Jump to content

tzimdim

Silver members
 • Posts

  294
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by tzimdim

 1. Το παράβολο 272,22€ για δημοσίευση Ισολογισμού ΕΠΕ το εκδίδουμε ηλεκτρονικά ή πληρώνουμε σε ΔΟΥ?. Προσπάθησα στην λίστα φορέων που έχει στο taxis και δεν βρήκα άκρη?.

 2. ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?

  Εκλεισε μέσα σε μια βδομάδα. Λέτε να ήρθε η ανάπτυξη και δεν την πήραμε πρέφα?. Πάντως 450,00€ το μήνα για ένα χρόνο χωρίς δέσμευση είναι "τεφαρίκι" για πολλά αφεντικά. Βγαίνουν και τα ένσημα, βγαίνει και ο μισός μισθός. 

 3. Πήρα στο τηλέφωνο που έγραφε η διευκρινιστική και μου παν ότι αν δεν έχω στείλει ΑΠΔ για 12ο και 1ο (που δεν τις έχω στείλει) να τις στείλω βάζοντας στο πεδίο 31 τον κωδικό 10. Έτσι το κάνατε εσείς?? 

  Επιπλέον πως θα εμφανιστεί το υπόλοιπο 4%  του ΤΑΠΙΤ στην ΑΠΔ θα ξανακάνουμε και άλλη συμπληρωματική???

  Αν κατάλαβα καλά υπάρχει και αλλη επιλογή. Να αλλάξουμε τον ΚΑΔ εφόσον υπάρχει ΚΑΔ για την επιχείρηση (που να την κατατάσσει εκτος ΤΕΑΥΕΚ)

 4. να κάνω μία ερώτηξη;

   

  αν ο πελάτης μου γιατρός - ΦΠ κόψει ΤΠΥ προς ΕΟΠΥΥ το 2014, 

  θα φορολογηθεί ανεξάρτητα είσπραξης;

   

  χιχιχιχιχιχι

  ΚΑΝΟΝΙΚΑ......ΟΛΟΙ πλέον πληρώνουν φόρο και για τα ΚΑΝΟΝΙΑ. Οι γιατροί βέβαια εστω καθυστερημένα και κουρεμένα κάτι εισπραττουν....τα δικά μας όμως τα παίρνει το ποτάμι.

 5. Οταν υποβαλλεται ΑΠΔ με αρχειο το συστημα δεχεται περισσοτερες απο μια εγγραφες ανα ΑΜΑ με τυπο 01 και συμπληρωση των πεδιων απο.....εως

  Οταν υποβαλλεται με φορμα δεχεται μια μονο εγγραφη με 01 ανα ΑΜΑ. Για επιπλεον εγγραφη με 01 μπορει να υποβληθει συμπληρωματικη ΑΠΔ με φορμα

  Αυτό ακριβώς μου πρότειναν από το ΙΚΑ. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας.

 6. Σε αφήνει αν βάλεις στο έως .... στην πρώτη απασχόληση και στο από..... στην δεύτερη απασχόληση.

  Πριν καιρό που το έκανα ο ΙΚΑΣ με άφησε.

  Ευχαριστώ Δημήτρη, θα το δοκιμάσω μεθαύριο και βλέπουμε.

 7. Δεν αφήνει να κάνεις δυο εγγραφές με ιδιο τυπο αποδοχων και ιδιο μηνα για τον ιδιο εργαζόμενο.

  Το έχω υπόψιν, γι αυτό ζητάω βοήθεια από συναδέλφους που αντιμετώπισαν τέτοια περίπτωση σε ΑΠΔ

 8. Εργαζόμενος σε ξενοδοχειακή επιχείρηση που προσληφθηκε τον Ιούνιο 2013 απολύθηκε την 4/10/2013. Στη συνέχεια επαναπροσλήφθηκε από τον ίδιο εργοδότη με σύμβαση ορισμένου χρόνου από 21/10/2013 έως 25/10/2013. Πως θα απεικονιστούν στην ΑΠΔ Οκτωβρίου α). Οι τακτικές αποδοχές 4+5=9 ημέρες. Επιτρέπει το σύστημα να γίνουν 2 εγγραφές (η πρώτη για 4 ημέρες με ημερομηνια έως 4/10 και η δεύτερη για 5 ημέρες από 21/10 έως 25/10)?. Αν δεν το επιτρέπει πώς να εμφανίσω τις δύο διαφορετικές ημερομηνίες απόλυσης στον ίδιο μήνα?. β). Κάτι ανάλογο και για τις εγγραφές επιδόματος αδείας, άδειας εποχιακά εργαζομένων ξενοδοχουπάλληλων και δώρο χριστουγέννων.

