Jump to content

Locomondo

simple Members
 • Posts

  282
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Locomondo

 1. Φορολογικές δηλώσεις γιατί να τροποποιήσει; Για να βάλει στο Ε3 τον Κ.Α.Δ.; ΜΥΦ; αν στείλει κάτι καινούριο, θα δημιουργήσει πρόβλημα και στους αντισυμβαλλόμενους. Και μια τελευταία απορία: αν την έχει για χόμπι την επαγγελματική άδεια και του κακοφαίνονται οι υποχρεώσεις, δεν μπορεί να την παραδώσει; ***Νομίζω πως πριν το 2017, μπορούσαν να είναι σε ξεχωριστό καθεστώς Φ.Π.Α. και Βιβλίων τα αγροτικά και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.
 2. Έστω απόλυση 30/06/2022. 1η προυπόθεση: 125 ένσημα στο διάστημα 01/05/2021-30/04/2022 ή 200 ένσημα στο διάστημα 01/07/2020-30/04/2022 (δεν υπολογίζονται οι τελευταίοι 2 μήνες) ΚΑΙ 2η προυπόθεση: 80 ένσημα στο διάστημα 01/07/2020-30/06/2021 ΚΑΙ 80 ένσημα στο διάστημα 01/07/2021-30/06/2022 (εδώ υπολογίζονται οι μέρες ως την τελευταία μέρα απασχόλησης) Νομίζω τσεκ και στις 2.
 3. Nομίζω πως και το απλό, με το γνήσιο υπογραφής, μια χαρά θα το δεχτούν. Τώρα πως θα γίνει γνήσιο υπογραφής από ελληνική δημόσια αρχή, σε κάτοικο εξωτερικού; Φαντάζομαι, κάποια στιγμή πρόσφατα αυτός βρέθηκε στην Ελλάδα και πήγε στο ΚΕΠ, στην Αστυνομία ή στον πρόεδρο του χωριού (αν είναι από χωριό)...
 4. Για να διοριστείς φορολογικός εκπρόσωπος χρειαζόταν η υπεύθυνη δήλωση η δική του για τον διορισμό σου, και η δική σου για την αποδοχή διορισμού. Για την παραλαβή κλειδαρίθμου και για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια χρειάζεται πληρεξούσιο. Ο φορολογικός εκπρόσωπος είναι για τις ανάγκες επικοινωνίας της Δ.Ο.Υ.
 5. Υπόψη πως σημασία έχει το πληρεξούσιο που σου έχουν κάνει, όχι ο διορισμός σου ως φορολογικού εκπροσώπου. Άρα πρέπει να κάνει ρητή αναφορά σε παραλαβή κλειδαρίθμου.
 6. Εφόσον είναι πλήρως ενημερωμένο το Μητρώο του, σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. Αυτό δεν θα έκανες και για κάθε άλλο φορολογούμενο;
 7. επάνω δεξιά, ανοίγει καταρράκτης 3 επιλογών αν θυμάμαι σωστά.
 8. 1) Μπορείς να συμπληρώσεις μόνο το πεδίο του σταθερού τηλεφώνου. 2) Με gmail (τουλάχιστον) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δικό σου mai,l ή άλλο που έχει κάποιος συγγενής του, όσες φορές θέλεις***. ***Έστω πως έχεις ηλ. διεύθυνση [email protected] Γράφεις στα στοιχεία επικοινωνίας, στο πεδίο της ηλ. διεύθυνσης, locomondo+ότι γουστάρεις@gmail.com και ο κωδικός επιβεβαίωσης έρχεται στο [email protected]
 9. Προφανώς αναφέρεσαι στο συμφωνητικό συνεργασίας σου με την εταιρεία. Καταλαβαίνω πως μάλλον πρόκειται για απασχόληση με ΔΠΥ (μπλοκάκι αλλιώς). Εάν κατάλαβα σωστά, διάβασε και τα υπόλοιπα. Για την Δ.Ο.Υ. το συμφωνητικό με την εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την έναρξη σου, ωστόσο αυτή (η έναρξη) θα πρέπει να προηγηθεί της όποιας ημερομηνίας που πραγματικά επιθυμείς να καταγραφεί ως πρώτη ημερομηνία δραστηριότητας σου ως επαγγελματίας. Επίσης έως 20/07/2022 να υποβάλεις κατάσταση συμφωνητικών μέσω ΤΑΞΙΣΝΕΤ. Σημασία έχει κυρίως για τον ΕΦΚΑ το συγκεκριμένο συμφωνητικό, προκειμένου για την ασφάλιση σου με τις συγκεκριμένες προβλέψεις. Η επιχείρηση-εργοδότης το υποβάλει, εσύ το αποδέχεσαι. Μίσθωση επαγγελματικού χώρου δεν θα κάνεις, θα βάλεις την κατοικία σου. Μπορείς να ζητήσεις ένταξη σε καθεστώς μικρών επιχειρήσεων και να μην έχεις Φ.Π.Α. έως ότου τζιράρεις 10.000 Ευρώ στο ίδιο έτος. Διαφορετικά θα έχεις Φ.Π.Α. στο τιμολόγιο και υποχρέωση δήλωσης Φ.Π.Α. Θα σου γίνεται παρακράτηση σε κάθε πληρωμή 20% έναντι φόρου, ο οποίος θα συμψηφίζεται με τον φόρο της επόμενης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σου. Σιγουρέψου πως το σκέφτηκες καλά, έναρξη δραστηριότητας κάνεις, όχι βόλτα. Μίλα με λογιστή και θα σου αναλύσει τα υπέρ και τα κατά.
