Jump to content

maria2109

simple Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by maria2109

 1. Σωστός username είσοδος στο σύστημα προβολή περιουσιακής κατάστασης άλλου φορολογούμενου το προσέξατε σήμερα.... Τα προσωπικά δεδομένα περίπατο...
 2. "΄Ολες μέσω διαδικτύου δεν το είδα γραμμένο κάπου". Μήπως μου ξέφυγε?
 3. οι παροιμιές λένε το νόμισμα πάντα έχει δύο όψεις.... και στους δύο τρίτος δε χωρεί... μεγάλα παιδιά είναι ασε τους να καθαρίσουν τις διαφορές τους ο καθένας με τη σειρά του γνωρίζει τις υποχρεώσεις του και τα δικαιώματα του. Έτσι θα αναλάβεις κι εσύ (παρ' όλο που κι εγώ πιστεύω ότι είναι λάθος να αναλαμβάνουμε συγγενείς) με το σωστό ξεκίνημα.
 4. Αύτο που θα ήθελα να θέσω είναι το εξής. Απο τη στιγμή που τόσο εύκολα και απλά προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τις συνεργασίες μας με τέτοιους ανθρώπους, εμείς έχουμε κάποιο τρόπο να διασταυρώνουμε ότι "εκκρεμούν σε βάρος τους δικογραφίες" για να επιλέξουμε τη συνεργασία ή όχι? Αφού από το κράτος δε μας δίνετε τέτοια δυνατότητα κι αφού η δικαιοσύνη τους έχει και κυκλοφορούν ελεύθεροι πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Ούτε σαν υπάλληλος ούτε σαν επαγγελματίας πως θα μπορούσα να διώξω έναν πελάτη που έρχεται στην πόρτα μου, μου ζητά να στείλω μια ΑΠΔ και πιθανόν δεν τον έχω ξαναδεί και ποτέ.... (ή τον έχω ξαναδεί άπειρες φορές αλλά δε γράφει στο κούτελο του είμαι λαμόγιο) τη στιγμή που υπάρχει τέτοια κρίση και παλεύουμε όπως όλος ο κόσμος για επιβίωση. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται! Σίγουρα δεν είναι ευχάριστες καταστάσεις αλλά νομίζω ότι στο τέλος το δίκαιο θα κερδίσει
 5. Πραγματικά δεν ξέρω αλλά και δωρεάν να τους πεις πάλι υποψιάζομαι ότι του χρόνου δε θα έρθουν σ' εσένα. Θα ανήκουν στην κατηγορία των μη υπόχρεων για ευνόητους λόγους...
 6. Καλημέρα καλό μήνα δοκιμάστε με Mozilla. Τυχαίνει πότε πότε βέβαια να πέφτει το σύστημα...
 7. και προσθέτω κι εγώ το κερασάκι στην τούρτα έρχεται ο εν δυνάμει πελάτης που ούτε έχει ξαναπεράσει την πόρτα, πιθανόν και από το τηλέφωνο και με ρωτά "θέλω να κάνω αίτηση για κλειδάριθμο", τί να του πω περάστε να την κάνουμε δωρεάν.... λες και είμαι φιλανθρωπικό ίδρυμα ή 50€ διότι τις 2 ώρες που θα κάτσεις απέναντι μου να μου πιάσεις κουβεντούλα για μια δουλειά 30 δευτερολέπτων εγώ θα δούλευα για άλλο πελάτη να έβγαζα τα έξοδα μου?
 8. όταν πρόκειται για διακοπή υποκαταστήματος να υποθέσω ότι η ίδια διαδικασία ακολουθείται? www.sidiaccounting.gr
 9. Ευχαριστώ έστω και καθυστερημένα για τις απαντήσεις σας. Δεν είχα ιντερνετ μια και ήμουν σε φάση μετακόμισης το μήνα Σεπτέμβριο. Αυτό που έγινε καθαρά ενημερωτικά το λέω είναι να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση στη διεύθυνση ανάπτυξης όπως ακριβώς με συμβούλευε ο επισκέπτης, αφού βέβαια πέρασα τα χίλια κύματα από το ένα γραφείο στο άλλο για να αποδείξω τη .... χαμηλή όχληση (δεν ξέρω γιατί αλλά νιώθω ότι θα άνοιγα πυρηνικό εργαστάσιο) για τέτοια ταλαιπωρία μιλάμε. Welcome to the club θα μου πείτε ξέρω ξέρω στο club ήμουν από καιρό απλά τώρα πήρα και το βάπτισμα.
