Jump to content

jordan85

simple Members
 • Posts

  223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by jordan85

 1. Σπάνε πλάκα όλοι μαζί μας. Τόσο απλό είναι.
 2. τις έστειλαν όμως και συμφώνησαν. Και τελευταία μέρα τις βγάζουν; Να και αν έχουν απόκλιση να και αν δεν έχουν.
 3. Κόψανε συντάξεις μισθούς αφορολόγητα τώρα και τα Chat! Αυτοί είμαστε !
 4. κατά την καταχώρηση τα προγράμματα σου δίνουν την επιλογή να επιλέξεις αν είναι Λοιπή Δαπάνη ή Τιμολόγιο. Στην έψιλον το έχει σίγουρα .
 5. Εγώ διαφωνώ πως αν τιμολογήσει σε πελάτη λιανικής με σύμβαση δεν μπορεί να πάει με την κλίμακα των μισθωτών. Με βάση το άρθρο 12 περ στ και της πολ που έχει βγει δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο. Αυτά έχουμε στα χέρια μας με αυτά θα πορευτούμε . Επίσης δεν νομίζω ένας πελάτης λιανικής να σε κάνει αυτόματα Ελ Επαγγελματία και στην πράξη αν το δούμε δεν στέκει. Άλλο μπλοκάκιας στην φορολογία και άλλο στην ασφάλεια. Μπορεί να είσαι μπλοκάκιας στην φορολογία αλλά όχι στο ασφαλιστικό. Ο ορισμός του σπάμε πλάκα όταν νομοθετούμε .
 6. ΦΠΑ χωρίς δικαίωμα έκπτωσης. Ο ΦΠΑ γίνεται δαπάνη . Δεν αναγράφεται στην περιοδική ΦΠΑ. Εκπίπτει όλη η δαπάνη από το εισόδημα εφόσον τηρεί όλα τα κριτήρια των εκπιπτόμενων δαπανών. Επίσης για λόγους ΜΥΦ και μόνο ξεχωρίζεις την καθαρή αξία από τον ΦΠΑ.
 7. ή τους εκπροσώπους της επιχείρησης. Στην ατομική εκπρόσωπος είναι το φυσικό πρόσωπο. Νομίζω πως δεν είναι με δικαίωμα έκπτωσης αλλά εκπίπτουν στο εισόδημα.
 8. νομίζω χθες που μιλούσαμε ο ενδοιασμός ήταν αν η δαπάνη μπορεί να αφαιρεθεί από τα έσοδα και όχι αν μπορεί να καταχωρηθεί στα βιβλία.
 9. Νομίζω μπέρδεψες τους νόμους του ΦΠΑ και του Εισοδήματος. Παραδείγματα : 1.Βενζίνη ΕΙΧ που ανήκει στην επιχείρηση έως 9 θέσεις. Ο νόμος του ΦΠΑ δεν σου δίνει το δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ. Άρα δαπάνη χωρίς δικαίωμα έκπτωσης για σκοπούς ΦΠΑ. Για το εισόδημα είναι εκπιπτόμενη δαπάνη άρα θα πρέπει να αφαιρεθεί από τα ακαθάριστα έσοδα και ο ΦΠΑ αυτής της δαπάνης. 2. Αγοράζεις σκυλοτροφή για τον σκύλο στο σπίτι σου και κόβεις τιμολόγιο. Δεν σου δίνει δικαίωμα έκπτωσης ο νόμος του ΦΠΑ αλλά και στο εισόδημα θα αναμορφωθεί η δαπάνη στο σύνολο της(μαζί με τον ΦΠΑ),
 10. πράγματα που έπρεπε να γίνονται εδώ και 20 χρόνια και θα τους πούμε και μπράβο; δεν νομίζω
 11. το θέμα των εισφορών έτσι όπως το παρουσιάζει ο ΕΦΚΑ είναι ανεξάρτητο από την αμοιβή ,εννοώ την πληρωμή. Μπορεί το συμφωνητικό να λέει πως θα πληρώνεσαι κάθε 3 μήνες ή ανάλογα με τα στάδια της υπηρεσίας ή και στο τέλος όλο το ποσό μαζί κτλπ ο ΕΦΚΑ από την άλλη σου λέει εγώ θέλω την εισφορά στον μήνα. Με τον ΕΦΚΑ γυρνάμε πίσω 100 χρόνια και είναι ένα κλασσικό παράδειγμα πως η χρήση της τεχνολογίας με λάθος τρόπο μπορεί να ρημάξει όλη την αγορά.
 12. το πρόγραμμα σου προτείνει εγγραφή δεν στο καταχωρεί. Ελέγχει βάση του ιστορικού του προμηθευτή και σου ανοίγει την εγγραφή πχ αγορά εμπορευμάτων παγίων κτλπ και εσύ κρίνεις τι θα κάνεις. Μπορεί να έχεις παραστατικό που έχει μέσα αγορά παγίου δαπάνη αγορά εμπορευμάτων . όλα αυτά δεν μπορεί να τα αντιληφθεί με αποτέλεσμα να θέλεις τον ίδιο χρόνο καταχώρησης. Το θετικό που βρίσκω είναι σε μεγάλο επαναλαμβανόμενο όγκο παραστατικών . Προμηθευτής με 300 παραστατικά μόνο αγορές.
