Jump to content

Locomondo

simple Members
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Reputation Activity

 1. Upvote
  Locomondo got a reaction from parmenion in Α.Φ.Μ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ- ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ   
  https://ec.europa.eu/taxation_customs/tin/pdf/el/TIN_-_subject_sheet_-_3_examples_el.pdf
   
 2. Like
  Locomondo got a reaction from 125883623 in Α.Φ.Μ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ- ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ   
  https://ec.europa.eu/taxation_customs/tin/pdf/el/TIN_-_subject_sheet_-_3_examples_el.pdf
   
 3. Upvote
  Locomondo reacted to geka in KAΔ 8552 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   
  Οι δομές τις καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (με εξαιρέσεις) επαναλειτουργούν βάσει της ΚΥΑ ΥΠΠΟΑ/ΓΡΥΠ/221365/5719/2020 (ΦΕΚ Β΄1867/Β/16-5-2020).
  Σε ό,τι αφορά στην ύπαρξη ή μη ΚΥΑ για τις πληττόμενες που να αναφέρεται ο συγκεκριμένος ΚΑΔ, αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να το δω. Θα το κοιτάξω το απόγευμα και θα σου πω.
 4. Upvote
  Locomondo got a reaction from sakispap in ΑΙΤΗΣΗ για τα 800 επαγγελματιων   
  Εφόσον δεν παραβιάζει καμία από τις προϋποθέσεις (και δεν βλέπω καμία τέτοια προϋπόθεση) τα δικαιούται.
 5. Upvote
  Locomondo reacted to ponzi in Ανοιξε η εφαρμογή για τα 800 € των ελεύθερων επαγγελματιών - ατομικών επιχειρήσεων ?   
  Μεγάλη Τετάρτη θα μας προδώσει ο Πιτσιλής.
  Μεγάλη Πέμπτη θα μας σταυρώσουν οι πελάτες. 
 6. Like
  Locomondo got a reaction from 125883623 in Προς Taxheaven: Μήπως πρέπει να πάρετε θέση για αυτό που ανεβάσατε?   
  Καταρχήν όσοι είμαστε συνδρομητές στις υπηρεσίες της εταιρείας TAXHEAVEN Α.Ε., προφανώς το κάνουμε γιατί εκτιμούμε πως η σχέση υπηρεσίας/κόστους, ή αλλιώς η αξιοπιστία και η βοήθεια που λαμβάνουμε αξίζει τα χρήματα και με το παραπάνω. Ούτε εμείς το κάνουμε ως χάρη, ούτε οι μέτοχοι της εταιρείας για να περάσουν την ώρα τους ή από καλοσύνη.
  Επίσης αν 2-3 δεν γινόμασταν κακοί, εδώ και στα σχόλια των σχετικών άρθρων , το πιθανότερο οι μισοί ακόμα θα ρωτούσαν τους άλλους μισούς για την ορθή διαδικασία, κάποιοι θα έδιναν και απαντήσεις όπως και ήδη ενημέρωναν τους επιτηδευματίες πως θα κάνουν ή έκαναν την αίτηση τους και θα πάρουν το 800ευρω.
  Τα ίδια και σε άλλα sites φυσικά, αποκορύφωμα η ΕΦΕΕΑ...
  Τέλος θέλω να πιστεύω πως η ανωνυμία δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην κριτική, αλλά και στα παλαμάκια.
  Στα σημαντικά της ημέρας τώρα, θεωρώ πως -ανεξάρτητα τι καταλαβαίνει και τι μαθαίνει ο καθένας μας- άμεσα η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Η κατάσταση είναι δύσκολη και τα χειρότερα είναι μπροστά, μεγάλο κομμάτι της επιτυχούς -λέμε τώρα- διαχείρισης της θα περάσει από την δική μας δουλειά και αν θέλει να βοηθήσουμε ΟΦΕΙΛΕΙ να μας δώσει τον τρόπο. Δεν μπορεί να μαντεύουμε τι εννοεί ούτε τι θέλει να πετύχει κάθε υπουργός. 
  Έρχονται κλεισίματα μικρών γιατί θα αλλάξουν οι συνήθειες μας,  πιθανότατα υπάρχουν συνάδελφοι ήδη άρρωστοι, κόσμος θα μείνει άνεργος για καιρό και όσο "λίπος" υπάρχει μάλλον θα εξαντληθεί. Ας απαιτήσουμε σεβασμό και ξεκάθαρες οδηγίες, ίσως αυτά αποδειχθούν πιο σημαντικά από το 800άρι ή την "κατάρτιση".
   
