Jump to content

tzimdim

Silver members
 • Posts

  294
 • Joined

 • Last visited

About tzimdim

 • Birthday 05/07/1963

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

tzimdim's Achievements

 1. Το παράβολο 272,22€ για δημοσίευση Ισολογισμού ΕΠΕ το εκδίδουμε ηλεκτρονικά ή πληρώνουμε σε ΔΟΥ?. Προσπάθησα στην λίστα φορέων που έχει στο taxis και δεν βρήκα άκρη?.
 2. Εκλεισε μέσα σε μια βδομάδα. Λέτε να ήρθε η ανάπτυξη και δεν την πήραμε πρέφα?. Πάντως 450,00€ το μήνα για ένα χρόνο χωρίς δέσμευση είναι "τεφαρίκι" για πολλά αφεντικά. Βγαίνουν και τα ένσημα, βγαίνει και ο μισός μισθός.
 3. Αν κατάλαβα καλά υπάρχει και αλλη επιλογή. Να αλλάξουμε τον ΚΑΔ εφόσον υπάρχει ΚΑΔ για την επιχείρηση (που να την κατατάσσει εκτος ΤΕΑΥΕΚ)
 4. Αυτό ακριβώς μου πρότειναν από το ΙΚΑ. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας.
 5. Ευχαριστώ Δημήτρη, θα το δοκιμάσω μεθαύριο και βλέπουμε.
 6. Συνάδελφε την Πέμπτη που αλλάζει ο μήνας θα προσπαθήσω, αλλα γνωρίζω ότι δεν επιτρέπει (όπως έγραψε και η chrisanna).
 7. Το έχω υπόψιν, γι αυτό ζητάω βοήθεια από συναδέλφους που αντιμετώπισαν τέτοια περίπτωση σε ΑΠΔ
 8. Εργαζόμενος σε ξενοδοχειακή επιχείρηση που προσληφθηκε τον Ιούνιο 2013 απολύθηκε την 4/10/2013. Στη συνέχεια επαναπροσλήφθηκε από τον ίδιο εργοδότη με σύμβαση ορισμένου χρόνου από 21/10/2013 έως 25/10/2013. Πως θα απεικονιστούν στην ΑΠΔ Οκτωβρίου α). Οι τακτικές αποδοχές 4+5=9 ημέρες. Επιτρέπει το σύστημα να γίνουν 2 εγγραφές (η πρώτη για 4 ημέρες με ημερομηνια έως 4/10 και η δεύτερη για 5 ημέρες από 21/10 έως 25/10)?. Αν δεν το επιτρέπει πώς να εμφανίσω τις δύο διαφορετικές ημερομηνίες απόλυσης στον ίδιο μήνα?. β). Κάτι ανάλογο και για τις εγγραφές επιδόματος αδείας, άδειας εποχιακά εργαζομένων ξενοδοχουπάλληλων και δώρο χριστουγέννων.
 9. Σε λιγάκι δεν θα χρειάζονται λογιστές,παρά μονάχα καταχωρητές παραστατικών και λοιπών εγγράφων σε ένα κεντρικό σύστημα. Από κει και πέρα όλα θα παίρνουν το δρόμο τους αυτοματοποιημένα. Και ο ΦΠΑ και η αναμόρφωση και οι συγκεντρωτικές,και οι δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων, καθώς θα συλλέγονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες από όλα τα εμπλεκόμενα δίκτυα (τράπεζες,συμβόλαια,ιδιωτικά σχολεία,κλπ).Μετά τους εφοριακούς θα βγούμε και μεις στην ανεργία και θα περιμένουμε στη γωνία να σκοντάψει στο γραφείο μας κάποιος που δεν γνωρίζει από διαδίκτυο, να του κάνουμε αίτηση ρύθμισης χρεών, Α21 ή αίτηση για πετρέλαιο θέρμνανσης. Αυτό είναι το επόμενο μέλλον για τους περισσότερους από μας και ας μην τρωγόμαστε μεταξύ μας αν τόλμησαν κάποιοι να βγάλουν μεροκάματο με μέσα που θεωρούνται αθέμιτα. Πού καιρός για τέτοια σήμερα που η ανεργία και η πείνα θερίζουν. Άδικο είναι να μένουν τα παιδιά στο σπίτι νηστικά.Και μήν παριστάνουμε τους σπουδαίους επειδή η Τροικα και ο κάθε υπουργός μας χρησιμοποιεί σαν μπάτσους. Βέβαια κάποιοι λίγοι δεν θα διστάσουν να συνεταιριστούν με το λοιπό συναπάντημα δικηγορικών γραφείων και μπράβων της νύχτας ιδρύοντας γραφεία κυνηγών κεφαλών, αναλαμβάνοντας την είσπραξη των εσόδων, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς περιουσίων κατεστραμμένων οικονομικά ανθρώπων. Μην κάνουμε λοιπόν σαν τις χήρες στο κρεββάτι και μπλέξουμε τα μπούτια μας.