Jump to content

Locomondo

simple Members
 • Posts

  281
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Reputation Activity

 1. Like
  Locomondo got a reaction from dodos in αγρότης ειδικού καθεστώτος και αλιεας   
  Φορολογικές δηλώσεις γιατί να τροποποιήσει; Για να βάλει στο Ε3 τον Κ.Α.Δ.; 
  ΜΥΦ; αν στείλει κάτι καινούριο, θα δημιουργήσει πρόβλημα και στους αντισυμβαλλόμενους.
  Και μια τελευταία απορία: αν την έχει για χόμπι την επαγγελματική άδεια και του κακοφαίνονται οι υποχρεώσεις, δεν μπορεί να την παραδώσει;
  ***Νομίζω πως πριν το 2017, μπορούσαν να είναι σε ξεχωριστό καθεστώς Φ.Π.Α. και Βιβλίων τα αγροτικά και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.
 2. Like
  Locomondo got a reaction from 125883623 in ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ?   
  Έστω απόλυση 30/06/2022.
  1η προυπόθεση: 125 ένσημα στο διάστημα 01/05/2021-30/04/2022 ή 200 ένσημα στο διάστημα 01/07/2020-30/04/2022 (δεν υπολογίζονται οι τελευταίοι 2 μήνες)
  ΚΑΙ
  2η προυπόθεση: 80 ένσημα στο διάστημα 01/07/2020-30/06/2021 ΚΑΙ 80 ένσημα στο διάστημα 01/07/2021-30/06/2022 (εδώ υπολογίζονται οι μέρες ως την τελευταία μέρα απασχόλησης)
  Νομίζω τσεκ και στις 2.
 3. Like
  Locomondo got a reaction from HURRICANE33 in ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ   
  Εφόσον είναι πλήρως ενημερωμένο το Μητρώο του, σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. Αυτό δεν θα έκανες και για κάθε άλλο φορολογούμενο;
 4. Like
  Locomondo got a reaction from 125883623 in Ημερομηνία έναρξης συμβολαίου και έναρξης ως ελεύθερος επαγγελματίας   
  Προφανώς αναφέρεσαι στο συμφωνητικό συνεργασίας σου με την εταιρεία. Καταλαβαίνω πως μάλλον πρόκειται για απασχόληση με ΔΠΥ (μπλοκάκι αλλιώς). Εάν κατάλαβα σωστά, διάβασε και τα υπόλοιπα.
  Για την Δ.Ο.Υ. το συμφωνητικό με την εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την έναρξη σου, ωστόσο αυτή (η έναρξη) θα πρέπει να προηγηθεί της όποιας ημερομηνίας που πραγματικά επιθυμείς να καταγραφεί ως πρώτη ημερομηνία δραστηριότητας σου ως επαγγελματίας. Επίσης έως 20/07/2022 να υποβάλεις κατάσταση συμφωνητικών μέσω ΤΑΞΙΣΝΕΤ.
  Σημασία έχει κυρίως για τον ΕΦΚΑ το συγκεκριμένο συμφωνητικό, προκειμένου για την ασφάλιση σου με τις συγκεκριμένες προβλέψεις. Η επιχείρηση-εργοδότης το υποβάλει, εσύ το αποδέχεσαι.
  Μίσθωση επαγγελματικού χώρου δεν θα κάνεις, θα βάλεις την κατοικία σου.
  Μπορείς να ζητήσεις ένταξη σε καθεστώς μικρών επιχειρήσεων και να μην έχεις Φ.Π.Α. έως ότου τζιράρεις 10.000 Ευρώ στο ίδιο έτος. Διαφορετικά θα έχεις Φ.Π.Α. στο τιμολόγιο και υποχρέωση δήλωσης Φ.Π.Α.
  Θα σου γίνεται παρακράτηση σε κάθε πληρωμή 20% έναντι φόρου, ο οποίος θα συμψηφίζεται με τον φόρο της επόμενης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σου.
  Σιγουρέψου πως το σκέφτηκες καλά, έναρξη δραστηριότητας κάνεις, όχι βόλτα. Μίλα με λογιστή και θα σου αναλύσει τα υπέρ και τα κατά.
 5. Upvote
  Locomondo got a reaction from parmenion in ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗ   
  1) ποια η διαφορά των "απλογραφικών" από τα "β κατηγ."
  2) ποια η σχέση της πληρωμής με την υποχρέωση έκδοσης παραστατικού;
 6. Upvote
  Locomondo reacted to parmenion in ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗ   
