Jump to content

125883623

Silver members
 • Content Count

  5,269
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  115

Everything posted by 125883623

 1. Υποχρέωση ασφάλισης θα είχε η εταιρεία ήταν ελληνική. Όσο αφορά το δέυτερο ερώτημα έχει να κάνει με το πότε απέκτησε το 40% και αν εμφάνισει κέρδη η εταιρία . Στην ουσία πρέπει να δηλώθει το ποσό που έδωσε για την απόκτηση του 40% και αν εχεο έσοδα από την εταιρεία να το δηλωση και αυτό στο ε1. Το ίδιο ισχύει και αν έχει απώλεια από την αγορά του 40% .
 2. Επειδή υποτίθεται παίρνουν μέτρα κάθε δύο βδομάδες. Από εκεί έχει βγει το 14 ήμερο. Το άλλο έχει να κάνει ότι δεν παίρνουν κάθε 14 και όταν το ανοίγουν το άνοιγουν μεημερομηνία ανάλογα μέχρι πότε πήραν. Κατά τα άλλα άντε βγάλε άκρη.
 3. Αυτό που έχω καταλάβει είναι Η μια έχει 14 μέρες. Και η άλλη ότι βγάζει κάθε φορά το σύστημα . Αλλα με αυτούς αμφιβάλουμε και για το όνομα μας πλέον. Περίμενε να δούμε τι θα πει και κανένας άλλος συνάδελφος.
 4. Καλά από το κινητό πολλά δεν ανοίγουν όχι μόνο όλη η δραστηριότητα. Ούτε το profile σου δεν ανοίγει . Βέβαια μπορεί να φταίει και κατ7 που κάνω . Αν και πριν αυτό το πρόβλημα δεν υπήρχε.
 5. Για Αρχές Μαρτίου είχαν πει. Τώρα όμως που βλέπω αυτό κόλλησα. Πρέπει εκτος από την αίτηση ..να μπούμε στο my business να τους δηλώσουμε τα έσοδα;Δεν είχαν πει θα το δουν με την νέα φορολογική δήλωση. Κόλλησα τι ισχύει; https://news.b2green.gr/2928/επίδομα-επιστημόνων-έληξε-η-προθεσμί
 6. Άγνωστο αν θα ξανα ανοίξουν για διορθώσεις. Τι Ρωτάς αν δεν έχεις κάνει όλα τα μισθωτήρια χόμπιτ ότι δεν ια πληρωθείς κανένα; Αυτό όχι δεν νομίζω να ισχύει .
 7. Και με τον νέο νόμο άρθρο 22 4664/2020 Ο οποίος τροποποίησε τι βασικό άρθρο 27 ν 2859/2000 (παράγραφο ιστ)μαζί με την απόφαση α1059/2020 πιάνες την ειδική περίπτωση. Γενικά θελει προσοχή το όλο εγχείρημα .
 8. Εδώ ειναι ο γενικός κανόνας https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/38918
 9. Αναλογα την μ.κ.ε και το ποσό της δωρεάς. Αν είναι ΠΧ ίδρυμα και το ποσό είναι κάτω από 1.000€ το δίνεις και καταθέτει την δήλωση δωρεάς η μκε αν είναι παραπάνω την καταθέτεις εσύ. Αν αφορά δωρεά σε μκε κεντρικού τομεα την καταθέτεις εσύ και τειρεις κατάσταση δωρεάς για να να εκδηδεις χωρίς ΦΠΑ πωλήσει και ούτε κάθε έξεις. Η κάθε περίπτωση έχει μια συγκεκριμένη διαδικασία . Το ερώτημα είναι πολλή γενικό.
 10. Ναι το δα και γω προχθες. Κομπλέ. Αυτό το σκ επίσημα το taxisnet κλειστό ..τώρα το μόνο που μένει είναι να ανακοινώσουν την Παρασκευή ο απόγευμα μια νέα ημερομηνία υποβολής με καταλυτική ημερομηνία την Κυριακή. Το απόλυτο τρολαρισμα. Καλή συνέχεια.
 11. Κατηγορίες πολιτών για τους οποίους η έκδοση του ΑΜΚΑ γίνεται μόνο από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Αλλαγές στην απόδοση ΑΜΚΑ από τον ΕΦΚΑ και τα ΚΕΠ αναφορικά με τη μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες Η απόφαση : 17/06/2020 Φ80320/22183/Δ18.794/2020 Φ80320/22183/Δ18.794/2020 1η Τροποποίηση της Εγκυκλίου παροχής διευκρινίσεων ως προς την απόδοση ΑΜΚΑ από τον ΕΦΚΑ και τα ΚΕΠ με Α.Π. 80320/42862/Δ18.2718/01-10-2019 (ΑΔΑ: ΩΣΙΙ465Θ1Ω-ΑΙΥ) https://www.taxheaven.gr/circulars/33498/f80320-22183-d18-794-2020
 12. https://www.taxheaven.gr/news/53185/meiwsh-misowmatwn-lysh-sto-problhma-me-ta-ypokatasthmata
 13. Δες και παλιότερη ανάρτηση να και πλέον έχουμε νόμο βρουτση αλλά όσο αφορά το γενικό κομμάτι δεν έχουν αλλάξει και πολλά. https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/107782-ασφαλιση-εταιρου-ικε-που-εχει-ηδη-οαεε/
