Jump to content

ANGELOS

simple Members
 • Posts

  247
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by ANGELOS

 1. Αυτο το παιχνίδι του ποντικιού με την γάτα φέτος έχει διαφορετική έκδοση.

  Και πέρσι είχαμε παρατάσεις (πιάσαμε Σεπτέμβριο) και ΕΝΦΙΑ που εκκαθαριστηκε πιο αργά είχαμε και πέντε δόσεις είχαμε που λήξαν το Φεβρουάριο.

  Τι τους εμποδίζει να το κάνουν και φέτος? Έχασα κανένα επεισόδιο?

  Δεν είπαμε να φτάσουμε κ. Αλεξιάδη σαν πέρσι, αλλά ένας επαναπροσδιορισμός (και όχι παράταση γιατί δεν συμφωνώ με τον όρο) της καταληκτικής ημερομηνίας  20/07/16 για τα φυσικά, και 25/07/16 για τα νομικά, νομίζω ότι δίνει το οριστικό κατάλληλο περιθωριο για να λήξουν όλα ομαλά.

  Αλλιώς βάζω στοίχημα πώς αύριο το σύστημα δεν θα δουλέυει γιατί θα πέσει.

 2. μια χρηστική παρατήρηση προς τους δημιουργούς της εφαρμογής των ΜΥΦ.

  θα διευκόλυνε αφάνταστα αν μπορούσαμε να κάνουμε ταξινόμηση (short) την στήλη με τα τριγωνακια.

  όλες οι άλλες γίνονται εκτός από αυτή.

  θα γλιτώναμε χρόνο ψάχνοντας τις αποκλίσεις αφού θα έβγαζε πρώτα αυτές.

   

  ίσως διαβάζουν τα σχόλια.....

  ή μήπως οι διαχειριστές του κόμβου έχουν κάποια πρόσβαση και το προτείνουν.....

  λέω......τώρα.......

 3. Ακόμη και εάν το σύστημα λειτουργήσει νομίζω πως τίποτα δεν θα εμπόδιζε την διοίκηση να το πάει μεχρι και Δευτέρα. Και ακόμη ορθότερα έσοδα μέχρι 29/01 και έξοδα- αποκλίσεις μέχρι 29/02.

  Το σύστημα άλλωστε έχει αποδείξει πως δεν αντέχει τέτοιο φόρτο και είναι σίγουρα πως θα δοκιμαστεί έντονα και τις δυο επόμενες ήμερες. Στο περιθώριο της μιας εβδομάδας θεωρώ πως θα έχει πιο ομαλό ρυθμό υποβολών ώστε να μην κρασαρει...

 4. Ακόμη και εαν το σύστημα λειτουργήσει νομίζω πως τίποτα δεν θα εμπόδιζε την διοίκηση να το πάει μεχρι και Δευτέρα. Και ακόμη ορθότερα έσοδα μέχρι 29/01 και έξοδα- αποκλίσεις μέχρι 29/02.

 5. μια που οι ΜΥΦ κατέρρευσαν είπα να δω το 

  Το briefing της ημέρας

  Αλλά............

   

  Κάποιο λάθος,παρουσιάστηκε

  Δεν μπορέσαμε να βρούμε το άρθρο που επιλέξατε

   

  Η Σελίδα / υπηρεσία που ζητήσατε δεν βρέθηκε. Μπορείτε να δοκιμάσετε αργότερα ή Παρακαλούμε πατήστε εδώ για να δείτε χρήσιμες πληροφορίες για την περιήγησή σας στον κόμβο

  Τι έγινε ρε παιδιά όλοι τις ίδιες κινήσεις κάνουμε?

 6. Απο που προκύπτει αυτό.... υπάρχει κάποια διάταξη που να αναφέρει κάτι τέτοιο?

  όπως το γράφω δεν αποτυπώνεται πουθενά. Η φιλοσοφία του φπα νομίζω πως είναι αυτή. Θέλει να ξεχωρίσει την εμπορία των ζώντων ζώων (23%)  από την εμπορία του κρέατος (13%). Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος συνάδελφος.

 7. Νομίζω πως εμείς το κάνουμε περίπλοκο.

  Κτηνοτρόφος που πουλά ζώο για σφαγή 13%.

