Jump to content

jordan81

simple Members
 • Content Count

  153
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  jordan81 reacted to TasosX in πρόστιμο για μεταβολή του Ε9 του 2010   
  Η διαταγη ΔΕΝ τα επιβαλλει (χρεωστικα νεα εκκαθαριστικα) ή τα συμψηφιζει (πιστωτικα νεα εκκαθαριστικα ) για 11-12-13, για υποβολες μεχρι 30/11/14 (σημερα που μιλαμε. Αυτη η ημερομηνια ειπανε οτι ζητησανε να παραταθει)
  Α. Μη επιβολή προστίμων σε εκπρόθεσμες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων ετών 2011, 2012 και 2013
  Σε όσες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων υπεβλήθησαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 ή υποβάλλονται μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2014, για τη διόρθωση της περιουσιακής κατάστασης των ετών 2011, 2012 και 2013, δεν επιβάλλεται το αυτοτελές πρόστιμο του άρθρου 4 του ν. 2523/1997 (ΦΕΚ 179 Α΄), εφόσον προκύπτει ποσό φόρου ακίνητης περιουσίας για καταβολή ή το ποσό του φόρου είναι μηδενικό.
  Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό, το ποσό αυτό συμψηφίζεται με το πρόστιμο και τυχόν διαφορά μέχρι του ποσού των εκατό (100) ευρώ δεν αναζητείται από τη Φορολογική Διοίκηση.
 2. Upvote
  jordan81 got a reaction from DimitrisD in "LYONESS" - TOO GOOD TO BE TRUE?   
  Με είχε ζαλίσει και μένα ενας γνωστός μου σε σημελιο που η πίεση είχε γίνει αφόρητη....Μου έλεγε πως για να μπω στο σύστημα θα έπρεπε να βάλω περιπου στα 1000€ αν θυμάμαι καλά.Μου έλεγε συνεχώς οτι κάποιος γνωστός του που το ξεκίνησε σταμάτησε να ασχολείται με τη δουλειά που έκανε ως τότε και έχει μετατραπεί σε εισοδηματία!!!Μετα απο κανα χρόνο και αφου είχα πάψει να κάνει αναφορές επι του θέματος,τον ρώτησα εγώ απο ενδιαφέρον...Η απάντηση ήταν οτι εγκατέλειψε την προσπάθεια διότι λόγω της συγκυρίας σχεδόν κανένας δεν είχε όρεξη ούτε να ακούσει για το όλο πρότζεκτ.Τουλάχιστον μου είπε πως πήρς πίσω τα 2000€ που είχε σπρώξει για να μπει στο σύστημα αυτό.
 3. Upvote
  jordan81 got a reaction from DimitrisD in ΤΕΑΥΕΚ και ΑΠΔ Δεκεμβρίου 2013-Ιανουαρίου 2014   
  Επειδή απο τα νεύρα μου έχω χάσει το μυαλό μου...Εχω ΑΠΔ με ΤΕΑΥΕΚ.Υποβάλλω αρχική για 12/2013-01/2014 με τον τρόπο που γνωρίζαμε μεχρι και τον 11/2013 και περιμένουμε οδηγίες για συμπληρωματική??Βοηθήστε για έχω σαλτάρει!!!
 4. Upvote
 5. Upvote
  jordan81 got a reaction from doctor in Αρχείο εισφορών ΤΣΜΕΔΕ: η καταληκτική ημερομηνία της 15 του μήνα ισχύει και για τις εισφορές του Δεκεμβρίου του 2013; Αν ναι, πρέπει σήμερα να φύγουν τα αρχεία εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ (Δουλειά δεν είχε ο διάολος)....   
  Γιατρέ μου σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου!Δοκίμασα σήμερα πάλι και όλα κομπλέ!Προφανώς χθες το βράδυ στις 11 που επιχείρησα να το στείλω είχε πρόβλημα το site του ΤΣΜΕΔΕ αφού τις ίδιες κινήσεις έκανα σήμερα πάλι και το δέχτηκε κανονικά..
 6. Upvote
  jordan81 got a reaction from stefos in ΚΦΑΣ. Τι παραμένει, τι καταργείται. Προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.   