   

 9. τι να πω ρε παιδιά????????? σήμερα ήρθε αλλοδαπός - ο οποίος φυσικά και δεν πήρε το επίδομα- και μου είπε ότι κάποιοι άλλοι φίλοι του το πήραν . καλά του λέω.... με απατεωνιές και του σπανού τα γένια βγαίνουν! :angry:

  Αν ο ΟΓΑ κάνει ελέγχους, ποιός θα εκτεθεί?. Ο αλλοδαπός που εισέπραξε το επίδομα παράνομα ή ο λογιστής που  υπέβαλλε το Α21 χωρίς να κρίνει την νομιμότητα των εγγράφων?. Είναι ρατσιστικό να μην χορηγούν το επίδομα σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δυστυχώς αυτός είναι ο νόμος.

 10. Σε λιγάκι δεν θα χρειάζονται λογιστές,παρά μονάχα καταχωρητές παραστατικών και λοιπών εγγράφων σε ένα κεντρικό σύστημα. Από κει και πέρα όλα θα παίρνουν το δρόμο τους αυτοματοποιημένα. Και ο ΦΠΑ και η αναμόρφωση και οι συγκεντρωτικές,και οι δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων, καθώς θα συλλέγονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες από όλα τα εμπλεκόμενα δίκτυα (τράπεζες,συμβόλαια,ιδιωτικά σχολεία,κλπ).Μετά τους εφοριακούς θα βγούμε και μεις στην ανεργία και θα περιμένουμε στη γωνία να σκοντάψει στο γραφείο μας κάποιος που δεν γνωρίζει από διαδίκτυο, να του κάνουμε αίτηση ρύθμισης χρεών, Α21 ή αίτηση για πετρέλαιο θέρμνανσης. Αυτό είναι το επόμενο μέλλον για τους περισσότερους από μας και ας μην τρωγόμαστε μεταξύ μας αν τόλμησαν κάποιοι να βγάλουν μεροκάματο με μέσα που θεωρούνται αθέμιτα. Πού καιρός για τέτοια σήμερα που η ανεργία και η πείνα θερίζουν. Άδικο είναι να μένουν τα παιδιά στο σπίτι νηστικά.Και μήν παριστάνουμε τους σπουδαίους επειδή η Τροικα και ο κάθε υπουργός μας χρησιμοποιεί σαν μπάτσους. Βέβαια κάποιοι λίγοι δεν θα διστάσουν να συνεταιριστούν με το λοιπό συναπάντημα δικηγορικών γραφείων και μπράβων της νύχτας ιδρύοντας γραφεία κυνηγών κεφαλών, αναλαμβάνοντας την είσπραξη των εσόδων, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς περιουσίων κατεστραμμένων οικονομικά ανθρώπων. Μην κάνουμε λοιπόν σαν τις χήρες στο κρεββάτι και μπλέξουμε τα μπούτια μας.Δεν είμαστε ούτε γιατροί να ρισκάρουμε με την ανθρώπινη υγεία ούτε μηχανικοί να χτίζουμε σαθρά οικοδομήματα. Οτι διδαχτήκαμε στα πανεπιστήμια τα πέταξαν στον κάδο των αχρήστων οι πολιτικοί σήμερα στην κρίση. Τι νόημα έχει πλέον. Διατάγματα της Τρόικας εφαρμόζουμε βοηθώντας τους να κλέβουν και να οδηγούν σε απόγνωση τους πολίτες αυτής της χώρας. Ετσι βρώμικα βγάζουμε το ψωμί μας την τελευταία τριετία. Κάποιοι βούτηξαν σ' αυτό το βούρκο χωρίς να έχουν την άδεια του ΟΕΕ.Σιγά τα ωά. Ας μετρήσουμε πόσοι από μας δεν τα καταφέρνουμε να αποδίδουμε τον ΦΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΜΕ, τις εισφορές στον ΟΑΕΕ, ακόμα και τις συνδρομές στο ΟΕΕ. Θέλετε μήπως να τους ανοίξουμε την όρεξη να ορίσουν σαν προυπόθεση  την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να συνεχίσουμε να ασκούμε το επάγγελμα?. Αν γίνει και αυτό γιατί προς εκεί βλέπω εγώ να κατευθυνθεί η ιστορία, ας πάρουμε από τώρα τα βουνά για ραδίκια.Αλλιώς ντουπεκί ψιλοκομμένο. Το φώς και ο ήλιος είναι για όλους. Ολοι έχουμε δικαίωμα τουλάχιστον για ένα πιάτο φαί σε συνθήκες πείνας.

