Jump to content

andrewm

simple Members
 • Content Count

  195
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Reputation Activity

 1. Upvote
  andrewm reacted to ponzi in υποχρεωση ταμειακης απο λογιστή ( ατομικη)   
  Ποιος είναι αυτός ο εισηγητής? Πήρε λεφτά για το σεμινάριο?
  Έχει μπερδέψει τα παλιά με τα νέα. Πρέπει να παρακολουθήσει ο ίδιος σεμινάριο μάλλον. Έχει κολλήσει στον ΚΒΣ, στον 2238 και στην ΠΟΛ 1037/1992.
  Η 1002/2014 δίνει απαλλαγή με δύο κριτήρια: Τη δραστηριότητα (ανεξάρτητα από το μέγεθος της οντότητας) ή τη συναλλαγή.
  Αυτά που σας είπε για απασχόληση προσωπικού και εμπορική ιδιότητα είναι από ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο...
 2. Upvote
  andrewm got a reaction from gapdk in Συνταξιούχα του ΟΓΑ που φέτος (για πρώτη φορά) το Taxisnet την εμφανίζει ως αγρότισσα   
  Καλημέρα
  Ξεκίνα βγαζοντάς της κλειδάριθμο.Από την προσωποποιημένη πληροφόρηση θα δείς άν είναι του ειδικού ή του κανονικού καθεστώτος(Το πιο πιθανό να είναι του ειδικού).Στείλε μηδενικό Ε3 γιατί δεν υπάρχει χρόνος τώρα για διακοπή.Από εκεί και πέρα μπορείς ανα πάσα στιγμή να κάνεις τη διακοπή στο μητρώο με το έντυπο Μ4(και όχι το Μ0) και με οποιαδήποτε προγενέστερη ημερομηνία θες χωρίς πρόστιμο(Δες σχετικά την ΠΟΛ 1010/2018)
 3. Like
  andrewm got a reaction from lami in ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΡΟΤΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ   
  Καλημέρα
  ΠΟΛ. 1010/2018 παράγραφος 6
 4. Upvote
  andrewm got a reaction from GeorgeRigas in αγροτες μη ενταγμενοι αποριες   
  Καλημερα
  https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/35389
 5. Upvote
  andrewm got a reaction from SOTIRIOS in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  ΠΟΛ. 1201/2016: Συνεπώς, για να κριθεί το καθεστώς ενός αγρότη την 1.1.2017, λαμβάνεται υπόψη το ποσό των επιδοτήσεων που πράγματι έλαβε ο αγρότης εντός του 2016, ακόμη κι αν πρόκειται για ποσά που ανάγονται σε παλαιότερα έτη (π.χ. 2014, 2015 κλπ).
 6. Upvote
  andrewm got a reaction from maria00 in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  ΠΟΛ. 1201/2016: Συνεπώς, για να κριθεί το καθεστώς ενός αγρότη την 1.1.2017, λαμβάνεται υπόψη το ποσό των επιδοτήσεων που πράγματι έλαβε ο αγρότης εντός του 2016, ακόμη κι αν πρόκειται για ποσά που ανάγονται σε παλαιότερα έτη (π.χ. 2014, 2015 κλπ).
 7. Upvote
  andrewm got a reaction from sofiaktv in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  Δικαιολογητικά μετάταξης:
  1.Έντυπο Μ1,συμπληρωμένο με τα προσωπικά στοιχεία συνοδευόμενο από φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  2. Έντυπο Μ2(δήλωση μεταβολής εργασιών)
  3.Υ.Δ. με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη – αγρότη προς ένταξη, συνοδευόμενη από το Ε9.
