Jump to content

anliatsos

simple Members
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by anliatsos

 1. ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΜΕ ΛΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.
 2. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΙΣΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.
 3. Από λάθος υποβλήθηκε οριστικά δήλωση Ε1 μηδενική (όλα μηδενικά χωρίς κανένα κωδικό και ποσό). Πήγα στην εφορία να υποβάλλω συμπληρωματική και μου είπαν ότι οι αποδείξεις δεν υποβάλλονται με συμπληρωματική δήλωση, και χωρίς αποδείξεις πληρώνω και επιπλέον, ενώ κανονικά έχω επιστροφή. Πως μπορώ να αποδείξω ότι η αρχική μέσω taxisnet δεν ήταν αρχική δήλωση αλλά απλά λανθασμένη καταχώρηση χωρίς κανένα ποσό, ώστε να θεωρηθεί αρχική η πραγματική μου δήλωση που καταθέτω στη ΔΟΥ και να μπορώ να συμπεριλάβω και τις αποδείξεις μου; Αν στη ΔΟΥ δεν τους πω ότι έχω υποβάλλει μέσω TAXISNET και δώσω τη δήλωσή μου ως αρχική υπάρχει καμία ελπίδα;
 4. Με τα μέτρα με την αλλαγή από Α σε Β κατηγορία βιβλίων, τελικά χάνουν φόρους. Με τα μέτρα για λογιστικό προσδιορισμό (φορτηγά, ταχι κλπ), τελικά χάνουν φόρους. Με το μέτρο των αποδείξεων, τελικά χάνουν φόρους. Δεν είναι κακό να μειώνεται η φορολογία, ιδίως σε περιόδους ύφεσης είναι απολύτως φυσιολογικό. Το κακό είναι ότι τα μέτρα αυτά υποτίθεται τα πήραν για να αυξήσουν τους φ΄λορους που εισπράτουν, και αν μεν τα έλεγαν εν γνώσει τους ότι λένε @@κίες, καλώς, μπορεί και να το βλέπουν ως μία καλυμένη ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και των νοικοκυριών εν μέσω της λαίλαπας του ΔΝΤ και της ύφεσης, αν όμως πραγματικά πίστευαν αυτά που έλεγαν για αύξηση των φορολογικών εσόδων με αυτά τα μέτρα, τότε οι άνθρωποι δεν είναι απλώς άσχετοι, μαθητευόμενοι μάγοι, αλλά άκρως επικίνδυνοι για την πατρίδα μας.
 5. Αν επιτρέπεται να πω μία γνώμη, Σε κάθε περίπτωση για να είναι μέλος ΔΣ και μέτοχος άνω του 3 ή 5% θα πρέπει να ασφαλιστεί (ή να απαλλαγεί νόμιμα) από τον ΟΑΕΕ. Το να χειρίζεται υποθέσεις της εταιρείας και να υπογράφει, είναι θέμα πραγματικό και μπορεί να γίνει με παροχή εξουσιοδότησης από το ΔΣ. Αν πρόκειται για δικαίωμα εκπροσώπησης θα πρέπει και να δημοδιευτεί στο ΦΕΚ. Σε κάθε περίπτωση η ΑΕ θα πρέπει να έχει ΔΣ συγκροτημένο σε σώμα και σίγουρα θα πρέπει να εκπροσωπείται από κάποιο μέλος ΔΣ, είτε Πρόεδρο, είτε Δ/ντα Σύμβουλο. Οι εξουσίες και αρμοδιότητες του ΔΣ για τη διοίκηση της εταιρείας δεν μπορούν με τίποτα να απεμποληθούν αφού ορίζονται με νόμο. Αν δεν είναι τίποτα στην εταιρεία (εκτός από μέτοχος - έστω και με 100%) δημιουργούνται θέματα των υπηρεσιών που προσφέρει (εξαρτημένη εργασία - άλλη σχέση και προκύπτουν ζητήματα αμοιβής του (ΙΚΑ - εφορία κλπ). Αν τέλος όλα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν στην αδράνεια και αφασία της Ελληνικής πραγματικότητας και υπηρεσιών αυτό είναι πάλι άλλο θέμα.