 14. Για αρχή βαση καταστατικού της ικε και βαση κληρονομικού δικαίου δεν επιλογή εκτός και αν κάνει αποποίηση κληρονομιάς. Πάμε τώρα στο βασικό ερώτημα αν εταίρος ικε μη διαχειριστής μπορεί να ασφαλίστει με το άρθρο 38. Ναι μπορεί . Ο διαχείριστης ικα πάει με το 39. Ο μέτοχος αν εργάζεται κανόνικα πρέπει να ασφαλίζεται με το 38. Βέβαια κάποιοι είναι μέτοχοι και δεν ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Εκεί είναι αναλογα το τι κάνει και που θα πέσει.
 15. μην το μπερδευεις με το μ3 που παει βαση καταστατικου; αν ειναι οταν το κανει ο υπαλληλος τραγικοι . εγω θελω σημερα εναρξη για χιλιους δυο λογους θα περιμενω ποτε θα δει το emal ο υπαλληλος να το κανει;;; ελεος.... χθες πηγε η νασα στον αρη και εμεις εδω ακομα να καταφερουμε να κανουμε μια εναρξη ατομικης .
 16. Και εδώ σε θέλω τώρα. Στέλνω email για έναρξη και το διεκπεραιώνουν την άλλη βδομάδα . Έναρξη εγώ με το ημερομηνία θα εχω;;; Αν έχω της επόμενης εβδομάδας είναι τραγικοί. Γιατί πολλή απλα τους έχω ικανούς να κάνουν δύο μήνες να διεκπεραιώσουν το συγκεκριμένο email.
 17. Με μπέρδεψες. Πάμε πάλι από τον την αρχή .Πότε δεν υπήρχε στο μ2 έναρξη με την ημερομηνία που γράφεις . Πάντα ήταν την στιγμή που το διεκπεραιώνε ο υπάλληλος . στην ουσία πάντα ήταν την ημέρα που πηγαίναμε στην εφορία . Εκπρόθεσμη ΈΝΑΡΞΗ δεν υπήρχε ποτέ.
 18. Πλάκα μου κάνεις. Πάμε ένα ένα. Οκ αυτό με ο επιμελητηριο είναι πες καιρό.απλα νόμιζα ότι είναι για μερικές περιπτώσεις όχι για όλους. Μετά εννοείται ότι δεν πας με το μισθωτήριο αλλά με ότι ημερομηνία βάλεις στο μ2. . Πάντα ισχύε αυτό Εκπρόθεσμη έναρξη ατομικής δεν μπορούσες να κάνεις. Πάντα ήταν η μέρα που πήγαινες στην έφορια Και τώρα έδω σε θελω Τα στέλνεις σήμερα. Και το κάνουν την Δευτέρα . Έναρξη πότε θα χεις ;;;19/02/2021 Η 22/02/2021; Διάβασε τις σημειώσεις που έχω γράψει πάνω στο κείμενο σου και περι
 19. Προσωπική άποψη . Τα χουν κάνει να μην πω τι. Εγώ για ασφάλεια τειρω. Iban να ναι πρώτο όνομα ο δικαιούχος. Το λογαριασμό που βαζω σε έναν αφμ δεν το δήλωνω σε άλλο αφμ. Θεωρώ ότι εκτος από το όριο των δύο ατόμων κολλάει και στο ότι το δέυτερο όνομα που δηλώνετε Επίσης στο taxisnet Επειδή δεν είναι κύριος δικαιούχος δεν προχωράει . Γι αυτό βάζω μόνο έναν και να ναι κύριο όνομα . Και πλέον για πιο ασφάλεια κοιτάω να βάζω ένα iban στο taxisnet που να ναι κύριο και μοναδικό όνομα αν βέβαια ο πελάτης έχει τέτοιον λογαριασμό . Όταν είναι
 20. Άν και στην Ελλάδα ότι δηλώσεις εισαι Όταν είναι να δώσουν χρήματα ισχύει το ορθό . Και αν βγαίνουν πολλά αυτά που πρέπει να δώσουν τότε ισχύει το μη ορθό ..βλέπε αναδρομικά συνταξιούχων . στην περίπτωση σου θα κτυπήσει και θα έχεις πρόβλημα . Να πληρώσει την διαφορά ο ενοικιαστής.
 21. Δεν έχει ακουστεί κάτι. Ας το μονταρει μόνος του καλύτερα. Εκτός και αν καλέσεις το help desk Και έχουν την δυνατότητα να κάνουν κάτι εκεί. Προσωπική άποψη τα παραπάνω.
 22. Εγώ έχω άλλη απορία . Ακόμα δεν έχουν ανοίξει τον 02/2021 . Τι να κάνώ να περιμένω νά το ανοίξουν και να δηλώσω και τα δύο μαζί η να κάνω τώρα τον Ιανουάριο και όταν άνοιξουν τον Φεβρουάριο να κάνω Τροποποιητικη- συμπληρωματική;αν με αφήνει τότε και πως και ποτε θα τον ανοίξουν . Και τι επιπτώσεις να χει η πρώτη περίπτωση και τί να χει η δεύτερη αναρωτιέμαι ; Στην πρώτη οκ κάνω μάλλον πληρώνετε νωρίτερα και ίσως η εφαρμογή να έχει θέμα στον 02. Στην δεύτερη περίπτωση λογικά καθυστέρέι η πληρωμή και αν ανοίξει μετά την ημερομηνία διόρισε του Ιανουα
×
×
 • Create New...