Jump to content

Blackie

simple Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

  1. Προσωπικά με ενδιαφέρει ένα ερώτημα που τέθηκε προηγουμένως... Για όλους αυτούς που έχουν ένα χωράφι και δηλώναμε μέχρι πέρσι εισοδήματα βάσει πίνακα, φέτος τι κάνουμε; Πρέπει να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς;
  2. Είσαι ωραίος καρντάση! Συγνώμη για την αργοπορία, αλλά οι απαντήσεις σου γέννησαν κι άλλες ερωτήσεις και έψαχνα να βρω άκρη! Φυσικά, θα ρωτήσω και στο ACCA ή σε κάποιο φορέα εδώ, αλλά αν μπορείς, βοήθησε με στα παρακάτω... Συγνώμη που σε ζαλίζω, απλώς με βοηθάς πάρα πολύ! 4. Στο experience info γράφει "Experience can be gained prior to registering with ACCA, while you are studying for the exams and/or after you have completed the exams." και επίσης "Ideally, this means that you have a job where the majority of your time is spent on activities and tasks that are accounting, finance, audit and assurance related, or in other related technical areas such as taxation, insolvency and forensics." Αν κατάλαβα καλά το πρώτο σκέλος εννοεί πως μπορείς να αποκτήσεις την εμπειρία σου και ΠΡΙΝ γραφτείς στο ACCA; Το ρωτάω επειδή ήδη δουλεύω αρκετά χρόνια με ένσημα! Στο 2ο κομμάτι δεν έχω πρόβλημα, μιας και δουλεύω σαν λογιστής. Απλώς, απ' ό,τι παρατήρησα, υπάρχει ένα section που ονομάζεται "my experience", αλλά δε ξέρω τι αποδέχονται σαν αποδεικτικό... Πρέπει να εμπλέξεις τον εργοδότη, ζητώντας βεβαιώσεις ή αρκούν τα δημόσια έγγραφα από τις αρχές; Για τους δικούς μου λόγους θα ήθελα να αποφύγω το πρώτο σκέλος, αν και - απ' όσο διάβασα το έντυπο - ο εργοδότης υπάγεται προς PER. 5. Απ'όσο διάβασα (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) μπορείς να αποφασίσεις και στην πορεία για το BSc, όχι απαραίτητα απ'την αρχή... Αυτό για το LSE που το διάβασες; Αν ισχύει (και φυσικά είναι φθηνό) είναι φοβερή ευκαιρία! 6. Οπότε συμφέρει να προετοιμαστείς για 2 - 3 μαθήματα κάθε φορά και να πηγαίνεις να δίνεις Αθήνα, με λίγα λόγια, αν φυσικά βολεύουν οι ημερομηνίες... 7. Από αντικείμενο με έψηναν CIMA και CPA, αλλά ειδικά το 2ο δεν έχει τόσο εφαρμογή στην Ελλάδα - Ευρώπη, σχετικά όμως με το πρώτο; Έχεις κάποια άποψη; 8. Ισχύει πως σε κάποια απ' τα τελευταία parts δεν είναι μόνο multiple choice και θέλει ανάπτυξη; Εν κατακλείδι, κατά 90% μάλλον θα αρκεστώ στο opentuition και στην ανάγκη σε κάτι από Kaplan, που απ' όσο είδα βοήθησε αρκετό κόσμο. Απ' όσο είδα τα notes (γιατί απ'ό,τι κατάλαβα απ' τα notes διαβάζεις), μου φάνηκε πως θέλει προσπάθεια μεν, αλλά βατό. Οι tutors αλλά και οι συμμαθητές σου στο forum είναι αρκετά βοηθητικοί, οπότε θέλω να πιστεύω πως βγάζεις άκρη! Είναι αλήθεια πως έχω να "στρωθώ" χρόνια, αλλά θεωρώ πως κάτι θα κάνω...
  3. Επειδή είσαι στην Ελλάδα, δοκίμασε ιδιωτική εταιρεία. Είναι χειρότερα, είναι πιο δύσκολα, ίσως θα δουλεύεις παραπάνω, μπορεί να μη σου δίνουν τίποτα extra από χρήματα, αλλά ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ. Κι αν βρεις ανεξάρτητο λογιστικό γραφείο και διψάς για μάθηση, ακόμα καλύτερα.
