Jump to content

DINAKOUM

simple Members
 • Posts

  90
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

DINAKOUM last won the day on November 7 2019

DINAKOUM had the most liked content!

About DINAKOUM

Recent Profile Visitors

1,077 profile views

DINAKOUM's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Reputation

 1. Μηπως θα συνεφερε καλυτερα ο δανεισμος? προκειμενου να μην κουβαλαει τοσο μεγαλο κεφαλαιο εφοσον δε χρειαζεται πραγματικα αλλα γινεται για ενα συγκεκριμενο σκοπο?
 2. Το ταμειο πως μηδενισε? Πληρωθηκαν οι υπολοιπες υποχρεωσεις? Κ τι εχεις στο ενεργητικο? Δε θα επρεπε στον ισολογισμο ληξης να υπαρχουν ταμειο-κεφαλαιο? Αν τα βιβλια ειναι απλογραφικα βεβαια, αυτα δε σε απασχολουν.
 3. Καλημερα! Δες την επισυναπτομενη γνωμοδοτηση ΣΛΟΤ! ΣΛΟΤ Λογιστικός χειρισμός επιχορήγησης.pdf
 4. Καλημέρα! Εαν τα πραγματα του bazaar δεν εχουν αγοραστει απο το συλλογο αλλα εχουν φτιαχτει απο τα παιδια ή εχουν προσφερθει απο τα μελη του συλλογου δεν τιθεται θεμα. Δεν υποκειται σε φορολογηση. Τα εσοδα ειναι για την ενισχυση του συλλογου. Αυτο για το χωρο του σχολειου. Εαν γινει χορος ή εκδήλωση ακολουθείται η διαδικασία που ανέφερε πιο πανω ο συναδελφος στην οικεια ΔΟΥ. Εαν εχετε κάποιον εκτος συλλογου που θα δουλέψει σε όποια εκδήλωση (πχ μουσικούς ή εμψυχωτες) ακολουθείται κανονικά η διαδικάσια πρόσληψης με τεχνικο ασφαλείας κλπ
 5. Πρέπει να έχει εντελώς ξεχωριστό χώρο έως το μισό εμβαδόν του όλου καταστήματος με σύστημα εξαερισμού κλπ. Διάβασε το άρθρο 2.
 6. ΚΠ γιατί σου επέβαλαν χαρτόσημο δανείου? Επειδή ήταν μεταξύ 2 επιτηδευματιών? Γιατί εμάς μας είχαν πει έαν ένας εταίρος ή διαχειριστής δανείσει χρήματα στην εταιρεία και του επιστραφούν εντός της χρονιάς δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
 7. Καλημέρα! Το διάβασες αυτό? https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/30226
 8. Καλημέρα! 1. Εφόσον η ΑΠΔ βγαίνει στον εργολάβο δεν βλέπω πώς ο υπεργολάβος θα μπορεί να τα εμφανίσει ως έξοδο ακόμα και με σύμβαση. 2. α) Τα έξοδα μεταφοράς μηχανημάτων θα γίνουν με φορτωτική? Τότε εκπίπτει ΦΠΑ & η δαπάνη β) Ξενοδοχεία, έξοδα σίτισης, εισητήρια μεταφοράς προσωπικού το ΦΠΑ δεν εκπίπτει, ούτε και ως 'εξοδο. Κανονικά για να εκπέσει ως δαπάνη θα πρέπει να το πάμε μέσω της μισθοδοσίας (ως παροχής σε είδος). Αλλιώς ώς υποδοχής και φιλοξενίας και σε ενδεχόμενο έλεγχο να ξέρετε ότι ίσως τα απορρίψουν.
 9. Αυτό με τη σύζυγο στο τέλος. Μπορεί να κάνουν μαζί τη φορολογική δήλωση αλλά κ η σύζυγος είναι χωριστό φυσικό πρόσωπο. Δε θα πρέπει να υπογράψει χωριστά κ αυτή? Αυτό το κείμενο να φανταστώ είναι για τους έκτακτους πελάτες? Που έρχονται κατ'αποκοπη? Η και για τους μόνιμους? Θα τους βάζετε να το υπογράφουν? Παλι πολύ χαρτουρα βρε παιδιά!!! Τι θα κάνουμε?
 10. Τα υλικά κόβονται στον μηχανικό μου. Κ αυτός παραδίδει ένα έτοιμο έργο. Πχ ένα καφέ. Δεν μπορεί να διαχωρήσει τα υλικά. Δεν κάνει εμπορία. Λίγο έχω μπερδευτεί κ εγώ!
 11. Καλημέρα!! Έχω πελάτη μηχανικό ο οποίος ασχολείται κ με ανακαινίσεις. Για αυτές κόβει τιμολόγια έργου όταν ολοκληρωθούν στον πελάτη του κ τα τιμολόγια αγορών τα κόβει σε κείνον. Στα βιβλία πώς είναι καλύτερο να τα περνάω? Ως αγορές εμπορευμάτων ή δαπάνες τις αγορές? Το τιμολόγιο έργου ώς παροχή ή ως πώληση εμπορευμάτων? Ευχαριστώ!
 12. Διορθώνω τον εαυτό μου κ σας παραθέτω το σχόλιο-απάντηση του συγγραφέα του άρθρου σε σχόλιο άλλου συναδέλφου: "Η διευκρίνισή μας σχετικά με τις περιπτώσεις αποκλίσεων ως προς την αξία του Φ.Π.Α., γίνεται καταρχάς για να τονιστεί ότι το νομοθετικό πλαίσιο αναφέρει ότι απόκλιση επί της συνολικής αξίας προ Φ.Π.Α. στα υποβληθέντα στοιχεία των προμηθευτών δεν χρήζει διόρθωσης, εφόσον δεν ξεπερνά το ποσό των εκατό (100) και κατόπιν για να υπογραμμιστεί ότι έπειτα από έρευνα και επικοινωνία με την Α.Α.Δ.Ε., διαβιβάστηκε πως δεν υφίσταται κάποιο πλαίσιο και όριο απαλλαγής διορθώσεων τυχουσών υποκλίσεων επί της αξίας του Φ.Π.Α..Επί της ουσίας, θεωρείται σκόπιμη η διόρθωση οποιονδήποτε αποκλίσεων επί της αξίας του Φ.Π.Α. ως προς το σύνολο ανά αντισυμβαλλόμενο.Ωστόσο, κατά την άποψή μας αποκλίσεις οι οποίες προέρχονται κατά την στρογγυλοποίηση του υπολογισμού του Φ.Π.Α., θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τα εκδοθέντα παρασταστικά, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε απόκλιση-διαφορά μεταξύ των αντισυμβαλλομένων." Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας!
 13. Δεν εννοεί αυτό. Δίνει κ φωτο με παράδειγμα στο αρθρο. Λεει οτι κ να συμφωνει η καθαρη αξια αν υπαρχει διαφορα στο ΦΠΑ να διορθωθει. Δεν ξερω απο που το συμπερανε αυτο η που το ειδε γιατι ειναι πολυ τραγικο
 14. Θέλουνε λέει να τους το δηλώσουμε αλλά δεν ξέρουν πως!!! Χαχαχαχα! Κ είπα μήπως κανενας είχε καμια καλή ιδέα!
×
×
 • Create New...