 11. αυτοι ειναι ξεφτιλες, εμεις ειμαστε ομως αχρηστοι, και αξιοι της μοιρας μας

  Ετσι είναι και ακόμα χειρότερα. Το είχαμε πεί από πρόπερσι......θα καταντήσουμε μπάτσοι της τρόικας αν δεν αντιδράσουμε αξιοπρεπώς. Θυμάσαι ασχολήθηκε μαζί μας ένα κομμάτι των ΜΜΕ. Και όταν το περιβάλλον Παπακωνσταντίνου μας "απείλησε" σταματήσαμε.

  Να είμαστε όμως σίγουροι ότι σε κανα δυο χρόνια δεν θα χρειάζονται τις "πολύτιμες υπηρεσίες μας" διότι θα λειτουργεί άψογα ο big brother του τραπεζικού συστήματος και οι ταρίφες των χαρατσιών. Αντε το πολύ πολύ να λειτουργούμε σαν "μη κερδοσκοπικά" ΚΕΠ για φραγκοδίφραγκα. Ο καθένας τελικά δίνει τη μάχη που μπορεί μόνος του από το γραφείο του, με όποιον τρόπο μπορεί μέχρι νεωτέρων κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων που θα μας συμπαρασύρουν ελπίζω. πχ. λέμε στους ανήμπορους πελάτες μας..ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ από το στέρημα σας, ΜΗΝ ΡΥΘΜΙΖΕΤΕ ΟΦΕΙΛΕΣ που δεν μπορείτε να πληρώσετε, μην αφήνετε τα παιδιά σας νηστικά για να πληρώνετε χαράτσια. Μην δέχεστε το σκλαβοπάζαρο με τις επιταγές και τα πεντάμηνα των 2400,00€, του χρόνου θα είναι "νόμιμο" και μόνιμο καθεστώς απασχόλησης. Οτι μπορούμε κάνουμε αρκεί να είμαστε μαζί με τον κόσμο, εξάλλου και μείς υποφέρουμε εξίσου.

 12. Ω ναι. Οι σερβιτόροι και οι βοηθοί δεν αμείβονται με βάση κάποια ΣΣΕ, αλλά με ποσοστά (άρθρο 54, Ν.2224/94), αρκεί τα ποσοστά τους να μην υπολείπονται από το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη της ΕΓΣΣΕ.

  Και για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση (επειδή κάποιοι διαχρονικά μπουκωμένοι με επιδοτήσεις ξενοδοχόχοι παριστάνουν τον πονηρό τώρα που αρχιζει η τουριστική σεζόν), παρόμοιες ειδικότητες σε ξενοδοχεία ακολουθούν την ΣΣΕ που ισχύει και φέτος.

  Ετσι δεν είναι Δημήτρη. Επιβεβαίωσε το αν θες για να αισθανόμαστε ασφαλείς τώρα που ξεκινάν νέες προσλήψεις.

 13. Τα χρήματα από ρευστοποίηση ομολόγων του δημοσίου τα καταχωρούμε στην στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο πεδίο που αναφέρει "αφορολόγητα ή ακατ ειδικό τρόπο φορολογηθέντα ποσά?. 