  Κι εγώ απο "εγκυρες" πηγες εχω μάθει οτι θα υπάρχει δίμηνη μεταβατική περίοδος.Ωραία και τι έγινε?Βλέπετε να βγάζουμε εύκολα άκρη με αυτό το νέο μπελά?Γιατί μπελάς είναι απο τη στιγμή που αφήνει αναπάντητα ένα σωρο ερωτήματα που συναντούμε καθημερινά.Εγώ έχω να πω καλο κουράγιο και γερά νευρα.
 7. Upvote
  jordan81 got a reaction from alvadi in τελικά ισχύει το -1,10% υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ;   
  Τα Δώρα Πάσχα-Χριστουγέννων,Επίδομα αδείας τι θεωρούνται....ΜονόΖυγα?????
 8. Upvote
  jordan81 got a reaction from SophiaL in ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ 15/10 ΠΡΟΣ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΕΠΙΘ ΕΡΓ - ΑΠΟ ΠΟΙΟ SITE ?   
  Χα,χα...2 λαχεία γρήγορα λοιπόν!!!
 9. Upvote
  jordan81 got a reaction from eleni1981 in ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤ.ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25?! ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.....   
  Τουλάχιστον μεχρι την 12:26 της 07/11/2012 αυτό ισχύει......στην Ελλάδα ζούμε,ποτε δεν ξέρεις τι γίνεται στον επόμενο τονο!
 10. Upvote
  jordan81 got a reaction from ΜΑΧΑΤΖΗ in ΑΠΔ κάθε μήνα, πληρωμή εισφορών έως την 5η εργάσιμη του επόμενου μήνα !   
  Υποβολή ΑΠΔ
  Μη αποδεκτή περίοδος Υποβολής. Από 1/7/2004 (περίοδοι απασχόλησης από Ιούλιο 2004 και μετά) οι Α.Π.Δ. όλων των εργοδοτών Κοινών Επιχ/σεων υποβάλλονται αποκλειστικά κάθε ημερολογιακό τρίμηνο απασχόλησης (τέσσερις Κανονικές (01) Α.Π.Δ. κατ΄ έτος). Στην επιλογή «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ» δημοσιεύεται η σχετική εγκύκλιος με θέμα: «Τροποποιήσεις Συστήματος Α.Π.Δ. (Εγκύκλιος ΑΡ. 54)». (Λάθος Internet : int7333) Kρίμα και ήθελα να στείλω τις ΑΠΔ του Οκτωβρίου σιγά σιγά να ξεμπερδεύω.....
 11. Upvote
  jordan81 got a reaction from Sarliz in Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών μαζί με μισθό από 1/4/2012   
  Συνάδελφοι ειλικρινά έχω απελπιστεί με το συγκεκριμένο ζήτημα.Δημοσιεύσεις και παραδημοσιεύσεις χωρίς να έχω (εγώ τουλάχιστον,αν κάποιος άλλος έχει ας βοηθήσει συναδελφικά την κατασταση)κάτι επίσημο με κάποιες έστω διευκρινιστικές οδηγίες εφαρμογής!!Σκέφτομαι να προτείνω στους πελάτες να πουν στους μισθωτους τους να ανοιξουν λογαριασμούς στην τράπεζα με την οποία συνεργαζονται, για την καταβολή των πληρωτέων αποδοχών για αρχή τουλάχιστον.Όλοι ρωτάνε πως θα γινονται πλέον οι πληρωμές αποδοχων,εισφορών,φόρου κτλ και νιώθω αμήχανα αφου δε γνωρίζω τι στο καλό θα γίνει.Και να πω την αλήθεια μου νιώθω ντροπή να με ρωτάνε και να μη μπορώ να δώσω σαφείς εξηγησεις σε ένα θέμα που έχει γίνει πρωτοσέλιδο σ'ενα σωρο εφημερίδες
 12. Upvote
  jordan81 got a reaction from ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΡΟΔΟΣ in Έμμεση μείωση ασφαλ.εισφορών ΟΑΕΕ σε ενήμερους ασφαλισμένους   
  Και απο 01/01/2015 όσοι επανέρχονται στην κανονική κατηγορία μήπως τους φορτώσει αναδρομικά τη διαφορα κατηγορίας των 3 προηγούμενων ετών?Δε λέω οτι ισχύει κάτι τέτοιο απλά μια σκέψη έκανα...Μας έχουν πονηρέψει πλέον τόσο που δεν μας πείθουν εύκολα!