 7. Upvote
  Locomondo got a reaction from ponzi in Προς Taxheaven: Μήπως πρέπει να πάρετε θέση για αυτό που ανεβάσατε?   
  "Γελάνε και τα τσιμέντα κύριε Καβουρίνο με αυτά που γράφετε. Η λογική πήγε διακοπές..."
  Αυτό ακριβώς,
  Απλά ήθελα να το έχω γράψει πρώτος. 
 8. Upvote
  Locomondo reacted to ponzi in Προς Taxheaven: Μήπως πρέπει να πάρετε θέση για αυτό που ανεβάσατε?   
  Και για να μην τα βάζω μόνο με το taxheaven, που επαναλαμβάνω ότι ευχαριστώ για όλα και για το βήμα που μας δίνει εδώ μέσα, υπάρχουν και άλλοι που όχι μόνο ανακάλυψαν την πλατφόρμα για τα 800 ευρώ, αλλά έχουν και απαντήσεις στις ερωτήσεις μας:
  https://www.taxheaven.gr/news/48066/efeea-13-apanthseis-se-kyria-erwthmata-apo-ton-niko-kaboyrino
  Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι αν για παράδειγμα ένας έμπορος με ατομική επιχείρηση συπληρώσει την πλατφόρμα (οπότε και αυτόματα το ποσό των 800 ευρώ μεταφέρεται στον λογαρισμό του εντόκως από τις 18/03), απαγορεύεται να κόψει και κάποια απόδειξη για το eshop του, ενώ αντίστοιχα αν ήταν μηχανικός θα μπορούσε να συνεχίζει να δουλεύει κανονικά. Τον έμπορα θα τον τιμωρήσουμε επειδή λειτούργησε (νόμιμα) το eshop και δεν θα του δώσουμε το επίδομα. Τον δικηγόρο που "απλώς" πλήττεται σημαντικά, θα τον αφήσουμε να δουλεύει και θα τον επιβραβεύσουμε.
  Γελάνε και τα τσιμέντα κύριε Καβουρίνο με αυτά που γράφετε. Η λογική πήγε διακοπές...
  Ελάτε, πείτε την αλήθεια συνάδελφοι: Έχετε πάρει ήδη τα 800 και δεν μου το λέτε ε?
   
 9. Upvote
  Locomondo reacted to ponzi in Προς Taxheaven: Μήπως πρέπει να πάρετε θέση για αυτό που ανεβάσατε?   
  Μέσα διάβασα. Για τον τίτλο γράφω Proakis. Διαβάζουν και άλλοι το taxheaven, όχι μόνο λογιστές. Εδώ οι λογιστές δεν καταλαβαίνουμε, οι άλλοι μετράνε ήδη τα 800€
 10. Upvote
  Locomondo got a reaction from ElenaS in ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΚΑΔ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ   
  Γιατί το delivery ανήκει στα καταστήματα εστίασης; Δεν κάνει delivery το soupermarket; Και δεν νομίζω πως μπορεί να συμπεριλάβει στην παράδοση αποκλειστικά τρόφιμα. Μπορεί να συμπεριλάβει και είδη οικιακής χρήσης, απορρυπαντικά, καλλυντικά, ακόμα και εργαλεία ή και ρούχα εφόσον έχει. 
  Νομίζω πως το νόημα του κλεισίματος έχει να κάνει με την ύπαρξη κόσμου στον ίδιο, συνήθως περιορισμένων τ.μ., χώρο αλλά και την επαφή με τα εμπορεύματα. Εφόσον αυτά παραγγέλνονται τηλεφωνικά ή διαδικτυακά και μεταφέρονται κατ΄οίκον, γιατί να υπάρχει πρόβλημα;
   
