Jump to content

Locomondo

simple Members
 • Posts

  224
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Locomondo

 1. Το θετικό ράπιντ και το αρνητικό μοριακό, σίγουρα τα ανεβάζουν οι δομές ελέγχου πάντως. Λογικά και τα αρνητικά ράπιντ, καταλαβαίνω.
 2. Κανονικότατα πρόσληψη ως μισθωτή, εργόσημο θα χωρούσε μόνο αν απασχολούνταν ως οικιακή βοηθός (εννοείται εργόσημο ΙΚΑ σε εκείνη την περίπτωση). η φύση της απασχόλησης καθορίζει το είδος ασφάλισης, όχι ο απασχολούμενος.
 3. Τίποτα δεν χρειάζεται να κάνετε, καλύπτει και με το παραπάνω την 2η ασφαλιστική κλάση το ποσό των εισφορών του ως μισθωτός. Ο ΕΦΚΑ εντοπίζει μόνος όσους πρέπει να αποδώσουν περισσότερες εισφορές λόγω 2ης δραστηριότητας
 4. Τίποτα από όσα δηλώνονται σε 781-782 δεν δηλώνεται υποχρεωτικά.
 5. Δεν έχω ιδέα πως θα τα στέλνουμε, δεν είχα στείλει τίποτα ως τώρα, φαντάζομαι πως ναι. Μόνοι τους με ρώτησαν αν θέλω και την συνδρομή των e-books
 6. E-BOOKS Νωρίτερα είχα επικοινωνία για την ανανέωση ετήσιας συνδρομής accountant (σταθερό το ποσό και φέτος) και με ενημέρωσαν και για το κόστος των e-books. Προσωπικά θεωρώ πως με κριτήριο την σχέση κόστους-δυνατοτήτων η singular ήταν (παραμένει;) δύναμη.
 7. Είσαι σίγουρη πως δεν διαθέτει; Εάν υπήρξε έμμεσα ασφαλισμένο μέλος κάποιου, το πιθανότερο είναι πως έχει λάβει ήδη Α.Μ.Α. Ηλεκτρονικά δεν έχω δει την δυνατότητα έκδοσης, μπορεί να δέχεται την έκδοση του κατόπιν αποστολής απαραίτητων δικαιολογητικών το τοπικό κατάστημα ΕΦΚΑ μισθωτών
 8. Πέρασα τα ίδια, πιθανότατα θέλει να εκβιάσει παραίτηση. Το καλό είναι πως έχεις τα sms. Προτείνω να στείλεις και mail σου που να επαναλαμβάνεις τις οδηγίες τους και να δηλώνεις πως δεν ζήτησες άδεια και πως βρίσκεσαι στην διάθεση της επιχείρησης προκειμένου να ασκήσεις τα συμφωνηθέντα καθήκοντα και εργασίες. Ιδανικά θα ζητούσες γνώμη και από Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς και από το Σωματείο σου. Εφόσον βρισκόσουν σε αναστολή μόνο τον Απρίλιο, δεν σου οφείλει μισθό. Σου οφείλει αναλογία Δ.Π. για τους 3 μήνες που σε απασχόλησε στο έτος. Επιβεβαίωσες φαντάζομαι την αναστολή.
 9. Εφόσον έχει υποβάλει Ε3, έστω και μηδενικό, δεν θα υπάρξει φόρος υπεραξίας. Το έντυπο θα υποβληθεί κανονικά στο Τμήμα Εισοδήματος. Δεν απαγορεύεται να έχει όποια κατηγορία Βιβλίων θέλει, αλλά το νόημα της ένταξης και παραμονής στο Ειδικό Καθεστώς Φ.Π.Α. Αγροτών είναι ακριβώς το να κρατήσει παράλληλα και την απαλλαγή από Βιβλία.
 10. Πιστωτικά, 100,00 Ευρώ. Και εγώ παραλίγο να την πατήσω, ευτυχώς κοίταξα τις προθεσμίες στο ημερολόγιο του site.
 11. Β. ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΟΝΟΜΕΡΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ (Β΄ ΕΥΚΑΙΡΙΑ) Δίνεται εκ νέου η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έως και την 10/1/2021, και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σύμφωνα με το άρθρο 121 του ν. 4764/2020 (Α’ 256), όπως ισχύει, και τη με αριθμ.οικ.9501/323/2-3-2021 (Β’ 823) ΚΥΑ, εντός του κάτωθι χρονικού διαστήματος: ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ 29/3/2021 ΕΩΣ ΚΑΙ 12/4/2021
 12. Το Μ0 είναι έντυπο Μητρώου, ο θάνατος προφανώς έχει δηλωθεί. Το πολύ πολύ να χρειάζεται Μ7 στο Μητρώο αν δεν έχει δηλωθεί η σχέση κληρονόμου. Το Έντυπο Δ για αίτηση ρύθμισης διευκόλυνσης θα υποβάλετε. Θα σας καθοδηγήσουν από την Δ.Ο.Υ. για το κείμενο.