 13. Upvote
  jordan81 got a reaction from papaforo in ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΣΟΔΑ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ?   
  Ελένη να του προτείνεις να πάει να βρεί έναν master chef να του μαγειρέψει τη δήλωση όπως θέλει ή σε ράφτη να του την φέρει κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του!!!!Λύσεις μπορούμε να προτείνουμε αλλά τουλάχιστον μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας.Παλιότερα έπαιρναν υπεύθυνη δήλωση που ανέφερε εισοδήματα απο διάφορες δουλειές π.χ. καθαρισμα σπιτιών,φύλαξη παιδιών,μαγείρεμα,κτλ δηλαδή περιστασιακές δουλειές.Όμως πλέον νομίζω πως κάτι τέτοιο δεν είναι επιτρεπτό πλεον.Εξάλλου σε εισοδήματα απο μισθούς και συντάξεις ζητάει υποχρεωτικά ΑΦΜ όταν στέλνεις τη φορολογικη δήλωση.Γνώμη μου είναι πως δε μπορείς να του κάνεις τη χάρη.Και στο φινάλε δεν ευθύνεσαι εσύ αν η τράπεζα θέλει συγκεκριμένα εισοδήματα και αυτός δεν τα διαθέτει.Αν το 'χε προβλέψει νωρίτερα ίσως έπαιζε και η περίπτωση εισοδηματος με αποδειξη δαπανων απο επιχειρηματία που θα εβρισκε ο ίδιος,θα υπήρχε αμοιβαία εμπιστοσύνη λόγω παρακράτησης φόρου και φυσικά θα δεχόταν την εικονική δαπάνη.Αυτά τα λίγα απο εμένα...
 14. Upvote
  jordan81 got a reaction from stefos in Γνωμοδότηση και για λογιστές, φοροτεχνκούς «Άνοιγμα» τεσσάρων επαγγελμάτων ζητά η Επιτροπή Ανταγωνισμού   
  Εγω παντως συνάδελφοι ένα εχω να πω:Τι είχαμε,τι χάσαμε???!!!!!Ειδικά οι παλαιότεροι συνάδελφοι το ξέρουν καλύτερα απο 'μένα αφού ο κάθε τυχάρπαστος μπορούσε να υποβάλλει δηλώσεις,να τηρεί βιβλία επιχειρήσεων και να είναι οτιδήποτε άλλο πέρα απο λογιστής.Η' μήπως χάσαμε τις ελάχιστες αμοιβές που πέρναμε?Εδώ εμείς δε μπορούμε να μαζέψουμε 80-100 ευρώ το μήνα απο κάποιους πελάτες!!!!Και μην αρχίσουμε την κλάψα οτι επιχειρήσεις κολοσοί θα εισβάλλουν στην ελληνική αγορά και θα πάρουν τις δουλειές μας??Ε, ας έρθουν λοιπόν και να δούμε πόσοι θα επιβιώσουν.Δεν το φοβάμαι καθόλου αυτό γιατί θεωρώ οτι όλοι οι συνάδελφοι κάνουμε ότι περνά απο το χέρι μας για να 'μαστε δίπλα στους πελάτες μας και κυρίως χωρις έξτρα αμοιβή.Αρκούμαστε συνήθως να παίρνουμε τα συμφωνημένα πλην ελαχίστων επιπλέον χρεώσεων.Συνεπώς θεωρώ πως ήδη έχουμε "κακομάθει" τους πελάτες μας και ίσως τελικά αποδειχτεί και η αξία μας.Ολα οσα ανέφερα παραπάνω δε σημαινει οτι πρέπει να κατσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.Απλά να είμαστε αισιόδοξοι και κυρίως να μην τρωγόμαστε μεταξύ μας,οχι εδω στο φόρουμ αλλα έξω στην αγορά.
×
×
 • Create New...