 14. Να αναφέρω άλλα δυο προβλήματα στην υποβολή ΑΠΔ Ιανουαρίου. 1). Δεν περνάει η εγγραφή με τύπο αποδοχών (07) - Αποδοχές αδείας εποχιακών ξενοδοχουπαλλήλων.

  2). Εχω τον Ιανουάριο αλλαγή στο ποσοστό επιδότησης ΟΑΕΔ (διετές),  κάποιες μέρες με 80% και τις υπόλοιπες με 60%, και αρνείται να δεχθεί  δύο εγγραφές με τύπο αποδοχών 01 στον ίδιο μήνα.

 15. Συνάδελφε ειδικά οι περιπτώσεις που αναφέρεις θέλουν βοήθεια, χρειάζεται να τους εξηγήσουμε το "μαχητό" του τεκμηρίου όχι να τους προτρεψουμε να μην υποβάλλουν δήλωση γιατι μετα θα το βρουν μπροστα τους είτε απο διασταυρωσεις είτε εάν θέλουν να πουλήσουν το αυτοκίνητο που τους απεμεινε κτλ

  Νίνα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι που δεν είναι γραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για διάφορους λόγους. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ελαστικά εργαζόμενοι με αποδοχές ούτε για πασατέμπο.

  Ποιό μαχητό τεκμήριο να επικαλεστούν?. Δεν θέλω να κάνουμε δράσεις τύπου ΣΚΑΙ, σας κερνάμε μια φορολογική δήλωση και βρείτε τα με τον έφορο.

 16. Κλείνοντας την επιστολή μας θα διαπιστώσετε ότι όλες οι προϋποθέσεις ορθής ενεργοποίησης των λογιστών ξεκινά από το γράμμα «Χ» : «Χάρτες», «Χρόνος». «Χρήμα», «Χρήση».

  Χωρίς αυτά τα «χ» σας προτείνουμε να βάλετε ένα γενικό «Χ» σε όλα.

  Να προσθέσω κανα δυο "Χ" ακόμα: " χύμα" -"χάος" - "χάλια" - 'χρεοκοπία" και όμως "χτενίζομαι"...."χαίρεστε" "Χανιώτες".....είστε άπαιΧτοι

 17. εγω θα βασανιστω γιατι μια βδομαδα παρακολουθουσα τους αλλους που βασανιζονταν και δεν αποφασιζα να μπω....

  και ξαναλεω και εγω μονο για οσα εχουν μεταβολες στο 2010 , τιποτα περισσοτερο ουτε καν στα δικα μου....

  και η αληθεια ειναι οτι σημερα δουλευει αρκετα καλα ....

  Τελικά Κυριακάτικα βασανίζομαι και εγώ..βλέπω μεσα στη νύχτα ήρθαν άλλα τόσα μηνύματα και όλα για έχουν σχέση με το Ε9 οικ.έτους 2010, δηλαδή περιουσιακές μεταβολές του 2009. Ενώ τα έχουν καταχωρήσει βγαίνουν μηνύματα ότι δεν εντοπίζεται το ακίνητο παρόλο που αναγράφεται ο αριθμός του οικοδομικού τετραγώνου. Μπαίνω στο χάρτη το ξαναεντοπίζω το οριστικοποιώ και το δέχεται. Δουλειές της νύχτας και του ποδαριού κάνουν αυτοί και μεις ακολουθούμε την τρέλλα τους.Μήπως πρέπει να κόψουμε και ΑΠΥ επί πιστώσει-πιστόλι για να ενισχύσουμε και τα έσοδα του ΦΠΑ?.

  Μας βρήκαν μ.......ες, για πόσο ακόμα, πότε θα πάρουμε απόφαση συλλογικά όλοι μαζί να τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα?. Πέρυσι τέτοιον καιρό κάτι ξεκινήσαμε να κάνουμε. ταράξαμε κάπως τα νερά. Τι λέτε μήπως ήρθε η ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα που αφήσαμε?. Αν κάνουν εκλογές, μετά τις εκλογές θα μας τρελάνουν σε ένα μήνα να στείλουμε τις δηλώσεις εισοδήματος, γιατί θα καίγονται να εισπράξουν εκκαθαριστικά και χαράτσια που καθυστερούν επίτηδες τώρα μην χαλάσει η ατμόσφαιρα και πάρουν πούλο όλοι μαζί αντί για ψήφους. Ποτέ δεν είναι αργά. Ας αρχίσουμε σιγά σιγά να καταθέτουμε ιδέες να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Εκτός αν έχουμε καλοσυνηθίσει και δεν μας ενοχλεί να λειτουργούμε σαν άμισθοι δημόσιοι λειτουργοί συμβάλλοντας στη "μείωση του δημοσιονομικού κόστους" που επιδιώκουν με τις απολύσεις τις εφεδρείες και το κλείσιμο των ΔΟΥ.