 10. Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει τι γίνεται σε περίπτωση που παιδί απασχολεί τον συνταξιούχο του ΙΚΑ πατέρα 5 ώρες ημερισίως προβλέπει κάτι ο νόμος. Αναφέρομαι ως προς τη σχέση γονέα - τέκνου υπάρχει κάποια ιδιαίτερη μεταχείρηση από το νόμο?
 11. Καλημέρα σας παρακαλώ πολύ κάποιον συνάδελφο που έχει προσθέσει ως δραστηριότητα και τη αναπαραγωγή φωτοαντιγράφων να μου πει ποιος ΚΑΔ αντιστοιχεί στις υπήρεσιες χαμηλής όχλησης ώστε να τον χρησιμοποιήσω διότι με τον 81.19 μου ζητούν απαραιτήτως απαλλακτικό αδείας. Βάση του Ν3325/05 άρθρο 3 "Οι εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών χαμηλής όχλησης όπως περιγράφονται σε ΣΤΑΚΟΔ 2003 , όπως εκάστοτε ισχύει και διαθέτουν μηχανολογικό εξοπλισμό του οποίου η κινητήρια ισχύς δεν υπερβαίνει τα 4KW ή η θερμική ισχύς τα 8KW " δεν υπάγονται στις συγκεκριμένες διατάξεις.
 12. Η ημερομηνία έναρξης είναι 19/06/09 από δικό μου λάθος γράφτηκε το 19/09 επίσης το 10/08 πήρα απλά την απαλλαγή από το ΤΕΒΕ. Υπάρχουν αντικείμενα όπως πχ ο υπολογιστής μου, βιβλία που αγόρασα πριν την έναρξη σαν ιδιώτης, αλλά την καρέκλα μου και κάποιο πρόγραμμα τ'αγόρασα μετά την έναρξη.
 13. Δηλωμένο βεβαίως βεβαίως ήταν το σπίτι σαν έδρα (άσχετα αν δεν πρόλαβα να κάνω ούτε έναν πελάτη) εγώ πάω με το σταυρό στο χέρι !!! Επίσης ... δεν πλήρωσα στο ΤΕΒΕ ούτε ένα ευρώ ούτε μου στέιλαν κάτι για να πληρώσω έχω απαλλαγή διότι είμαι μισθωτή ασφαλισμένη του ΙΚΑ και μου είπαν κάθε χρόνο να πηγαίνω με τη βεβαίωση εργοδότη να ανανεώνω και δεν πληρώνω. Αρκεί να μην αφήσω να περάσει μήνας που να μην έχω έστω δυο ενσημάκια ... Τί δυο 25 θα έχω δε σκοπεύω ακόμη να τον αφήσω τον μισθό μου αν δεν .... φτάσω στο σημείο να χρειαστώ 3 υπαλλήλους όπως το λες (εννοείται πληρωμένους και όχι απλήρωτους). Τα νέα είναι ότι Τετάρτη βάφουμε και 01 Σεπτέμβρη σηκώνω μανίκια και δουλεύω δουλεύω δουλεύω μέχρι να είμαι σίγουρη ότι το ποτάμι πίσω δε γυρνά, το έμαθα καλά, δε με πνίγει και κολυμπώ. Χίλια ευχαριστώ για την ενθάρρυνση.
 14. Καλημέρα και πάλι και κάτι ακόμη μεγάλα έξοδα σίγουρα δε με παίρνει να κάνω. Να αποσβέσω πρώτα αυτά που ήδη έκανα για το πρόγραμμα το ενοίκιο που θα δίνω και τα βασικά και μετά βλέπουμε. Από καφέ άλλο τίποτα δόξα το Θεό τόσα χρόνια έκανα για όλους τους άλλους για να πάει καλά η δική μου η δουλειά πριν να το δώσω να τον πιουν θα τον σταυρώνω κιόλας. Λέγοντας καλές τιμές οι τιμοκατάλογοι που έχει στο site για Θεσσαλονίκη είναι οκ? εγώ δεν ξέρω την αγορά δε θέλω να την καταστρέφω ούτε και να καταστραφώ όμως, χρεώνοντας με το "μάτι" όπως λέγαν κι οι γιαγιάδες...
