Jump to content

dynamoking

simple Members
 • Content Count

  287
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by dynamoking

 1. Έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένοι εργαζόμενοι δεν τους εμφανίζει με το ΑΜΚΑ να λάβουν το self test δωρεάν. Έχει κάποιος συνάδελφος κάποια περίπτωση όπου βρήκε τι φταίει? Μια εργαζόμενη απο το 2006 δεν την εμφανίζει να το δικαιούται ενω όλοι οι υπόλοιποι στην εταιρεία αυτή το δικαιούνται κανονικά.
 2. Λογικά θα εμφανιστούν αυτόματα στην πλατφόρμα όλες οι οφειλές του οφειλέτη που έχει σήμερα προς ρύθμιση.. Και εαν αυτά είναι βεβαιωμένα στην εφορία φαντάζομαι θα τα φέρει προς ρύθμιση.
 3. Μπορείς μόνο απο αύριο και έπειτα να υποβάλεις αναστολές.
 4. Λογικά θα γίνει όπως το Δώρο Χριστουγέννων, αλλά επίσημη εγκύκλιος δεν υπάρχει ακόμα..
 5. Παιδιά το έχω αναφέρει και σε κάποιο άλλο άρθρο, έχει πρόβλημα το ΙΚΑ πανελλαδικά και βγάζει ως οφειλή το ΔΧ αναστολής με κωδικό 116. Δείτε εαν έχετε αναστολές και για να βγει η ασφαλιστική θα πρέπει να πληρωθεί αυτή η ''οφειλή''! Το αντιμετώπισα με το ΙΚΑ Αγιας Παρασκευής και ΓΛΥΦΑΔΑΣ , όπου πλήρωσε η επιχείρηση το ποσό και βγήκε η ασφαλιστική του μέλους. Αυτό την μπλόκαρε! Το ικα το χαβά του φυσικά..σαν χαράτσι ακούγεται και ειναι πραγματικό! αντε βέβαια να το εξηγήσεις στους επιχειρηματίες γιατι να πληρώσουν κάτι που δεν οφείλουν και με προσαύξηση κιόλας! Όταν το λ
 6. Και τι μαγικό σου έκαναν που δεν μπορούσαν να κάνουν ή δεν ήξεραν στο ΙΚΑ Γλυφάδας και Αγίας Παρασκευής? Σε μένα σήμερα το πρωί έβγαζε ώς οφειλή τον Ιανουάριο του 2021 ποσά covid και παρότι έκαναν προσωρινό έλεγχο, εαν δεν πληρώνονταν δεν έβγαινε ασφαλιστική!
 7. Ναι και σε μένα σε άλλο πελάτη δεν 'εβγαζε ασφαλιστική ο νόμιμος εκπρόσωπος και αφου έγινε έλεγχος στην επιχείρηση βγήκε οφειλόμενο το ποσό μια αναστολής covid ευπαθους ομάδος! Εταιρεία που δεν οφείλει και τα πληρώνει όλα στην ώρα της. Και για να ξεμπερδέψεις για να βγάλεις ασφαλιστική πρέπει να πληρώσεις τα κερατιάτικα και να περιμένεις 2 εργάσιμες φυσικά να εμφανιστεί η πληρωμή και να γίνει συμψηφισμός σε ανύπαρκτη οφειλή! Θα ξαναδώ Δευτέρα εαν βγάλω άκρη τελικά και έφταιγε αυτό το εσωτερικό πρόβλημα του ΙΚΑ! Και άντε εγώ ειχα μια μόνο αναστολή, εαν έχεις πολύ περισσότερες αντ
 8. Νέο σοβαρό πρόβλημα του ΙΚΑ με τον κωδικό 116 του ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ! Το εμφάνισε ώς απαιτούμενο πληρωτέο απο την επιχείρηση και οφειλή σε πελάτη μου!! Και άντε τώρα να θές ασφαλιστική και να πρέπει να πληρώσεις κατι που δεν οφείλεις μέχρι να το φτιάξει το ΙΚΑ!
 9. Οπότε θα φταίει το ΙΚΑ που δεν έχει διορθώσει το σύστημά του!
