Jump to content

Locomondo

simple Members
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Locomondo last won the day on January 4

Locomondo had the most liked content!

About Locomondo

 • Rank
  *

Recent Profile Visitors

409 profile views
 1. Δεν κάνετε συμπληρωματική, θα την δημιουργήσει μόνος του ο ΕΦΚΑ, η καταβολή του ποσού πρέπει να γίνει έως 30/09 είτε μαζί με τις εισφορές του μήνα είτε και διακριτά.
 2. ...αλλά όχι αυτοδίκαια... Αν όμως τους ασφαλίσεις, τότε πλήρη ασφάλιση.
 3. Δεν χρειάζεται αποδεικτικό έδρας, καλημέρα.
 4. Θα έλεγα να ρωτήσεις την υπηρεσία. Το πιθανότερο, πιστεύω πως, είναι ότι δεν μπορείς να ασκείς δραστηριότητα ενώ έχεις δηλώσει παύση της, πόσο μάλλον που είσαι και Δ.Υ. Καλό είναι να μην παίζει κανείς με αυτά, ενόψει μιας τόσο ριζικής αλλαγής. Όσο για τους πελάτες σου, πρότασή μου, να μην πληρωθείς για τις εργασίες του 2019 (πέρα από την φορολογική δήλωση που αφορά την περσινή χρήση) και να δώσουν τα χρήματα αυτά στον συνάδελφο που θα αναλάβει να ενημερώσει τα βιβλία τους για όλο το 2019 από την αρχή του έτους. Νομίζω είναι το πιο τίμιο.
 5. Ενώ αν είχε πεθάνει 30/12/2018 δεν θα ήταν πάλι τα τεκμήρια 3.000+3.000 και θα συμφωνούσαμε πως πρέπει να γίνει χειρόγραφη; Μπορούμε να κουβεντιάζουμε ώρες για το τι θεωρεί λογικό ο καθένας μας και τις προτάσεις μας για δικαιότερη εφαρμογή διαφόρων παραμέτρων. Θα επιμείνω όμως πως η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη, ο πεθαμένος δεν έχει δυνατότητα δικαιοπραξίας, δεν μπορεί να υποβάλει ούτε να αναθέσει τίποτα και σε κανέναν. Πάντα ο συνάδελφος μπορεί να υποστηρίξει πως δεν γνώριζε το γεγονός του θανάτου και πως με την παρουσία και την ευθύνη της συζύγου υπέβαλε την Δ.Φ.Ε. όπως κάθε χρόνο. Αυτό δεν αναιρεί την παρασπονδία. Κάτι τελευταίο, προσωπικά θα θεωρούσα απολύτως σωστό να διαγραφούν όλες οι ηλεκτρονικές υποβολές που έχουν γίνει μετά την ημερομηνία θανάτου, οποτεδήποτε δηλωθεί. Σας φαίνεται ακραίο;
 6. Φυσικά και ΔΕΝ πρέπει να κάνει δήλωση με τους κωδικούς του θανόντος. Το ότι δεν θα εντοπιστεί 'η δεν θα ελεγχθεί δεν σημαίνει πως αυτό είναι το σωστό. Ούτε με τους κωδικούς του αποθανόντος, ούτε με τους δικούς του ως λογιστής. Ο πεθαμένος είναι πεθαμένος και δεν έχει δυνατότητα ούτε υποβολής, ούτε ανάθεσης. Απλά λένε βλακείες στην Δ.Ο.Υ. τον θάνατο, εφόσον μιλάμε για φυσικό πρόσωπο, μπορεί να τον δηλώσει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ και ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ έχει την ληξιαρχική πράξη θανάτου στα χέρια του (βλ. 1006/2013). Για να το πάω παραπέρα, η δήλωση χηρείας και ο διαχωρισμός του ΑΦΜ δεν έχει καμία σχέση με την δήλωση του θανάτου. Η δήλωση σχέσεων (κληρονόμων κλπ) είναι τελείως άλλο πράγμα. Οι δηλώσεις για τα εισοδήματα των Φορ. Ετών 2018,2019 του αποθανόντος θα γίνουν χειρόγραφα έως 31/12/2019 και 31/12/2020 αντίστοιχα.
 7. Λογιστής που κάνει αιτήσεις ΚΕΑ, μερίσματος, Α21, Κτηματολόγιο (όλοι δηλαδή); Απαλλάσσεται από την ταμειακή για τις εργασίες αυτές; Πολιτικός Μηχανικός που κάνει Κτηματολόγιο;
