεδρος ενός μη κερδοσκοπικού συλλόγου Το καταστατικό, αναγράφει ότι το Δ.Σ αποτελείται από 7 μέλη. Οπότε έπειτα από την παραίτηση του σημερινού προέδρου το Δ.Σ θα έχει 6 μέλη. Ερώτημα: Θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές ( που θα αναγραφούν στα πρακτικά γενικής συνέλευσης των μελών) και στην συνέχεια έπειτα από συνέλευση του Δ.Σ να εκλεγεί εκ νέου πρόεδρος; Μπορεί η γενική συνέλευση να επικαλεστεί τα στοιχεία των τελευταίων εκλογών έτσι ώστε να εισέλθει στο Δ.Σ ο αμέσως επόμενος υποψήφιος σε ψήφους (υπόψη ότι το καταστατικό δεν ορίζει κάτι τέτοιο); Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία;
×
×
 • Create New...