  Κτηνοτρόφος που πουλά ζώο για πάχυνση η ολόκληρο το ζωικό κεφάλαιο σε άλλη εκμετάλλευση  τότε φπα 23%.

 8. Αυτή η ησυχία των τελευταίων ημερών είναι ανησυχιτική.

  Βλέποντας το χάος δεν υπάρχει συμφωνία πουθενά. Ακόμη και σε μικρές επιχειρήσεις με λίγα τιμολόγια. Μεγάλες αποκλίσεις στα πρατήρια καυσίμων με τις αποδείξεις λιανικής, μπαχαλο στους αγρότες με τα τιμολόγια αγοράς αγροτικών προιόντων, χαμός στις φορτωτικές με το ποιος κατέχει το αποδεικτικό δαπάνης και τι στοιχεία αναγράφονται στον αντισυμβαλλόμενο, αποκλίσεις με το δημόσιο που έχουν καταχωρίσει την ημερομηνία πληρωμής και όχι την ημερομηνία έκδοσης, κλπ κλπ.

  Οι απανωτές παρατάσεις καταδικνύουν πως οι προθέσεις του Υπουργείου είναι αν μην κάνει πίσω στην εφαρμογή των ΜΥΦ.

  Άρα αυτό που θα πρέπει κατά την γνώμη μου να γίνει είναι να παραταθεί για ένα μήνα ακόμη η υποβολή και κατά δύο μήνες η διόρθωση.

  Η σχετική απόφαση θα πρέπει να εκδοθεί το αργότερο μέχρι Τετάρτη γιατέ αμφιβάλω αν θα υπάρχει άνθρωπος να την υπογράψει μετά.

 9. Συνταρακτικό γεγονός η απόλυτη συμφωνία.

  Είναι σαν να έχεις πιάσει το τζόκερ.

  Η ΜΥΦ ως φιλοσοφία είναι σωστή.

  Στην πράξη όμως νομίζω πως το λογικό είναι ( για να προλάβουμε?....) αποστολή ότι υπάρχει μέχρι 30/11.

  Διορθώσεις τον επόμενο μήνα χωρίς κανένα πρόστιμο και για τα έσοδα και τα έξοδα με αντίστοιχες μεταβολές όπου απαιτείται (για όλα τα "βλαβερά" Ε κλπ) χωρίς κανένα πρόστιμο.

  Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση τα χρονικά περιθώρια ελάχιστα........

 10. Αυτά λέει το Ι.Κ.Α. αλλά στο Σ.τ.Ε. που έφτασε μια υπόθεση τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Παραθέτω την υπ'αρ. 2551/1991 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που είχε δημοσιεύσει ο CEL πριν λίγο καιρό και όταν την έδειξα σε ελεγτκή του Ι.Κ.Α. είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα.

  Από τότε και χάρη στον Χρήστο (CEL), αμφισβητώ ανοιχτά αυτή την λογική του Ι.Κ.Α.

  Αποσπασμα απο αποφαση του ΣΤΕ

  Σ. τ.Ε. 2551/1991

  ...το δικάσαν δικαστηριον δεχθέν ότι οι απασχοληθέντες εις τo κέντρον διασκεδάσεως της αναιρεσιβλήτου ως άνω μουσικοί, τραγουδισταί και σερβιτόροι ειργάσθησαν κατά τα έναντι εκάστου αναφερόμενα χρονικά διαστηματα επί τρεις ώρας ημερησίως, δηλαδή από της 11ης βραδινής μέχρι της 2ας πρωϊνής, με πραγματικόν ημερομίσθιον μειωμένης απασχολήσεως 550 δραχμών, έκρινε ότι αι αποδοχαί τούτων ήσαν ουχί κυμαινόμεναι, ώστε να δικαιολογείται ο υπολογισμός των εισφορών βάσει τεκμαρτού ημερομισθίου, αλλά σταθεραί, ήτοι 550 δρχ. ημερησίως, και ηκύρωσε την προσβληθείσαν διά της προσφυγής απόφασιν της Τ.Δ.Ε. του ΙΚΑ και την ενσωματωθεί σαν εις αυτήν πράξιν επιβολής εισφορών. ούτω κρίναν το δικάσαν δικαστήριον ορθώς τον νόμον ηρμήνευσε και εφήρμοσε, ήτοι εφ' όσον διεπίστωσε κατ'ανέλεγκτον ουσιαστικήν κρίσιν ότι αι αποδοχαί των ανωτέρω μισθωτών δεν ήσαν κυμαινόμεναι, ορθώς ηκύρωσε την προσβληθείσαν διά της προσφυγής πράξιν του ΙΚΑ, η κρίσις του δε αύτη, στηριζομένη εις την εν λόγωδιαπίστωσιν, παρίσταται επαρκώς ητιολογημένη, εν όψει του ότι δεν προβάλλεται ότι είχεν υποστηριχθή διά συγκεκριμένων ισχυρισμών,χρηζόντων ειδικωτέρας απαντήσεως, ότι οι εργαζόμενοι εις τηνεπιχείρησιν της αναιρεσιβλήτου δεν ημείβοντο με σταθερόν ημερομίσθιον, των περί παραβάσεως του νόμου και αναιτιολογήτου της προσβαλλομένης αποφάσεως λόγων αναιρέσεως απορριπτομένων ως αβασίμων, του δε τοιούτου περί εσφαλμένης εκτιμήσεως των αποδείξεων ως απαραδέκτου.