  Μια χαρά η Τρόικα θα μας απονείνει και το χρυσό αγαλματάκι του πολυτιμότερου συνεργάτη. Ετσι όμως όταν η μάνα θα χάνει το παιδί και το παιδί τη μάνα, θα τα ακούσουμε χοντρά και μεις σαν κλάδος γιατί συνεργαστήκαμε ελεεινά χωρίς επαγγελματική αξιοπρέπεια.

 18. να παω τοτε ....αλλα μην φωναζεις και μαζευτουμε πολλοι.....

  Ορεξη είχαμε......έχει και έναν ήλιο σπέσιαλ,αλλά και η θάλασσα ακόμα πιο σπέσιαλ. Νάχαμε και κανα δυο ευρούλια για καφεδάκι θα ήταν ακόμα καλύτερα.

  Ηρθαν 18 μηνύματα για διόρθωση του Ε9. Ρε τί λάθη έκανα απορρώ με τον εαυτό μου. Το ψάχνω καλύτερα και αντιλαμβάνομαι ότι αυτοί οι αγνωστοι κύριοι που θέλουν τα συμμαζέψουν όλα τα Ε9 σε ένα χαρτί για να μας ράψουν προσεχώς το κουστούμι, δεν έλαβαν υπόψιν τις μεταβολές που τους υποβάλλαμε με Ε9 και μάλιστα ηλεκτρονικά το 2010. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Το κάταστημα έκλεισε....ας πρόσεχαν. Ετσι κι αλλιώς στο γόνατο θα εκδοθούν οι φόροι που έτσι κι αλλιώς δεν θα πληρωθούν. Γιατί λοιπόν τέτοια ανοιξιάτικη μέρα να βασανιζόμαστε?.

 19. Παρακολουθώ τον κ.Καζάκη από το φθινόπωρο του 2010(νομίζω),όταν παρουσίασε την περίφημη τεχνική ανάλυση για το δημόσιο χρέος στο Kriti-tv προβλέποντας την αποτυχία των μέτρων του πρώτου μνημονίου και αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την απάτη του χρέους, διατυπώνοντας την θέση να μην πληρωθεί και να διαγραφεί εξολοκλήρου, σε αντίθεση με τον λογιστικό έλεγχο που πρότειναν τότε διάφοροι αριστεροί πολιτικοί και οικονομολόγοι.Σιγά σιγά επειδή οι προβλέψεις του γινόταν πραγματικότητα, άρχισαν να τον καλούν στις εκπομπές τους δημοσιογράφοι κυρίαρχων ΜΜΕ (ΑΛΤΕΡ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΚΟΝΤΡΑ) όπου πάλευε και παλεύει με συνέπεια για τις απόψεις του. Δημιουργήθηκε γύρω από αυτόν ένα πολυπληθές κροατήριο που διψούσε να ακούσει και να κουβεντιάσει την άλλη άποψη που διατύπωνε, σε αντίθεση με τον μονόδρομο του μνημονίου που μας πρόβαλλαν αναφανδόν τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση. Είμαι σύμφωνος με την ανάγκη της διαγραφής του χρέους και ότι δεν θα παζαρέψουμε πιο κομμάτι του είναι επαχθές και ποιό δεν είναι. Όλο το χρέος είναι επαχθέστατο και απεχθέστατο και πρέπει να διαγραφεί.

