Προς το περιεχόμενο

dim10nik

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    92
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    dim10nik got a reaction from MKM in Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Αναμένεται η ανακοίνωση παράτασης των ΜΥΦ   
    Την ίδια απορεία έχω και γω.
     
    Αν και κακά τα ψέματα, τη θεωρώ σίγουρη την παράταση όχι μόνο λόγω της ανακοίνωσης της ομοσπονδίας, που θεωρώ ότι "παρέσυρε" αρκετούς συναδέλφους μεταξύ αυτών και εμένα, να αφήσουμε τις καταστάσεις στην άκρη και να ασχοληθούμε με τις πάμπολες υπόλοιπες υποχρεώσεις που τρέχουν έως το τέλος του μήνα, αλλά και λόγω κοινής λογικής με το φόρτο εργασίας και την υπολειτουργία του taxis.
     
    Παρόλα αυτά, η σιωπή που ακολούθησε την ανακοίνωση της ομοσπονδίας ... και από την ομοσπονδία αλλά και γενικά από όλες τις επίσημες πλευρές .. με τρομάζει λόγο.
     
    Τέλος πάντων ... πάλι τελευταία στιγμη θα το ανακοινώσουνε, τη βλέπω τη δουλειά.
     
    Καλή δύναμη σε όλους.
  2. Upvote
    dim10nik got a reaction from DC045915300 in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
    Ούτε που έχω ασχοληθεί ....
  3. Upvote
    dim10nik got a reaction from epimenidis in ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ?   
    Εμένα η γνώμη μου συνάδελφοι, είναι πως αν το χαράτσι το συμψηφίζει ο επιχειρηματίας με μέρος του ενοικίου και ουσιαστικά το επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, για την επιχείρηση δεν αποτελεί έξοδο, οπότε δεν καταχωρείτε με την προϋπόθεση ότι καταχωρείται κανονικά το σύνολο του ενοικίου σαν δαπάνη για τον μήνα του συμψηφισμού. Αλλιώς στην ίδια περίπτωση αν καταχωρήσουμε το σύνολο του λογαριασμού της ΔΕΗ, δεν θα καταχωρήσουμε το σύνολο της δαπάνης του ενοικίου για τον συγκεκριμένο μήνα του συμψηφισμού, αλλά θα καταχωρήσουμε τη διαφορά ενοίκιο - χαράτσι ως δαπάνη ενοικίου.
    Στην περίπτωση όπου το ακίνητο ανήκει στην επιχείρηση και άρα το χαράτσι επιβαρύνει την ίδια, τότε σίγουρα περνιέται στα βιβλία της, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν εκπίπτει φορολογικά ως έσοδο ή θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης του επόμενου έτους και ουσιαστικά πάει στο 567 του Ε3 και ξαναπροστεθεί στο φορολογητέο αποτέλεσμα. Από όσο το έχω ψάξει δεν μπορώ να καταλήξω αν θεωρείτε εκπιπτόμενη δαπάνη ή όχι.
    Τέλος για το ΦΠΑ στο λογαριασμό της ΔΕΗ, στη δεύτερη σελίδα του λογαριασμού, γίνεται η ανάλυση του ΦΠΑ και έχει και ποσό με ΦΠΑ 13% και ποσό με άνευ ΦΠΑ.
    Ελπίζω να βοήθησα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...