Jump to content

dynamoking

simple Members
 • Content Count

  240
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by dynamoking

 1. Μάλλον θα ενεργοποιηθεί την Τετάρτη 5/8/2020 ,για αυτο δεν το βλέπουμε τώρα. ΟΙ τύποι δεν παλεύονται, απο πληροφορίες που έχω απο όσους πληρώθηκαν, έπρεπε για το διάστημα 15-30/6/2020 να κάνουμε το εξής: Παράδειγμα δηλωσης Β ΦΑΣΗΣ : Μικτά πλήρους 1300 , καθαρό πλήρους 1000 , ποσό που πληρώθηκε 750 . Εγώ πήγα και έκανα υπολογισμούς και τους έβαζα έτοιμο το 250€ που έλαβε απο τον εργοδότη για το διάστημα του Συνεργασία. Και οι τύποι κάνουν το εξής: 1000 - 750 = 250 , 250*60% = 150€ ,οπότε 150€ κατέθεσαν. Ήταν κάπου ξεκάθαρο αυτό και δεν το πήρα χαμπάρι??
 2. Προσοχή, εαν το μέλος έχει οφειλές στον ΕΦΚΑ τότε ο πρώην ΟΑΕΕ(νυν ΕΦΚΑ) δεν εκδίδει την βεβαίωση αυτή για επέκταση ΚΑΔ στην εφορία..
 3. Doctor το ξέρω, αλλά τον Ιούνιο δεν υπηρχε διαθέσιμο το έντυπο προσωρινή άρσης αναστολής! Το είχαν απενεργοποιήσει.
 4. Doctor ολοι παράταση έχουμε παρεί, αφου υποβάλλαμε και είδαμε τα λάθη.. 😄 Το θέμα ειναι να ξεγνοιάζεις απο μια υποχρέωση μέσα στις τόσες το τελευταίο διάστημα.. Μπάς και να κάνεις κανά μπάνιο, να πιεις μια κρύα μπύρα , να φάς το γαύρο σου σαν άνθρωπος και να μην αγχώνεσαι και σκέφτεσαι τι νέο βγήκε, ποιες προθεσμίες να μην χάσω , να υποβληθούν οι αιτήσεις στο εργάνη, εφκα,ααδε, τα τηλέφωνα να χτυπάνε.. Να έχουμε λίγο ανθρώπινο χρόνο θέλουμε χωρίς 1000 σκοτούρες στο κεφάλι απο ανικανότητες άλλων!
 5. Ναι σωστά το έφτιαξαν για την ειδικη περίπτωση 10
 6. Το ΤΑΠΙΤ δεν αλλάζει , για τις ειδικές περιπτώσεις ασφάλισης στην εγγραφή του ΙΚΑ να δούμε τι θα βάλουμε!
 7. Eνταξει δεν παλεύεται η κατάσταση, σε ειδική περίπτωση ασφάλισης 10, 21 χτυπάει! Δεν προέβλεψαν πακέτα κάλυψης για αυτές τις περιπτώσεις.. Όποιος συνάδελφος μάθει κάτι ας το αναφέρει, γιατί στα ΙΚΑ δεν γνωρίζουν , κεντρικά θα δοθεί λύση..
 8. Το πρόγραμμα αυτό παει για το φιάσκο νο2 μετά τα vouchers.. Έχω μιλήσει με μπούκς να βγάλουν αποδόσεις για τα εξής: 1.Δεν ξέρουν τι να πληρώσουν στους εργαζόμενους (πιθανή απόδοση 1,20-1,50) 2.Δεν έχουν λεφτά (πιθανή απόδοση 1,50-1,90) 3.Τα έχουν κάνει μαντάρα (πιθανή απόδοση 1,01) 4.Ότι και να πληρώσουν θα κάνουν λάθη και θα γίνουν ρεζίλι πάλι (πιθανή απόδοση 1,10)
 9. Φαίνεται πώς ''ξεχάσανε'' τις ειδικές περιπτώσεις ασφάλισης.. Οποτε αναμονή να εκδώσουν νέα πακέτα κάλυψης και για αυτές τις περιπτώσεις?