 15. Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και κυρίως για την ώθηση που μου δίνετε πότε κανένας εκτός από τους δικούς μου ανθρώπους πόσο μάλλον εμπειρότερος ξένος προς εμένα συνάδελφος(και συνεργάστηκα με πολλούς) δε μ'έχει ενθαρύνει έτσι. Έχω κανονικά άδεια Γ΄τάξη εδώ και δύο χρόνια, έναρξη από τις 19/09/09 και απαλάσσομαι από το επαγγελματικό επιμελητήριο λόγο του ότι η στέγη είναι σπίτι. Από το Οικονομικό πληρώνω την ετήσια συνδρομή δεν είμαι μέλος διότι είμαι από ΤΕΙ 3)ανανεωση της απαλλαγης του ΤΕΒΕ απο ιατροφαρμακευτικη οχι τωρα τον Ιανουαριο του 2010 θα μπορούσατε να μου αναλύσετε λίγο περισσότερο σχετικά με το ΤΕΒΕ? εγώ έχω ΙΚΑ και απαλλάσομαι από το ΤΕΒΕ πρώτη απαλλαγή πήρα πέρσυ τον Οκτώβρη λογικά φέτος τον Οκτώβρη δεν πρέπει να ξαναπάω? Γιατί μου λέτε Ιανουάριο του 2010? και θα μπορώ να έχω ιατροφαρμακευτική? επίσης το δελτίο αποστολής αφού το θεωρήσω δεν πρέπει μετά να κόψω και ένα αθεώρητο τιμολόγιο αγοράς ώστε να καταχωρήσω πάγια? (αυτοπαράδοση) ? Ευχαριστώ και πάλι για την ώθηση τα λόγια σας θα κάνω χάρτη για να ξαναβρίσκω το δρόμο όποτε χάνομαι!
 16. Καλησπέρα σε όλους σκέφτομαι να μεταφέρθώ από το σπίτι όπου έχω δηλώσει την έδρα αρχικά σε ένα πολύ μικρό κατάστημα που βρήκα οικονομικό για να το κάνω γραφείο αλλά και για φωτοτυπίες. Αυτό που θέλω να μάθω είναι από κάποιο συνάδελφο ως προς τις δημόσιες υπηρεσίες αν υπάρχει κάτι που συνάντησε και δεν ήταν στα αναμενόμενα Φαντάζομαι το τί θα συναντήσω αλλά υποθέτω πως πάντα υπάρχει κάτι που δεν φανταζόμαστε. ΄Εχω στο μυαλό μου ότι θα ανανεώσω την απαλλαγή που έχω από το ΤΕΒΕ διοτι έχω ήδη εξαρτημένη σχέση εργασίας, επίσης θα κάνω το συμβόλαιο που θα πάω στην εφορεία θα πάρω μια ταμειακή (και θα κάνω έναρξη αυτής) επίσης θα δηλώσω πρόσθετο καδ για τις φωτοτυπίες. Θα αρχίσω να πληρώνω επιμελητήριο μια και μέχρι τώρα είχα στέγη το σπίτι και δεν πλήρωνα. Επίσης θα θεωρήσω Δελτίο αποστολής για να μεταφέρω ότι απλά μου έπιανε χώρο στο σπίτι γιατί ήταν πολύ νωρίς και δεν πρόλαβα να διαμορφώσω πελατεία (εννοώ καρέκλα υπολογιστή εκτυπωτή κλπ) Μου διαφεύγει κάτι? Μη μου πείτε ότι δε θα έχω πελατεία και με απογοητεύσετε σας παρακαλώ (γιατί ο λόγος που γίνεται όλο αυτό είναι να αποκτήσω επιτέλους) και σιγά σιγά να λειτουργήσω μόνη.