 11. Like
  Locomondo got a reaction from PETROMANOF in ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΑΓΡΟΤΩΝ   
  Γιατί "πλέον"; Μπορούν και μπορούσαν να κάνουν αίτηση επιστροφής ΦΠΑ, όπως και κάθε άλλος επιτηδευματίας που έχει ενταχθεί στο σχετικό καθεστώς ΦΠΑ. Και, πιθανόν κατόπιν ελέγχου, θα πάρουν την επιστροφή που δικαιούνται.
 12. Like
  Locomondo got a reaction from ponzi in Παύση εργασιών λογιστικού γραφείου   
  Θα έλεγα να ρωτήσεις την υπηρεσία.
  Το πιθανότερο, πιστεύω πως, είναι ότι δεν μπορείς να ασκείς δραστηριότητα ενώ έχεις δηλώσει παύση της, πόσο μάλλον που είσαι και Δ.Υ. 
  Καλό είναι να μην παίζει κανείς με αυτά, ενόψει μιας τόσο ριζικής αλλαγής.
  Όσο για τους πελάτες σου, πρότασή μου, να μην πληρωθείς για τις εργασίες του 2019 (πέρα από την φορολογική δήλωση που αφορά την περσινή χρήση) και να δώσουν τα χρήματα αυτά στον συνάδελφο που θα αναλάβει να ενημερώσει τα βιβλία τους για όλο το 2019 από την αρχή του έτους. Νομίζω είναι το πιο τίμιο.
   
 13. Like
  Locomondo got a reaction from picos in ΚΩΔΙΚΟΣ 327 ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΑΝΕΥ ΕΝΑΡΞΕΩΣ   
  Μην αρχίσουμε τα ίδια που λένε κάποιοι πελάτες..."δεν είμαι αγρότης, παίρνω μόνο επιδοτήσεις"...
  Για να αιτηθεί επιδοτήσεις, δηλώνει αγρότης. Από την στιγμή που έχει αγροτικό εισόδημα και ασκεί δραστηριότητα, πρέπει να γνωστοποιηθεί στο Μητρώο και να ενταχθεί στο σχετικό καθεστώς. 
  Ενημερώστε τον για το σχετικό πρόστιμο, θα έλεγα. 
 14. Like
  Locomondo got a reaction from ponzi in Διπλοκαταχωρημένα Τιμολόγια & Πιστωτικά Τιμολόγια Αγορών και ΜΥΦ   
  Άποψη μου, τα διπλοπερασμένα πρέπει να διορθωθούν στην περίοδο που αφορούν, το καθηστερημένα παραληφθέν παραστατικό δαπανών μπορεί να καταχωρηθεί στο τρίμηνο που παρελήφθει, εντός πάντα της χρήσης (άρα και στο τελευταίο τρίμηνο). 
  ΠΟΤΕ δεν υπήρχε υποχρέωση συμφωνίας των ΜΥΦ σε επίπεδο τριμήνου, ΠΟΤΕ δεν υπήρχε και ούτε υπάρχει υποχρέωση συμφωνίας των ΜΥΦ γενικά. ΔΕΝ ΕΧΕΙ πρόστιμο η απόκλιση αλλά η μη υποβολή καθώς και η λανθασμένη καταχώρηση των ΜΥΦ. 
   