 13. Η διαγραφή των τελών μετά την παρέλευση 5ετίας αφορά περιπτώσεις που αυτά δεν έχουν βεβαιωθεί, όχι όταν δεν έχουν πληρωθεί γιατί θα τα άφηναν όλοι απλήρωτα. Θεωρώ πως σωστά σας έδωσαν οδηγίες για έντυπη αίτηση ρύθμισης, αυτό προβλεπόταν και για την μεγάλη ρύθμιση των 120 δόσεων πριν 2 χρόνια, όταν το χρέος αφορούσε θανόντες. Έντυπη αίτηση από κληρονόμο στο δικαστικό της Δ.Ο.Υ. της πρωτεύουσας του Νομού. Μιλάτε με το τμήμα εσόδων της Δ.Ο.Υ. όπου είναι βεβαιωμένο το χρέος, πολύ πιθανόν να σας εξυπηρετήσουν και να την στείλετε με mail την αίτηση. Το έντυπο είναι το κλασικό Π0 που βλέπουμε στον γκισέ του τμήματος εσόδων.
 14. Δεν έχει. Προσέξτε όμως, όποιος δεν είχε εγγραφεί στο Μητρώο ως τις 10/01/2021, δεν μπορούσε να κάνει αίτηση. Το παραξεφτιλίσαμε φαίνεται...
 15. Για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Από σήμερα 3/3/2021 έως και τις 15/3/2021 δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έως και την 10/1/2021, και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σύμφωνα με το άρθρο 121 του ν. 4764/2020 (Α’ 256), όπως ισχύει, και τη με αρ.οικ.9501/323/2-3-2021 (Β’ 823) κοινή υπουργική απόφαση.
 16. Δεν θυμάμαι, και δεν βρήκα και πουθενά από μια πρόχειρη αναζήτηση, να περιλαμβάνονται εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε τουριστικές επιχειρήσεις στην πρόβλεψη για καταβολή μειωμένου ενοικίου. Ούτε άνεργοι με ή χωρίς δικαίωμα επιδότησης. Αναφορά γίνεται μόνο σε εργαζόμενους των οποίων (ή των συζύγων τους) η εργασιακή σχέση έχει τεθεί σε αναστολή από τον εργοδότη.
 17. Δεν σας ξεφεύγει, σε αυτό το θέμα η διοίκηση του ΙΚΑ το έχει ξεφτιλίσει. Αν δεν εμπιστεύεστε κάποιο πρόγραμμα μισθοδοσίας, επικοινωνήστε με κάποιο κατάστημα ΙΚΑ, γνωρίζουν τα ποσοστά και θα σας εξυπηρετήσουν συνήθως.
 18. Όντως, δοκίμασα και εγώ μόλις. Η φόρμα, αν σας εξυπηρετεί. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ...ΦΟΡΜΑ.doc
 19. Επαναδιατυπώνω. Καταλαβαίνω πως η χορήγηση βεβαιώσεων μετακίνησης με ημερομηνίες 09-23/03/2021 θα είναι διαθέσιμες από την 09/03.
 20. Καταρχήν, φαντάζομαι πως μιλάμε για βεβαιώσεις εργαζομένων. Το πρόβλημα μάλλον βρίσκεται στην ημερομηνία έναρξης, δεν επιτρέπει να χορηγήσετε βεβαίωση με ημερομηνία έναρξης την μεθεπόμενη.
 21. 5. Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο της επιχείρησης από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο ελέγχου διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων της παρούσας, υπέρβαση του ανώτατου ορίου ενίσχυσης, ή υποβολή ψευδών στοιχείων, ζητείται η άμεση επιστροφή του συνόλου της χορηγηθείσας ενίσχυσης εντόκως από την ημερομηνία που τέθηκε στη διάθεση του δικαιούχου, σύμφωνα με την κείμενη σχετική εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.
 22. Πρόβλημα ψευδούς δήλωσης. Κεφάλια δεν παίρνουν, αλλά κανονικά θα πρέπει να ζητηθεί άμεσα το ποσό πίσω. Το κατά πόσο θα το εντοπίσουν είναι άλλη κουβέντα. Πιθανόν να προβλέπεται και η επιστροφή του οικειοθελώς, σε κάποια παράγραφο.
 23. Σε αυτή την περίπτωση θα κοιτούσα αν συμφωνεί η περιοδική ΦΠΑ Α/2020 με το άθροισμα των αντίστοιχων μηνών στην δήλωση εσόδων της Επιστρεπτέας, ή αν υπάρχει κάποιο κενό μη υποβολής στις δηλώσεις ΦΠΑ 2019 και 2020.
 24. Δεν νομίζω πως υπάρχει περιορισμός στην διάρκεια του εντύπου τύπου Α, για τους επιτηδευματίες. Μόνο για τους εργαζόμενους. Διαβάζετε κάτι διαφορετικό σε οποιαδήποτε απόφαση, δελτίο τύπου κλπ;
×
×
 • Create New...