 10. Στα ΕΞΟΔΑ είναι το μεγάλο μας κέρδος, ως προς την γρήγορη, έγκαιρη και ορθή καταγραφή. Νομίζω πως δεν τα δουλεύετε, δεν θέλετε να τα δουλέψετε και για αυτό αδυνατείτε να τα αποδεχτείτε.
 11. Πολύ πιθανό, το πιθανότερο, να υπάρξει ανοχή για όλο το 2022 και να εφαρμοστεί και για το 2022 η υποχρεωτικότητα μόνο ως προς τα έσοδα. Άλλωστε η όλη τακτική της ΑΑΔΕ, αυτό δείχνει, Ωστόσο για την ώρα έχουμε συγκεκριμένες νομοθετικές προβλέψεις, και αυτές περιλαμβάνουν και τα έξοδα. Ποτέ και πουθενά κανένας δεν είπε οτιδήποτε σχετικά με διαβίβαση μόνο των εσόδων για το 2022, αυτό το ξεκαθαρίσαμε. Επίσης, επειδή μάλλον δεν είστε ενεργός στο επάγγελμα, η δική μου αίσθηση είναι πως τα mydata όχι απλά έχουν γίνει αποδεκτά από την μεγάλη πλειοψηφία των ενεργών λογιστών αλλά ήδη είναι μεγάλη η βοήθεια τους στο σκέλος της γρήγορης, έγκαιρης και ορθής εγγραφής των παραστατικών στα λογιστικά μας προγράμματα. Καλή αυριανή, με υγεία,
 12. Αν δεν έχετε κάποιο link με σχετική δήλωση, έτσι ακριβώς.
 13. Όχι, ποτέ δεν ειπώθηκε, εκτός καφενείου, κάτι τέτοιο.
 14. Για όλο το έτος. Καταρχήν είναι 2 διαφορετικές υποχρεώσεις για την ώρα. Όταν θα συνδεθούν, τότε θα παρεμβαίνουμε για να κάνουμε τον χαρακτηρισμό των διαβιβασθέντων ποσών (η πληροφορία που έρχεται από την ταμειακή μηχανή δεν κάνει διάκριση σε είδος, π.χ. προιόν/εμπόρευμα/υπηρεσία). Ο κος Ντίνος είπε πως δεν μπορούμε ακόμα να στηριχτούμε στην πληροφορία του e-send καθώς πολλές φορές υπάρχουν κενά στην διαβίβαση.
