Jump to content

Locomondo

simple Members
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Locomondo

 1. Θα σχολιάσω μόνο το τελευταίο, αν παίρνουν επιστρεπτέα και δεν σας πληρώνουν δεν θα σας πληρώσουν ποτέ, το χρέος θα αυξάνεται, διώξτε τους. Είναι ξεκάθαρο και αν δεν το βλέπετε φταίτε, μην περιμένετε τις καλύτερες εποχές, θα αργήσουν να υπάρξουν καλύτερες από την φετινή.
 2. Που το θυμηθήκατε το Άτλας; Στον e-ΕΦΚΑ, υπηρεσίες προς μισθωτούς, να μπείτε.
 3. Δεν πληροί την προϋπόθεση των 80 ενσήμων στο τελευταίο 12μηνο.
 4. Προσέξτε καλύτερα την απάντηση που σας έδωσαν. Προφανώς ο συγκεκριμένος άνεργος ζητά πρώτη φορά ταμείο ανεργίας. Δεν έχει να κάνει με την μείωση στα 50 ένσημα. Για την επικοινωνία με τα καταστήματα ΟΑΕΔ να χρησιμοποιείτε mail, απαντούν πάντα.
 5. Ότι πιο κοντινό νομίζω είναι η καλλιέργεια σταφυλιών, αν επεξεργάζεται τα δικά του. Το "απλά αγρότη" που γράφεις, με παραξενεύει. Δεν υπάρχει Κ.Α.Δ. απλά αγρότη, εκτός από τον 01.00.00.00 που δεν μπορεί να τον έχει εφόσον είναι υπόχρεος σε βιβλία από άλλη αιτία (παντοπωλείο).
 6. Οι ενισχύσεις καταγράφονται στον 312 (που μας αφορά για την Επιστρεπτέα) μόνο εφόσον επηρεάζουν το κλάσμα prorata. Αν υπάρχει κάποιος αγρότης με prorata που να είχε και στις αντίστοιχες περσινές περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ καταγράψει τις ενισχύσεις, θα αποτελεί θεωρώ εξαίρεση. Οι υπόλοιποι εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν τέτοια θέματα, δεν καταγράφονται οι ενισχύσεις στον 312.
 7. Διαφωνώ, σύμφωνα με το τελευταίο που έγραψα, πιστεύω πως δικαιούνται.
 8. Μάλλον η τροποποίηση της ΠΝΠ της 30/03/2020, όπως επήλθε με τον Ν. 4753/2020, με την αναφορά "απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος αρχής γενομένης από τον μήνα Νοέμβριο 2020", φαίνεται καλύπτει τους μισθωτούς σε αναστολή για όλο το διάστημα της αναστολής, χωρίς την υποχρέωση έκδοσης ειδικότερης Κ.Υ.Α. Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω αλλιώς. Είχα την εντύπωση πως είχε βγει κάτι τον Νοέμβρη, αλλά όχι.
 9. Για τους εργαζόμενους σε αναστολή, υπάρχει μείωση στο ενοίκιο Δεκεμβρίου;
 10. Στον ΟΑΕΕ Η 5ετία μετράει από την πρώτη φορά που απέκτησε υποχρέωση εγγραφής στο Ταμείο και λαμβάνονται υπόψη τα διαστήματα που ήταν ενεργός. Αν ήταν ενεργός ασφαλισμένος πάνω από 5 χρόνια, εξάντλησε το περιθώριο. Στην Δ.Ο.Υ. έχει σημασία αν η νέα δραστηριότητα είναι ίδια με την παλιά, τότε μόνο συνεχίζει από εκεί ο χρόνος για τον προσδιορισμό του Τέλους. Στην περίπτωση σας νομίζω δεν υπήρχε καν παλιά έναρξη δραστηριότητας.
 11. ΕΦΚΑ ή κανένας ανταποκριτής ΟΓΑ; Μεγάλη φύρα οι ανταποκριτές, επιτέλους τελειώνει το χάλι τους με τον ΕΦΚΑ.