  Η πράξη αυτή συνιστά ταυτόχρονα έξοδο από το ευρώ και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Οι αντιρρήσεις μου είναι ότι αυτό δεν συνιστά οριστική και μόνιμη σωτηρία, αλλά προσωρινή αμυντική λύση μπροστά στην χρεωκοπία του λαού και στην μεγάλη ύφεση που μας οδηγούν τα μνημόνια και ο νέος δανεισμός. Θα πρέπει όμως να αποφύγουμε να γίνουμε μια απομονωμένη καπιταλιστική Αλβανία χωρίς τον Χότζα. Χρειάζεται ταυτόχρονα εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και του στρητηγικού κορμού της οικονομίας (ενέργεια-επικοινωνίες- μεταφορές-τρόφιμα-φάρμακα κλπ) με τη μέθοδο της απαλλοτρίωσης των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων που υπάρχουν τώρα. Δηλαδή σοσιαλιστικά μέτρα με έλεγχο από τους εργαζόμενους και όχι τις γνωστές κρατικοποιήσεις που στέλνουν τις ζημιές και τον λογαριασμό στον κρατικό προυπολογισμό. Η επιστροφή και μόνο σε εθνικό νόμισμα με ηγεσία τον Παπαδήμο τον ΓΑΠ ή τον Σαμαρά θα επιδεινώσει την κατάσταση. Γι αυτό δημαγωγούν για άδεια ράφια, ελλείψεις φαρμάκων,πετρελαίου κλπ.

  Ο κ.Καζάκης παρουσίασε τις τελευταίες ημέρες την έρευνα κάποιου ινστιτούτου που μετρά την αγροτική παραγωγή της χώρας και αποδεικνύει ότι στην πλειοψηφία των φυτικών προιόντων έχουμε υπερπάρκεια άνω του 100% και έλλειψη στα μισά ζωικά προιόντα (βόιο κρέας και αγελαδινό γάλα).

  Αυτό από μόνο του είναι αισιόδοξο. Σκεφτείτε πόση αυτάρκεια θα έχουμε και πόσες δυνατότητες εξαγωγών αν ενισχυθεί η αγροτική οικονομία που η ΕΕ τη έστειλε στην αγρανάπαυση για να καταναλώνουμε αυτά που φέρνουν υπερκέρδη στους μεσάζοντες και στα πάσης φύσεως LIDL?.

  Ολα αυτά που παρουσιάζει είναι πραγματικά και κλονίζουν συθέμελα την κυρίαρχη άποψη που μας εκβιάζει για το αντίθετο.

  Η ένσταση μου όμως είναι ότι και αυτός ο δρόμος δεν συνιστά την λύτρωση.Δεν είναι μόνιμος. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε εξαγωγικές δυνατότητες που θα διευρυνθούν με την δυνατότητα υποτίμησης του εθνικού νομίσματος. Που να τα εξάγεις?. Σε μια υφήλιο που βρίσκεται σε ύφεση?.

  Η Αργεντινή έτυχε να ισχυροποιηθεί μετά την χρεοκόπία της μέσω των εξαγωγών της, σε μια περίοδο διεθνούς ανάκαμψης και έντονης ζήτησης.

  Σήμερα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.Για να μην σας κουράζω η γνώμη μου είναι "ούτε ευρώ ούτε δραχμή..αλλά ευρώπη ενωμένη σοσιαλιστική".

  Διαγραφή του χρέους και εξοδο από το ευρώ τώρα,αλλά με διεθνιστική προοπτική, να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι λαοί (Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί) σε πρώτη φάση, ανατρέποντας το μονοπωλικακό οικοδόμημα της Ευρώπης. Η δουλειά θα ξεκινήσει εδώ αλλά θα ολοκληρωθεί Ευρωπαικά. Και έχω την αίσθηση ότι ο ένας λαός περιμένει από τον άλλον για να πάρει θάρρος. Ολοι βράζουμε στην λτότητα στην φτώχεια και στην πείνα.

  Τυχαίο που τις ίδιες μέρες βγαίνει όλη η Μεσόγειος στους δρόμους και φωνάζει τα ίδια?.Δεν νομίζω!.

 20. Συνάδελφε μην αγχεσε τόσο πολύ. Η δήλωση ΦΠΑ υποβλήθηκε κανονικότατα, θα μπορέσεις άνετα να υποβάλλεις και την Εκκαθαριστική το νέο έτος.