 15. Γράφοντας στο google "αγροτικό αυτοκίνητο" βρήκα ήδη αυτό https://www.neapaseges.gr/ell/product/Agrotiko-Aytokinito-Ti-isxyei-gia-tis-adeies που τα λέει μια χαρά. Δεν υπάρχει ελάχιστο όριο αγροτικού εισοδήματος, υπάρχει όριο βάρους ανάλογα την κατηγορία αγρότη, δεν έχει σημασία το καθεστώς Φ.Π.Α. (ειδικό ή κανονικό), δεν έχει σημασία που βρήκε και πόσα χωράφια έχει. Εφόσον θέλει αγροτικό αυτοκίνητο, θα φροντίσει να έχει αγροτικά εισοδήματα. Εφόσον αποκτά αγροτικά εισοδήματα, πρέπει να γνωστοποιήσει την αγροτική δραστηριότητα στο Μητρώο της Δ.Ο.Υ. του. Το καθεστώς Φ.Π.Α. που θα ενταχθεί καθορίζεται από τις προσωπικές του επαγγελματικές επιλογές (μπορεί να ενταχθεί προαιρετικά στο κανονικό καθεστώς γιατί θεωρεί πως τον συμφέρει) καθώς και από το μέγεθος της δραστηριότητας (εφόσον υπερβαίνει τα 5.000 ενισχύσεων ή τα 15.000 τζίρου στο προηγούμενο έτος δεν τίθεται θέμα επιλογής καθεστώτος Φ.Π.Α.). Ο ΟΑΕΔ το μόνο κριτήριο που έθετε ως προς την αποδοχή της εγγραφής στο Μητρώο Ανέργων είναι να μην είχε βιβλιάριο ΟΓΑ, τώρα με τον ΕΦΚΑ πάει και αυτό. Μέχρι και Ταμείο Ανεργίας παίρνουν αγρότες κανονικού καθεστώτος με 15.000 επιδοτήσεις, τους μήνες που δεν απασχολούνται στην εποχιακή τους μισθωτή απασχόληση... Υπάρχει πλούσια ύλη αν συνεχίσετε την αναζήτηση.
 16. Αν δεν έχει μέσω λογιστικού προγράμματος (που στην τελική δεν προβλέπεται και πουθενά τέτοια δυνατότητα, αλλά μας αφήνει και τα στέλνουμε) γιατί να υπάρχει πρόστιμο στην διαβίβαση μέσω ειδικής φόρμας (που ούτως ή άλλως είναι προβλεπόμενος τρόπος υποβολής) ; Και, όπως και να τα στείλετε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ώσπου να υπάρξει και σχετική νομοθετική πρόβλεψη.
 17. Για αυτό και η γνώμη μου είναι να τα στείλετε με όποιο τρόπο επιθυμείτε και σας εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή, όσο δεν έχουν νομοθετηθεί πρόστιμα (και μέχρι να νομοθετηθούν και να δημοσιευθούν) δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Και νομίζω πως ακριβώς αυτή είναι η στόχευση στην φάση αυτή, η υποβολή ακόμα και με λάθη προκειμένου να βρεθεί μια πρακτική διαδικασία. Αν τα έχετε καταχωρήσει στο λογιστικό σας πρόγραμμα, να τα υποβάλετε μέσω αυτού. Κάνετε και μια εξουσιοδότηση σε εσάς ως λογιστή. Εγώ αυτό θα έκανα.
 18. Σας ξεφεύγει. Α.1156/2021
 19. Τι του προτείνατε μόλις, να επανεκδώσει τα παραστατικά; Το e-timologio αφορά έκδοση και διαβίβαση, μόνο ότι εκδώσει από αύριο και μόνο για πραγματικό χρόνο έχει νόημα το e-timologio. Συνεχίστε να τα στέλνετε με την φόρμα ή μέσα από το εμπορικό ή λογιστικό πρόγραμμα όσα έχετε ήδη εκδώσει, όσο δεν υπάρχουν πρόστιμα δεν έχετε θέμα.
