Jump to content

dynamoking

simple Members
 • Content Count

  226
 • Joined

 • Last visited

About dynamoking

 • Rank
  *
 • Birthday 03/02/1985

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΑΘΗΝΑ

Recent Profile Visitors

1,092 profile views
 1. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε εποχικη επιχείρηση με καταλλύματα, έχει κάνει 2 προσλήψεις απο 15/06/2020 και πάω στο Εργάνη να τους δηλώσω στο Συνεργασία για τον Ιούλιο και δεν με αφήνει, μου βγάζει μήνυμα ότι έχουν προσληφθεί μετά τις 30/05/2020!! Θα τρελαθούμε! Δεν μπορούν τελικά να μπουν στο Συνεργασία τα ξενοδοχειακά καταλύματα? Μόνο μπορούμε να τους θέσουμε σε αναστολή για τον Ιούλιο ή όσο διάστημα χρειαστεί στο Ιούλιο και έπειτα και να λάβουν απο το κράτος την αναλογική επιδότηση των 534€? Ή δεν είναι έτοιμο το Εργάνη να δεχτεί ακόμα το Συνεργασία?
 2. Για επιστρεπτέα τράβαει αυτα που δήλωσες για το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, δεν νομίζω χρειάζεται κάτι άλλο..
 3. Kαλημέρα , γνωρίζω ότι το πρόστιμο των 800€ υπάρχει και θα μπεί αργότερα σε ενδεχόμενο έλεγχο του ΙΚΑ. Εχω αναλάβει έναν πελάτη και μου λέει τώρα ότι ξέρεις, δεν έχουν υποβληθεί ορισμένες οικειοθελείς αποχωρήσεις τα τελευταία 5 χρόνια! Είχαν εξαφανιστεί οι εργαζόμενοι και δεν τους βρίσκαμε και δεν υποβλήθηκαν! Τι θα κάνατε στην θέση μου? Απλή εκπρόθεσμη υποβολή της οικειοθελούς στον ΟΑΕΔ για όλους χωρίς ενημέρωση του ΙΚΑ τώρα? Νομική βοήθεια?
 4. Καλησπέρα σας , κατασκευαστική εταιρεία έχει ανοίξει οικοδομοτεχνικό έργο με αυτεπιστασία και είχε 3 οικοδόμους Φεβρουάριο-Μάρτιο. Υποβλήθηκαν κανονικά οι ΑΠΔ και τα αντίστοιχα απογραφικά έντυπα Ε12 στο Εργάνη. Ημερήσιο έντυπο Ε12 δεν αφήνει το σύστημα γιατί ειναι οικοδομοτεχνικό έργο και μας το επιβεβαίωσε και η Επιθεώρηση Εργασίας στα κεντρικά τους. Δόθηκαν στους εργάτες οι κλασικές λύσεις συμβάσεων για να μπουν ταμείο ανεργίας και ο ΟΑΕΔ ζητάει καταγγελία απο το Εργάνη! Μάλιστα αναφέρει ότι πρέπει να γίνεται πρόσληψη και απόλυση, ενώ το εργάνη δεν αφήνει με τους κωδικούς του ΑΜΟΕ να γίνουν προσλήψεις-αποχωρήσεις. Κατόπιν μας είπε ο ΟΑΕΔ να κάνουμε εισαγωγή του εντύπου της καταγγελίας στο ΑΜΕ της επιχείρησης , να το εκτυπώσουμε και να τους του καταθέσουμε εκπρόθεσμα! Δηλαδή σαν να ειναι κανονικοί εργαζόμενοι! Γνωρίζει κάποιος Χριστιανός ποιά ειναι η ορθή διαδικασία? Δηλαδή πρέπει να γίνεται πρόσληψη σαν κανονικός εργαζόμενος στο ΑΜΕ τις επιχείρησης και καταγγελία όταν σταματήσει, τα ένσημα τους θα μπαίνουν στην ΑΠΔ του οικοδομοτεχνικού και ολα καλά? Δεν θα δικαιούται Δώρα-επιδόματα εαν γίνει πρόσληψη ώς εργάτης στο ΑΜΕ της επιχείρησης? Παρακαλώ πώς το αντιμετωπίζετε το θέμα με τους οικοδόμους?
