Jump to content

tsiligiorgis

simple Members
 • Posts

  115
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tsiligiorgis

 1. Ρε παιδιά αν γνωρίζει κανείς γιατι δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Εχω εταιρεία η οποία είναι στούς πληττόμενους ΚΑΔ αλλά δεν έχει κάνει άιτηση αναστολής στο εργάνη. Απέλυσε χθές 10 άτομα . Δικαιούται αυτή η εταιρεία την παράταση στην καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών?
 2. υπ΄ αριθμ. 113/12.03.2020εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Οδηγίεςεφαρμογής της με αρ. πρωτ.Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838/10-3-2020 ΚΥΑ στα ΑνώταταΕκπαιδευτικά Ιδρύματα» Καλησπερα, Μας ήρθε μεσω mail το παραπάνω και ερώτω: Πρέπει να κάνω λύση σύμβασης στους πρακτικά ασκούμενους? Με τι ημερομηνία?
 3. Με το σκεπτικό ότι αγοράζει "επιχείρηση". Αλλιώς πώς μπορώ να το περάσω στα βιβλία του. Μιλάμε για την άδεια,όχι το ταξί
 4. Καλησπέρα, Ελευθερος επαγγελματιάς με ΔΠΥ αγοράζει άδεια ταξί (Προσθέτει καδ) και την εκμισθώνει σε οδηγό με μηνιαίο τιμολόγιο. Την αξία της άδειας θα την περάσω σαν πάγιο αύλο ή απλά θα την δηλώσω στο ε1 στον 719 ή 743.
 5. Έκανα άιτηση 03/06 με επανυπολογισμό χωρίς συνταξιοδότηση .Προσπαθώ να μπω στο κεαο για να ρυθμίσω σε δόσεις και μου βγάζει αυτό το μνμ "Δεν έχετε δικαίωμα πρόσβασης σε αυτήν την εφαρμογή. Παρακαλούμε επιλέξτε 'Αποσύνδεση' και εισέλθετε εκ νέου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιλέγοντας 'Συνέχεια στο TAXISNET' για υπηρεσίες προς ασφαλισμένους ή 'Σύνδεση με κωδικούς ΕΦΚΑ/ΚΕΑΟ' για υπηρεσίες προς εργοδότες ή οφειλέτες " Δεν μπορω να καταλαβω.
 6. Καλησπέρα, ΕΠΕ μισθώνει 3 κατοικίες και στην συνέχεια τις υπεκμισθώνει μέσω airbnb/booking. Πρέπει να βγάλει ΑΜΑ και να δηλώνεις τις υπεκμισθώσεις στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ? Λογιστικά τώρα να ανοίξω έναν 73 άνευ ΦΠΑ και να τα καταχωρώ εκεί? Ποίες είναι οι ιδανικές εγγραφές μαζί με έξοδο των airbnb/booking? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Στο ταξις που πήρα μου είπαν οτι δεν χρειάζεται να βγάλει ΑΜΑ καθώς η διαχείριση ακινήτων είναι δευτερεύον ΚΑΔ και ο κύριος ΚΑΔ έχει φπα . Απλα δεν μπορώ να το βρω πουθενά γραπτώς.
 7. Καλησπέρα, Είναι δυνατόν Ν. εκπρόσωπος υποκαταστήματος αλλοδαπής να προσληφθεί στην ίδια εταιρεία ??
 8. Καλημέρα, Στις υπάρχουσες συμβάσεις μερικής απασχόλησης οι οποίες πρέπει να τροποποιηθούν λόγω αύξησης του κατώτατου θα πρέπει να στείλω με ημερομηνία 01/02/2019 (8 μέρες για την υποβολή??) και μετά τροποποιητικό πίνακα αποδοχών έως τέλος του μήνα?
 9. Για το θέμα του μισθωτηρίου ρωτάω. Είχα την εντύπωση ότι θα έφτιαχνα μισθωτήριο στο τουριστικό γραφείο και μετα εκείνο θα έκανε δικη του υπεκμίσθωση εφόσον η πληρωμή θα γίνει στο τουριστικό γραφείο και όχι κατευθείαν στην εταιρεία μου.
 10. Νέα περίπτωση αν έχει κάποιος άποψη. Τουριστικό γραφείο ανέλαβε να βρεί πελάτη για το ακίνητο εταιρείας 22/8-2-9/2018. Ο πελάτης πλήρωσε το τουριστικό γραφείο το συμφωνηθέν ποσό και το τουριστικό γραφείο με την σειρά του πλήρωσε εμάς κόβοντας μας και τιμολόγιο για την προμήθεια. Όταν τους ρώτησα να τους κάνω μισθωτήριο με όρο υπεκμίσθωσης μου είπαν να κάνω μισθωτήριο κατευθείαν στον ιδιώτη πελάτη. Σας φαίνεται σωστό αυτό?
 11. εννοω αν μείνει ενα ζευγάρι θα χρειαστώ και τα 2 αφμ? ή μονο του ενός?
 12. Οταν εκμισθώνουμε παιδιά και το δηλώνουμε στην πλατφόρμα βάζουμε τα αφμ ή αριθ. διαβατηρίου όλων όσων μένουν ή μονο ενός απο αυτόυς?
 13. Παιδια έχει προβλημα ο ΕΦΚΑ γιατι δεν μπορω απο χθες να στειλω αίτηση ή να διορθώσω. Μου βγαζει μηνυμα Forbidden You don't have permission to access /aitisi_pros_efka.php on this server.