  4.Βεβαίωση ΟΓΑ, ή βεβαίωση σύνταξης, ή οτιδήποτε στο οποίο να φαίνεται ότι ο υπόχρεος προς ένταξη, είναι ασφαλισμένος ή συνταξιούχος του ΟΓΑ.
 8. Upvote
  andrewm got a reaction from eleni1981 in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  Δε νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα μ'αυτό.Άλλωστε την αίτηση μεταβίβασης μπορεί να την κάνει και μόνος του αν θέλει.Το καλύτερο βέβαια είναι μια ερώτηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ
 9. Upvote
  andrewm got a reaction from eleni1981 in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  Η ΠΟΛ. 1024/17.01.14 αναφέρει: Δεδομένου ότι η μεταβίβαση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, εάν ο αγρότης έχει αποφασίσει τη μεταβίβασή τους, δεν υποχρεούται να τηρήσει βιβλία από 1.1.2014, με την προϋπόθεση ότι η μεταβίβαση αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.
 10. Upvote
  andrewm got a reaction from LAMMERGEIER in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  Καλημέρα
  Ν.4410/2016 άρθρο 47 με το οποίο αναμορφώθηκε το άρθρο 41 του 2859/2000(Κώδικας ΦΠΑ):
  5. Δεν υπάγονται στο καθεστώς του παρόντος άρθρου, αλλά εντάσσονται στο κανονικό καθεστώς οι αγρότες οι οποίοι:
  α) ασκούν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και παρέχουν τις αγροτικές υπηρεσίες που προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 42, με τη μορφή εταιρείας οποιουδήποτε τύπου ή αγροτικών συνεταιρισμών,
  β) πωλούν αγροτικά προϊόντα παραγωγής τους, ύστερα από επεξεργασία που μπορεί να προσδώσει σε αυτά χαρακτήρα βιομηχανικών ή βιοτεχνικών προϊόντων,
  γ) ασκούν παράλληλα και άλλη οικονομική δραστηριότητα, για την οποία έχουν υποχρέωση να τηρούν λογιστικά αρχεία (βιβλία) σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία.
  δ) παραδίδουν προϊόντα παραγωγής τους από λαϊκές αγορές ή από δικό τους κατάστημα ή πραγματοποιούν εξαγωγές ή παραδόσεις των προϊόντων τους προς άλλο κράτος - μέλος της Ε.Ε..
  Η ένταξη στο κανονικό καθεστώς ισχύει από την ημερομηνία κατά την οποία συντρέχει μία των προϋποθέσεων της ανωτέρω περίπτωσης. Για την ένταξη στο κανονικό καθεστώς υποβάλλεται δήλωση έναρξης ή μεταβολών, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του Ν. 4174/2013 (Α΄170). Αν η ένταξη στο κανονικό καθεστώς πραγματοποιείται εντός του φορολογικού έτους, οι αγρότες έχουν δικαίωμα επιστροφής, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2, για πράξεις που πραγματοποιούνται κατά το χρόνο ένταξής τους στο καθεστώς του παρόντος άρθρου.
  Οι νέες διαταξεις του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2017.
 11. Upvote
  andrewm got a reaction from eleni1981 in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  Καλημέρα
   