  doctor

  Y.Γ. Τελικά ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον πρωταθλητή σε καταδικαστικές αποφάσεις από τα δικαστήρια.

  Υ.Γ.2 Όλη η συζήτηση βρίσκεται εδώ:

  http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=15788

   

  σε υποκατάστημα ΙΚΑ επιβλήθηκε πραξη και προστιμο κατοπιν ελέγχου υπολογίζοντας τα τεκμαρτά.

  Έχει κανείς συνάδελφος απόφαση που να τον δικαιώνει στην επιτροπη του ΙΚΑ η σε δικαστήριο?

 11. Δεν ισχύει αυτό πλέον, οι περισσότερες δηλώσεις υποβάλλονται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σείτε το α.3 του Ν.3213/03 όπως ισχύει μετά την αλλαγή του με το α.224 του Ν.4281/14 και ισχύει απο 1/1/2015.

  έχεις δίκιο

  ζητώ συγνώμη από τους συναδέλφους, είχα μείνει λίγο πίσω.

  ψάχνοντας περισσότερο βρήκα αυτό:

  http://diaskepsi.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%8C/

 12. Η δήλωση υποβάλλεται στην ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (Γ' ΜΟΝΑΔΑ)

  ΠΕΙΡΑΙΩΣ 207 & ΑΛΚΙΦΡΟΝΟΣ 92, 11853, ΑΘΗΝΑ

  Πληροφορίες στα τηλ.: 2103401 951, 945, 943

  η εδώ 

  http://www.hellenic-fiu.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=116&Itemid=85&lang=el

  για όλους τους υπόχρεους πλήν των βουλευτών που υποβάλλουν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

   

  Προθεσμία υποβολής τρεις μήνες μετά  την λήξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

   

  Οδηγίες υπάρχουν στο τέλος του εντύπου. Τα ακίνητα γράφονται περίπου όπως στο Ε9 με μια μικρή διαφοροποίηση στην κωδικογράφηση.  Για τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία συμπληρώνετε στα πεδία τους ανάλογους κωδικούς που αναφέρονται στο τέλος του εντύπου. Στα πληροφοριακά στοιχεία της πρώτης σελίδας αναγράφονται τα συγγενικά πρόσωπα σε ευθεία γραμμή σύμφωνα με τις οδηγίες και στα εισοδήματα στον ένα πίνακα της προηγούμενης τριετίας (2011-2012-2013) και στον επόμενο του 2014. 

  Με μια προσεκτική ανάγνωση των οδηγιών δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη η συμπλήρωση.

   

  Σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή συζητιέται τα τελευταία χρόνια αλλά ποτέ δεν έγινε. Λίγο χλωμό το βλέπω και για φέτος. Είδομεν....

   

  Tip: Στην χειρόγραφη υποβολή χρησιμοποιήστε την έκδοση word ώστε να είναι δυνατή η επεξεργασία του εντύπου για τα επόμενα έτη όπου δεν θα χρειάζεται να ξαναγράφετε, παρά μόνο να συμπληρώνετε μόνο εισοδήματα και τυχόν αλλαγές.

