Jump to content

ΗΛΙΑΣ ΜΠ.

Silver members
 • Posts

  621
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by ΗΛΙΑΣ ΜΠ.

 1. Στην επιστρεπτέα βγάζει ένα ποσό στον πελάτη ο οποίος όμως έχει προβεί σε απόλυση 30/09, και η αίτηση βλέπει το άτομο αυτό 01/09 ,Σημαίνει ότι χάνει το μπόνους του 50% ή επειδή έχει προηγηθεί της αίτησης εξακολουθεί να γυρνάει τα μισα?
 2. εάν είνια να κάνει κάποιο ΕΣΠΑ και είνια να πάρει κάποια λεφτά προσμετρώνται στην τριετία ,αν δεν παίζει τέτοιο σενάριο βάλτε de minimis δεν ζητάει και δικιολογητικά όπως το άλλο
 3. Εχω δηλώσει κλείσιμο από κράτος σε κεντρικό και υποκατάστημα με μία δήλωση τον Μάρτιο (και για τα 2)και τώρα το κεντρικό ανοίγει 04/05 αλλά το υποκατάστημα παραμένει κλειστό μέχρι 31/05 με κρατική εντολη. Πηγαίνοντας να το δηλώσω εργάνη ,μου λέει μόνο μέσω κεντρικού η δήλωση και βέβαια δεν με αφήνει να δηλώσω τώρα κάτι γιατί το έχει πάει πληττόμενο. Πως θα δηλώσω ότι το υποκατάστημα παραμένει κλειστό ?Μόνο μετά μαζί με κεντρικό βγάζοντας σε αναστολή για όλο τον Μάιο τον υπάλληλο?
 4. έχω κάνει 2 αιτήσεις επιστρεπτέας από 11/05 τις οποίες τις πήρε ,αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω πληρωθεί. Πιστεύετε ότι έχουν απορριφθεί ? Η περιμένω ?
 5. και εγώ υπέβαλα ,έχει λάθος τους εργαζομένους και η δικιά μου ,ελπίζω να μπορεί να διορθωθεί και να μην μας ζητάει το λάθος ΕΜΕ.Εμένα έβαλαν και μια οικοιοθελής 07/03 στο σύνολο.Αν την ακυρώσω λ'ετε να μπορώ να ξανακάνω?
 6. παιδιά άμα κάνετε υποβολή την παίρνει ? γιατί εμένα με κάθε browser με βγάζει πάλι στους κωδικούς taxiσ και ξαναμπαίνω και πάλι από την αρχη....
 7. TA 800άρια και των υπαλλήλων και της επιχείρησης ?
 8. με τους υπαλλήλους που βγάζει και τους αποχωρήσαντες στην πρώτη στήλη (πχ 3 ενώ έχει φύγει ο ένας 07/03 ) και σε αναστολή 2 ,θα έχουμε θέμα σε μελλοντικό έλεγχο άραγε? Επίσης και γω αναρωτιέμε για το πλαίσιο .πότε είναι c 2020?
 9. σε επιχείρηση κλεισμένη από κράτος τώρα που ανοίγει και αφού έχει 2 υπαλλήλους μπορούμε να παραμείνει σε αναστολή ο ένας μέχρι τέλος του μήνα? η αναγκαστικά πάνε εναλλάξ?
 10. Αν κάποιος εργαζόμενος που ήταν σε αναστολή αποχωρήσει οικειοθελώς επιρεάζει τη ρήτρα διατήρησης? Ομοίως αν υπάρξει μείωση ωραρίου ,εκεί νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα...? Εχω την εντύπωση ότι μόνο η απόλυση εμπίπτει στην ρήτρα,είναι έτσι?
 11. Εχετε ακούσει κάτι για όσους ξενοδοχουπάλληλους ,που δεν θα προσληφθούν άμεσα, ? Μιλάμε για όσους για διάφορους λόγους δεν έπαιρναν επίδομα ανεργίας. Εχει ακουστεί κάποια βοήθεια γι αυτούς?
 12. Θεωρείτε ότι οι σύλλογοι και τα σωματεία πρέπει να κάνουν αίτηση για τα 800 ? Εγώ νομίζω ότι δεν δικαιούνται βάσει του άρθρου 2 της ΚΥΑ που δεν τους αναφέρει. Αλλά έχω και σύλλογο με ΦΠΑ και φορολογητέα δραστηριότητα κανονικά , με μη μηδενικές ΦΠΑ ,λέτε να πρέπει να υποβάλλει?
 13. Θεωρείτε ότι ένας σύλλογος με φπα με κίνηση και φορολογητέα δραστηριότητα πρέπει να κάνει αίτηση? Στην ΚΥΑ δεν αναφέρονται στο άρθρο 2 βέβαια....