 15. Like
  Locomondo got a reaction from DIMITRA1 in ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΕ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΟΓΑ   
  Σωστός. Διόρθωση...εφόσον έχει κέρδη από την αγροτική δραστηριότητα που υπερβαίνουν τα ελάχιστο πλαφόν....κλπ 
 16. Like
  Locomondo got a reaction from DIMITRA1 in ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΕ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΟΓΑ   
  Κατ επάγγελμα αγρότης και να μην είναι ασφαλισμένος στον Ασφαλιστικό Φορέα των αγροτών, καταλαβαίνεις πως δεν γίνεται.
  Εφόσον έχει κέρδη από την αγροτική δραστηριότητα φυσικά θα πληρώνει και εισφορές επί αυτών. Αν δεν ξεκινήσει να πάει να απογραφεί, θα τον εντοπίσουν οι ίδιοι και θα του καταλογίσουν τις αναλογούσες εισφορές μαζεμένες.
  1) Μελέτησε λίγο την σχετική νομοθεσία του ΕΦΚΑ.
  2) ΠΟΤΕ μην ρωτάς τους ανταποκριτές για ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ. Δεν είναι υπάλληλοι του ΟΓΑ, δεν θέλουν να μάθουν τίποτα παραπάνω, η αξία τους εξαντλείται στην παραλαβή και αποστολή δικαιολογητικών στις έδρες των Περιφερειακών Διευθύνσεων. Τηλεφώνησε εκεί για ότι χρειάζεσαι. 
 17. Like
  Locomondo got a reaction from eleni1981 in ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ   
  Πως τα μπλέξατε έτσι;
  Δεν έχει καμία σημασία τι ζητάει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (Δήλωση ΟΣΔΕ) σε σχέση με υποχρεώσεις απέναντι στην φορολογική διοίκηση. Επίσης το καθεστώς ΦΠΑ (Ειδικό Αγροτών-Κανονικό) αφορά το ΦΠΑ  και όχι το Εισόδημα (αφανής κλπ) . ΕΦΚΑ δεν πληρώνει γιατί το αγροτικό εισόδημα του/της είναι κάτω από 4.923 ευρώ, δεν έχει κάποια σχέση το καθεστώς ΦΠΑ με τις ασφαλιστικές εισφορές.
  Δείτε Αρθ. 41 του Ν. 2859/2000 και ΠΟΛ. 1201/2016 και ας είμαστε πιο προσεκτικοί με θέματα που έχουν λυθεί ξεκάθαρα.
 18. Upvote
  Locomondo got a reaction from parmenion in ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ   
  Πως τα μπλέξατε έτσι;
  Δεν έχει καμία σημασία τι ζητάει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (Δήλωση ΟΣΔΕ) σε σχέση με υποχρεώσεις απέναντι στην φορολογική διοίκηση. Επίσης το καθεστώς ΦΠΑ (Ειδικό Αγροτών-Κανονικό) αφορά το ΦΠΑ  και όχι το Εισόδημα (αφανής κλπ) . ΕΦΚΑ δεν πληρώνει γιατί το αγροτικό εισόδημα του/της είναι κάτω από 4.923 ευρώ, δεν έχει κάποια σχέση το καθεστώς ΦΠΑ με τις ασφαλιστικές εισφορές.
  Δείτε Αρθ. 41 του Ν. 2859/2000 και ΠΟΛ. 1201/2016 και ας είμαστε πιο προσεκτικοί με θέματα που έχουν λυθεί ξεκάθαρα.
 19. Upvote
  Locomondo got a reaction from koskir1 in ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ   
  Πως τα μπλέξατε έτσι;
  Δεν έχει καμία σημασία τι ζητάει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (Δήλωση ΟΣΔΕ) σε σχέση με υποχρεώσεις απέναντι στην φορολογική διοίκηση. Επίσης το καθεστώς ΦΠΑ (Ειδικό Αγροτών-Κανονικό) αφορά το ΦΠΑ  και όχι το Εισόδημα (αφανής κλπ) . ΕΦΚΑ δεν πληρώνει γιατί το αγροτικό εισόδημα του/της είναι κάτω από 4.923 ευρώ, δεν έχει κάποια σχέση το καθεστώς ΦΠΑ με τις ασφαλιστικές εισφορές.
  Δείτε Αρθ. 41 του Ν. 2859/2000 και ΠΟΛ. 1201/2016 και ας είμαστε πιο προσεκτικοί με θέματα που έχουν λυθεί ξεκάθαρα.
 20. Upvote
  Locomondo got a reaction from efthimiou in ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ   
  Πως τα μπλέξατε έτσι;
  Δεν έχει καμία σημασία τι ζητάει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (Δήλωση ΟΣΔΕ) σε σχέση με υποχρεώσεις απέναντι στην φορολογική διοίκηση. Επίσης το καθεστώς ΦΠΑ (Ειδικό Αγροτών-Κανονικό) αφορά το ΦΠΑ  και όχι το Εισόδημα (αφανής κλπ) . ΕΦΚΑ δεν πληρώνει γιατί το αγροτικό εισόδημα του/της είναι κάτω από 4.923 ευρώ, δεν έχει κάποια σχέση το καθεστώς ΦΠΑ με τις ασφαλιστικές εισφορές.
  Δείτε Αρθ. 41 του Ν. 2859/2000 και ΠΟΛ. 1201/2016 και ας είμαστε πιο προσεκτικοί με θέματα που έχουν λυθεί ξεκάθαρα.
 21. Like
  Locomondo got a reaction from birbilis in ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΑ ΑΠΟΡΙΕΣ   
  Μάλλον δεν έχετε κάνει ανάκληση της νέας αίτησης που άνοιξατε τον προηγούμενο μήνα. Έχει ενημερωθεί το σύστημα. Δοκιμάστε να δημιουργήσετε νέα.
×
×
 • Create New...