 10. Ξενοδοχείο που έχει αναστολές απο Μάρτιο, κάνουμε συνέχισης της δήλωσης αναστολών όλου του προσωπικού για Ιούνιο και πάμε να δηλώσουμε προσωρινή ανάκληση για ορισμένους που εργάστηκαν στον Ιούνιο και δεν μας αφήνει , βγάζει εκπρόθεσμο! Τον Ιούνιο το είχαν κατεβάσει το έντυπο προσωρινής ανάκλησης! Οπότε δεν θα μπορούσε να υποβληθεί πρίν την έναρξη της εργασίας όπως ορίζουν τώρα! Μας κοροιδεύουν? Μισθοδοσία Ιουνίου έχει υπολογιστεί με ένσημα για όσους εργάστηκαν,αλλά θα τους πληρώσουν με 534€ για όλο τον Ιούνιο! Δεν θα φτιάξουν το Εργάνη επιτέλους?!
 11. Έχει δεί κανείς τι νεο ΚΠΚ βάζουμε σε περιπτώσεις μερικής απασχόλησης σε εμπορικά καταστημάτα που έχουν ΚΠΚ 103 , αλλά με ειδική περίπτωση ασφάλισης 10 πήγαιναν σε 101 έως σήμερα. Χτυπάει η ΑΠΔ!
 12. Έστω ότι έχουμε έναν εργαζόμενο με 1.322€ μικτά και 1.000€ καθαρό σε πλήρη απασχόληση. Στον Ιούνιο μπήκε απο 15/06/2020 στο Συνεργασία , οπότε του βάζουμε 13 ένσημα με μειωμένες αποδοχές κατά 50%. Στην αίτηση θα δηλώσουμε 1322€ μικτές, 1000€ καθαρό πλήρους και για το πληρωτέο στο Συνεργασία θα κάνουμε: (1000/25*13 ) / 2 = 260€ Αυτή ειναι η γνώμη μου και έχω συμπεριλάβει και τον αναλογούν φόρο σε σχέση με την πλήρη απασχόληση με αυτον τον τρόπο. Γνώμες??
 13. Αρχίσαν τα όργανα! Μπάχαλο πάλι! ΑΕ που έχει αρνητικό τζίρο για Μάρτιο-Απρίλιο του 2019, οπότε κάνουμε τον συνολικό τζίρο του 2019 δια 6 και βγαίνει 43.000€ και τζίρο Μαρτιο-Απρίλιο 2020 30.000€ , οπότε η μείωση είναι 30% , της βγάζει στο Εργάνη απόρριψη για τον Ιούνιο με την παρακάτω αιτιολογία, ενω για τον Ιούλιο της βγάζει έγκριση! Και άντε τώρα να τα δούν και τα διορθώσουν τους τύπους υπολογισμού που οι ίδιοι έχουν εξαγγείλει!!!
 14. Aφού δεν αλλάζει η σύμβαση και παραμένει πλήρης όπως και τα ένσημα του, τότε με τα νέα ποσοστά. Προβλήματα υπάρχουν ακόμα πολλά και αδιευκρίνιστα και ήδη έχουμε τρέξει ''τυπικά'' τον Ιούνιο με Συνεργασία! Όπως λέει και ο doctor παραπάνω ορισμένα , για ένα σενάριο μείωσης 50% απο 40 σε 20 ώρες χρειαζόμαστε απαντήσεις στα παρακάτω: 1.Ο φόρος θα υπολογιστεί στο μισό με βάσει τον πλήρη μήνα ή στο πραγματικό μειωμένο εισόδημα ,οπότε πιθανά δεν θα έχει φόρο 2. Το ποσό που θα λάβει απο το κράτος ο εργαζόμενος ειναι αφορολόγητο? 3. Τι γίνεται στις περιπτώσεις με εξτρά, όπως νυχτερινά αργίες 4. Στο επιδοτούμενα προγράμματα ΟΑΕΔ τίθεται θέμα τώρα με την τροποποίηση σε 4ώρους, δεν έχουν λάβει κάποια διευκρίνηση αν και πιστεύω θα βγάλει οδηγία ο ΟΑΕΔ ότι αφου είναι πλήρη τα ένσημα, δεν θα υπάρχει πρόβληκα με την διατήρηση του προσωπικού και τις ΕΜΕ. 5.Ο πίνακας προσωπικού Ε4 που κατατίθεται κατόπιν της αίτησης στο Συνεργασια, βάζουμε 40 ώρες αφού δεν αλλάζει η σύμβαση και στο ωράριο δηλώνουμε ή επισυνάπτουμετο το νέο μειωμένο πρόγραμμα εργασίας?