 12. Πως μπορεί να βγάζει τις συνδεδεμένες περισσότερες από τις αληθινές; Υπάρχει περίπτωση να είχατε γράψει στην αρχική ποσό διαφορετικό από αυτό που κατέγραφε η βεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ;
 13. Αφορά μόνο όσους έκαναν "πρακτική" τον Μάρτη, αφορά δέσμευση του 1ου κλεισίματος καθώς δεν μπορούσαν να βγουν σε αναστολή αυτοί οι εκπαιδευόμενοι. Δεν αφορά το σύνολο των μαθητών ΙΕΚ κ ΕΠΑΛ. Δεν υπάρχει ακόμα πρόβλεψη για την διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών
 14. Το αν η ευνοϊκή πρόβλεψη για επιστροφή μόνο του 50%, εφόσον διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης, καταλαμβάνει και όσους δεν απασχολούσαν προσωπικό την 01/09/2020, το λύσαμε;
 15. Ουσιαστικά, διπλουπολογίζετε την 1ω20λ επιπλέον του 5μερου, όταν πολλαπλασιάζετε το ημερομίσθιο χ1,20. Γι' αυτ5ό σας βγαίνει αυτή η παράξενη διαφορά.
 16. Πείτε του ανθρώπου να δουλέψει, έχει χαθεί η μπάλα σε όλα, ποιος θα τον ελέγξει...
 17. Εφόσον δεν είναι στην λίστα, τι νόημα έχει να κάνει; Μήπως περισσέψουν χρήματα από τις αιτήσεις αυτών που είναι στην λίστα των Κ.Α.Δ.; Ούτε 1/10 δεν θα είναι η αναλογία αιτήσεων/εγκρίσεων.
 18. Ναι, θα συμψηφιστούν. Όχι, δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις, το ποσό του εποχικού επιδόματος (εφόσον το λάβεις και εφόσον εγκριθεί και το τακτικό επίδομα) θα καταγραφεί ως αχρεωστήτως καταβληθέν και θα κρατηθεί από τις πρώτες καταβολές του τακτικού επιδόματος. Δεν θα μπουν καν τα χρήματα-έως την κάλυψη του ποσού του εποχικού που λάβατε- σε λογαριασμό.
 19. Δεν επιστρέφονται, μοναδική υποχρέωση να δαπανηθούν εντός 2021, για ανάγκες της επιχείρησης.
 20. Μισθοδοτικές καταστάσεις και πίνακες προσωπικού ΕΦΟΣΟΝ απασχολεί προσωπικό. Αν όχι, στο συγκεκριμένο κριτήριο θα πάρει 0 μόρια
 21. ΟΑΕΔ με κωδικούς ΤΑΞΙΣΝΕΤ βγάζει ERROR. ΚΟΤ δεν διασταυρώνει στοιχεία, να ξαναδοκιμάσω σε λίγο λέει, ίσως είμαι πιο τυχερός....
 22. Ποια τιμή βάζετε; Υπάρχει περίπτωση να μην έχει το "0" ως πρώτο ψηφίο;
 23. Δηλώνεται. Μη ηλεκτροδοτούμενο είναι αυτό που δεν έχει γίνει ποτέ σύνδεση παροχής ρεύματος.
 24. Προφανώς θα πρέπει να απευθυνθούν στον Δήμο. Ωστόσο θεωρώ λάθος το ότι δεν είχαν δηλώσει στο Ε9 τα ορθά τετραγωνικά ακόμα και πριν την τακτοποίηση. Στο Ε9 καταγράφουμε τα πραγματικά μέτρα και όχι μόνο τα νόμιμα. Έστω πως γίνεται αύριο η τακτοποίηση από τον μηχανικό και μεθαύριο θελήσουν να μεταβιβάσουν οι ιδιοκτήτες. Δεν θα σας ζητηθούν τροποποιητικές 5ετίας; Στο Ε9 δηλώνουμε την πραγματική κατάσταση, τα πραγματικά μέτρα, τα ποσοστά όπως ορίζει η νομοθεσία. Το ίδιο και στον Δήμο. Τις νομιμοποιήσεις, τις δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, τις συμβολαιογραφικές πράξεις αποδοχής, τις δημοσιεύσεις π
×
×
 • Create New...