Jump to content

Locomondo

simple Members
 • Posts

  283
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Locomondo last won the day on April 21

Locomondo had the most liked content!

About Locomondo

Recent Profile Visitors

1,369 profile views

Locomondo's Achievements

 1. Φορολογικές δηλώσεις γιατί να τροποποιήσει; Για να βάλει στο Ε3 τον Κ.Α.Δ.; ΜΥΦ; αν στείλει κάτι καινούριο, θα δημιουργήσει πρόβλημα και στους αντισυμβαλλόμενους. Και μια τελευταία απορία: αν την έχει για χόμπι την επαγγελματική άδεια και του κακοφαίνονται οι υποχρεώσεις, δεν μπορεί να την παραδώσει; ***Νομίζω πως πριν το 2017, μπορούσαν να είναι σε ξεχωριστό καθεστώς Φ.Π.Α. και Βιβλίων τα αγροτικά και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.
 2. Έστω απόλυση 30/06/2022. 1η προυπόθεση: 125 ένσημα στο διάστημα 01/05/2021-30/04/2022 ή 200 ένσημα στο διάστημα 01/07/2020-30/04/2022 (δεν υπολογίζονται οι τελευταίοι 2 μήνες) ΚΑΙ 2η προυπόθεση: 80 ένσημα στο διάστημα 01/07/2020-30/06/2021 ΚΑΙ 80 ένσημα στο διάστημα 01/07/2021-30/06/2022 (εδώ υπολογίζονται οι μέρες ως την τελευταία μέρα απασχόλησης) Νομίζω τσεκ και στις 2.
 3. Nομίζω πως και το απλό, με το γνήσιο υπογραφής, μια χαρά θα το δεχτούν. Τώρα πως θα γίνει γνήσιο υπογραφής από ελληνική δημόσια αρχή, σε κάτοικο εξωτερικού; Φαντάζομαι, κάποια στιγμή πρόσφατα αυτός βρέθηκε στην Ελλάδα και πήγε στο ΚΕΠ, στην Αστυνομία ή στον πρόεδρο του χωριού (αν είναι από χωριό)...
 4. Για να διοριστείς φορολογικός εκπρόσωπος χρειαζόταν η υπεύθυνη δήλωση η δική του για τον διορισμό σου, και η δική σου για την αποδοχή διορισμού. Για την παραλαβή κλειδαρίθμου και για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια χρειάζεται πληρεξούσιο. Ο φορολογικός εκπρόσωπος είναι για τις ανάγκες επικοινωνίας της Δ.Ο.Υ.
 5. Υπόψη πως σημασία έχει το πληρεξούσιο που σου έχουν κάνει, όχι ο διορισμός σου ως φορολογικού εκπροσώπου. Άρα πρέπει να κάνει ρητή αναφορά σε παραλαβή κλειδαρίθμου.
 6. Εφόσον είναι πλήρως ενημερωμένο το Μητρώο του, σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. Αυτό δεν θα έκανες και για κάθε άλλο φορολογούμενο;
 7. επάνω δεξιά, ανοίγει καταρράκτης 3 επιλογών αν θυμάμαι σωστά.
 8. 1) Μπορείς να συμπληρώσεις μόνο το πεδίο του σταθερού τηλεφώνου. 2) Με gmail (τουλάχιστον) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δικό σου mai,l ή άλλο που έχει κάποιος συγγενής του, όσες φορές θέλεις***. ***Έστω πως έχεις ηλ. διεύθυνση [email protected] Γράφεις στα στοιχεία επικοινωνίας, στο πεδίο της ηλ. διεύθυνσης, locomondo+ότι γουστάρεις@gmail.com και ο κωδικός επιβεβαίωσης έρχεται στο [email protected]
