Jump to content

dim10nik

simple Members
 • Posts

  92
 • Joined

 • Last visited

About dim10nik

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,730 profile views

dim10nik's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. Την ίδια απορεία έχω και γω. Αν και κακά τα ψέματα, τη θεωρώ σίγουρη την παράταση όχι μόνο λόγω της ανακοίνωσης της ομοσπονδίας, που θεωρώ ότι "παρέσυρε" αρκετούς συναδέλφους μεταξύ αυτών και εμένα, να αφήσουμε τις καταστάσεις στην άκρη και να ασχοληθούμε με τις πάμπολες υπόλοιπες υποχρεώσεις που τρέχουν έως το τέλος του μήνα, αλλά και λόγω κοινής λογικής με το φόρτο εργασίας και την υπολειτουργία του taxis. Παρόλα αυτά, η σιωπή που ακολούθησε την ανακοίνωση της ομοσπονδίας ... και από την ομοσπονδία αλλά και γενικά από όλες τις επίσημες πλευρές .. με τρομάζει λόγο. Τέλος πάντων ... πάλι τελευταία στιγμη θα το ανακοινώσουνε, τη βλέπω τη δουλειά. Καλή δύναμη σε όλους.
 2. Συνάδελφοι ... και για να τα κάνω ακόμα χειρότερα ... μόλις πριν 5 λεπτά μίλησα με taxisnet για παρόμοια περίπτωση και μου είπαν, αντίθετα με τη συνάδελφο angie2687, ότι κακώς δεν μου εμφανίζει το σύνολο των οφειλών που έχουν επαχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις και ότι πρέπει να απευθυνθώ στο Δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ του φορολογούμενου για να με βοηθήσουν. Μιλάμε για τρελό μπάχαλο, όχι αστεία. Το κακό είναι ότι και οι επιχειρήσεις έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους με δεδομένο ότι θα είχαν μειωμένα ποσά δόσεων (είτε από παραμονή τους στις τρέχουσες ρυθμίσεις, είτε από μετάβασή τους στη νέα και αύξηση των δόσεων) και έχει πέσει τώρα το μπαλάκι σε εμάς τους λογιστές να βγάλουμε άκρη σε αυτό το χάος.
 3. Συνάδελφοι συγχωρέστε με καθώς δημοσίευσα στο topic για τις εκπρόθεσμες διακοπές επιτηδεύματος, την άποψή μου περί παράτασης μηνιαίων συγκεντρωτικών. Αν και υπάρχει σχέση με τα περί παρατάσεων, ζητώ συγνώμη για το μπέρδεμα ....
 4. Συνάδελφοι καλημέρα!!! Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω και πραγματικά φτάνει να με εξοργίζει, είναι ότι από 18/9/14 που δημοσιεύθηκε η είδηση πως η νέα ΓΓΔΕ, έδωσε παράταση στις μηνιαίες συγκεντρωτικές για 2/2/15, έως και σήμερα δεν έχει βγει η επίσημη ανακοίνωση. Αρνούμαι να καταλάβω, σε τι μπορεί να εξυπηρετεί η τακτική αυτή. Σίγουρα, η ανακοίνωση της είδησης μας έκανε όλους να ξεφυσήξουμε από ανακούφιση (αν και γω προσωπικά, εννοείτε πως τάσσομαι απόλυτα με την άποψη για κατάργηση του μέτρου και την επαναφορά του στην λογική και διαδικασία που ίσχυε μέχρι και πέρυσι). Από την άλλη όμως, η μη έκδοση της επίσημης απόφασης από το Υπουργείο, μοιάζει με ψυχολογικό πόλεμο σε μια ομάδα επαγγελματιών και εργαζομένων (εμάς του λογιστές), της οποίας η επαγγελματική και προσωπική καθημερινότητα, τείνει να θεωρηθεί από τις χειρότερες των επαγγελμάτων. Παρόλο που προσωπικά εμπιστεύομαι απόλυτα τις ειδήσεις από τον κόμβο, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι στο ημερολόγιο υποχρεώσεων η σχετική υποχρέωση έχει μεταφερθεί στις 2/2/15, δεν σας κρύβω ότι έχω αρχίσει να αγχώνομαι (καθώς δεν έχω ασχοληθεί ούτε ένα λεπτό του χρόνου μου με τις συγκεντρωτικές), από το ότι το Υπουργείο δεν ανακοινώνει και επίσημα την παράταση. Κλείνοντας, θέλω να πω, πως πραγματικά δεν ξέρω που να χρεώσω αυτή τη συμπεριφορά. Είναι ερασιτεχνισμός, απειρία, χαιρεκακία, κουτοπονηριά .... δεν ξέρω.