 15. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε εποχικη επιχείρηση με καταλλύματα, έχει κάνει 2 προσλήψεις απο 15/06/2020 και πάω στο Εργάνη να τους δηλώσω στο Συνεργασία για τον Ιούλιο και δεν με αφήνει, μου βγάζει μήνυμα ότι έχουν προσληφθεί μετά τις 30/05/2020!! Θα τρελαθούμε! Δεν μπορούν τελικά να μπουν στο Συνεργασία τα ξενοδοχειακά καταλύματα? Μόνο μπορούμε να τους θέσουμε σε αναστολή για τον Ιούλιο ή όσο διάστημα χρειαστεί στο Ιούλιο και έπειτα και να λάβουν απο το κράτος την αναλογική επιδότηση των 534€? Ή δεν είναι έτοιμο το Εργάνη να δεχτεί ακόμα το Συνεργασία?
 16. Για επιστρεπτέα τράβαει αυτα που δήλωσες για το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, δεν νομίζω χρειάζεται κάτι άλλο..
 17. Kαλημέρα , γνωρίζω ότι το πρόστιμο των 800€ υπάρχει και θα μπεί αργότερα σε ενδεχόμενο έλεγχο του ΙΚΑ. Εχω αναλάβει έναν πελάτη και μου λέει τώρα ότι ξέρεις, δεν έχουν υποβληθεί ορισμένες οικειοθελείς αποχωρήσεις τα τελευταία 5 χρόνια! Είχαν εξαφανιστεί οι εργαζόμενοι και δεν τους βρίσκαμε και δεν υποβλήθηκαν! Τι θα κάνατε στην θέση μου? Απλή εκπρόθεσμη υποβολή της οικειοθελούς στον ΟΑΕΔ για όλους χωρίς ενημέρωση του ΙΚΑ τώρα? Νομική βοήθεια?
 18. Καλησπέρα σας , κατασκευαστική εταιρεία έχει ανοίξει οικοδομοτεχνικό έργο με αυτεπιστασία και είχε 3 οικοδόμους Φεβρουάριο-Μάρτιο. Υποβλήθηκαν κανονικά οι ΑΠΔ και τα αντίστοιχα απογραφικά έντυπα Ε12 στο Εργάνη. Ημερήσιο έντυπο Ε12 δεν αφήνει το σύστημα γιατί ειναι οικοδομοτεχνικό έργο και μας το επιβεβαίωσε και η Επιθεώρηση Εργασίας στα κεντρικά τους. Δόθηκαν στους εργάτες οι κλασικές λύσεις συμβάσεων για να μπουν ταμείο ανεργίας και ο ΟΑΕΔ ζητάει καταγγελία απο το Εργάνη! Μάλιστα αναφέρει ότι πρέπει να γίνεται πρόσληψη και απόλυση, ενώ το εργάνη δεν αφήνει με τους κωδικούς του ΑΜΟΕ να γίνουν προσλήψεις-αποχωρήσεις. Κατόπιν μας είπε ο ΟΑΕΔ να κάνουμε εισαγωγή του εντύπου της καταγγελίας στο ΑΜΕ της επιχείρησης , να το εκτυπώσουμε και να τους του καταθέσουμε εκπρόθεσμα! Δηλαδή σαν να ειναι κανονικοί εργαζόμενοι! Γνωρίζει κάποιος Χριστιανός ποιά ειναι η ορθή διαδικασία? Δηλαδή πρέπει να γίνεται πρόσληψη σαν κανονικός εργαζόμενος στο ΑΜΕ τις επιχείρησης και καταγγελία όταν σταματήσει, τα ένσημα τους θα μπαίνουν στην ΑΠΔ του οικοδομοτεχνικού και ολα καλά? Δεν θα δικαιούται Δώρα-επιδόματα εαν γίνει πρόσληψη ώς εργάτης στο ΑΜΕ της επιχείρησης? Παρακαλώ πώς το αντιμετωπίζετε το θέμα με τους οικοδόμους?