 5. Πρέπει να δώσουν την δυνατότητα για να βάλουμε την ορθή ημερομηνία έναρξης αναστολής! όσες υποβλήθηκαν αρχές Απριλίου δεν δόθηκε η δυνατότητα και στην ΑΠΔ έχουν δηλωθεί απο 21/03/2020, όπως γράφτηκε και στις παρατηρήσεις στο Εργάνη! Θα πληρωθούν 200€ λιγότερα χρήματα οι εργαζόμενοι! Και επίσης θα πληρωθούν παραπάνω για όσους έγιναν οι υποβολές στο Εργάνη νωρίτερα απο την ημερομηνία έναρξης αναστολής που γράφτηκε στις παρατηρήσεις! Μπάχαλο πάλι!!
 6. Οπώς βλέπω απο την ΚΥΑ και παρακαλώ την γνώμη σας, θα υπάρξει πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να το λύσουν άμεσα, πρίν ξεκινήσουν οι νέες αιτήσεις παράτασης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις! Προβλέπω ότι για τις παρατάσεις αναστολών το Εργάνη θα τραβάει τις αρχικές ημερομηνίες υποβολής και θα παίρνει αυτόματα το διάστημα έως 31/05/2020. Οπότε όταν έχεις ημερομηνίες διαφορετικές σε αναστολές σε ορισμένους εργαζόμενους ή έχεις υποβάλει αρχική αίτηση την 01/04/2020 για παράδειγμα, δεν θα μπορείς να δηλώσεις το πραγματικό γεγονός της αναστολής,π.χ. 21/03/2020 . Αυτο θα γεννήσει 2 σοβαρά θέματα: 1. Δεν θα υπάρχει ταύτιση με την ΑΠΔ και το πραγματικό γεγονός αναστολής 2. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν λιγότερη επιδότηση απο το κράτος για τον Μάιο ενω βριίσκονται σε αναστολή απο 05/05/2020. Πρέπει να πιέσουμε να δώσουν την δυνατότητα να δηλωθεί ορθά και για τις πληττόμενες που προχώρησαν σε αίτηση αναστολής έως και τις 07/04/2020 που βγήκε η ανακοίνωση ότι η ημερομηνία υποβολής θεωρείται και ημερομηνία αναστολής , και επίσης να μπορεί να βάζει ο χρήστης την πραγματική ημερομηνία σε κάθε εργαζόμενο, γιατι υπάρχουν διαφορετικές ημερομηνίες αναστολών απο εργαζόμενο σε εργαζόμενο μέσα στην ίδια επιχείρηση και τεχνικά δεν έχει λυθεί το θέμα αυτό στο Εργάνη.
 7. Ναι δυστυχώς δεν το προέβλεψαν αυτο στις διορθώσεις, έχω κι εγω μια περίπτωση τέτοια, ο εργαζόμενος δεν έκανε αίτηση για τα 800€ και στην ορθή επανάληψη της επιχείρησης δεν έχει απιλογή ανάκλησης, ειχαν κλείσει οι διορθώσεις στις 23/04/2020. Δεν έδωσαν νέα δυνατότητα για ανάκληση αναστολής!
 8. Καλησπέρα , ενώ στις 15/03/2020 ΚΥΑ 18170/2020 αναφέρεται το εξής: Άρθρο πρώτο 5.Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής (όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής) σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια. 6.Οι απαγορεύσεις της παρούσας ισχύουν για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 και ώρα 15:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00. Παρόλο το παραπάνω , ο ΚΑΔ ναυτιλιακής 50.10 ανακοινώθηκε ως πληττόμενος και όχι ότι έκλεισε από κρατική εντολή και το επιβεβαιώνει και η αίτηση στο Εργάνη όπου εμφανίζει αυτόματα ότι πλήττονται. Άρα βάσει ΠΝΠ της 20/03/2020 ανήκουν στις πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ και μπορούν να αναστείλουν το προσωπικό από 21/03/2020. Τώρα όμως συνεχίζεται η απαγόρευση του κατάπλου κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής ,οπότε δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο πώλησης, πώς το κράτος ζητάει να επανέρθουν οι εργαζόμενοι απο την αναστολή? Δηλαδή το 40% των συμβάσεων που δηλώθηκαν σε αναστολή ,αφού δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας και δραστηριότητα. Γνωρίζει κάποιος εαν υπάρχει πρόβλεψη για αυτές τις περιπτώσεις?
