Jump to content

dimitrios

simple Members
 • Content Count

  82
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by dimitrios


 1. Στις 19/8/2020 στις 8:36 ΠΜ, SELECTOR είπε

  Καλημέρα σας , επειδή σκέφτομαι να υποβάλλω τις ΑΠΔ  Ιουλίου , γνωρίζετε κάτι για το θέμα?  (επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών 100% Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου για τουριστικές επιχειρήσεις)

   Πιθανόν να μην πρέπει ακόμη να υποβληθούν ή να μην πληρωθούν οι εισφορές.

   

  Ευχαριστώ πολύ

  Θα βγουν διευκρινιστικες απο τον ΕΦΚΑ μην στειλεις ακόμη τίποτα αναμένουμε οδηγίες.


 2. Καλησπέρα Συνάδελφοι, τι γίνεται στην περίπτωση που εργαζόμενος αρνείται να έρθει να εργαστεί σε ξενοδοχείο που εργαζόταν πέρυσι .

  Ο Εργαζόμενος θέλει να τον βγάλει η επιχείρηση σε αναστολή για να πάρει τα 534€.

  Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση το ξενοδοχείο υποχρεούται να τον προσλάβει και να τον βγάλει σε αναστολή η όχι?

   


 3. https://notifybusiness.gov.gr/assets/index.html

   

  Μπαίνεις εδώ με τους κωδικούς taxis του πελάτη σου και συμπληρώνεις όλα τα σχετικά , απλώς να σε ενημερώσω ότι το 90% που ζητάει δεν είναι δουλειά του Λογιστή αλλά του επιχειρηματία σε συνεργασία με τον Μηχανικό του.

  Ενδεικτικά για να σε βοηθήσω όταν μπεις στο σύστημα να είναι στο γραφείο μαζί σου ο πελάτης σου ώστε να το συμπληρώσετε μαζί αφού έχει μαζί του οικοδομικές άδεις κτλ .

   

  Καλό κουράγιο ....!!!!!

  ΥΓ Τελικά σε αυτή την χώρα που ζούμε μένει κάτι που να μην κάνει αυτός ο Λ Ο Γ Ι Σ Τ Η Σ .......έλεος


 4. Η γνώμη μου είναι ότι εφόσον είναι μισθωτός θα πληρώνει εισφορές σαν μισθωτός , και εφόσον κόψει και απόδειξη θα πληρώσει 26,95% πάνω στο ποσό αυτό.

  Δηλαδή

  Από 1η/1/2017

  Αποδοχές 586 το μήνα
  «Μπλοκάκι» 300 ευρώ το μήνα
  Σύνολο 886 ευρώ το μήνα
  Εισφορά στο μισθό 16%: 93 ευρώ το μήνα
  Εισφορά στο «μπλοκάκι» (26,95%): 80,85 ευρώ
  Σύνολο εισφοράς: 175 ευρώ το μήνα
  Ποσοστό εισφοράς στο σύνολο του μισθού: 19,7%
  Αύξηση μηνιαίων κρατήσεων! 88% (από τα 93 ευρώ στα 174 ευρώ)
   

   


 5. Καλησπέρα συνάδελφοι , μήπως μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρω τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων που ίσχυαν το 2005 ? σε ΦΕΚ κτλ

  Με ενδιαφέρει συγκεκριμένα για τον νομό Δωδεκανήσου


 6. Εχω στείλει δηλώσεις 1 μήνα πριν και εκκαθαριστικά δεν έχουν πάει στους φορολογούμενους ενώ έχουν εκκαθαριστεί τι γίνεται βρε παιδιά οικονομία στο χαρτί κάνουν?

  Εχουν σταλεί , χθες συγκεκριμένα τύπωσα μερικα για να παω στους πελάτες διότι η πρώτη δόση ειναι 31/07 και με ενημέρωσαν οτι τα έλαβαν .............


 7. 7. Η έκδοση Αποδείξεων από τους 7 που συνεχίζουν με τα πρόσθετα.