  Καλημέρα συνάδελφε, 
  Προσωπική άποψη ας πάρει δεύτερο μπλοκ, ας κόψει ένα παραστατικό "σειρά Β" και τελείωσε. Για δήλωση ΦΠΑ, αν είναι υπόχρεος, κάνε τροποποιητική. 
  Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα 
 7. Like
  Locomondo got a reaction from 125883623 in my data.....   
  Για όλο το έτος. Καταρχήν είναι 2 διαφορετικές υποχρεώσεις για την ώρα. Όταν θα συνδεθούν, τότε θα παρεμβαίνουμε για να κάνουμε τον χαρακτηρισμό των διαβιβασθέντων ποσών (η πληροφορία που έρχεται από την ταμειακή μηχανή δεν κάνει διάκριση σε είδος, π.χ. προιόν/εμπόρευμα/υπηρεσία). 
  Ο κος Ντίνος είπε πως δεν μπορούμε ακόμα να στηριχτούμε στην πληροφορία του e-send καθώς πολλές φορές υπάρχουν κενά στην διαβίβαση.
 8. Upvote
  Locomondo got a reaction from monty in μυφ   
  Σας ξεφεύγει.   Α.1156/2021
 9. Like
  Locomondo got a reaction from 125883623 in ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΚΑΔ   
  Ναι. Θα γράψετε στο google "αντιστοίχηση ΚΑΔ", θα σας βγάλει την σχετική εφαρμογή της ΑΑΔΕ με οδηγίες. Θα ζητήσετε και προσωρινούς κωδικούς για αντιστοίχηση, με αποστολή μηνύματος προς την επιλογή ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΑΔΕ.
 10. Upvote
  Locomondo got a reaction from spyros78 in Πρακτικη άσκηση ...απορίες   
  Αν αφορά πρόγραμμα προεργασίας, και αμείβεται απευθείας από ΟΑΕΔ, όντως δεν κάνετε πρόσληψη. Ούτε ΑΠΔ θα υποβάλετε εσείς. Ως προς την υπεύθυνη δήλωση για το ανεμβολίαστο προσωπικό, δεν είναι δικός σας εργαζόμενος για να μπορείτε να τον καταχωρήσετε. Αλλά συστήνω, σε δικές μου περιπτώσεις, να κάνει κανονικά τα ράπιντ τεστ όπως προβλέπονται για κάθε άλλο εργαζόμενο, στις ίδιες προθεσμίες, και να γνωστοποιεί το αποτέλεσμα στον εργοδότη. Αλλιώς να μην τον δέχεται.
 11. Like
  Locomondo got a reaction from Anniek in μυφ   
  1) Για ΜΥΦ δεν υπάρχει απόφαση κατάργησης, ακόμα. Προσωπικά θα αφιερώσω ένα 2μερο για τις υποβολές ούτως ή άλλως, είναι τόσο γρήγορη διαδικασία και έχει αποδειχθεί μεγάλη βοήθεια.
  2) Ως προς τα mydata στέλνουμε έσοδα τιμολόγησης, τακτοποιητικές εσόδων και έξοδα αυτοτιμολόγησης, δεν χρειάζεται να γίνει χαρακτηρισμός των εξόδων. Προθεσμία για έσοδα τιμολόγησης και έξοδα αυτοτιμολόγησης η 31/03/2022, που έχουν δηλώσει από την Α.Α.Δ.Ε. ότι θα πάει για 31/05/2022.
  3) Πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ακόμα δεν υπάρχουν.
 12. Like
  Locomondo got a reaction from HURRICANE33 in μυφ   
  1) Για ΜΥΦ δεν υπάρχει απόφαση κατάργησης, ακόμα. Προσωπικά θα αφιερώσω ένα 2μερο για τις υποβολές ούτως ή άλλως, είναι τόσο γρήγορη διαδικασία και έχει αποδειχθεί μεγάλη βοήθεια.
  2) Ως προς τα mydata στέλνουμε έσοδα τιμολόγησης, τακτοποιητικές εσόδων και έξοδα αυτοτιμολόγησης, δεν χρειάζεται να γίνει χαρακτηρισμός των εξόδων. Προθεσμία για έσοδα τιμολόγησης και έξοδα αυτοτιμολόγησης η 31/03/2022, που έχουν δηλώσει από την Α.Α.Δ.Ε. ότι θα πάει για 31/05/2022.
  3) Πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ακόμα δεν υπάρχουν.
 13. Upvote
  Locomondo got a reaction from parmenion in ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ myData   
  Για τον χαρακτηρισμό ρωτάτε; Γιατί την διαβίβαση νομίζω θα την κάνεις αυτός που εξέδωσε το όποιο παραστατικό.
   