 8. Το δοκίμασα και σε δεύτερον, όντως τον απογράφει αυτόματα στο ΜΑΑΕ. Ένα θέμα είναι ποιο ποσό καταγράφεται ως αξία ( +ΦΠΑ όπως αναφέρει στο σχετικό πεδίο της εφαρμογής) όταν υπάρχουν κρατήσεις, όπως για παράδειγμα η εισφορά 0,25% του ΕΛΟΓ στο γάλα. Θεωρώ πως δεν είναι το πληρωτέο αλλά Καθαρή + ΦΠΑ.
 9. Τους ενημέρωσα όταν πρωτοβγήκε η ΚΥΑ, τους είπα ότι πρέπει να έχω τα τιμολόγια έως τις 15 κάθε μήνα και την επιπλέον χρέωση που θα υπάρξει καθώς και τα πρόστιμα. Δεν παραπονέθηκε κανείς. Ωστόσο μετά την παράταση ατόνησε αμφότερων το ενδιαφέρον, που σημαίνει πως ούτε εγώ έχω κουραστεί, ούτε αυτοί έχει χρειαστεί να με πληρώσουν παραπάνω. Από τα λίγα που έχω στείλει, η διαδικασία είναι πανεύκολη, εξακολουθεί να βγάζει μήνυμα προστίμου όταν ξεπεραστούν οι 25 ημέρες (το οποίο δεν θα καταλογιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου), δεν τα δέχεται μετά την 50η ημέρα και σε κάποιες περιπτώσεις δεν προχωρά καθώς δεν εντοπίζει τον αγρότη εγγεγραμμένο στο αντίστοιχο Μητρώο***. Υπάρχει και τουλάχιστον μία μεγάλη εταιρεία, που δεν έχει εγγραφεί στο αντίστοιχο Μητρώο Αγοραστών, αλλά δεν προκαλεί κώλυμα στην υποβολή, προκύπτει μόνο ένα ενημερωτικό μήνυμα. Θεωρώ πως θα δοθούν και άλλες παρατάσεις και πως είναι μέτρο που θα εφαρμοστεί τελικά. ***Ίσως είναι τυχαίο ή εκ παραδρομής έβγαλε το αρχικό μήνυμα μη εγγραφής του συγκεκριμένου παραγωγού στο ΜΑΑΕ αλλά όταν με έστειλε στην σχετική διαδικασία εγγραφής του στην εφαρμογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συμπλήρωσα τα σχετικά πεδία (φυσικά χρειάστηκε να του δημιουργήσω mail...), αμέσως μετά, όταν ξαναμπήκα στην εφαρμογή των νωπών/ευαλλοίωτων, τον δέχτηκε. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα σε δεύτερο, ούτε αν η ίδια διαδικασία βοηθά να ξεπεραστεί ο μη χαρακτηρισμός κάποιων αγροτών στο Ε1 ως Κατα Κύριο Επάγγελμα Αγρότες.
 10. Τριμηνιαίες καταστάσεις παραδοθέντων ποσοτήτων γάλακτος, στο ΑΡΤΕΜΙΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Έως Σεπτέμβρη η παράταση εφαρμογής.
 11. Σε παρόμοια περίπτωση και στο ερώτημά μου στο [email protected] έλαβα αυτή την απάντηση: " Παρακαλούμε, εισέλθετε στο λογαριασμό σας στο Π.Σ. Εργάνη και ενημερώστε τα στοιχεία της έδρας της επιχείρησης. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του SEPEnet θα ενημερωθούν αυτόματα την επόμενη ημέρα. ΚΟΥΡΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΠΙΘ/ΤΗΣ. ΕΡΓ/ΚΩΝ . ΣΧΕΣΕΩΝ Πολυμεσικό Κέντρο Επικοινωνίας Σ.ΕΠ.Ε" Βέβαια, νωρίτερα, είχα κάνει ήδη αυτό που έκανες και εσύ.
 12. Δουλεύει κανονικά.
 13. Δεν άλλαξε κάτι συνάδελφε. Πιθανότατα θα ήταν μια καλή εξέλιξη αλλά δεν ξέρω αν μπορεί αν σταθεί και νόμιμα, ουσιαστικά παραβιάζει την αυτοτέλεια των χρήσεων.
 14. Τροποποιητική Φορ. Έτους 2017. Τώρα το εάν το εφαρμόζει κανείς, είναι εντελώς άλλη κουβέντα... Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος ωστόσο.
 15. η παραχώρηση μέρους της οικίας προκειμένου να "χρησιμοποιηθεί" ως ΚΥΡΙΑ κατοικία και για την λήψη επιδομάτων που εξετάζουν στοιχεία νοικοκυριού ΕΙΝΑΙ λαμογιά. Βεβαίως οι μεγάλες οι λαμογιές είναι αλλού και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Αυτό δεν αναιρεί την αποτυχία ελέγχου του ΚΕΑ, που πάντως συμμαζεύεται όσο περνά ο καιρός.
×