 20. Καθώς λίγο παραπάνω αναφέρει 14.1 Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αναφερόμενων στο άρθ. 2 της παρούσας εντύπων εφαρμόζεται υποχρεωτικά από όλους τους εργοδότες ή τους κατά περίπτωση υπόχρεους, πλην εκείνων που αντιμετωπίζουν αντικειμενική αδυναμία πρόσβασης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ λόγω: α) απογραφής τους στον ΕΦΚΑ χωρίς Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ή β) του γεγονότος ότι διαθέτουν μόνο Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου (ΑΜΟΕ). 14.2 Στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου, τα έντυπα του άρθ. 2 της παρούσας κατατίθενται με προσέλευση στην αρμόδια Υπηρεσία του ΣΕΠΕ ή/και του ΟΑΕΔ, κατά λόγο αρμοδιότητας ισχυουσών των προθεσμιών και της διαδικασίας που αφορούν τη χειρόγραφη υποβολή, μέχρι τον ηλεκτρονικό συγχρονισμό του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Μήπως εξαιρείται από την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, αλλά όχι και από την ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ υποβολή;
 21. Για να σε βοηθήσω: 1) οι ΜΥΦ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΣΑΝ χρήσιμες για εμάς, όχι γιατί θα δεχτείς αυτόματα την υποβολή του άλλου (αυτή τη χαζομάρα που κάναμε όλοι με την προηγούμενη κατάσταση του ΚΕΠΥΟ και των θεωρημένων παραστατικών) αλλά γιατί θα σου δώσει σημάδι για ενδεχόμενο λάθος ή απώλεια παραστατικού. 2) Προφανώς η απόκλιση σου δεν ήταν σε ζημία του Κράτους (είτε δήλωσες παραπάνω παραστατικά εσόδων από ότι ο πελάτης του, είτε λιγότερα παραστατικά εξόδων από ότι ο προμηθευτής του). Στην αντίθετη περίπτωση θα την έκανες μια χαρά την τροποποιητική με το κατοσταρικάκι, γιατί κατά 99% πήγαινες για έλεγχο, τροποποιητικές ΦΠΑ και Εισοδήματος. Και θα είχαν και δίκιο. 3) Βασικά τα mydata προσανατολίζονται σε αυτό ακριβώς που ζητάς ως απαραίτητο για να αναγνωρίσεις την πλήρη επιτυχία τους, την χαρακτηρισμό εσόδων και εξόδων με ανάλυση παρόμοια με αυτή των εντύπων ΦΠΑ και Εισοδήματος. Κάτι δεν έχεις καταλάβει ως προς τα mydata, όπως δεν κατάλαβες και ως προς τις ΜΥΦ. 4) Προτεραιότητα για το Κράτος πρέπει να είναι ο έλεγχος και όχι η ευκολία των λογιστών. 5) Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως στόχος ΄(ούτε επιθυμητός, ούτε εφικτός) είναι η διαφάνεια, μεγάλωσα αρκετά για να έχω αυταπάτες ως προς τον ρόλο του Κράτους οπουδήποτε και σε όποια εποχή. Επίσης πιστεύω πως όλο αυτό θα προσαρμοστεί στην πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα εξελίσσεται όσο προσαρμόζονται/λιγοστεύουν/μεγαλώνουν οι επιχειρήσεις και η τεχνολογική υποδομή και δυνατότητες. 6) Αυτό που "θυμάσαι" για το στυλό, δεν συνέβη ποτέ....https://www.ellinikahoaxes.gr/2013/12/01/ο-μύθος-με-το-στυλό-της-nasa/ Γνώμη μου πάντα, απλά εξίσου απόλυτη με την δική σου...
 22. Πιθανόν αναφέρεστε στο πρόγραμμα "Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής" και όντως αναφέρει "Οι επιχειρήσεις πρακτικής υποχρεούνται να συμπληρώνουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΣΕΠΕΟΑΕΔ-ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με την ονομασία «ΕΡΓΑΝΗ», το προβλεπόμενο έντυπο Ε.3.3. που αφορά στην Αναγγελία Έναρξης/Μεταβολών Πρακτικής άσκησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΦΕΚ 2401/Β/22.06.2018 όπως ισχύει." Ωραίοι οι Κ.Ε.Κ.τζήδες, την δουλειά τους να κάνουν αυτοί και ας καούν οι άλλοι... Καλή δύναμη.
 23. Πολύ σωστή η απάντηση τους. Και ότι πήγα να γράψω πως κριτήριο είναι ποιος καταβάλει την αμοιβή. Δεν πρόκειται για εξαρτημένη σχέση εργασίας, πιθανόν δεν έχει καν τα γνωρίσματα της πρακτικής, εφόσον δεν αποσκοπεί στην λήψη κάποιου πτυχίου. Μια πρώτη επαφή με την παραγωγή, υποτίθεται πως, προωθεί και στοχεύει.
 24. Αν αφορά πρόγραμμα προεργασίας, και αμείβεται απευθείας από ΟΑΕΔ, όντως δεν κάνετε πρόσληψη. Ούτε ΑΠΔ θα υποβάλετε εσείς. Ως προς την υπεύθυνη δήλωση για το ανεμβολίαστο προσωπικό, δεν είναι δικός σας εργαζόμενος για να μπορείτε να τον καταχωρήσετε. Αλλά συστήνω, σε δικές μου περιπτώσεις, να κάνει κανονικά τα ράπιντ τεστ όπως προβλέπονται για κάθε άλλο εργαζόμενο, στις ίδιες προθεσμίες, και να γνωστοποιεί το αποτέλεσμα στον εργοδότη. Αλλιώς να μην τον δέχεται.
×
×
 • Create New...