 13. Έχω ανάλογες περιπτώσεις. Το θέμα είναι φρέσκο και ενδεχομένως να μην το πήραν ειδηση οι συνάδελφοι. Ειδικά τις τελευταίες μέρες που το συστημα έχει πέσει και δεν βλεπουμε εκκαθαριστικα και ε1.

  Είναι γεγονός πως οι αρχικες εκκαθαρίσεις της ΓΓΠΣ ηταν μηδενικές και στις επανεκκαθαρίσεις προέκυψε φορος λόγω αποδείξεων. Το θέμα είναι οτι στις πεισσότερες περιπτώσεις η υποβολή τροποποιητικής κοστίζει περισσότερο απο τον φόρο που προέκυψε και δεν συμφέρει. Εκτός να μου ξεφεύγει καποιο παραθυράκι......

 14. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι λιγάκι διαστροφικα και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Το σύστημα πλησιάζοντας στις καταληκτικές ημερομηνίες (γιατί τα χρονικά περιθώρια είναι μικρά κλπ κλπ) το ρίχνουν οι ίδιοι τους όχι γιατί παραφορτώνεται αλλά επειδή έχουν μείνει 1.000.000 δηλώσεις που δεν υποβλήθηκαν και δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνες που τους αναλογούν ώστε να είναι όλα έτοιμα στον χρόνο τους. Έτσι "πεφτει¨" το σύστημα δεν χρειάζεται να απολογηθούν πουθενά και "όλα βαίνουν καλώς"

 15. Θεωρώ πως είναι εξαιρετικά απίθανο να δοθεί παράταση.

  Το ίδιο απίθανο είναι να υποβληθεί και το σύνολο των υπόλοιπων δηλώσεων στο διάστημα που απέμεινε.

  Οι αντοχές του συστήματος θα δοκιμαστούν από βδομάδα που λήγει η προθεσμία για τα Νομικά Πρόσωπα δυσχεραίνοντας το υπολειπόμενο έργο.

  Οι ιθύνοντες και λοιποί συναρμόδιοι έχουν ξαμοληθεί η θα ξαμοληθούν σήμερα ( μετά και τα καψόνια της Ζωής) στις παραλίες.

  Με εμάς θα ασχολούνται?

  Οι συνδικαλιστές μας φυσικά και δεν αγωνιούν....

  Όπως προέγραψαν και αρκετοί συνάδελφοι οι δηλώσεις με αγροτικά εισοδήματα είναι το κάτι άλλο.

  Η σιγή που επικρατεί είναι αποτέλεσμα του διαστήματος που απομένει για να παίζουμε το ποντίκι με την γάτα και πολύ νωρίς για την όποια απόφαση. 

  Προσωπικά κοντεύω να κόψω το νήμα, αλλά μετά από τεράστια υπερπροσπάθεια, αγκαλιά με την καρέκλα, το πληκτρολόγιο, και την οθόνη περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά για τον ίδιο όγκο δουλειάς.

  Πάρτε μια βαθιά ανάσα.... και βάλτε δύναμη να τερματίσουμε για μια ακόμη φορά! Καλό Δεκαπεντάυγουστο.

 16. Η αλήθεια είναι πως μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός της ευκολίας με την οποία αρχικώς ανακοινώθηκε και μάλιστα παρατείνοντας τις προθεσμίες κατά ένα μήνα.(όχι ότι δεν είναι απαραίτητη μια τέτοια επιμήκυνση- το έχουμε χιλιο αναλύσει).

  Ξεχάσαμε όμως ότι εκεί στο Υπουργείο αρέσκονται στο μαρτύριο της σταγόνας με ανακοινώσεις του τελευταίου δευτερόλεπτου.

  Μένω στην επισήμανση-πληροφορία του gus, πως η παραίτηση της κ. Βαλαβάνη προκάλεσε κενό υπογραφής και καθυστέρησε η αποστολή της ΠΟΛ για δημοσίευση στο ΦΕΚ. 

  Το γεγονός της δημοσίευσης της ΠΟΛ που αφορά τις υπερδωδεκάμηνες δίνει αέρα αισιοδοξίας.

  Υποθέτω πως η ανακοίνωση θα γίνει την αργά την Δευτέρα για να πάρουν ότι προλάβουν.

  Ο νοών νοείτω...... 

×
×
 • Create New...