 10. Παρατηρώ σε 2 περιπτώσεις που έχουν πληρώσει όλες τις εισφορές του Ιανουαρίου+ΔΧ, ότι το ΙΚΑ στην καρτέλα της επιχείρησης, στην πίστωση δεν εμφανίζει εγγραφή covid για τον κωδικό 116 που αφορά το Δώρο Χριστουγέννων αναστολής. Kαι δεν τους βγάζει ασφαλιστική ενημερότητα! Φαντάζομαι ότι είναι μια ακόμη πατάτα του ΕΦΚΑ και ότι εμφανίζεται ότι πρέπει να πληρώσει η επιχείρηση τον κωδικό 116! Και δεν βλέπω να αλλάζει άμεσα και εαν χρειαστούμε ασφαλιστική να δούμε τι θα κάνουμε!
 11. O κωδικός 69 θέλει την επιδότηση στο πεδίο επιδότηση εργοδότη ,μήπως την έχετε βάλει στο πεδίο του εργαζόμενου?
 12. Να αναμένουμε παιδιά την επόμενη εβδομάδα, θα δώσουν παράταση οπως και τον Φεβρουάριο.
 13. Οταν έχεις συνεργασία, δεν δέχεται και επιδότηση εργατικής εισφοράς, μονο μια επιδότηση μπορεί να δεχτει η απδ.. Είχες υποβάλλει πρίν με 2 επιδοτήσεις Συνεργασια-ΕΕΕ?
 14. Εντάξει δεν παλεύεται η κατάσταση, έχουμε Ε11, μισθοδοσίες, αναστολές, συνεργασία,φμυ,απδ,βεβαιωσεις μετακίνησης και την απδ με τόσες αλλαγες και έρχεται το κερασάκι στην τούρτα όπου το ΙΚΑ τα έχει κανει μαντάρα και δεν μπορούμε να υποβάλλουμε απδ και χάνουμε τόσες ώρες τσάμπα λές και δεν είμαστε ήδη στα σχοινιά να τα προλάβουμε όλα!!
 15. Το ΙΚΑ τα έχει παίξει εντελώς! Σε 2 εταιρείες που έχουν μισθούς με 700€ , βγάζει μηνύματα λάθους στον Ιανουάριο 2021 στην ΑΠΔ σε όλους τους εργαζόμενους!! ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ Κάτι έχουν χαλάσει στον κώδικά τους! Και κάνει ωρες να βγάλει αποτελέσματα στον έλεγχο της ΑΠΔ! Το έχει δει άλλος?
 16. Καλημέρα , γνωρίζει κανείς εαν υπάρχει τηλέφωνο επικοινωνίας με την ΑΑΔΕ για το πρόγραμμα Συνεργασία? Έχω μια επιχείρηση που έχει μείωση τζίρου πάνω απο 20% για Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2019-2020 και δεν την εγκρίνει στον Εργάνη. Το μόνο που πάει το μυαλό μου ειναι στο ότι έχει μια τροποποίηση φπα στον Δεκέμβριο του 2019 όπου είχε γίνει λάθος στην αρχική και η οποία είναι οριστική στο taxis. Δεν βλέπει τις τρποποιητικές το σύστημα? γνωρίζει κανεις?
 17. Ναι δυστυχώς μόνο για φοιτητές-παιδιά εργαζόμενων έχουν αναφέρει , όχι για υπόλοιπα παιδιά (π.χ. ελ.επαγγελματιών..) , δεν ειναι ''παιδιά'' αυτά..
 18. Eφόσον ανήκει στον εργοδότη απλά την δηλώνεις, δεν σε αφήνει να βάλεις εργαζόμενους απο κάτω, αφού δεν δικαιούνται αποζημίωση με το ''πνεύμα του νόμου'' .Εγω βάζω στις παρατηρήσεις ότι ενδέχεται να χρησιμοποιείται απο εργαζόμενους για ανάγκες της επιχείρησης. Όταν είναι του εργαζόμενου το μηχανάκι βάζεις ώρα έναρξης μετά τον χρόνο υποβολής, γιατι αλλιώς θα στο βγάλει εκπρόθεσμο, προσοχή!
