Προς το περιεχόμενο

qps

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    19
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από qps

  1. Σε επικοινωνια με το υπουργειο οσον αφορα το invalid token ειπαν πως θα βγαλουν ανακοινωση η θα στειλουν email για το τι πρεπει να γινει.

    Εχουν κολλησει τα συστηματα ανεφερε.

  2. Παλαιοτερα ετη αγροτες ειδικου χωρις εισοδηματα χωρις επιδοτησεις χωρις τιμολογια υποχρεούνταν σε υποβολη Ε3?Ειχε βγει μια πολ που ελεγε πως δεν χρειαζοταν αλλα δεν μπορω να την βρω.

  3. On 27/10/2017 at 2:06 ΜΜ, DC053821288 said:

    Ενα μπάχαλο και με αυτό..Σε αγρότη που ήταν ήδη ο κωδ. 037 συμπληρωμένος χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή βγαίνει παραπάνω φόρος 300,00€.

    Εν τω μεταξύ σε κάποιους δεν έχει έρθει mail το τσέκαρα..

    Κανουν ελεγχο σε ηδη τσεκαρισμενους αν τα εισοδηματα αν ειναι πανω η κατω απο το 50% των αγροτικων.Θελει προσοχη!

  4. 1 λεπτό πριν , gianzo said:

    Χωρίς να είμαι βέβαιος, θα κάνεις την τροποποιητική, θα βγάλει πρόστιμο εκπρόθεσμου και θα απευθυνθείς στην οικεία ΔΟΥ για τη διαγραφή του...

    Ευχαριστω

  5. Ο Επαγγελματίας αγρότης για τις διατάξεις του νόμου 3874/2010 ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 65 του νόμου 4389/2016. Δηλαδή :

     «Επαγγελματίας αγρότης είναι το ενήλικο φυσικό πρόσωπο που έχει δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, εφόσον πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

    αα) Είναι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης.

    αβ) Ασχολείται επαγγελματικά με αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευσή του τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του.

    αγ) Λαμβάνει από την απασχόλησή του σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του και

    αδ) Είναι ασφαλισμένος ο ίδιος και η αγροτική του εκμετάλλευση, όπου απαιτείται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

    αε) Τηρεί λογιστικά βιβλία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.»

     

    Εάν πληρείται τις παραπάνω προϋποθέσεις και δεν υπάρχει η σχετική επισήμανση του «κατ’ επάγγελμα αγρότη» στην φορολογική σας δήλωση, μπορείτε  να ακολουθήσετε μία διοικητική διαδικασία:

    εγγραφή στην ψηφιακή υπηρεσία του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (στα περιφερειακά τμήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ) και μετά με τα δικαιολογητικά (φορολογική δήλωση έντυπα Ε1και Ε3 και εκκαθαριστικό, δήλωση ΟΣΔΕ 2016, βεβαίωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ με τις προϋποθέσεις του πρώην ΟΓΑ) θα υποβάλλετε αίτηση χορήγησης βεβαίωσης ΜΑΑΕ, στο τοπικό Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ), όπου θα εξεταστούν οι ανωτέρω προϋποθέσεις του επαγγελματία αγρότη. Εφόσον παραλάβετε την βεβαίωση ΜΑΑΕ με την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη, θα πρέπει να διερευνήσετε με το Υπουργείο Οικονομικών πως θα γίνει αποδεκτή η σχετική αυτή βεβαίωση, ώστε να συμπεριληφθείτε στους επαγγελματίες αγρότες.

    Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκ΄ρινιση.

    Απαντηση απο το Υπουργειο.

  6. Το υπουργειο λεει ο οπεκεπε , ο οπεκεπε το κεππυελ.Πηρα στο κεππυελ και αυτοι υπολογιζουν τα εισοδηματα του 2015,τελευταια εκκαθαριση.Απο οτι καταλαβα κανει συγκριση με τα περσινα δεδομενα.

     

  7. On 24/4/2017 at 0:23 ΜΜ, LAMMERGEIER said:

    Κοιτάξτε λαγό που έβγαλα σήμερα!

    Σε ζευγάρι αγροτών στο Ε1 2015 εισόδημα από εργόσημα > εισόδημα αγροτικών

    και στο Ε1 2016 θα έχει μόνο εισόδημα από αγροτικά και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί κατά κύριο επάγγελμα αγρότης.

    Οι κωδ. 037 και 038 δεν είναι προσυμπληρωμένοι. Προφανώς ενημερώνονται από το προηγούμενο έτος. 

    Είναι σωστό αυτό όμως??? Έχει κάποιος άποψη γι' αυτό?

    Υ.Γ.: Θα δοκιμάσω να στείλω το Ε3 να δω εάν διορθωθεί.

    Τελικα εκανες τιποτα?Γιατι ειναι πολλες οι περιπτωσεις.

  8. On 12/1/2017 at 3:04 ΜΜ, ΕΥΗ said:

    ποια είναι η διαφορά που το ελγα την ονομάζει αγροτική αποζημίωση ενώ το οπεκεπε εξισωτική αποζημίωση μήπως και οι δύο αφού είναι αφορολόγητες θα μπουν για πληροφοριακούς λόγους στον κωδικό 909 του ε3 ;

    Η εξισωτικη μαλλον λογιζεται ως ενισχυση και οχι ως αποζημιωση.Ας το επιβεβαιωσει και αλλος πως η εξισωτικη φορολογειται κανονικα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...