 14. Με μπέρδεψες λίγο φίλε μου. Έχω υποχρέωση να έχω ΕΣΛ από ΕΟΤ? Στην πλατφόρμα όπου έχει μπει το ακίνητο μου ,τα περισσότερα έχουν αριθμό ΜΗΤΕ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μόλις τώρα με τον ΕΟΤ περιγράφοντας του την κατάσταση μου είπε ότι δεν χρειάζεται.Απλά δεν έχω καταλάβει πότε πρέπει κάποιος να βγάλει ΕΣΛ. Ίσως έχει να κάνει με το τι θα παρέχεις στον μισθωτή.
 15. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Ένα άλλο θέμα που με απασχολεί είναι εάν χρειάζεται να έχουμε σήμα από ΕΟΤ. Θέλουμε απλά να εκμισθώνουμε το ακίνητο βραχυχρόνια χωρίς καμία παροχή (καθαρισμό , πρωινό κλπ) Έχεις άποψη πάνω σε αυτό το θέμα.?
 16. Μέχρι τώρα έχει γίνει μόνο μια εκμίσθωση η οποία είχε γίνει μέσω τουριστικού γραφείου χωρίς πλατφόρμα τύπου air bnb και απλά έφτιαξα μισθωτήριο στο ίδιο το τουριστικό γραφείο και εκείνο με την σειρά του μας έκοψε τιμολόγιο με την προμήθεια.
 17. Παιδιά καλημέρα, Λίγο τα φώτα σας γιατί έχω μπερδευτεί αρκετά με αυτό το θέμα. Νομικό πρόσωπο ιδιοκτήτης ακινήτου(ΚΑΔ Διαχείριση και εκμίσθωση ακινήτων) θέλει να συνεργαστεί με μεσιτικό-τουριστικό γραφείο το οποίο παράλληλα έχει και δική του πλατφόρμα τύπου air bnb. Πώς θα γίνει η διαδικασία? 1.Αν βρει πελάτη για το ακίνητο το μεσιτικό γραφείο θα πρέπει να φτιάξω μισθωτήριο και να του επιτρέψω την υπεκμίσθωση?Αν ναι, θα το δηλώσω και στην πλατφόρμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων?Αν στο μισθωτήριο γράφει αμοιβή 1000 θα δηλώσω 1000 και θα περάσω την προμήθεια στα έξοδα? 2.Αν κάποιος πελάτης κλείσει το ακίνητο μέσω της πλατφόρμας ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να κάνω?
 18. Δυστυχώς δεν ειμαι συνδρομητής. Δεν μου φαίνεται λογικό όμως για το ίδιο τιμολόγιο να δίνω το 2% στο ταμείο παρακ/κων και να το ξαναδίνω στον ΕΔΟΕΑΠ
 19. Καλησπέρα παιδιά, Αν μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να με βοηθήσει. Έστειλα το 2% για κατι τιμολόγια απο google που έλαβα απο 16/11/17.Πρέπει να στείλω και για Χρυσή ευκαιρία ?Γενικά πρέπει να στέλνω για τα έξοδα προβολής και διαφήμισης? Για τα ανωτέρω φτιάχνω κατάσταση και τα πηγαίνω πριν την Φ.Δήλωση στο ταμείο παρακ/κων και δανείων.Θα κάνω το ίδιο και εδώ? Επίσης πρέπει στα τιμολόγιο που λαμβάνω να παρακρατώ το 2% για να το αποδώσω στο ΕΔΟΕΑΠ?
 20. καλησπέρα, Εταιρεία εκμισθώνει ακίνητο σε επαγγελματία (τουριστικό γραφείο) και αυτός το υπεκμισθώνει λιανικώς . Τίθεται θέμα χαρτοσήμου λόγω επαγγελματικής μίσθωσης?
 21. Καλημέρα, Έχω 3 απορίες . Εταιρεία με καδ υπηρεσίες εκμίσθωσης και διαχείρισης ακινήτων ,εκμισθώνει βραχυχρόνια ένα ακίνητο σε τουριστικό γραφείο το οποίο με την σειρά του το υπεκμισθώνει σε πελάτη. 1.Θεωρείται επαγγελματική μίσθωση? 2.Πρέπει να γραφτεί στην πλατφόρμα βραχυχρόνιων?Kαθώς δεν χρήσιμοποιεί τις πλατοφόρμες τύπου airbnb. 3. Τα έξοδα που γίνονται εκπίπτουν κανονικά εφόσον μιλάμε για εταιρεία ή μονο το 5% ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 22. Καλή σας μέρα , θέλω να κάνω μια ερώτηση γιατί είμαι μπερδεμένος. Παράδειγμα 1.) Ιατρός με ατομική επιχείρηση ιδρύει μονοπρόσωπη ΙΚΕ (αμοιβή μόνο μέσω διανομής μερισμάτων). Έστω ότι η χρονιά κλείνει και έχει εισόδημα απο την ατομική του επιχ/ση 10.000 και κάνει και διανομή απο την ΙΚΕ 5000. Πως θα υπολογιστούν οι εισφορές του ? Παράδειγμα 2.) Ιατρός με ατομική επιχείρηση ιδρύει μονοπρόσωπη ΙΚΕ (παίρνει διαχ/κη αμοιβή 1000/μήνα) Έστω 10.000 απο την ατομική + 12.000 απο τις αμοιβές της ΙΚΕ. Πως θα υπολογιστούν οι εισφορές του ? Στην 1η περίπτωση θα παει το 26,95 πανω στα 10000+5000 - την κλιμακωτή ποσοστιαία μείωση λόγω ΕΤΑΑ ενώ στην δεύτερη θα πάνε τα 10000 έτσι και για την διαχειριστή αμοιβή θα πρέπει να φεύγει ΑΠΔ?
×
×
 • Create New...