  7.1. Διαμονής ή Φιλοξενίας

  Εκμεταλλευτής χώρου διαμονής ή φιλοξενίας, θεωρείται ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες διαμονής ή φιλοξενίας όπως ο οίκος ευγηρίας, το ξενοδοχείο, ο ξενώνας, τα επιπλωμένα διαμερίσματα και οικίες, ο εκμεταλλευτής κάμπινγκ, κ.λπ.

  7.2. Εκπαιδευτήριο

  Εκμεταλλευτής εκπαιδευτηρίου, θεωρείται ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, δηλαδή σχολές, σχολεία, νηπιαγωγεία, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, φροντιστήρια, σχολές χορού, κ.λπ. Δεν περιλαμβάνονται οι παιδικοί σταθμοί και οι σχολές οδηγών για τη θεωρητική κατάρτιση των εκπαιδευομένων οδηγών.

  Σχόλιο

  Ένα μόνο σχόλιο. Η σχολή χορού θεωρείται.... εκπαιδευτήριο και συνεχίζει με πρόσθετα, αλλά για τα συνεργεία καταργήθηκε.... Αφού για τη σχολή οδηγών αναφέρεται και παίρνει θέση μόνο για τα θεωρητικά μαθήματα, βγαίνει το συμπέρασμα (συνάγεται) ότι για τα πρακτικά μαθήματα έχει και αυτό καταργηθεί. (Για τις σχολές οδηγών έχουμε ειδική παράγραφο παρακάτω. Αν έχει δοθεί άλλη λύση, ας ανεβάσουν το σωστό, κρατάμε επιφύλαξη. ). Για τους παιδικούς σταθμούς πέσαμε ΄΄ διάνα ΄ στη πρόβλεψή μας.

  7.3. Κλινική ή θεραπευτήριο

  Εκμεταλλευτής κλινικής ή θεραπευτηρίου, θεωρείται ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών, ο οποίος έχει πάρει σχετική άδεια από το αρμόδιο υπουργείο. Διευκρινίζεται ότι ο εν λόγω υπόχρεος πρέπει να καταχωρεί τις πληροφορίες εκείνες που σχετίζονται με τις δικές του συναλλαγές και όχι με τις συναλλαγές των εξωτερικών γιατρών που συνεργάζεται.

  7.4. Κέντρου Αισθητικής

  Εκμεταλλευτής κέντρου αισθητικής, θεωρείται ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες καλλωπισμού και γενικά περιποίησης σώματος και άκρων, όπως κέντρα αδυνατίσματος, μεταβολισμού, καλλωπισμού, παροχής συμβουλών διαίτης, αδυνατίσματος και παρακολούθησης βάρους, πεντικιούρ-μανικιούρ κ.λπ. Δεν περιλαμβάνονται τα κομμωτήρια.

  7.5. Γυμναστήριο

  Εκμεταλλευτής γυμναστηρίου, θεωρείται ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες εκγύμνασης που σχετίζονται με τον καλλωπισμό και γενικά με την περιποίηση του σώματος, όπως απλή γυμναστική, αερόμπικ, body building, κ.λπ.

  7.6. Στάθμευση

  Εκμεταλλευτής χώρων στάθμευσης. Περιλαμβάνονται οι υπόχρεοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, μοτοποδηλάτων (όχι ποδηλάτων) και σκαφών θαλάσσης.

  7.7Απόθεμα θεωρημένων έντυπων

  Τα ήδη θεωρημένα έντυπα, χειρόγραφα ή μηχανογραφικά, τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρόσθετα βιβλία της παραγράφου 5 του άρθρου 10 του Κ.Β.Σ. (Π.Δ. 186/1992) μπορεί να χρησιμοποιηθούν και για την καταχώριση των απαιτούμενων πληροφοριών, μέχρι την εξάντλησή τους, χωρίς να απαιτείται γνωστοποίηση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Τα έντυπα καταχώρισης των πληροφοριών αυτών θεωρούνται στη Δ.Ο.Υ. με κωδικό TAXIS «332» και με περιγραφή «ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡ. 23 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4».