   
 14. Like
  Locomondo got a reaction from prince in ΣΟΣ! ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ   
  Υπάρχει μια σχετική απόφαση, αλλά αναφέρεται σε υποκαταστήματα διαφορετικών πόλεων, σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρώ πως δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Σε κάθε περίπτωση είναι νομικό το θέμα. Και πάντα μπορεί να απευθυνθεί και στο σωματείο της η εργαζόμενη.
  ε) Η διακοπή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της επιχείρησης που λειτουργούσε σε άλλη πόλη. (Εφετ. Θες/νίκης 47/1991)
  Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/41473/apagoreysh-apolyshs-egkyoy-to-plaisio-prostasias-ths-mhtrothtas
 15. Upvote
  Locomondo got a reaction from despzafe in Απέραστα τιμολόγια !   
  Εφόσον οι αρχικές υποβλήθηκαν στην ώρα τους, οι τροποποιητικές δεν θα έχουν πρόστιμο. Θα αποδοθεί όμως ο αναλογούν Φ.Π.Α. με τις προσαυξήσεις του (ο Μάρτιος τουλάχιστον θα έχει προσαυξήσεις). 
   
 16. Like
  Locomondo got a reaction from 125883623 in ΛΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟΥ   
  Καμία προσθεσμία για τον μισθωτή. Ακόμα και στις περιπτώσεις covid η προθεσμία ουσιαστικά είναι για την άρνηση, διαφορετικά θεωρείται αυτοδίκαια αποδεκτή. Κανένα πρόστιμο και καμία υποχρέωση ως προς την δήλωση των πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης για τον μισθωτή, φυσικά και κανένα πρόστιμο.
 17. Like
  Locomondo got a reaction from TAS0S in ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΕΤΟΣ 2010 ή 2015 ΕΦΟΣΟΝ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΦΙΑ;   
  Δεν έχετε λόγο να πάτε σε μεταβολές πριν το 2014, εκτός αν είχε και ΦΑΠ. Από το 2015 να ξεκινήσετε, που δεν έχει και πρόστιμο ώσπου να ολοκληρωθεί η ανάρτηση των Κτηματολογικών Χαρτών στο σύνολο της Επικράτειας. Θα πάτε σε έλεγχο, θα προσκομίσετε/στείλετε με mail τη συμβολαιογραφική πράξη για την ψιλή κυριότητα, όλα καλά. 
 18. Like
  Locomondo got a reaction from dodos in ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΠΑ   
  Μπορεί να υπαχθεί στο καθεστώς του άρθρου 39 για τις μικρές επιχειρήσεις καταρχήν και να παραμείνει για όσο δεν ξεπερνά τις 10.000 Ευρώ τζίρου ετησίως. Διαφορετικά γιατί να μην υπάγεται ο γυμναστής;
   
 19. Upvote
  Locomondo reacted to stamgalaios in Εκτλυπωση της "Βεβαίωσης άσκησης δραστηριοτήτων"από το "TAXIS".   
  Σχετικά με το ερώτημα εδώ στο facebook του Taxheaven και επειδή δεν πορώ να κάνω σχόλια στο facebook,
  όποιος θέλει να εκτυπώσει τα στοιχεία της επιχείρησης δεν υπάρχει πλέον επιλογή να φαίνονται κάπου αυτά τα στοιχεία με τους ΚΑΔ κλπ κλπ στο νέο Interface ή τουλάχιστον εγώ δεν την έχω βρει.
  Οπότε μπορούμε να τα εκτυπώσουμε με απεύθείας είσοδο  από το link
  https://www1.gsis.gr/taxisnet/info/protected/displayFirmRegistryInfo.htm
  Το link αυτό υπάρχει στα Pdf κάτω-κάτω που τυπώναμε τα στοιχέια της επιχείρησης με PrintScreen και είναι κοινό για όλους.
 20. Like
  Locomondo got a reaction from LAMMERGEIER in κωδικοι δήλωσης 781-782   
  Τίποτα από όσα δηλώνονται σε 781-782 δεν δηλώνεται υποχρεωτικά.
 21. Like
  Locomondo got a reaction from sakispap in κωδικοι δήλωσης 781-782   
  Τίποτα από όσα δηλώνονται σε 781-782 δεν δηλώνεται υποχρεωτικά.
 22. Like
  Locomondo got a reaction from spyros78 in Αγορά ακινήτου με δάνειο! Κωδικος 735   
  Δείτε και ανακοίνωση Ο.Ε.Ε.
 23. Like
  Locomondo got a reaction from HURRICANE33 in Αγορά ακινήτου με δάνειο! Κωδικος 735   
  Που σκότωσε άνθρωπο με τσεκούρι εννοείτε. Και καλό είναι να είμαστε πιο σοβαροί με κάποια πράγματα. 
 24. Like
  Locomondo got a reaction from 125883623 in ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΜΕ ΠΟΣΑ ΤΟΥ 2019   
  Τροποποιητική του 2019, όταν ανοίξει μαζί με τα αναδρομικά.
 25. Upvote
  Locomondo got a reaction from HURRICANE33 in χορηγηση αμα ηλεκτρονικά;   
  Είσαι σίγουρη πως δεν διαθέτει; Εάν υπήρξε έμμεσα ασφαλισμένο μέλος κάποιου, το πιθανότερο είναι πως έχει λάβει ήδη Α.Μ.Α. Ηλεκτρονικά δεν έχω δει την δυνατότητα έκδοσης, μπορεί να δέχεται την έκδοση του κατόπιν αποστολής απαραίτητων δικαιολογητικών το τοπικό κατάστημα ΕΦΚΑ μισθωτών
×
×
 • Create New...