 19. Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε! Έχει δοκιμάσει κανείς να υποβάλλει άδεια ειδικού σκοπού με το απολογιστικό έντυπο για τον Δεκέμβριο , όπου ένα 4ήμερο ξεκινάει τέλη Νοεμβρίου και συνεχίζεται στις αρχές Δεκεμβρίου? π.χ. 26/11 , 27/11 , 30/11 άδεια ειδικού σκοπού και 01/12 κανονική άδεια. Στον Νοέμβριο δεν το δέχεται εαν δεν είναι πλήρες 4ήμερο (3 ειδικού σκοπου+1 άδεια). Εαν βάλεις ημερομηνίες Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου το θεωρεί εκπρόθεσμο!! Οπότε το Εργάνη δεν παίζει σε καμιά περίπτωση! Τον περασμένο Ιούνιο τα είχαμε δηλώσει όλα μαζί απολογιστικά για Μάρτιο έως
 20. Kαλημέρα και χρόνια πολλά! Δώρα-επιδόματα δίνετε σε οικιακό προσωπικό με εργόσημο?
 21. Καλημέρα , έχει τύχει σε κανέναν το εξής? Δεν έχει υποβληθεί αποχώρηση σε έναν εργαζόμενο ηλεκτρονικά απο το 2019 , μπήκε σε αναστολή σε άλλη εταιρεία τον Νοέμβριο του 2020 και στην αρχική αίτηση του εργαζόμενου δεν επέλεξε κάτω κάτω ότι δεν ισχύει η εργασιακή σχέση με τον εργοδότη του 2019 και να βάλει λόγο χειρόγραφη κατάθεση αποχώρησης και δεν πληρώθηκε. Έκανε τροποποίηση στην αίτηση του ο εργαζόμενος τώρα και δήλωσε ότι δεν ισχύει η εργασιακή σχέση του 2019 λόγω χειρόγραφης υποβολής εντύπου. Στο υεκα του εργοδότη του 2019 εμφανίζεται χωρίς ημερομηνία αποχώρησης φυσικά ο εργα
 22. Eίχαν πεί ότι θα βάλουν και για το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σήμερα..αναμένουμε να το προχωρήσουν.. Εσυ πληρώνεις αναλογία για το εργάσιμο μισό κομμάτι για τον εργοδότη και το υπόλοιπο 30% αναμένουμε απο το κράτος.
 23. Καλησπέρα , έχει δει κανεις το νέο έντυπο Ε13 για την δήλωση στο Εργάνη? Δεν ειναι ενεργό τώρα για υποβολή, αλλα πώς θα δηλώσεις λήξη στην μεταχείριση του σκούτερ εαν δεν ξέρεις έως πότε θα το χρησιμοποιεί ή θα μείνει στην εργασία ο υπάλληλος?! Συνεχίζουν να μην έχουν αίσθηση ούτε στα βασικά! Και δηλώνουμε για όλους τους διανομείς τα μηχανάκια, είτε είναι δικό τους είτε της επιχείρησης? Το αναφέρει πουθενά?
 24. Καλησπέρα , έχει δει κανεις το νέο έντυπο Ε13 για την δήλωση στο Εργάνη? Δεν ειναι ενεργό τώρα για υποβολή, αλλα πώς θα δηλώσεις λήξη στην μεταχείριση του σκούτερ εαν δεν ξέρεις έως πότε θα το χρησιμοποιεί ή θα μείνει στην εργασία ο υπάλληλος?! Συνεχίζουν να μην έχουν αίσθηση ούτε στα βασικά! Και δηλώνουμε για όλους τους διανομείς τα μηχανάκια, είτε είναι δικό τους είτε της επιχείρησης? Το αναφέρει πουθενά?
 25. Ουσιαστικά η επιχείρηση έχει παραπάνω κόστος. Δεν νομίζω να πειράξει το ΙΚΑ να έχει παραπάνω εισφορές.. Το ορθό θα ήταν 8-9 ένσημα ασθενείας με κωδικό 08 όπως αναφέρετε.
×
×
 • Create New...