  Σχόλιο

  Αναφέρεται σε θεωρημένα έντυπα τα οποία χρησιμοποιούνται από τους 7 που συνεχίζουν με βιβλία πρόσθετα. Π.χ το θεωρημένο χειρόγραφο βιβλίο μητρώο μαθητών των φροντιστηρίων συνεχίζεται κανονικά μέχρι να εξαντληθεί. Σε μηχανογραφική τήρηση πχ του πρόσθετου βιβλίου από ξενοδοχείο συνεχίζει να εκτυπώνει στις σελίδες μέχρι εξάντλησης.

   

  7.8. Έκδοση των αποδείξεων από τους 7 με τα πρόσθετα.

  Έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών από τους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών, που παρέχουν τις ασφαλείς πληροφορίες της παραγράφου 23 του άρθρου 4.

  Σύμφωνα με την παράγραφο 23 του άρθρου 4 του Κ.Φ.Α.Σ, οι εκμεταλλευτές χώρου διαμονής, εκπαιδευτηρίου, κέντρων αισθητικής, γυμναστηρίου, οι εκμεταλλευτές χώρων στάθμευσης και οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων και οι οδοντίατροι, που παρέχουν ασφαλείς πληροφορίες για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν (αντίστοιχος ορισμός βάσει των διατάξεων της παραγράφου 5 του άρθρου 10 του προϊσχύσαντος Κ.Β.Σ. «πρόσθετα βιβλία»), στις αποδείξεις λιανικής που εκδίδουν αναγράφουν το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του πελάτη.

  Πάρκιγκ

  Ο εκμεταλλευτής χώρου στάθμευσης, μπορεί αντί των ως άνω στοιχείων του πελάτη, να αναγράφει στις αποδείξεις λιανικής, τα στοιχεία του οχήματος ή του σκάφους.

  Πρόσθετα και αυτοπαράδοση

  Όταν ο υπόχρεος παροχής ασφαλών πληροφοριών, παρέχει υπηρεσίες δωρεάν, εκδίδει απόδειξη αυτοπαράδοσης, στην περίπτωση που οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν, χαρακτηρίζονται ως «αυτοπαράδοση υπηρεσιών» βάσει των διατάξεων του ν. 2859/2000 «Κώδικας Φ.Π.Α». Σε αντίθετη περίπτωση στην απόδειξη που εκδίδει στην περίπτωση που παρέχεται υπηρεσία χωρίς αμοιβή, αναγράφει την ένδειξη «Δωρεάν».

   

  7.9.Πρόσθετα και έκδοση στοιχείων σε άλλον ΥΑΣ.

  Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι οι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών που υποχρεούνται σε παροχή ασφαλών πληροφοριών της παραγράφου 23 του άρθρου 4 και παρέχουν υπηρεσίες σε άλλο υπόχρεο, σε πρόσωπο της παραγράφου 1 του άρθρου 3, σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. ή σε πρόσωπο εκτός της χώρας, για την άσκηση του επαγγέλματος τους, εκδίδουν πλέον τιμολόγιο (όπως και όλοι οι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών), όπως ορίζεται στο άρθρο 6 και όχι απόδειξη παροχής υπηρεσιών όπως εξέδιδαν σε περίπτωση παροχής των υπηρεσιών τους στα ως άνω πρόσωπα, βάσει των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του προϊσχύσαντος Κ.Β.Σ. (Π.Δ. 186/1992)

  Σχόλιο

  Ιατρός για είσπραξη αμοιβής από ΕΟΠΥΥ τιμολόγιο αθεώρητο

  Ιατρός για είσπραξη αμοιβής από εταιρεία τιμολόγιο αθεώρητο

  Ξενοδοχείο για διαμονή στελέχους ΑΕ τιμολόγιο αθεώρητο

  Στάθμευση ΕΙΧ εταιρείας τιμολόγιο αθεώρητο

   

   

  ΚΦΑΣ

  ΠΟΛ 1004/4-1-2013

  ΑΡΘΡΟ 6

  Μεχρι 28/2/2013 αυτοι που τηρουσαν προσθετα βιβλια, μπορουν να εκδιδουν τις αποδειξεις λιανικης (ή τις ΑΠΥ) με τον ιδιο τροπο που τις εξεδιδαν με το προισχυον καθεστως του ΚΒΣ.