 19. Πρέπει να δώσουν την δυνατότητα για να βάλουμε την ορθή ημερομηνία έναρξης αναστολής! όσες υποβλήθηκαν αρχές Απριλίου δεν δόθηκε η δυνατότητα και στην ΑΠΔ έχουν δηλωθεί απο 21/03/2020, όπως γράφτηκε και στις παρατηρήσεις στο Εργάνη! Θα πληρωθούν 200€ λιγότερα χρήματα οι εργαζόμενοι! Και επίσης θα πληρωθούν παραπάνω για όσους έγιναν οι υποβολές στο Εργάνη νωρίτερα απο την ημερομηνία έναρξης αναστολής που γράφτηκε στις παρατηρήσεις! Μπάχαλο πάλι!!
 20. Οπώς βλέπω απο την ΚΥΑ και παρακαλώ την γνώμη σας, θα υπάρξει πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να το λύσουν άμεσα, πρίν ξεκινήσουν οι νέες αιτήσεις παράτασης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις! Προβλέπω ότι για τις παρατάσεις αναστολών το Εργάνη θα τραβάει τις αρχικές ημερομηνίες υποβολής και θα παίρνει αυτόματα το διάστημα έως 31/05/2020. Οπότε όταν έχεις ημερομηνίες διαφορετικές σε αναστολές σε ορισμένους εργαζόμενους ή έχεις υποβάλει αρχική αίτηση την 01/04/2020 για παράδειγμα, δεν θα μπορείς να δηλώσεις το πραγματικό γεγονός της αναστολής,π.χ. 21/03/2020 . Αυτο θα γεννήσει 2 σοβαρά θέματα: 1. Δεν θα υπάρχει ταύτιση με την ΑΠΔ και το πραγματικό γεγονός αναστολής 2. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν λιγότερη επιδότηση απο το κράτος για τον Μάιο ενω βριίσκονται σε αναστολή απο 05/05/2020. Πρέπει να πιέσουμε να δώσουν την δυνατότητα να δηλωθεί ορθά και για τις πληττόμενες που προχώρησαν σε αίτηση αναστολής έως και τις 07/04/2020 που βγήκε η ανακοίνωση ότι η ημερομηνία υποβολής θεωρείται και ημερομηνία αναστολής , και επίσης να μπορεί να βάζει ο χρήστης την πραγματική ημερομηνία σε κάθε εργαζόμενο, γιατι υπάρχουν διαφορετικές ημερομηνίες αναστολών απο εργαζόμενο σε εργαζόμενο μέσα στην ίδια επιχείρηση και τεχνικά δεν έχει λυθεί το θέμα αυτό στο Εργάνη.
 21. Ναι δυστυχώς δεν το προέβλεψαν αυτο στις διορθώσεις, έχω κι εγω μια περίπτωση τέτοια, ο εργαζόμενος δεν έκανε αίτηση για τα 800€ και στην ορθή επανάληψη της επιχείρησης δεν έχει απιλογή ανάκλησης, ειχαν κλείσει οι διορθώσεις στις 23/04/2020. Δεν έδωσαν νέα δυνατότητα για ανάκληση αναστολής!