 9. To είδατε αυτο το μαργαριτάρι? Δ. Πληττόμενες επιχειρήσεις – εργοδότες για τη μεταβολή της ημερομηνίας έναρξης ισχύος των αναστολών των συμβάσεων εργασίας Πληττόμενες επιχειρήσεις– εργοδότες που επιθυμούν να μεταβάλουν την ημερομηνία έναρξης ισχύος των αναστολών των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, σε περίπτωση που έχουν υποβάλει δήλωση αναστολής εντός του Μαρτίου, έχουν τη δυνατότητα με ορθή επανάληψη να επιλέξουν ως ημερομηνία έναρξης αναστολής των συμβάσεων εργασίας μεταξύ του διαστήματος από 21/3/2020 έως 31/3/2020, με σκοπό την υποχρεωτική ευθυγράμμιση με τα αντίστοιχα στοιχεία όπως δηλώνονται στην ΑΠΔ Μαρτίου 2020. Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/48733/dynatothta-gia-neessymplhrwmatikes-dhlwseis-kai-oroes-epanalhpseis-epixeirhsewn-ergodotwn-kai-ergazomenwn-eidikwn-periptwsewn-kai-eidikwn-kathgoriwn-kai-diadikasia-katabolhs-ths-apozhmiwshs-eidikoy-skopoy-twn-800-eyrw Δηλαδή μόνο όσοι υπέβαλαν αίτηση εντός Μαρτίου μπορούν να βάλουν την πραγματική ημερομηνία αναστολής?! Θα μας τρελάνουν τελειώς?!! Έχω πολλές επιχειρήσεις που υπέβαλλα έως τις 3 τα ξημερώματα της 1/04/2020, ειχα ξεκινήσει απο τις 30/04/2020 να υποβάλλω και έχω αλλάξει 3 φορές τις μισθοδοσίες, δεν ξαναλλάζω τίποτα! Θα μας κυνηγάνε και οι εργοδότες! Ας έρθουν να μου πουν ότι εισαι εκπρόθεσμος και δεν υπάρχει ταύτιση με την ΑΠΔ για κάτι που αποφασίστηκε στο μέλλον!
 10. Καλησπέρα , έχουν ανοίξει τα έντυπα 4.1 και 4.2 στο Εργάνη! Οδηγίες για την εισαγωγή τους ή κάποια ανακοίνωση ότι ανοίχθηκαν δεν βλέπω πουθενά!
 11. Καλησπέρα, οι 120 δόσεις της εφορίας ή και του έφκα?
 12. Έχει κλεισει το σύστημα απο χθες βρε παιδια για υποβολές, ούτε τα ΚΕΚ μπορουν! οποιος έκανε έκανε, οι υπόλοιποι να δούμε εξελίξεις..
 13. Όταν η προθεσμία για την διαδικασία Β μέσω ΚΕΚ είναι έως 25/04/2020, τότε είναι έως 25/04/2020!
 14. Δεν αφήνει το elearning.yeka.gr να υποβάλλεις δήλωση πλέον , οπότε θα αναμένουμε αναγκαστικά να ανοίξουν οποιαδήποτε πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση όσοι δεν έκαναν είτε με διαδικασία Α ή Β.. Και επειδή ειναι πιθανό όσοι για όσους δεν πρόλαβαν πρίν την κατάργηση του voucher , να βγουν οι κυβερνούντες ''επιστήμονες'' και να πουν ''ας είχατε κάναι αίτηση, το σύστημα ήταν ανοιχτό''...το βλέπω να έχουμε και άλλα παρατράγουδα όπως με την ημερομηνία αναστολής..
 15. Ναι όμως δεν βλέπετε την πρώτη προυπόθεση: ''έχετε υποβάλει μέχρι και τις 20.3.2020 δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018, με ποσό ακαθαρίστων εσόδων (κωδ. 047 της δήλωσης Ε3) μεγαλύτερο του μηδενός'' Άρα αν δούμε αυτήν, δεν δικαιούται καμία επιχείρηση που δεν έχει υποβάλλει Ε3 για το 2018, σωστά?
×
×
 • Create New...