 12. Upvote
  andrewm got a reaction from eleni1981 in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  Μαρία καλημέρα.
  Δες  την ΠΟΛ. 1116/2015.Σου παραθέτω σχετικό απόσπασμα:
  Γ. ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ
  1. Στην παραπάνω εγκύκλιο, αναφέρεται ότι «στην έννοια της μεταποίησης δε συμπεριλαμβάνεται η απλή συσκευασία». Για την ερμηνεία του ανωτέρω όρου της απλής συσκευασίας και προκειμένου να υπάρξει συμβατότητα με την μέχρι σήμερα διαδικασία που διαχωρίζει την αγροτική από την εμπορική δραστηριότητα, γίνεται δεκτός ο όρος της πρώτης μεταποίησης που έχει υιοθετήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Γεωργίας. Σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 2 της απόφασης με Αριθμ. Β332/ 26.3.2003, των Υπουργών Ανάπτυξης και Γεωργίας (Φ.Ε.Κ τ.β΄ 386/2 Απριλίου 2003), «ως πρώτη μεταποίηση πρωτογενών προϊόντων» θεωρείται η φάση που περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες διεργασίες που πραγματοποιούνται μετά την πρωτογενή παραγωγή και δεν συνιστούν ενέργειες επεξεργασίας που καθιστούν τα πρωτογενή προϊόντα μεταποιημένα.
  Διεργασίες πρώτης μεταποίησης θεωρούνται: Α) Για μεν τα ζωικά, οι διαδικασίες σφαγής μέχρι τον τεμαχισμό, ο τεμαχισμός και η τυποποίηση του κρέατος, η αποστέωση, η ψύξη και κατάψυξη, η αφαίρεση του κελύφους δίθυρων μαλακίων και σαλιγκαριών, ο αποκεφαλισμός και εκσπλαχνισμός των αλιευμάτων, η ωοσκόπηση των αυγών, η πρόψυξη του γάλακτος και η παραλαβή του μελιού. Β) Για δε τα φυτικά, ο καθαρισμός, ο καλλωπισμός, η διαλογή, η αποξήρανση, η ψύξη, η τυποποίηση και η συσκευασία.».
  2. Βασική προϋπόθεση για τους φορολογικούς σκοπούς είναι η πρώτη μεταποίηση να γίνεται σε ίδια παραγωγή, να μην συνιστά βιομηχανική επεξεργασία και να μην προσδίδει προστιθέμενη αξία στο πρωτογενές προϊόν αλλά μόνο να διευκολύνει την έξοδο του προϊόντος από την αγροτική εκμετάλλευση. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η αποξήρανση της σταφίδας, η εκκόκκιση του καλαμποκιού, η αποφλοίωση ρυζιού, η αποξήρανση των σύκων, ο αλωνισμός των δημητριακών, ο τεμαχισμός κατεψυγμένων και νωπών ζώων, η φυσική ζύμωση κρασιού, η παραγωγή και εμφιάλωσή του, η κονσερβοποίηση από τον παραγωγό ελαίων της δικής του παραγωγής και η πώληση τους στον τόπο της παραγωγής, δεν συνιστούν βιομηχανική επεξεργασία.
  3. Είναι προφανές πως όταν μια αγροτική εκμετάλλευση δραστηριοποιείται τόσο με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων όσο και τη μεταποίηση (ή παροχή υπηρεσιών), θα εφαρμοστεί διαφορετικός φορολογικός συντελεστής. Ο συντελεστής 13% εφαρμόζεται μόνο για την αγροτική δραστηριότητα. Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να γίνει επιμεριστικά διαχωρισμός στην καταχώρηση των εσόδων και των εξόδων.
 13. Upvote
  andrewm got a reaction from maria00 in αγροτες ειδικου καθεστωτος και λοιποι 'αγροτες'   
  Καλημέρα
   