   

   

  Μήπως βοηθάει κάπως αυτό?

  Εγώ καταλαβαίνω ότι μέχρι 28/2/13 δίνεται η δυνατότητα να εκδίδονται αθεώρητες ΑΠΥ από τα ξενοδοχεία/ενοικιαζόμενα δωμάτια

  και προς ιδιώτες και προς επιχ/σεις,όπως ίσχυε μέχρι τώρα δηλαδή. Αλλά από 1/3/13 θα εκδίδουν αθεώρητες ΑΠΥ (ΠΟΛ 1083/2003) προς ιδιώτες και αθεώρητα ΤΠΥ σε επιτιδευματίες.

  Άρα σύμφωνα μ'αυτό μάλλον δεν χρειάζεται να ακυρώσεις τις ΑΠΥ που έκοψες.

   

  Αν διαφωνεί καποιος συνάδελφος,θα ήθελα πολύ την γνώμη του.


 8. εκμεταλλευτής χωρου διαμονής τηρεί κανονικά το βιβλίο πελατών πορτας αλλα έκοψε απυ αθεωρητη βασει πολ 1083 για ΥΑΣ αντι αθεωρητου τιμολογίου....

  θα πρέπει να ακυρωθεί και να κοπεί τιμολόγιο ή δεν θεωρείται παράβαση...στο εξης εκδίδει τα σωστά βασει ΚΦΑΣ...

  θα έχει πρόβλημα σε έλεγχο?

  Oταν εννοεις οτι εκοψε απυ αθεωρητη σε πρακτορειο- επιχειρηση  η σε ιδιωτες?


 9. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΓΙΑ ΕΠΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ PDF ΜΕ 4.18 ΜΒ

  ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ (ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ )

  ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ?

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ !!

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  Δυστηχως πρεπει να το ξανασκαναρεις με χαμηλοτερη αναλυση ασπρομαυρη κτλ για να γινει μικροτερο το αρχειο τοτε μονο το παιρνει...


 10. Ο 09/2012 να κατατεθεί και να πληρωθεί με τις μειωμένες εισφορές μιας κι έχουν σταλεί ΑΠΔ και αν υπάρξει οριστική αλλαγή στις εισφορές να πραγματοποιηθεί από τον 10/2012. Γιατί να αλλάζουμε μισθοδοσίες που έχουν ήδη καταχωρηθεί και αποσταλεί με ΑΠΔ στο ΙΚΑ, αν υπάρχει σφάλμα είναι δικό τους.

  Συνεδελφε θα συμφωνησω μαζι σου για τον 09/2012 , αλλα την δουλεια δεν την γλυτωνουμε οπως και να χει, διοτι υπαρχουν επιχειρησεις (εποχιακες) οι οποιες εχουν απολυσει το προσωπικο τους μεσα στον 10/2012 και εχουμε υπολογισει σε ολους αυτους μισθοδοσιες με μειωμενες εισφορες. Αρα θα πρεπει να τις ξαναυπολογισουμε απο την αρχη με τα παλια ποσοστα .


 11. Eχουμε κανει και απολυσεις σε εποχικους,,,,,,,,,,,τον Σεπτεμβριο και Οκτωβριο .....επισης εχουμε υπολογισει τις εισφορες και εχουμε εισπραξει τα χρηματα απο πελάτες που εχουν κλεισει τις επιχειρησεις τους και εχουν φυγει ,για να τα αποδωσουμε , με λαθος (μειωμενα) ποσοστα και τρεχα γυρευε........................!!!!!!!!!!!!!!

  Αντε τωρα να τους ενημερωσεις......................και να τα ξαναυπολογισεις απο την αρχη

  ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

×
×
 • Create New...