 14. παιδιά σωματείο (σύλλογος) με κανονική κίνηση και μη μηδενικές φπα ,το δικαιούται λέτε? Δεν είναι προσωπική εταιρεία βέβαια ....
 15. ισχύει και για εργαζόμενο που αποχώρησε οικοιοθελώς μέσα στο μάρτιο αυτό? Και πότε θα φανεί στο σύστημα ,διότι σήμερα που μιλάμε τον βγάζει εκπρόθεσμο και ΔΟΥ και ΙΚΑ
 16. Οι δόσεις των επιχειρηματιών πήραν τις παρατάσεις τους .για τους εργαζόμενους περιμένουμε? Σήμερα μπήκα σε κάποιον και έχει ακόμα λήξεις 31/03 και με πρόστιμο ενώ είναι στους εκ αναστολής. Θα φτιαχτεί αργότερα..? Και έχει και ρύθμιση ΙΚΑ ,εκεί παίρνει παράταση ή μόνο για επιχειρήσεις είναι?
 17. Αν μια επιχείρηση που έχει ΦΠΑ αλλά δεν έχει ανοίξει το πρώτο τρίμηνο θέλει να κάνει αίτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή θα στείλει αίτηση με 0?
 18. Μπαίνω στο Ε8 ειδικού σκοπού για να δηλώσω υπερεργασία μαρτίου σε επιχείρηση . Βάζω τις ώρες βγάζει μήνυμα "πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα πεδία " Εντωμεταξύ σου λέει να βάλεις ή τις ώρες ή το πεδίο ακύρωση (το οποίο έχω καταλάβει με το φτωχό μου μυαλό ότι το βάζεις όταν δεν αφορά υπερωρία?) αν πατήσεις λοιπόν το ακύρωση σβήνει τις ώρες που θέλεις να στείλεις βγαίνει ένα ώρα έναρξης -ακύρωση ,ώρα λήξης -ακύρωση και αν δεν το πατήσεις το ως άνω μήνυμα. Πως στο...καλό θα στείλουμε τις ώρες , τι κάνω λάθος εδώ και μου διαφεύγει?
 19. το μπέρδεμα είναι με τους 85.59 π.χ καδ που τους έχει ήδη κλείσει δημόσια αρχή.Δεν είναι απλά πληττόμενοι . Οι άλλοι είναι πληττόμενοι και ξεκάθαρα δεν παίρνουν 800 .Οι 85.59 έτσι που αναφέρεται είναι σαν να παίρνουν και τα δύο ....
 20. έχω και με προσωπικό και με ενοίκιο ,σε 2 μου χτυπάει. Επίσης τα νομικά αυτά πρόσωπα δεν επιδοτούνται και με 800 ευρώ έτσι? Γιατί σήμερα το πρωί ο Βρούτσης είπε ότι επιδοτούνται όλα τα νομικά πλην ΑΕ....
 21. Στέλνω αίτηση αναστολής σε σωματείο ΕΛΜΕ . Το πρόβλημα είναι ότι βάζοντας τον νόμιμο εκπρόσωπο δεν τον βρίσκει και υποψιάζομαι επειδή δεν έχει απογραφεί στον ΕΦΚΑ ποτέ αυτός καθότι δημόσιος υπάλληλος .Αποτέλεσμα ,δεν προχωράει η αίτηση. Στο taxis φαίνεται κανονικά , και έχω στείλει και mail στο εργάνη . Υπάρχει περίπτωση όταν ισχύει αυτό να μην δικαιούται αίτηση το σωματείο?
 22. εντωμεταξύ πότε θα γίνουν αυτά ? διότι δεν βλέπω στο εργάνη να ενημερώνει βάσει ΚΑΔ εσόδων ...? ΘΑ γίνει κάποια στιγμη..?
 23. ναι αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται στο σύστημα. Αν μπει θα μπει αναστολή . Δεν σε αφήνει να διαλέξεις .Πως θα επιδοτηθεί ο υπαλληλος που σταμάτησε αν δεν το βάλω? Οι ντελιβεράδες οκ δεν σταμάτησαν.
 24. η καφετέρια ή φαστφουντάδικο που έχουν κρατήσει το ντελίβρυ θα κάνουν κανονικά αίτηση για αναστολή ,για το υπόλοιπο προσωπκό εκτός τους ντελιβεράδες? Αναστολή θα στείλουμε αν και δουλεύει ένα μέρος ,δεν υπάρχει και κάτι άλλο...? Και θα βάλουμε μόνο τους υπαλλήλους που σταμάτησαν ...Είναι σωστή η πρακτική αυτή?
×
×
 • Create New...