 13. σε ΔΟΥ στην ΘΕσσαλονίκη δεν δέχονται την μερική παραχώρηση χρήσης της οικίας για επαγγελματική έδρα. Συγκεκριμένα ζητάνε να γίνει δωρεάν παραχώρηση όλης της οικίας και στην συνέχεια ΥΔ από αυτόν που ασκήσει το επάγγελμα πως θα χρησιμοποιήσει το σπίτι του σαν έδρα της ατομικής του επιχείρησης. Μπούρδες ως συνήθως .
 14. Πρόσφατα πήγα στην ημερίδα παρουσίασης της εφαρμογής από την data. Ενδιαφέρον σαν τεχνολογία και όπως είπαν και πιο πριν για συγκεκριμένες περιπτώσεις θα έλεγα αρκετά χρήσιμο. Το καλό είναι πως πληρώνεις ανά παραστατικό και όχι την υποστήριξη - αγορά της εφαρμογής άρα μπορείς να το βάλεις πιλοτικά να το δεις. το μείον είναι πως δουλεύει μόνο με το πρόγραμμα της data με αποτέλεσμα να πρέπει να αγοράσεις - αλλάξεις πρόγραμμα καταχώρησης,
 15. με την εγκύκλιο 17 αρ πρ. 57 του ΕΦΚΑ στις 28/03/2017 δεν αναφέρει κάπου για σύνδεση των εισφορών με την έκδοση του τιμολογίου. Επειδή δεν συμφωνεί η ΑΠΔ της συγκεκριμένης περιόδου με την προσωρινή ΦΜΥ σημαίνει ότι είναι λάθος; Το πότε θα τιμολογήσει μία οντότητα δεν θα το ορίσει σε καμία περίπτωση ο ΕΦΚΑ και κανένας ΕΦΚΑ κατά την άποψη μου .
 16. Όλοι στον ΕΦΚΑ ασφαλίζονται. Αν έχει 1 ή 2 πελάτες θα πάει με ΑΠΔ εισφορές 20% σύνταξη και 7,10% υγείας από τα οποία τα 2/3 βαρύνουν τον εργοδότη και το 1/3 τον εργαζόμενο . Η πληρωμή των εισφορών δεν πάει με την έκδοση του τιμολογίου αλλά με τον μήνα. Δηλαδή αν συμφωνήσουμε αμοιβή 20 χ για 8 μήνες κάθε μήνα θα υποβάλει η εταιρεία ΑΠΔ στον ΈΦΚΑ και θα υπολογίζει εισφορές στο ποσό 20χ/8 άσχετα αν έκοψε ή δεν έκοψε τιμολόγιο.
 17. αν το στοιχείο έχει όλες τις πληροφορίες που απαιτεί ο νόμος δεν υπάρχει θέμα. Σίγουρα θα πρέπει να κόβει Τιμολόγιο προς επιτηδευματίες για να μην γίνεται σύγχυση . έχουν μείνει στον κβσ πολλοί Ελεύθεροι επαγγελματίες
 18. Να προσθέσω πως οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν από το 2014 με μεταφορά του Ε9 μέχρι σήμερα.
 19. Νομίζω δεν πάει με το τιμολόγιο που κόβει όταν το κόβει αλλά με την σύμβαση. ΠΧ Σύμβαση για 8 μήνες 20χ γίνεται αναγωγή στους μήνες και εκεί πάνω υπολογίζονται οι εισφορές και όχι όταν κόψει το τιμολόγιο.
 20. Όντως μπορεί να το έστειλε σαν μη υπόχρεος απλά είναι τόσο καλοφτιαγμένο το ταξις που σας το εμφανίζει. Το βασικό είναι να πάρετε το τιμολόγιο από το κατάστημα που δώσατε την λίρα να επιβεβαιώσετε ότι είναι σε Ιδιώτη και να το έχετε σε περίπτωση ελέγχου.
 21. Στο θέμα του επιδόματος και της υπογραφής στον ισολογισμό καλό είναι πρώτα να δείτε τις ευθύνες που έχετε από μία τέτοια ενέργεια. Επίσης το ότι κάποιος βγάζεις μισθοδοσίες,καταχωρεί τιμολόγια,στέλνει φπα κτλπ κτλπ δλδ εργασίες λογιστηρίου δεν σημαίνει πως πρέπει ή είναι ικανός να συντάσσει κ να υπογράφει τον ισολογισμό.
 22. αυτά είναι θέματα που ο κάθε ένας από εμάς ίσως να τα αντιμετωπίζει διαφορετικά. Το σωστό είναι να γίνει έλεγχος αν υπάρχει παράληψη να βρεθεί το τιμολόγιο και να γίνει ενημέρωση στα βιβλία και αν χρειαστεί θα πρέπει να γίνει τροποποιητική ΦΠΑ. Αν είναι δαπάνη χωρίς δικαίωμα έκπτωσης απλά γίνεται ενημέρωση του βιβλίου.
 23. Νομίζω στην πρώτη απάντηση το λύσαμε το θέμα αυτό. Αν διαβάσετε την πολ 1237 το λέει ξεκάθαρα δλδ πως το ένα αναιρεί το άλλο.
 24. Στην τελευταία παράταση αναφέρει το ΥΟ πως δεν θα δοθεί άλλη παράταση για το 2016. Τα έσοδα μέχρι τέλος 3ου τα έξοδα μπορούν να τροποποιηθούν εμπρόθεσμα μέχρι τέλος 4ου.
×
×
 • Create New...