 17. Θα ήθελα απλά να εκφράσω το παράπονο μου σε συναδέλφους που είναι στο χώρο και να μου πουν γιατί όχι τη γνώμη τους. Έχω εξαρτημένη σχέση εργασίας με μια εταιρία που όπως φαίνεται δεν πάει καλά (με Γ΄κατηγορίας βιβλία τα 2 τελευταία χρόνια). Για να μη μείνω στο άμεσο μέλλον άνεργη (κατα κύριο λόγο). Είχα όλες τις προυποθέσεις για να εργαστώ μόνη(+πρόταιρη εμπειρία στο εμπορολογιστικό κύκλωμα + σε λογιστικό γραφείο κλπ). Δήλωσα λοιπόν επαγγελματική στέγη το σπίτι των γονιών μου όπου μένουμε όλοι μια ωραία παρέα... (δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για κάτι άλλο) και προσπαθώ να κάνω μια αρχή από το μηδέν πλήρωσα από κάτι ελάχιστες οικονομίες που είχα στην άκρη ένα πανάκριβο για τα δικά μου δεδομένα πρόγραμμα για βιβλία εσόδων εξόδων. Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί μόνο τους άνεργους λέει (ε όχι και να μείνω άνεργη για να επιδοτηθώ - πριν ακόμη ορθοποδήσω μόνη). Ανέμενα λοιπόν κι εγώ αυτή την ενίσχυση που θα έβγαινε των 3000-5000 για να καλύψω κάποια έξοδα φορητού Η/Υ και εκτυπωτή ώστε να μη σπαταλήσω και τις τελευταίες οικονομίες. Βλέπω ότι η εξαρτημένη σχέση εργασίας με αποκλείει καθώς και η έναρξη μετά την 01/01/2009. Που με οδηγεί αυτή η Ελλάδα στα 29 μου? αν είμαι πλούσια να γίνω τεμπέλα? κι αν είμαι φτωχή να γίνω άνεργη πρώτα και μετά θα έχω στήριξη? Πρέπει πρώτα να πεινάσω και μετά να αγοράσω το γάλα. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχω έστω ένα ποτήρι στο ψυγείο?
 18. Εγώ που θέλω να κάνω έναρξη ως λογίστρια με έδρα το σπίτι έχω πάρει άδεια από ΟΕΕ απαλλαγή από το ΤΕΒΕ κλπ ανήκω στους δικαιούχους?
 19. Συγχωρήστε αλλά δεν καταλαβαίνω εγώ που σκοπεύω να κάνω έναρξη ως λογίστρια την άνοιξη με έδρα το σπίτι (έχω πάρει την άδεια μου από ΟΕΕ, απαλλαγή από το ΤΕΒΕ κλπ) ανήκω στους δικαιούχους?
 20. Παιδιά εγώ είμαι απ'αυτούς που ενημέρωσα από την πρώτη στιγμή τον εργοδότη για τις προθέσεις μου... απλά για να έχω ήσυχη τη συνείδηση μου, Παναγιώτη σου συστήνω να κάνεις το ίδιο ξεκαθάρισε τις προθέσεις σου είναι καλό να ξέρει ότι δε σκοπεύεις να κινηθείς ανταγωνιστικά όπως επίσης είναι καλό να ξέρει γενικά από εσένα... Όχι να μάθει τυχαία από κάποιον κακοθελητή τα πράγματα όπως είναι ή και όπως δεν είναι. Τότε σίγουρα θα σε απολύσει και ένα δίκιο θα το έχει. Από την άλλη δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να προσμένεις και βοήθεια (δεν έχει καμιά υποχρέωση) φαντάζομαι όμως ότι η ειλικρίνεια θα εκτιμηθεί. Στη δική μου περίπτωση προς το παρόν δεν άλλαξε τίποτα και κυρίως δεν άλλαξα εγώ ως προς τα καθήκοντα μου αυτό είναι πολύ βασικό πιστεύω. Στέφανε ευχαριστώ το έχω πάρει ήδη είναι τεράστια βοήθεια.
 21. Αλοίμονο αν πιστέψουμε πως θα κατακτήσουμε τον κόσμο χωρίς διάβασμα να επιβιώσουμε προσπαθούμε στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς κι αν θέλουμε να μας δίνουνε το χέρι πρέπει να το απλώνουμε κι εμείς αλλιώς θα΄μαστε μόνοι μια ζωή εμείς και τα απαραίτητα βιβλία μας. Κι από την άλλη όλα δεν θα τα μάθουμε ποτέ καλό είναι να προσπαθούμε να τα μάθουμε αλλά δε θα μας λέγανε ανθρώπους αν τα ξέραμε όλα γι'αυτό έχουμε ανάγκη εκτός από τα βιβλία ο ένας τον άλλον. Και μια που σε βλέπω ζεστό με τα βιβλία εκτός από Καραγιάννη έχεις να μου συστήσεις τίποτα άλλο για πρακτικά παραδείγματα ΦΠΑ?
×
×
 • Create New...