  Βεβαιώθηκε ώς οφειλή το υπόλοιπο 60% του ΦΠΑ που πρέπει να πληρωθεί σε δύο δόσεις (30/11 και 30/12) και ήδη επιβαρύνθηκε με τόκο 2%.

  Αν δεν έχεις χρήματα να πληρώσεις τις δόσεις...καλή καρδιά, δεν χάθηκε ο κόσμος,ούτε απορρίπτεται η δήλωση που υπέβαλλες,ούτε χάνεις τη δυνατότητα να διακανονίσεις τις επόμενες περιοδικές με τον ίδιο τρόπο.Βεβαιώνεται ως ληξιπρόθεση η οφειλή, αθροίζεται με άλλες οφειλές που πιθανόν να έχεις και το σύνολο τοκίζεται με 1% ανά μήνα καθυστέρησης.Οταν έχεις πληρώνεις όσο μπορείς. Μονάχα αν χρειαστείς φορολογική ενημερότητα θα πρέπει να το ξοφλ'ησεις όλο.

 21. ΤHN παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου στοιχείων ακινήτων Ε9 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 εξετάζει το Yπουργείο Οικονομικών. Η αρχική προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων εκπνέει στις 22 Δεκεμβρίου 2011.

  Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 προσφέρονται δυνατότητες, μεταξύ των οποίων:

  • Επιτρέπει στα φυσικά πρόσωπα εκτός από την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων του τρέχοντος έτους (2011) και τη διόρθωση της περιουσιακής τους κατάστασης για όσα έτη δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό για την ακίνητη περιουσία τους. Eτσι, θα αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία τόσο των φορολογουμένων όσο και των υπηρεσιών, η οποία πιθανόν να προκύψει από χειρόγραφες διορθώσεις δηλώσεων μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος.

  • Την εκτύπωση των δηλώσεων Ε9 που υποβάλλονται καθώς και των περιουσιακών καταστάσεων (για τα φυσικά πρόσωπα).

  • Γίνεται ο εντοπισμός του ακινήτου στο οικοδομικό τετράγωνο.

  Πηγή: express 17/12/2011

  Θα ήταν πιο έντιμο αν το διατύπωναν ως εξής: " για άλλη μια φορά σαν υπουργείο τα κάναμε θάλασσα και δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσω του εντύπου Ε9 το περιουσιολόγιο φυσικών προσώπων και εταιριών, παρόλο που την τελευταία πενταετία δαπανήσαμε εκατομμύρια για συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες, αν και θα μπορούσαμε να το συντάξουμε χωρίς κόστος μέσω του μόνιμου προσωπικού (ΓΓΠΣ) σε συνεργασία με τις οικονομικές σχολές των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Και επειδή γίναμε ρεζίλι διότι δεν μπορούμε να εισπράξουμε φόρους ακινήτων που θα έπρεπε ήδη να είχαμε βάλει στο ταμείο από το 2010, επιστρατεύουμε εν όψει εορτών Χριστουγέννων τα γνωστά θύματα που ονομάζονται λογιστές-φοροτεχνικοί, να βρούν με τη σειρά νέα θύματα φορολογούμενους που δεν έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν Ε9 για το τρέχων έτος, αλλά "λαχατρούν" να πληρώσουν φόρους ΕΤΑΚ και ΦΜΑΠ σε αντίθεση με άλλους που θα σφυρίξουν αδιάφορα όταν δουν την περιουσιακή τους κατάσταση-μπάχαλο αναρτημένη στην σχετική ιστοσελίδα".

  Και για να τελειώνουμε το καλαμπούρι, τόσο δύσκολο ήταν να ενημερώσουν τους φορολογούμενους με προσωπική επιστολή όπως το 2008,προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη που εμφανίζονται στο σύστημα ώστε όλοι να λάβουν σωστό εκκαθαριστικό. Δεν αντιλαμβάνονται ότι πάνε για πατατράκ?.

  Ή πνέουμε τα λοίσθια και ότι πάρει η μπάλλα????.....

 22. Ο ξυλουργός τι λέει? μήπως διατηρεί τα λούστρα στον καταψύκτη? :)

  Σούλη δεν έχεις ακούσει "μοιάζει σαν φρεσκοβαμμένο".Πως θα διατηρηθεί σ' αυτήν την κατάσταση αν δεν καταψυχθεί?.