 14. Upvote
  andrewm got a reaction from prokroustis in ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ-ΣΥΖΗΓΩΝ   
  Καλημέρα.
  Το 3% της αντικειμενικής αξίας υπολογίζεται όταν έχουμε ιδιόχρηση ή δωρεάν παραχώρηση.Εσύ αναφέρεις ιδιωτικό συμφωνητικό οπότε θα αναγραφεί η αξία σε εύρω της συγκεκριμένης ποσότητας που προβλέπεται ως μίσθωμα στο ιδιωτικό συμφωνητικό.
 15. Upvote
  andrewm got a reaction from doulisvas in πρόστιμο διόρθωσης Ε2 φορολογικού έτους 2014   
  Καλημέρα.
  Αναμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση για το Ε9.Λογικά θα περιλαμβάνει και το Ε2.
 16. Upvote
  andrewm got a reaction from eleni1981 in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
  Καλησπέρα.
   
  Κατάσταση πελατών(έσοδα):Τα τρία πρώτα τρίμηνα έως 30/11/2015.Το τελευταίο τρίμηνο έως 01/02/16(λόγω αργίας την 31/01/16)
  Κατάσταση προμηθευτών(έξοδα):Ετήσια έως 01/02/16(λόγω αργίας την 31/01/16)
 17. Upvote
  andrewm reacted to Nicolas in Όλες οι οικονομικές καταστάσεις των Λογιστικών Προτύπων από τον Ν. 4308   
  Ονομα αρχείου: Όλες οι οικονομικές καταστάσεις των Λογιστικών Προτύπων από τον Ν. 4308
  Το αρχείο ανέβηκε από: Nicolas
  Το αρχείο καταχωρήθηκε: 08 Σεπ 2015
  Κατηγορία αρχείου: Utilities - Excel files  Όλες οι οικονομικές καταστάσεις των Λογιστικών Προτύπων από τον Ν. 4308


  Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο
 18. Upvote
  andrewm got a reaction from KKATERINA in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
  Καλημέρα.
  Δεν κάνεις Ε3.Ο ΟΓΑ που αναφέρεις παραπάνω δεν έχει καμία δουλειά με τις πρόωρες.Αυτές δίνονται απο το ΥΠΑΑΤ ως αποζημίωση για να αποχωρήσει ο ηλικιωμένος γεωργός από την ενεργή επαγγελματική δραστηριότητα μεταβιβάζοντας στο νέο δικαιούχο το σύνολο της δραστηριοτητάς του.
 19. Upvote
  andrewm got a reaction from klery in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
  Καλημέρα.
  Δεν κάνεις Ε3.Ο ΟΓΑ που αναφέρεις παραπάνω δεν έχει καμία δουλειά με τις πρόωρες.Αυτές δίνονται απο το ΥΠΑΑΤ ως αποζημίωση για να αποχωρήσει ο ηλικιωμένος γεωργός από την ενεργή επαγγελματική δραστηριότητα μεταβιβάζοντας στο νέο δικαιούχο το σύνολο της δραστηριοτητάς του.
 20. Upvote
  andrewm got a reaction from DIMITRA1 in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
  Καλημέρα.
  Δεν κάνεις Ε3.Ο ΟΓΑ που αναφέρεις παραπάνω δεν έχει καμία δουλειά με τις πρόωρες.Αυτές δίνονται απο το ΥΠΑΑΤ ως αποζημίωση για να αποχωρήσει ο ηλικιωμένος γεωργός από την ενεργή επαγγελματική δραστηριότητα μεταβιβάζοντας στο νέο δικαιούχο το σύνολο της δραστηριοτητάς του.
 21. Upvote
  andrewm got a reaction from eleni1981 in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
  Καλημέρα.
  Δεν κάνεις Ε3.Ο ΟΓΑ που αναφέρεις παραπάνω δεν έχει καμία δουλειά με τις πρόωρες.Αυτές δίνονται απο το ΥΠΑΑΤ ως αποζημίωση για να αποχωρήσει ο ηλικιωμένος γεωργός από την ενεργή επαγγελματική δραστηριότητα μεταβιβάζοντας στο νέο δικαιούχο το σύνολο της δραστηριοτητάς του.
 22. Upvote
  andrewm got a reaction from eleni1981 in Αγρότης χωρίς " βιβλία " και υποβολή φορολογική δήλωση 2014   
  Καλησπέρα.
  Στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του taxis στην κατηγορία βιβλίων τους αναφέρει ως απαλλασσόμενους
 23. Upvote
  andrewm got a reaction from Nacc in μήπως πρέπει από τώρα να ζητήσουμε παράταση για το ε9?   
  Καλημέρα.
  Για μεταβολές μέχρι 31/05 η καταληκτική είναι 27/07 οπότε είσαι μέσα.
 24. Upvote
  andrewm got a reaction from SOTIRIOS in μήπως πρέπει από τώρα να ζητήσουμε παράταση για το ε9?   
  Καλημέρα.
  Για μεταβολές μέχρι 31/05 η καταληκτική είναι 27/07 οπότε είσαι μέσα.
 25. Upvote
  andrewm got a reaction from DimitrisD in Αγρότης ειδικού και ασφαλιστικές εισφορές ΕΛΓΑ   
  Καλησπέρα.
  Ναί μπαίνουν κανονικά.Εγώ τις βάζω στον 530(παροχές τρίτων).
×
×
 • Create New...