 5. Συμφωνώ απόλυτα συνάδελφε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά καταντάμε και γραφικοί σαν κλάδος, γιατί ζητάμε όλο παρατάσεις. Λες και εμείς έχουμε καμία όρεξη να τα αφήνουμε τελευταία στιγμή, και να φθείρουμε με αυτό τον τρόπο τους εαυτούς μας. Τέλος πάντων ... χιλιοειπωμένα ότι και να πει κανείς. Ευχαριστούμε και πάλι gus για την πληροφόρηση ...
 6. Να φανταστώ gus τα περί ανακοίνωσης δεν είναι σίγουρο για σήμερα ε; Γιατί η απόφαση του Υπουργείου για παράταση έμοιαζε ειλημμένη από αρχές της εβδομάδας ...
 7. Επανερχόμενος στο θέμα να πω καταρχάς πως ότι είπα πριν αφορούν σε βιβλία Β κατηγορίας, αφού σε Γ κατηγορίας εννοείτε πως καταχωρείτε στα βιβλία, μιας και λογικά κατά την πληρωμή κινείτε λογαριασμός ταμείου ή όψεως οπότε και δεν γίνεται να μην καταχωρηθεί. Κύριε Επιμενίδη, το γεγονός πως πριν δεν ολοκλήρωσα, έχει να κάνει με αυτό που λέτε και σεις πολύ σωστά, ότι τα θέλουμε όλα στο πιάτο . Και αυτό που λέω το λέω εντελώς καλοπροαίρετα. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι στο φόρουμ έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις να καταλάβουν αυτά που λέμε χωρίς να χρειάζεται να τα κάνουμε "νιανιά", όπως άλλωστε καταλάβατε εσείς αυτά που έγραφα και ο Βαγγέλης.Φ. Παρόλα αυτά αν κάποιος συνάδελφος χρειάζεται παραπάνω βοήθεια και περισσότερες λεπτομέρειες, νομίζω πως όλοι εδώ είμαστε πρόθυμοι να τις δώσουμε.
 8. Εμένα η γνώμη μου συνάδελφοι, είναι πως αν το χαράτσι το συμψηφίζει ο επιχειρηματίας με μέρος του ενοικίου και ουσιαστικά το επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, για την επιχείρηση δεν αποτελεί έξοδο, οπότε δεν καταχωρείτε με την προϋπόθεση ότι καταχωρείται κανονικά το σύνολο του ενοικίου σαν δαπάνη για τον μήνα του συμψηφισμού. Αλλιώς στην ίδια περίπτωση αν καταχωρήσουμε το σύνολο του λογαριασμού της ΔΕΗ, δεν θα καταχωρήσουμε το σύνολο της δαπάνης του ενοικίου για τον συγκεκριμένο μήνα του συμψηφισμού, αλλά θα καταχωρήσουμε τη διαφορά ενοίκιο - χαράτσι ως δαπάνη ενοικίου. Στην περίπτωση όπου το ακίνητο ανήκει στην επιχείρηση και άρα το χαράτσι επιβαρύνει την ίδια, τότε σίγουρα περνιέται στα βιβλία της, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν εκπίπτει φορολογικά ως έσοδο ή θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης του επόμενου έτους και ουσιαστικά πάει στο 567 του Ε3 και ξαναπροστεθεί στο φορολογητέο αποτέλεσμα. Από όσο το έχω ψάξει δεν μπορώ να καταλήξω αν θεωρείτε εκπιπτόμενη δαπάνη ή όχι. Τέλος για το ΦΠΑ στο λογαριασμό της ΔΕΗ, στη δεύτερη σελίδα του λογαριασμού, γίνεται η ανάλυση του ΦΠΑ και έχει και ποσό με ΦΠΑ 13% και ποσό με άνευ ΦΠΑ. Ελπίζω να βοήθησα.