Δεν είμαστε ούτε γιατροί να ρισκάρουμε με την ανθρώπινη υγεία ούτε μηχανικοί να χτίζουμε σαθρά οικοδομήματα. Οτι διδαχτήκαμε στα πανεπιστήμια τα πέταξαν στον κάδο των αχρήστων οι πολιτικοί σήμερα στην κρίση. Τι νόημα έχει πλέον. Διατάγματα της Τρόικας εφαρμόζουμε βοηθώντας τους να κλέβουν και να οδηγούν σε απόγνωση τους πολίτες αυτής της χώρας. Ετσι βρώμικα βγάζουμε το ψωμί μας την τελευταία τριετία. Κάποιοι βούτηξαν σ' αυτό το βούρκο χωρίς να έχουν την άδεια του ΟΕΕ.Σιγά τα ωά. Ας μετρήσουμε πόσοι από μας δεν τα καταφέρνουμε να αποδίδουμε τον ΦΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΜΕ, τις εισφορές στον ΟΑΕΕ, ακόμα και τις συνδρομές στο ΟΕΕ. Θέλετε μήπως να τους ανοίξουμε την όρεξη να ορίσουν σαν προυπόθεση την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να συνεχίσουμε να ασκούμε το επάγγελμα?. Αν γίνει και αυτό γιατί προς εκεί βλέπω εγώ να κατευθυνθεί η ιστορία, ας πάρουμε από τώρα τα βουνά για ραδίκια.Αλλιώς ντουπεκί ψιλοκομμένο. Το φώς και ο ήλιος είναι για όλους. Ολοι έχουμε δικαίωμα τουλάχιστον για ένα πιάτο φαί σε συνθήκες πείνας.
 10. Ετσι είναι και ακόμα χειρότερα. Το είχαμε πεί από πρόπερσι......θα καταντήσουμε μπάτσοι της τρόικας αν δεν αντιδράσουμε αξιοπρεπώς. Θυμάσαι ασχολήθηκε μαζί μας ένα κομμάτι των ΜΜΕ. Και όταν το περιβάλλον Παπακωνσταντίνου μας "απείλησε" σταματήσαμε. Να είμαστε όμως σίγουροι ότι σε κανα δυο χρόνια δεν θα χρειάζονται τις "πολύτιμες υπηρεσίες μας" διότι θα λειτουργεί άψογα ο big brother του τραπεζικού συστήματος και οι ταρίφες των χαρατσιών. Αντε το πολύ πολύ να λειτουργούμε σαν "μη κερδοσκοπικά" ΚΕΠ για φραγκοδίφραγκα. Ο καθένας τελικά δίνει τη μάχη που μπορεί μόνος του από το γραφείο του, με όποιον τρόπο μπορεί μέχρι νεωτέρων κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων που θα μας συμπαρασύρουν ελπίζω. πχ. λέμε στους ανήμπορους πελάτες μας..ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ από το στέρημα σας, ΜΗΝ ΡΥΘΜΙΖΕΤΕ ΟΦΕΙΛΕΣ που δεν μπορείτε να πληρώσετε, μην αφήνετε τα παιδιά σας νηστικά για να πληρώνετε χαράτσια. Μην δέχεστε το σκλαβοπάζαρο με τις επιταγές και τα πεντάμηνα των 2400,00€, του χρόνου θα είναι "νόμιμο" και μόνιμο καθεστώς απασχόλησης. Οτι μπορούμε κάνουμε αρκεί να είμαστε μαζί με τον κόσμο, εξάλλου και μείς υποφέρουμε εξίσου.
 11. Και για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση (επειδή κάποιοι διαχρονικά μπουκωμένοι με επιδοτήσεις ξενοδοχόχοι παριστάνουν τον πονηρό τώρα που αρχιζει η τουριστική σεζόν), παρόμοιες ειδικότητες σε ξενοδοχεία ακολουθούν την ΣΣΕ που ισχύει και φέτος. Ετσι δεν είναι Δημήτρη. Επιβεβαίωσε το αν θες για να αισθανόμαστε ασφαλείς τώρα που ξεκινάν νέες προσλήψεις.
 12. Να αναφέρω άλλα δυο προβλήματα στην υποβολή ΑΠΔ Ιανουαρίου. 1). Δεν περνάει η εγγραφή με τύπο αποδοχών (07) - Αποδοχές αδείας εποχιακών ξενοδοχουπαλλήλων. 2). Εχω τον Ιανουάριο αλλαγή στο ποσοστό επιδότησης ΟΑΕΔ (διετές), κάποιες μέρες με 80% και τις υπόλοιπες με 60%, και αρνείται να δεχθεί δύο εγγραφές με τύπο αποδοχών 01 στον ίδιο μήνα.
 13. Ας δώσει πρώτα ο Βενιζέλος τα φιλαράκια που κρύβει στο στικάκι του και μετά κουβεντιάζουμε.
 14. Νίνα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι που δεν είναι γραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για διάφορους λόγους. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ελαστικά εργαζόμενοι με αποδοχές ούτε για πασατέμπο. Ποιό μαχητό τεκμήριο να επικαλεστούν?. Δεν θέλω να κάνουμε δράσεις τύπου ΣΚΑΙ, σας κερνάμε μια φορολογική δήλωση και βρείτε τα με τον έφορο.
×
×
 • Create New...