  Και εάν υποθέσουμε ότι δεν έχει πολλή δουλεια στο εργαστήριο,παίρνει το δίκανο και πηγαίνει για μπεκάτσες, που θα τις βάλει όταν γυρίσει?.

  Εσύ βέβαια σαν παλιός λογιστής θέλεις να ξεχνάς τους λογαριασμούς από τα μπουζουκτζιδικα με φπα 32% που καταχωρόυσαμε την δεκαετία του '80.

  Αλλα όπως έλεγε τότε και ο σχωρεμένος ο Γιαννόπουλος...αυτά ήταν εκπαιδευτικά σεμινάρια επιμόρφωσης!

 23. Εχουμε γεμίσει 20 σελίδες σ'αυτό το θέμα και συμμετέχουμε λόγω ευθύνης στο σαδιστικό παιχνίδι με τους συντελεστές ΦΠΑ. Αν ανατρέξουμε στο μνημόνιο Μαίου 2010 θα διαβάσουμε ότι εντός του 2011 ζητάει την μετάταξη τουλάχιστον του 30% των ειδών από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή.Η εστίαση και το εμπόριο αναψυκτικών - χυμών κλπ είναι η αρχή αυτής της διαδικασίας. Στην επόμενη περίοδο θα ζητηθεί η μετάταξη των περισσότερων ειδών διατροφής λαικής κατανάλωσης. Σα χώρα έχουμε μπλέξει με τη διεθνή μαφία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Πειθαρχούμε και εφαρμόζουμε νόμους καταστροφής απίθανων τύπων που είναι εντεταλμένοι τους, και διοικούν χωρίς καν να έχουν εκλεγεί από τον λαό. Προσέξτε το μέγεθος της αλητείας.Ο Παπακωνσταντίνου ενώ στην αρχή εφάρμοσε πόθεν έσχες στην πρώτη κατοικία, σήμερα το κάνουν γαργάρα αφήνοντας ελεύθερη κάθε αγορά ή ανέγερση ακινήτου, προκειμένου να εκποιήσουν την δημόσια περιουσία στους μπράβους της οικονομίας,για να μην τους δημιουργήσουν τέτοια "ψιλο"προβλήματα.

  Και εμείς σαν ηλίθιοι τρέχαμε στα σεμινάρια να κατανήσουμε τους νέους νόμους. Σαν κλαδος ας σταθούμε δίπλα στους μαγαζάτορες που είναι και πελάτες μας.

  Από αυτούς ζούμε.Αν αυτοί κλείσουν κλείνουμε και εμείς.Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Κάποτε οι φόροι μας έπιαναν τόπο, υπήρχε ανταπόδοση,λειτουργούσαν οι κοινωνικές δομές του κράτους.Σήμερα όλοι οι φόροι καταλήγουν στα ταμεία των τοκογλύφων του μνημονίου.Αυτές τις μέρες αναγκάστηκα να πληρώσω 300 ευρώ σε ιδιώτη καρδιολόγο, η πίεση μου ανεβαίνει στο 18,5/12. Αφού πληρώνω κάθε μήνα ΟΑΕΕ 350,00 ευρώ γιατί γαμ..... να αναγκάζομαι να ξαναπληρώνω???.

  Τον πατέρα μου λίγο πρίν πεθάνει τον Μάιο δεν κατάφερε ολόκληρο κρατικό νοσοκομείο Κοζάνης να τον κάνει γαστροσκόπιση και κωλονοσκόπιση. Τον ταλαιπώρησαν άδικα και αναγκαστήκαμε επί χρήμασι να πάμε σε ιδιώτη γιατρό να κάνουμε την εξέταση.Τί έχουν να μας πουν αυτοί, θεωρίες περί απόδοσης ΦΠΑ και ανάτασης της οικονομίας χορτάσαμε.Μεσα σ΄αυτην την φουρτούνα δεν έχουμε νεύρα να τους ακούμε να μας δουλεύουν ψιλό γαζί, προκειμένου να μας κατακλέβουν.

×
×
 • Create New...