 9. Μου έχει τύχει και μένα σε πρόσληψη. Του είπαν από το ΙΚΑ να τους πάει βεβαίωση από τον εργοδότη που να αναφέρει οτι προσλήφθηκε και μετά του έβγαλαν Α.Μ.. Τώρα αν στέκει ... και μένα παράξενο μου φάνηκε αλλά πρώτα τον προσέλαβα στην επιχείρηση και μετά ξαναπήγε και έβγαλε Α.Μ.
 10. Σε συνέχεια του ερωτήματος μου και για να μην "κατηγορηθώ", οφείλω να ομολογήσω πως έψαξα σε παλαιότερες παρόμοιων ερωτημάτων αναρτήσεις, αλλά αφενός ήταν αρκετά παλιές (2004-2005) και θα ήθελα κάποιος συνάδελφος από την εμπειρία του να μου πει αν έχει αλλάξει κάτι και αφετέρου οι απαντήσεις τελικά δεν ήταν απόλυτα σαφής. Όσον αφορά στον κώδικα δημοσίων υπαλλήλων που κάποιος συνάδελφος είχε επισυνάψει, οι περιορισμοί μοιάζουν να αφορούν περισσότερο την εμπορία και δεν αναφέρεται τίποτα για την παροχή υπηρεσιών.
 11. Συνάδελφοι καλημέρα. Έχω την εξής απορία. Πελάτης μου ελεύθερος επαγγελματίας (φυσικοθεραπευτής συγκεκριμένα), πρόκειται εκτός απροόπτου να προσληφθεί στο δημόσιο με την ίδια ειδικότητα. Χωρίς να έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα, αλλά από όσο γνωρίζω, πρέπει να κάνει διακοπή εργασιών του ελεύθερου επαγγέλματός του από τη στιγμή που προσλαμβάνεται στο Δημόσιο, έτσι δεν είναι; Αν η απάντηση είναι πως ναι πρέπει να κάνει διακοπή, αργότερα, η ιδιότητά τους ως δημόσιος υπάλληλος, του στερεί και το δικαίωμα συμμετοχής του σε μια εταιρεία παραδείγματος χάριν Ε.Ε. ως ετερόρρυθμος εταίρος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 12. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την έναρξη περιπτέρου. Καταρχάς, όσο και αν έψαξα δεν έχω βρει αν η δραστηριότητα αυτή αν υπόκειται σε εγγραφή σε κάποιο επιμελητήριο. Από κει και πέρα, υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα η οποία διαφοροποιεί την έναρξη περιπτέρου από την έναρξη για παράδειγμα καταστήματος ψιλικών με Β΄κατηγορίας βιβλία την οποία θα έπρεπε να προσέξω; Κάθε συμβουλή δεκτή μετά χαράς γιατί ομολογώ πως είναι η πρώτη φορά που ασχολούμε με περίπτερο και ομολογώ πως έχω μπερδευτεί λίγο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
 13. Συνάδελφοι καλημέρα, θέλω τη βοήθειά σας στο εξής θέμα: Για τη σύσταση και ίδρυση Ε.Ε. στην οποία δεν έχει ακόμα υπογραφεί το ιδιωτικό συμφωνητικό σύστασης, μπορεί ο διαχειριστής και ομόρρυθμος εταίρος (όπως τουλάχιστο θα προβλέπεται από το ιδιωτικό συμφωνητικό σύστασης το οποίο θα υπογραφεί), να προχωρήσει στην υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης επαγγελματικού χώρου στον οποίο θα στεγαστεί η υπό σύσταση εταιρεία ή πρώτα πρέπει να φτιαχτεί το ιδιωτικό συμφωνητικό σύστασης; Το ερώτημα μου δηλαδή είναι αν μπορεί να υπογραφεί το μισθωτήριο, χωρίς όμως να έχει ξεκινήσει η διαδικασία σύστασης της Ε.Ε. και αν ναι, τότε από ποιόν, από τον μελλοντικό διαχειριστή ή από όλους τους εταίρους, αφού δεν υπάρχει το συμφωνητικό σύστασης που να προβλέπει ποιανού η υπογραφή εκπροσωπεί την εταιρεία (αλλά καλά καλά κι ποιοι είναι οι εταίροι κ.λ.π.); Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
 • Create New...