 9. Προφανώς αναφέρεσαι στο συμφωνητικό συνεργασίας σου με την εταιρεία. Καταλαβαίνω πως μάλλον πρόκειται για απασχόληση με ΔΠΥ (μπλοκάκι αλλιώς). Εάν κατάλαβα σωστά, διάβασε και τα υπόλοιπα. Για την Δ.Ο.Υ. το συμφωνητικό με την εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την έναρξη σου, ωστόσο αυτή (η έναρξη) θα πρέπει να προηγηθεί της όποιας ημερομηνίας που πραγματικά επιθυμείς να καταγραφεί ως πρώτη ημερομηνία δραστηριότητας σου ως επαγγελματίας. Επίσης έως 20/07/2022 να υποβάλεις κατάσταση συμφωνητικών μέσω ΤΑΞΙΣΝΕΤ. Σημασία έχει κυρίως για τον ΕΦΚΑ το συγκεκριμένο συμφωνητικό, προκειμένου για την ασφάλιση σου με τις συγκεκριμένες προβλέψεις. Η επιχείρηση-εργοδότης το υποβάλει, εσύ το αποδέχεσαι. Μίσθωση επαγγελματικού χώρου δεν θα κάνεις, θα βάλεις την κατοικία σου. Μπορείς να ζητήσεις ένταξη σε καθεστώς μικρών επιχειρήσεων και να μην έχεις Φ.Π.Α. έως ότου τζιράρεις 10.000 Ευρώ στο ίδιο έτος. Διαφορετικά θα έχεις Φ.Π.Α. στο τιμολόγιο και υποχρέωση δήλωσης Φ.Π.Α. Θα σου γίνεται παρακράτηση σε κάθε πληρωμή 20% έναντι φόρου, ο οποίος θα συμψηφίζεται με τον φόρο της επόμενης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σου. Σιγουρέψου πως το σκέφτηκες καλά, έναρξη δραστηριότητας κάνεις, όχι βόλτα. Μίλα με λογιστή και θα σου αναλύσει τα υπέρ και τα κατά.
 10. Στα ΕΞΟΔΑ είναι το μεγάλο μας κέρδος, ως προς την γρήγορη, έγκαιρη και ορθή καταγραφή. Νομίζω πως δεν τα δουλεύετε, δεν θέλετε να τα δουλέψετε και για αυτό αδυνατείτε να τα αποδεχτείτε.
 11. Πολύ πιθανό, το πιθανότερο, να υπάρξει ανοχή για όλο το 2022 και να εφαρμοστεί και για το 2022 η υποχρεωτικότητα μόνο ως προς τα έσοδα. Άλλωστε η όλη τακτική της ΑΑΔΕ, αυτό δείχνει, Ωστόσο για την ώρα έχουμε συγκεκριμένες νομοθετικές προβλέψεις, και αυτές περιλαμβάνουν και τα έξοδα. Ποτέ και πουθενά κανένας δεν είπε οτιδήποτε σχετικά με διαβίβαση μόνο των εσόδων για το 2022, αυτό το ξεκαθαρίσαμε. Επίσης, επειδή μάλλον δεν είστε ενεργός στο επάγγελμα, η δική μου αίσθηση είναι πως τα mydata όχι απλά έχουν γίνει αποδεκτά από την μεγάλη πλειοψηφία των ενεργών λογιστών αλλά ήδη είναι μεγάλη η βοήθεια τους στο σκέλος της γρήγορης, έγκαιρης και ορθής εγγραφής των παραστατικών στα λογιστικά μας προγράμματα. Καλή αυριανή, με υγεία,
 12. Αν δεν έχετε κάποιο link με σχετική δήλωση, έτσι ακριβώς.
 13. Όχι, ποτέ δεν ειπώθηκε, εκτός καφενείου, κάτι τέτοιο.
 14. Για όλο το έτος. Καταρχήν είναι 2 διαφορετικές υποχρεώσεις για την ώρα. Όταν θα συνδεθούν, τότε θα παρεμβαίνουμε για να κάνουμε τον χαρακτηρισμό των διαβιβασθέντων ποσών (η πληροφορία που έρχεται από την ταμειακή μηχανή δεν κάνει διάκριση σε είδος, π.χ. προιόν/εμπόρευμα/υπηρεσία). Ο κος Ντίνος είπε πως δεν μπορούμε ακόμα να στηριχτούμε στην πληροφορία του e-send καθώς πολλές φορές υπάρχουν κενά στην διαβίβαση.
×
×
 • Create New...