  4. Είσαι κατατοπιστικότατος, με βοήθησες πάρα πολύ! Θέλω να κάνω κάποιες επερωτήσεις: 1. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω μαθήματα, είναι τεράστιο το budget για 11 parts και απ' όσο υπολόγισα το ACCA κοστίζει περίπου στο ποσό που ανέφερα στο πρώτο post, καθαρά από θέμα εξέταστρων, εγγραφών και συνδρομών. Αν έβρισκα φροντιστήριο με χαμηλό budget, δηλαδή να δώσω άλλα 2-3000, ίσως και να το σκεφτόμουν! Είχα προσέξει το opentuition, απλώς δε ξέρω αν έχει εφαρμογή το "διάβασε μόνος σου". Αν και έχει notes, lectures, practice exams κλπ, και δεδομένου πως έχω να ανοίξω βιβλίο σχετικό με επενδύσεις, κοστολόγια και τα συναφή από το τελευταίο έτος της σχολής και πιστεύω πως θα ξεκινήσω απ'το 0, πιστεύεις πως μπορώ να μάθω, αν βάλω τον κώλο μου κάτω; Δεδομένου πως δουλεύουμε στην καλύτερη 40 και στη χειρότερη 60 ώρες την εβδομάδα... 2. Η ύλη είναι σταθερή ή αλλάζει ανά συγκεκριμένα διαστήματα; Όσον αφορά τα θέματα των εξετάσεων και το τι πέφτει σ'αυτά; 3. Όσον αφορά τις παρακολουθήσεις που επικαλείσαι, προφανώς εννοείς τα F6, F7, F9. Απ'όσο είδα τα practice exams αλλά και τη γενικότερη ύλη (χωρίς να αναλωθώ αρκετά, για να είμαι ειλικρινής) και ειδικά τα F7 και F9, μου θυμίζουν κάποια πράγματα που διδαχθήκαμε στη σχολή, αλλά και κάνουμε και τώρα (γενική εκμετάλλευση, ισολογισμός, αποτελέσματα χρήσης, λογιστικά αποτελέσματα κλπ). Γιατί θεωρείς πως θέλουν παρακολούθηση; Σχετικά με τα υπόλοιπα περί auditing, ethics, management κλπ τα βρήκα σχετικά εύκολα (το τονίζω το σχετικά ) γιατί βασίζονται αρκετά στη λογική και φυσικά σε κάποιες θεωρίες. 4. Είπες "πιστοποιημένο λογιστή ή ελεγκτή". Πως ακριβώς αποδεικνύεται αυτό; Δηλαδή, πρέπει να βρεις δουλειά σε μια λογιστική ή ελεγκτική εταιρεία (με ένσημα, προφανώς) και να υπογράφουν κάποια reports; Παίζει ρόλο για τη συνέχεια της καριέρας σου; Δηλαδή, αν υπογράφει λογιστής, μπορείς αργότερα να πας σε ελεγκτική; Και φυσικά εννοείς τριετία από την εγγραφή στο ACCA κι έπειτα, έτσι; 5. Αυτό περί ταυτόχρονου μεταπτυχιακού το είχα δει και με έψησε αρκετά, απλά δε ξέρω αν μπορεί α. να συνεφαρμοστεί με το JES του ΙΕΣΟΕΛ, αλλά και β. αν στο JES πληρώνεις τίποτα μαλλιοκέφαλα για να πάρεις την ταυτόχρονη πιστοποίηση... 6. Όσον αφορά τις εξετάσεις... Εγώ μένω Θεσσαλονίκη και απ'ότι είδα, δεν έχει πιστοποιημένο κέντρο εδώ, αλλά και σαν κάπου να διάβασα πως, εφόσον δώσεις (αν υπάρχει) σε ΜΗ πιστοποιημένο (πράγμα που μου φάνηκε περίεργο), δίνεις έξτρα 100 ευρώ/εξέταση... Καλά κατάλαβα ή μπα; Τέλος, έχεις άποψη για MBA, MSc και τις λοιπές πιστοποιήσεις που ανέφερα στην αρχή; Συγνώμη για το πρήξιμο και σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σου!
  5. Καλησπέρα σε όλους! Έχω τις εξής 2 απορίες: 1. Είμαι πτυχιούχος ΑΤΕΙ Λογιστικής από το 2008 και από τότε εργάζομαι σαν βοηθός. Δεν είχα γραφτεί στο επιμελητήριο (για συγκεκριμένο λόγο), οπότε και γράφτηκα το 2015 σαν λογιστής Β' τάξεως. Το θέμα είναι πως, λόγω του γνωστού παράδοξου της νομοθεσίας, δε μου αναγνωρίζουν τα ένσημα πριν από την εγγραφή. Υπάρχει κάποια εξέλιξη στο ζήτημα, ώστε να τρέξω το θέμα μπας και μου τα αναγνωρίσουν; 2. Ενδιαφέρομαι είτε για MBA, είτε για MSc στη λογιστική, ελεγκτική και χρηματοοικονομική διοίκηση, είτε για κάποια πιστοποίηση (ACCA, CIMA). Δεν ενδιαφέρομαι να εργαστώ σαν ορκωτός, αλλά προτιμώ να κυνηγήσω θέσεις σχετικές με τη λογιστική, τον εσωτερικό έλεγχο ή σαν στέλεχος οικονομικού τμήματος σε κάποια μεγάλη εταιρεία. Πέρα από τις γνώμες σας για το τι θα μπορούσα να επιλέξω, θα ήθελα να θέσω τα εξής υποερωτήματα για όποιον γνωρίζει, επειδή έχω ψάξει ΑΡΚΕΤΑ και έχω κάποιες απορίες: 1. Σε περίπτωση που γραφτώ στο ACCA και το τελειώσω επιτυχώς, πρέπει οπωσδήποτε να εργαστώ σε ελεγκτική εταιρεία για μια τριετία ώστε να θεωρούμαι κάτοχος ή αυτό απαιτείται μόνο αν θες να δουλέψεις σε ελεγκτική; 2. Το συνολικό κόστος του ACCA το υπολόγισα περί τα 2500-3000 ευρώ. Είμαι κοντά; Χρειάζεται κάποιο φροντιστήριο ή είναι βατό, αν φυσικά αφιερώσεις ΠΟΛΥ χρόνο; 3. Το CIMA "μετράει" καθόλου στην ελληνική αγορά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×