Προς το περιεχόμενο

vagelis81

starting Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    2
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    vagelis81 got a reaction from alexdarmis in Εργασιακά δικαιώματα μισθωτού λογιστή Β τάξης   
    Ότι είσαι Λ/Φ Β΄Τάξης, δεν έχει καμία σχέση με την απασχόληση σου ως μισθωτή σε λογιστήριο ΑΕ, όπως και σε κάθε εταιρεία με διπλογραφικά βιβλια...Η Β΄τάξη σου δίνει το δικαίωμα να τηρήσεις απλογραφικά βιβλία ως ελεύθερη επαγγελματίας, είναι απαραίτητη για να περάσεις στην Α τάξη αν είσαι απο ΑΕΙ/ΤΕΙ και μπορείς να είσαι υπεύθυνη λογιστηρίου ως μισθωτή μόνο σε επιχείρηση με απλογραφικά βιβλία (περίπτωση ιδιαίτερα σπάνια πλέον). Υπάρχουν πολλοί πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ που εργάζονται ως μισθωτοί και δεν έχουν πάρει ούτε τη Β΄τάξης γιατί πολύ απλά δεν υπογράφουν οι ίδιοι και δεν τους ενδιαφέρει.
    Όσο εργάζεσαι σε ΑΕ η Β τάξη είναι απλά ένα "συν" στο βιογραφικό σου, για αυτούς είναι αδιάφορο. Αν θέλεις να πετύχεις κάτι, καλύτερα να βασιστείς στις γνώσεις σου και στη μέχρι τώρα προσφορά σου.
    Όσον αφορά την ειδικότητα ως μισθωτή, όλα αυτά είχαν νόημα όσο ίσχυαν οι κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές ΣΣΕ.. ή θα έχουν εφόσον ισχύσουν καινούργιες. Η τότε ΣΣΕ των λογιστών, για παράδειγμα θεωρούσε λογιστές τους αποφοίτους λυκείου με 17 έτη προϋπηρεσία ως βοηθοί και αν θυμάμαι καλά τους αποφοίτος ΙΕΚ με 10 έτη και ένταξη στο αντίστοιχο μισθολογικό κλιμάκιο. Εφόσον απασχολείσαι βάσει της ΕΓΣΣΕ ο μισθός και η ειδικότητα είναι καθαρά θέμα συμφωνίας μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη.
    Καλή τύχη και προσπάθησε να βρεις μια σχολή που θα σου δώσει την Α τάξη, μακριά απο "κολέγια'...
×
×
  • Δημιουργία νέου...