Jump to content

ΗΛΙΑΣ ΜΠ.

Silver members
 • Content Count

  586
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ΗΛΙΑΣ ΜΠ. last won the day on May 17 2014

ΗΛΙΑΣ ΜΠ. had the most liked content!

About ΗΛΙΑΣ ΜΠ.

 • Rank
  DENNIS
 • Birthday 08/01/1978

Recent Profile Visitors

4,114 profile views
 1. Αν μπει το ικα και τον δει δεν θα ζητήσει ασφάλιση αφού δεν είναι διαχειριστής ? Τι γίνεται με τους εταίρους που δουλεύουν, εκτός από τον διαχειριστή. Σύμφωνα με τον νόμο κανείς πολίτης δεν μπορεί να εργάζεται και να είναι ανασφάλιστος. Όπως συμβαίνει και στις Α.Ε. όσοι προσφέρουν εξαρτημένη εργασία δηλαδή αναφέρομαι στις ΙΚΕ πρέπει και αυτοί να ασφαλίζονται στον ΕΦΚΑ- ΙΚΑ. Για τους εταίρους της ΙΚΕ , ο μόνος που μπορεί να εργάζεται στην εταιρία χωρίς άλλη ασφάλιση είναι ο διαχειριστής της ΙΚΕ , που υποχρεωτικά , είτε είναι εταίρος είτε όχι ασφαλίζεται , όπως είδαμε , στον ΕΦΚΑ- ΟΑΕΕ. Οι υπόλοιποι εταίροι , αν προσφέρουν εργασία μέσα στην εταιρία, πρέπει είτε να έχουν σύμβαση ανεξάρτητων υπηρεσιών , είτε να ασφαλιστούν στον ΕΦΚΑ – ΙΚΑ , και να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με το άρθρο 38 του Ν.4387/2016. από άρθρο του Κ.Αλωνιάτη
 2. Καλημέρα ,ιδρύεται μια ικε στην οποία ο εταίρος δεν είναι διαχειριστής ,θα εργάζεται όμως μέσα .Είνια διαχειριστης σε άλλη ΙΚΕ και με αυτή την ιδιότητα πληρώνει τεβε .Στην ιδρυθείσα ΙΚΕ θα πρέπει να γίνει πρόσληψη μιας και θα φαίνεται μέσα ...Η πρόσληψη αυτή θα είναι κανονική και φουλ ? Εννοώ αφου πληρώνει ήδη τεβε(185 ,2220 από Γενάρη) μπορέι να πληρώσει το υπόλοιπο μέχρι τα 252 ? Η προσλαμβάνεται κανονικά με φουλ ένσημα?
 3. μπορεί κάποιος να μου πει τώρα που άλλαξε η σελίδα γιατί δεν μπορώ να ανοίξω τα συνδρομητικά άρθρα ενώ έχω πληρώσει? Επίσης γιατί στην είσοδο δεν με αναγνωρίζει με τους κωδικούς μου ? Το βάζω εδώ διότι προφανώς δεν βρίσκω κάπου την επικοινωνία .....
 4. ρε παιδιά ,μου βγάζει μη έγκριση σε αίτηση με παιδάκι αμεα δηλωμένο ,τόκους 34 ευρώ οικογενειακούς , 5 μήνες ενοίκιο 7 στο σπίτι τους ,μπορεί να μου πει κάποιος για ποιό λόγο? Δεν θα εξηγήσει κανείς γιατί κόβεται? Εγώ δεν βρίσκω κάποιο λόγο από αυτούς που παραθέτει η ΚΥΑ για αμεα.
 5. Σε συλλόγους ,σωματεία μη κερδοσκοπικά .μπαίνουμε και βάζουμε τον νόμιμο εκπρόσωπο αναγκαστικά στην πρώτη σελίδα, μετά αν κανέις δεν έχει ποσοστό άνω του 25% θα βάλουμε πραγματικό διακιούχο(τον πρόεδρο ή τον ίδιο) ή όχι?
 6. Δύο μυνήματα με προβληματίζουν στην προσπάθεια να κάνω εγγραφή χρήστη για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά. Ο Αριθμός Μητρώου Φορέα δεν υπάρχει στο Μητρώο Οφειλετών ΚΕΑΟ Δεν έχετε πραγματοποιήσει login ή δεν έχετε κλειδάριθμο στην υπηρεσία της ΓΓΠΣ ,τα έχετε αντιμετωπίσει ?υπάρχει κάποια μεταφυσική λύση γιατί από νόημα ......εννοείτε δεν προχωράει για ρύθμιση .
 7. προσπαθώ να κάνω εγγραφή χρήστη για οφειλές οΑΕΕ σε κάποιον και μου βγάζει μήνυμα Δεν έχετε πραγματοποιήσει login ή δεν έχετε Κλειδάριθμο στην Υπηρεσία της ΓΓΠΣ. μπορεί να φανταστεί κάποιος τι σημαίνει αυτό ,αφού login προσπαθώ να κάνω και μπαίνω με κωδικούς taxis?
 8. Αν οι μετοχές είναι ήδη ονομαστικές από πριν ,έχουμε παρόλα αυτά υποχρέωση αίτησης μέχρι 01/07 για να αναγγείλουν τα δικαιώματά τους ή αφορά μόνο τις ανώνυμες?
 9. τι γίνεται με τους Εντοπίστηκε αλλά δεν συμμετέχει ρε παιδιά? εμένα ο γιος ζούσε το 2018 με τον πατέρα ,το 2019 έχει ενοίκιο κάνω αίτηση στο γιο και στον πατέρα μου βγάζει το μύνημα χωρίς να μπορώ από κάπου να διαγράψω τον υιο. Είναι λογικό αυτό? Αφου επιδοτούμαστε για το 2019 θα πάμε με στοιχεία του 2018? Πως θα διορθωθεί αυτό ?
 10. παιδιά σε ερώτηση σε δεύτερη επιθεώρηση η απάντηση είναι η ίδια. Αφού δεν είναι μέλη ΣΕΤΚΕ και ΠΟΕΕΤ η καθαρίστρια σε ενοικιαζόμενα θα αμοιφθεί όχι με ΕΓΣΣΕ αλλά με τη ΣΣΕ των ξενοδοχουπαλλήλων γιατί το προβλέπει.Μήπως να το δούμε λίγο το θέμα .Να κάνουμε καμιά ερώτηση στο υπουργείο γιατί μπλέκει η δουλειά......
 11. σε ερώτημα στην επιθεώρηση η απάντηση είναι ότι όσοι δεν είναι υπόχρεοι αυτής της ΣΣΕ(δεν ε'ιναι μέλη των συμβαλλομένων μερών) , θα πάνε βάσει της σύμβασης των ξενοδοχουπαλλήλων ,δηλ. και τα δωμάτια
 12. Η σύμβαση των ξενοδοχουπαλλήλων που κυρήχτηκε υποχρεωτική αναφέρει ότι το πεδίο εφαρμογής αφορά και τα επιπλωμένα διαμερίσματα. Νόμιζα -κακώς?- ότι αφορά και τα ενοικιαζόμενα? Αλλά στις 08/02 έχουμε Σ.Σ.Ε. 8.2.2019 Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα), όλης της χώρας. η οποία δεν είναι υποχρεωτική .Τελικά για ενοικιαζόμενα για να προσλάβω μια καθαρίστρια με ποιά σσε θα πάω ,των ξενοδοχουπαλλήλων ή την Εγσσε?
×
×
 • Create New...