Jump to content

tsiligiorgis

simple Members
 • Posts

  115
 • Joined

 • Last visited

About tsiligiorgis

Recent Profile Visitors

1,182 profile views

tsiligiorgis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Ρε παιδιά αν γνωρίζει κανείς γιατι δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Εχω εταιρεία η οποία είναι στούς πληττόμενους ΚΑΔ αλλά δεν έχει κάνει άιτηση αναστολής στο εργάνη. Απέλυσε χθές 10 άτομα . Δικαιούται αυτή η εταιρεία την παράταση στην καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών?
 2. υπ΄ αριθμ. 113/12.03.2020εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Οδηγίεςεφαρμογής της με αρ. πρωτ.Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838/10-3-2020 ΚΥΑ στα ΑνώταταΕκπαιδευτικά Ιδρύματα» Καλησπερα, Μας ήρθε μεσω mail το παραπάνω και ερώτω: Πρέπει να κάνω λύση σύμβασης στους πρακτικά ασκούμενους? Με τι ημερομηνία?
 3. Με το σκεπτικό ότι αγοράζει "επιχείρηση". Αλλιώς πώς μπορώ να το περάσω στα βιβλία του. Μιλάμε για την άδεια,όχι το ταξί
 4. Καλησπέρα, Ελευθερος επαγγελματιάς με ΔΠΥ αγοράζει άδεια ταξί (Προσθέτει καδ) και την εκμισθώνει σε οδηγό με μηνιαίο τιμολόγιο. Την αξία της άδειας θα την περάσω σαν πάγιο αύλο ή απλά θα την δηλώσω στο ε1 στον 719 ή 743.
 5. Έκανα άιτηση 03/06 με επανυπολογισμό χωρίς συνταξιοδότηση .Προσπαθώ να μπω στο κεαο για να ρυθμίσω σε δόσεις και μου βγάζει αυτό το μνμ "Δεν έχετε δικαίωμα πρόσβασης σε αυτήν την εφαρμογή. Παρακαλούμε επιλέξτε 'Αποσύνδεση' και εισέλθετε εκ νέου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιλέγοντας 'Συνέχεια στο TAXISNET' για υπηρεσίες προς ασφαλισμένους ή 'Σύνδεση με κωδικούς ΕΦΚΑ/ΚΕΑΟ' για υπηρεσίες προς εργοδότες ή οφειλέτες " Δεν μπορω να καταλαβω.
 6. Καλησπέρα, ΕΠΕ μισθώνει 3 κατοικίες και στην συνέχεια τις υπεκμισθώνει μέσω airbnb/booking. Πρέπει να βγάλει ΑΜΑ και να δηλώνεις τις υπεκμισθώσεις στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ? Λογιστικά τώρα να ανοίξω έναν 73 άνευ ΦΠΑ και να τα καταχωρώ εκεί? Ποίες είναι οι ιδανικές εγγραφές μαζί με έξοδο των airbnb/booking? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Στο ταξις που πήρα μου είπαν οτι δεν χρειάζεται να βγάλει ΑΜΑ καθώς η διαχείριση ακινήτων είναι δευτερεύον ΚΑΔ και ο κύριος ΚΑΔ έχει φπα . Απλα δεν μπορώ να το βρω πουθενά γραπτώς.
 7. Καλησπέρα, Είναι δυνατόν Ν. εκπρόσωπος υποκαταστήματος αλλοδαπής να προσληφθεί στην ίδια εταιρεία ??
 8. Καλημέρα, Στις υπάρχουσες συμβάσεις μερικής απασχόλησης οι οποίες πρέπει να τροποποιηθούν λόγω αύξησης του κατώτατου θα πρέπει να στείλω με ημερομηνία 01/02/2019 (8 μέρες για την υποβολή??) και μετά τροποποιητικό πίνακα αποδοχών έως τέλος του μήνα?
 9. Για το θέμα του μισθωτηρίου ρωτάω. Είχα την εντύπωση ότι θα έφτιαχνα μισθωτήριο στο τουριστικό γραφείο και μετα εκείνο θα έκανε δικη του υπεκμίσθωση εφόσον η πληρωμή θα γίνει στο τουριστικό γραφείο και όχι κατευθείαν στην εταιρεία μου.
 10. Νέα περίπτωση αν έχει κάποιος άποψη. Τουριστικό γραφείο ανέλαβε να βρεί πελάτη για το ακίνητο εταιρείας 22/8-2-9/2018. Ο πελάτης πλήρωσε το τουριστικό γραφείο το συμφωνηθέν ποσό και το τουριστικό γραφείο με την σειρά του πλήρωσε εμάς κόβοντας μας και τιμολόγιο για την προμήθεια. Όταν τους ρώτησα να τους κάνω μισθωτήριο με όρο υπεκμίσθωσης μου είπαν να κάνω μισθωτήριο κατευθείαν στον ιδιώτη πελάτη. Σας φαίνεται σωστό αυτό?
 11. εννοω αν μείνει ενα ζευγάρι θα χρειαστώ και τα 2 αφμ? ή μονο του ενός?
 12. Οταν εκμισθώνουμε παιδιά και το δηλώνουμε στην πλατφόρμα βάζουμε τα αφμ ή αριθ. διαβατηρίου όλων όσων μένουν ή μονο ενός απο αυτόυς?
 13. Παιδια έχει προβλημα ο ΕΦΚΑ γιατι δεν μπορω απο χθες να στειλω αίτηση ή να διορθώσω. Μου βγαζει μηνυμα Forbidden You don't have permission to access /aitisi_pros_efka.php on this server.
 14. Με μπέρδεψες λίγο φίλε μου. Έχω υποχρέωση να έχω ΕΣΛ από ΕΟΤ? Στην πλατφόρμα όπου έχει μπει το ακίνητο μου ,τα περισσότερα έχουν αριθμό ΜΗΤΕ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μόλις τώρα με τον ΕΟΤ περιγράφοντας του την κατάσταση μου είπε ότι δεν χρειάζεται.Απλά δεν έχω καταλάβει πότε πρέπει κάποιος να βγάλει ΕΣΛ. Ίσως έχει να κάνει με το τι θα παρέχεις στον μισθωτή.
 15. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Ένα άλλο θέμα που με απασχολεί είναι εάν χρειάζεται να έχουμε σήμα από ΕΟΤ. Θέλουμε απλά να εκμισθώνουμε το ακίνητο βραχυχρόνια χωρίς καμία παροχή (καθαρισμό , πρωινό κλπ) Έχεις άποψη πάνω σε αυτό το θέμα.?
×
×
 • Create New...