Jump to content

dynamoking

simple Members
 • Content Count

  185
 • Joined

 • Last visited

About dynamoking

 • Rank
  *
 • Birthday 03/02/1985

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΑΘΗΝΑ

Recent Profile Visitors

931 profile views
 1. Kάνουμε ρύθμιση σήμερα, αναφέρει πληρωμή πρώτης δόσης έως 31/10/19. Μπορούμε έως 31/10/19 να πληρώσουμε την πρώτη δόση για να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση ή πρέπει έως την παράταση στις 6/10/19?
 2. Παραθέτω συνομιλία με το [email protected] : Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας. Το πρόβλημα στο παρακάτω , όπως και σε χιλιάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, είναι ότι σε όσους δεν έχει ενημερωθεί το ΚΕΑΟ με τις οφειλές των 2017 και 2018, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση ώστε να κατόπιν όταν μεταφερθούν να ενσωματωθούν αυτόματα. Ακόμη και σε περίπτωση που υπάρχουν π.χ. μικρές οφειλές του 2016 με ποσό 200€ , η ρύθμιση μπορεί να γίνει σε 4 δόσεις , οπότε όταν μεταφερθούν οι οφειλές 2017-2018, δεν θα μπορούμε να τα ρυθμίσουμε όλα μαζί σε 120 δόσεις. Λόγω αυτών των συστημικών προβλημάτων , θα χρειαστεί παράταση υπαγωγής στην ρύθμιση , διότι πέραν του επιτοκίου 3% που δεν έχει ενεργοποιηθεί , περιπτώσεις όπως οι παραπάνω , αφορούν πολλούς ακόμη πολίτες. Αξιότιμε/η κύριε/α Σε απάντηση του μηνύματός σας, σας γνωρίζουμε ότι: Εάν επιλέξετε την ρύθμιση των λοιπών οφειλών, οι βεβαιωμένες οφειλές των ετών 2017 και 2018 θα διαβιβασθούν στο ΚΕΑΟ σύμφωνα με την αρχική σας επιλογή. Σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ και το ΚΕΑΟ έχει υλοποιηθεί η διαδικασία βεβαίωσης οφειλών και έχουν ήδη διαβιβαστεί οφειλές από ληξιπρόθεσμες δόσεις εκκαθάρισης 2017 όλων των μη μισθωτών ασφαλισμένων. Οι οφειλές ενδέχεται να αφορούν ολόκληρες ανεξόφλητες δόσεις ή μέρος δόσης. Επιπλέον, έχουν διαβιβαστεί οφειλές εκκαθάρισης έτους 2018 μόνο για ασφαλισμένους που έχουν αιτηθεί την ένταξή τους στην ρύθμιση του Ν.4611/2019. Η διαβίβαση οφειλών έτους 2018 στο ΚΕΑΟ θα πραγματοποιείται εφεξής -σε τακτά χρονικά διαστήματα- για ασφαλισμένους που θα οριστικοποιήσουν αίτηση για ρύθμιση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Για να μπορέσετε να έχετε πρόσβαση στις οφειλές θα πρέπει να δημιουργήσετε κωδικούς πρόσβασης για κάθε ταμείο ξεχωριστά μέσω της εφαρμογής πιστοποίηση οφειλετών. Δηλαδή, θα πρέπει να δημιουργηθούν διαφορετικοί κωδικοί πρόσβασης για τις οφειλές και ανάλογα με το κωδικό πρόσβασης που εισάγω στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ έχω και την αντίστοιχη εικόνα των οφειλών μου από κάθε ταμείο. Για οφειλές 2017/2018 στο πεδίο φορέας επιλέγεται ο ασφαλιστικός φορέας Ε.Φ.Κ.Α. ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ και στο πεδίο Α.Μ. στο φορέα συμπληρώνεται ο Α.Μ.Κ.Α. Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Είμαστε στη διάθεσή σας. Τμήμα Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου κ.α.Μ.Ε. Καλησπέρα σας , Έχουμε κάνει αίτηση μεταφοράς στο ΚΕΑΟ και εγγραφή 18/09/19 για ελ. Επαγγελματία ως ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ και μας εμφανίζει τις οφειλές έως 31/12/16. Τις οφειλές εκκαθάρισης 2017-2018 δεν τις εμφανίζει ακόμη προς ρύθμιση. Οι οφειλές αυτές είναι στις δόσεις εκκαθάρισης και εμφανίζονται ως μη βεβαιωμένες στο ΚΕΑΟ. Τι πρέπει να κάνουμε για να εμφανιστούν στα προς ρύθμιση ποσά? Παρακαλούμε την αμεσότητα σας, διότι λήγει η προθεσμία αιτήσεων ρύθμισης στον ΕΦΚΑ.