 6. Καλή και η παραπάνω ΠΟΛ αλλά με τις βεβαιώσεις δεν διορθώνεται η "εικόνα" της επιχείρησης. Το σύστημα ΤΑΧΙΣ προβλέπει τη διόρθωση της ημερομηνίας έναρξης που στο σύστημα για όλες τις παλιές επιχειρήσεις έχει περάσει 01/01/1900 από τη ΔΟΥ. Αν δεν μπορεί η ΔΟΥ για τεχνικούς λόγους υπάρχει και το ΚΕΠΥΟ μετά από σχετικό αίτημα της ΔΟΥ. Καλό είναι να το διορθώσεις ούτως ή άλλως για να φαίνονται σωστά τα στοιχεία άπαξ δια παντός. Θυμίζω ότι για τις παλιές επιχειρήσεις και κυρίως για αυτές με έναρξη προ εφαρμογής ΦΠΑ(1986) το χειρόγραφο αρχείο του ΚΒΣ με την πρώτη θεώρηση δίνει τη λύση.
 7. Προσθέτω και γω τη θλίψη μου. Για το παιδί Για τη διαλυμένη και αποχαυνωμένη κοινωνία μας Για το επανιδρυμένο κράτος μας Κάποτε και γω φώναζα στους δρόμους Ποτέ δεν σήκωσα πέτρα να πετάξω σε κανέναν ποτέ δεν έσπασα καμία βιτρίνα Όμως ήμουν εκεί - τότε επί Τεμπονέρα - στους δρόμους - και φώναζα Και τότε είχα δει με τα μάτια μου - παράωρα - μετά τα επεισόδια - στον πεζόδρομο στη Βεραντζέρου - μια ομάδα αστυνομικών να σπάνε όσες βιτρίνες δεν είχαν σπάσει οι αναρχικοί. Ο προχτεσινός ειδικός φρουρός - αν και τότε δεν ήταν ακόμα εκεί - είναι όμως ένας από αυτούς. Ένας από αυτούς που αφήνουν αυτούς που πετάνε πέτρες στις διαδηλώσεις να τα σπάνε - και μετά βαράνε τους περαστικούς και τους φοιτητές που διαδηλώνουν. Είναι ένας από εκείνο το κράτος που δυστυχώς επιβιώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη χώρα μας - και χτυπάει ύπουλα εκεί που θέλει. Τώρα πια βολεύτηκα και εγώ. Τώρα πια δεν μπορώ να κατέβω στους δρόμους γιατί έχω τη βολή μου - το μισθό μου - την οικογένειά μου. Γιαυτό προσθέτω στη συζήτηση και την οργή μου. Οργή για το κράτος μας - οργή για την κοινωνία μας - οργή και για εμένα που βολεύτηκα. Όμως προσθέτω μαζί με όλα και την ελπίδα μου. Γι΄αυτούς που ακόμα μπορούν.