 22. Καλησπέρα , ενώ στις 15/03/2020 ΚΥΑ 18170/2020 αναφέρεται το εξής: Άρθρο πρώτο 5.Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής (όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής) σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια. 6.Οι απαγορεύσεις της παρούσας ισχύουν για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 και ώρα 15:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00. Παρόλο το παραπάνω , ο ΚΑΔ ναυτιλιακής 50.10 ανακοινώθηκε ως πληττόμενος και όχι ότι έκλεισε από κρατική εντολή και το επιβεβαιώνει και η αίτηση στο Εργάνη όπου εμφανίζει αυτόματα ότι πλήττονται. Άρα βάσει ΠΝΠ της 20/03/2020 ανήκουν στις πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ και μπορούν να αναστείλουν το προσωπικό από 21/03/2020. Τώρα όμως συνεχίζεται η απαγόρευση του κατάπλου κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής ,οπότε δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο πώλησης, πώς το κράτος ζητάει να επανέρθουν οι εργαζόμενοι απο την αναστολή? Δηλαδή το 40% των συμβάσεων που δηλώθηκαν σε αναστολή ,αφού δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας και δραστηριότητα. Γνωρίζει κάποιος εαν υπάρχει πρόβλεψη για αυτές τις περιπτώσεις?
 23. To είδατε αυτο το μαργαριτάρι? Δ. Πληττόμενες επιχειρήσεις – εργοδότες για τη μεταβολή της ημερομηνίας έναρξης ισχύος των αναστολών των συμβάσεων εργασίας Πληττόμενες επιχειρήσεις– εργοδότες που επιθυμούν να μεταβάλουν την ημερομηνία έναρξης ισχύος των αναστολών των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, σε περίπτωση που έχουν υποβάλει δήλωση αναστολής εντός του Μαρτίου, έχουν τη δυνατότητα με ορθή επανάληψη να επιλέξουν ως ημερομηνία έναρξης αναστολής των συμβάσεων εργασίας μεταξύ του διαστήματος από 21/3/2020 έως 31/3/2020, με σκοπό την υποχρεωτική ευθυγράμμιση με τα αντίστοιχα στοιχεία όπως δηλώνονται στην ΑΠΔ Μαρτίου 2020. Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/48733/dynatothta-gia-neessymplhrwmatikes-dhlwseis-kai-oroes-epanalhpseis-epixeirhsewn-ergodotwn-kai-ergazomenwn-eidikwn-periptwsewn-kai-eidikwn-kathgoriwn-kai-diadikasia-katabolhs-ths-apozhmiwshs-eidikoy-skopoy-twn-800-eyrw Δηλαδή μόνο όσοι υπέβαλαν αίτηση εντός Μαρτίου μπορούν να βάλουν την πραγματική ημερομηνία αναστολής?! Θα μας τρελάνουν τελειώς?!! Έχω πολλές επιχειρήσεις που υπέβαλλα έως τις 3 τα ξημερώματα της 1/04/2020, ειχα ξεκινήσει απο τις 30/04/2020 να υποβάλλω και έχω αλλάξει 3 φορές τις μισθοδοσίες, δεν ξαναλλάζω τίποτα! Θα μας κυνηγάνε και οι εργοδότες! Ας έρθουν να μου πουν ότι εισαι εκπρόθεσμος και δεν υπάρχει ταύτιση με την ΑΠΔ για κάτι που αποφασίστηκε στο μέλλον!
 24. Καλησπέρα , έχουν ανοίξει τα έντυπα 4.1 και 4.2 στο Εργάνη! Οδηγίες για την εισαγωγή τους ή κάποια ανακοίνωση ότι ανοίχθηκαν δεν βλέπω πουθενά!
 25. Καλησπέρα, οι 120 δόσεις της εφορίας ή και του έφκα?
×
×
 • Create New...