 3. Kαλησπέρα , με συγχωρείτε εαν έχει αναφερθεί ήδη κάποιος πρίν , για να μπεί η μείωση του επιτοκίου σε 3%, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει επανυπολογισμος της ρύθμισης στην εφορία? Η θα το κάνει αυτόματα το σύστημα κατόπιν?
 4. Σε πελάτη μου που είχα κάνει απο τον Ιούλιο μεταφορά στο ΚΕΑΟ των οφειλών του(ΟΑΕΕ) , εμφανίστηκαν οι εισφορές μή μισθωτών απο την εκκαθάριση 2017-2018 κάνοντας νέα εγγραφή ώς ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ, παρότι είχαν βγει οι δόσεις στον ΕΦΚΑ. Σε άλλο πελάτη που έκανα την πρηγούμενη Τετάρτη την εγγραφή ώς ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ, δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα του 2017-2018, φέρνει μόνο έως 2016...
 5. Καλησπέρα , έχουμε κάνει αίτηση μεταφοράς των οφειλών απο το πρώην ΤΕΑΥΕΚ στο ΚΕΑΟ ( εισφορές πριν ενσωματωθει το ΤΕΑΥΕΚ στον ΕΦΚΑ, έως 12/2013) , αλλά στο ΚΕΑΟ δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτές τις οφειλές! Έχει κανείς παρόμοιο θέμα? Κάνω πιστοποίηση με Τ.Ε.Α.Υ.Ε.Κ. και δεν αναγνωρίζεται ο αριθμός μητρώου ΤΕΑΥΕΚ στο ΚΕΑΟ..
 6. Σε περίπτωση όμως που για την άσκηση καθηκόντων διαχείρισης προβλέπεται αμοιβή, προκύπτει σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3 του ν.1759/1988 υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση του πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών βάσει του άρθρου 38 του ν.4387/2016, όπως ισχύει, εφαρμοζομένων των προβλέψεων του άρθρου 36 παρ. 1 του ν.4387/2016 περί παράλληλης ασφάλισης. Οπότε εαν δίνονται αμοιβές διαχείρησης σε εταίρους ΕΠΕ, τότε αυτές οι αμοιβές μπαίνουν ΑΠΔ σαν μισθωτοι με 101 κπκ ή θαααααα βγεί ένας νέος ΚΠΚ όπως αντίστοιχα έγινε με τις αμοιβές ΔΣ??? ΟΕΟ!
 7. Τα ειδοποιητήρια λογικά θα βγαίνουν κανονικά , νομίζω δεν ενημερώνεται το σύστημα για την έκδοση αμοιβής ΔΣ μέσω ΑΠΔ, οπότε αν τα πληρώνει θα αναμένει την εκκαθάριση για επιστροφή την επόμενη χρονιά, εφόσον η μηνιαία αμοιβή ΔΣ είναι 586,08€ και πάνω.
 8. δεν έχει εμπορική δραστηριότητα δηλαδή για να υπαχθεί στην παράγραφο 7β?
 9. αλλάζει κάτι στις ιατρικές ΑΕ δηλαδή σχετικά με όλες τις υπόλοιπες ΑΕ??
 10. Bάσει ΕΦΚΑ , μέλη ΔΣ και ταυτόχρονα μέτοχοι άνω του 3% έχουν ασφαλιστέα ιδιότητα, άρα έχουν ΕΦΚΑ , άρα πάνε στον κωδικό 8. Που είδατε ότι δεν έχουν ασφαλιστέα ιδιότητα??! Όπως το ερμηνεύω, γιατί είναι και καλογραμμένα όπως πάντα.. : Μέλη ΔΣ και ταυτόχρονα μέτοχοι κάτω του 3% --> 01 Μέλη ΔΣ και ταυτόχρονα μέτοχοι άνω του 3% --> 08 Μέτοχοι με οποιοδήποτε ποσοστό χωρίς συμμετοχή στο ΔΣ --> 01
 11. Μήπως μπήκες από τον ίδιο browser στο gsis για να δεις κάποια στοιχεία? τότε σε έχει πετάξει έξω το site του εξωδικαστικου!
 12. εν αναμονή της εγκυκλίου για την εισαγωγή στην απδ με αναδρομική ισχύ από 01/01/2018 κατά 99%..
 13. τον Μάρτιο είπαν θα κάνουν εκκαθάριση.. ίδωμεν..
 14. φυσικά, έχει βγει φεκ για αυτο,αναμένουμε τις οδηγίες απο εφκα..
×
×
 • Create New...