 8. Κατά τη γνώμη των λογικά σκεπτόμενων σαφώς και παραβιάζονται όλες οι συνταγματικές αρχές που διέπουν την επιβολή φόρου από το κράτος, το νομοσχέδιο όμως κρίθηκε συνταγματικό (όχι βέβαια από τα δικαστήρια). Εδώ κατά κοινή ομολογία το ίδιο το κράτος (Δήμοι, ΝΠΔΔ κλπ) παρανομεί απασχολώντας σε θέσεις με αποδεδειγμένη εξάρτηση εργασίας παιδιά που τα αναγκάζουν να κάνουν έναρξη και να κόβουν ΑΠΥ. Τώρα έρχεται να τους βάλει και πρόστιμο 10% στο αφορολόγητο (έστω και στους άνω των 30). Βέβαια όπως φαίνεται το Σύνταγμα πάει περίπατο μπροστά στον πανικό για είσπραξη εσόδων. Βέβαια όπου τους παίρνει γιατί αλλού (εκκλησία, τράπεζες, μεγάλες ΑΕ, ΦΜΑΠ σε μεγάλες περιουσίες, μεγαλοοφειλέτες κλπ κλπ) - "τουμπεκί". Εγώ δεν καταλαβαίνω πως δεν καταλαβαίνουν ότι ο πανικός που δημιούργησαν έκανε πολλαπλάσια ζημιά στην οικονομία και συνεπώς και στα μελλοντικά φορολογικά και γενικότερα έσοδα του κράτους. Στην αμερική λένε ότι η οικονομία και η ανάπτυξη είναι κατεξοχήν θέμα ψυχολογίας των ατόμων-καταναλωτών. Υπάρχουν σοβαροί και καταρτισμένοι επαγγελματίες και επιστήμονες που θα μπορούσαν να συμβουλευτούν. Σε κάθε περίπτωση ως ύστατη άμυνα περιμένουμε από αυτούς (αναφέρομαι και στον κ. Κουνάδη) να βγουν και να μιλήσουν. Περιμένουμε βέβαια και την εφαρμογή των τεκμηρίων ή οποία αν βασιστεί στα ποσά που προβλέπονταν από το ν.2238/1994 και ίσχυαν στο παρελθόν - έχουν να κλάψουν πολλοί με μαύρο δάκρυ. Κάποιος να τους βάλει λίγο μυαλό έστω και την ύστατη ώρα.
 9. Επειδή αργά ή γρήγορα θα το φάει το προστιματάκι του, και θα δώσει και δικαιώματα στον κάθε ελεγκτή εφορίας, ΥΠΕΕ κλπ που θα το διαπιστώσει, καλό θα είναι να το δηλώσει και να μην έχει και κανέναν ανάγκη. Όπως αναφέρατε ο όροφος δεν φαίνεται πουθενά στην εικόνα του στα αρχεία του TAXIS αλλά υπάρχει το μισθωτήριο και η αυτοψία στο φάκελό του στη ΔΟΥ. Και για να ξέρετε, το 99% των ελεγκτών όταν αναλαμβάνουν μία υπόθεση από εκεί (από το φάκελο) ξεκινάνε.
 10. Έχω την εντύπωση ότι οι νέες επιχειρήσεις δεν προσκομίζουν βεβαίωση τζίρου αλλά μόνο βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι με τις ΔΟΥ αλλά με τους νόμους και τις απαιτήσεις του Υπ.Μεταφορών. Ερμηνεύουν όπως θέλουν όποιες διατάξεις θέλουν. Ξεκινώντας από το 12μηνο το οποίο το κάνουν ότι θέλουν. Και βέβαια είναι απαράδεκτο να ζητάνε τζίρο από νέα επιχείρηση για δραστηριότητα που ασκείται από το ΦΙΧ που θα κυκλοφορήσει. Δηλαδή σε σπρώχνουν στην παρατυπία, στις αλχημίες και στα εικονικά τιμολόγια. Οι ΔΟΥ από τη μεριά τους, λόγω του ότι όταν μυρίζονται εικονικές συναλλαγές είναι "σα να τους πατάς τον κάλο" αντιδρούν στα πιστοποιητικά τζίρου σε νέες επιχειρήσεις. Άσε και που στο κάτω κάτω η δουλειά τους δεν είναι να δίνουν βεβαιώσεις τζίρου. Ο πλέον επίσημος τζίρος φαίνεται από την τελευταία υποβληθείσα δήλωση εισοδήματος και εκκαθαριστική ΦΠΑ. Μήπως κάποιος πρέπει να ψάξει και να φωνάξει για τις διαδικασίες του Υπ.Μεταφορών (μηχανολογικό);
 11. Δυστυχώς για να τα βγάλεις πέρα στο επάγγελμα πρέπει να είσαι λογιστής με ξάδελφο εφοριακό και μπάρμπα σύμβουλο στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. Στην Ελλάδα νομοθετούν δια των εγκυκλίων και εκδίδουν εγκυκλίους δια των PR(δημόσιες σχέσεις) του υπουργού και των συν αυτώ....
×
×
 • Create New...