Jump to content

nick63

simple Members
 • Content Count

  271
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by nick63

 1. Τις προσωρινές δςεν μπορείς ακόμη να τις σβήσεις, το δουλεύουνε μου είπαν........
 2. Οι Εγγλεζοι εχουν άλλη τακτική λένε προτιμούν να νοσήσει όλος ο πληθυσμός και οποίος αντέξει , αλλα θα τελειώσουν σε 2 μήνες , παρά να σταματήσει η οικονομία , μπορεί να εχουν και 250.000 νεκρούς αλλα οι δουλειές πανω απο ολα ....
 3. εγκυκλιος ΕΦΚΑ 3/2020 , προχθεσινή (3/3/2020) Ζ. Εισφορές αμειβομένων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ) Η διάταξη της παρ.9 του άρθρου 39 του Ν.4387/2016, περί εισφοροδότησης αμειβομένων με Δ.Π.Υ για τους οποίους προκύπτει ότι το εισόδημά τους προέρχεται από την απασχόλησή τους σε έως δύο φυσικά ή νομικά πρόσωπα, παραμένει σε ισχύ.
 4. Για τους μπλοκάκηδες τι θα κάνουμε ? Πρέπει να υπάρχει συμφωνία με τον εργοδότη τους για την επιλογή κατηγορίας ?
 5. Εννοείς ότι έστελνες όλο το 2019 , ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ (1101/2019) και αυτά που ήταν κάτω από 300 ευρώ ?
 6. Δεν νομίζω ότι είσαι καλυμμένος προς ΔΟΥ, έχω μπλοκάκια με σύμβαση με ερευνητικό ίδρυμα του ευρύτερου δημοσίου τομέα και κάθε χρόνο έχει επιστροφή φόρου, αν δεν τους πάω τις καταστάσεις συμφωνητικών δημοσιευμένες ανα τρίμηνο για το σύνολο των εσόδων του δεν κάνουν επιστροφή φόρου με τίποτα.
 7. ο.κ. Αυτό θα δοκίμαζα γιατί είναι πιό απλό , απλά δεν ήξερα αν δέχετε την 2η συγκεντρωτική. Πάλι το τεστάραμε το σύστημα....
 8. Δηλαδή έκανες συγκεντρωτική μέχρι Αύγουστο, ο Σεπτ υπήρχε και μετά πέρασες αναλυτικά τον Οκτώβριο ?
 9. Αν δεν δώσουν λύση, πρώτα θα δοκιμάσω να στείλω 2 συγκεντρωτικές με τα σχετικά σχόλια. Το αποτέλεσμα θα είναι σωστό πάλι. Λέμε τώρα αν τρέξουν οι 2 συγκεντρωτικές....
 10. Συνάδελφε Ως καλός λογιστής είχα υποβάλλει τον Σεπτέμβριο/2018 και πράγματι δεν προχωρά η συγκεντρωτική. (ΜΑΛΑΞ....) Τι σου είπαν από ΑΑΔΕ για να φύγει ?
 11. Ρε παιδιά μήπως πρέπει να πάμε σπίτια μας όλοι ? Αυτοί είναι λογιστές όχι σαν εμάς. Έσοδα λέει 1.112.348.021 και είναι 116.847.155 εντάξει μωρέ κάτι τους "ξέφυγε"
 12. Απλά προς ενημέρωση το γράφω, πέρασα σήμερα από την Δ/νση Εμπορίου, που είναι υπεύθυνοι για τα POS. Δεν υπάρχει καμία διευκρίνηση για την απαλλαγή από POS σε υπόχρεο με σχετικό ΚΑΔ , που όμως είναι μπλοκάκιας με έδρα το σπίτι και δεν κάνει λιανικές συναλλαγές. Ξέρω πολύ κόσμο με έδρα το σπίτι με υπόχρεο ΚΑΔ που δεν έχει βάλει POS, να δούμε που θα βγεί αυτό.
 13. Ευχαριστώ για την απάντηση jim1970 , Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος. εννοείς ότι το τεκμαρτό δεν είναι πραγματικό εισόδημα όπως λένε οι οδηγίες στο βιβλιαράκι ?
 14. Καλημέρα, θέλω να ρωτήσω Άγγλος υπήκοος συνταξιούχος ,μόνιμος κάτοικος Αγγλίας έρχετε κάθε χρόνο 3 μήνες στην Ελλάδα και θέλει να αγοράσει ένα μικρό αυτοκίνητο εδώ στην Ελλάδα, για να το έχει όταν έρχετε. Θα πρέπει μετά να κάνει κάθε χρόνο φορολογική δήλωση στην Ελλάδα για το τεκμαρτό εισόδημα από την κατοχή του αυτοκινήτου ?
 15. Και εγώ φιλοξενούμενο από την εταιρεία έβαλα έναν πελάτη μου ίδια περίπτωση στην Κρήτη. Το θέμα είναι ότι μάλλον μπαίνει θέμα παροχών σε είδος γι'αυτούς τους εργαζόμενους. Ελπίζω να μην το ψάξουν.
 16. Προσοχή αν μέσα στους 4 μήνες δεν γίνει αποποίηση και δεν έχει δημοσιευθεί η διαθήκη , θα πρέπει να γίνουν εγγραφές για τους εξ αδιαθέτου κληρονόμους. (νόμιμη μοίρα) και όταν εμφανισθεί η διαθήκη γίνονται ξανά Ε9 για τους κληρονόμους από την διαθήκη.
 17. για Σχόλια παρατηρήσεις καλέστε στο 2105023300 Θέμης Μπουρνάς - B&S Consulting Accounting ΣΕΛΙΔΕΣ Ε3 2018.xlsx ένα σχόλιο, γιατί κανείς από τους συλλόγους δεν διαμαρτυρήθηκε για το ότι μετατρέπεται σε διπλογραφικά η τήρηση των απλογραφικών με το έντυπο αυτό? Έχεις απόλυτο δίκαιο, μάλιστα στα απλογραφικά θα είναι πιο δύσκολο γιατί δεν θα έχεις τα "μέσα" των διπλογραφικών για να βγάλεις τα στοιχεία. (Ισοζύγια και άλλες εκτυπώσεις των διπλογραφικών)
 18. Καλημέρα , οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι πάνε και αυτοί για υποβολή ΜΥΦ έως 02/04/2018 ? Έχουν άλλο χρόνο υποβολής για τα έσοδα τους ? Ευχαριστώ.
 19. Όπως σου λέει ο συνάδελφος ponzi παραπάνω είναι. Σε έλεγχο που πέρασα , με την φορτωτική μιας εταιρείας μεταφορών και το ζυγολόγιο από την χωματερή , ήταν όλα ο.κ. (Το πρωτόκολλο καταστροφής το είδαν ,αλλά τα άλλα μετρησαν)
 20. Η τροποποιητική θα "ψάξει" για εισοδήματα από 01/07/2017 έως 31/12/2017. Με αυτά τα στοιχεία θα σου πει αν δικαιούται εκ νέου ή όχι.
 21. Σε αυτήν την περίπτωση , αν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη πράξη πρέπει να επιβάλλεται. Τίποτα δεν είναι τζάμπα δυστυχώς. Αν δεν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη πράξη ,νομίζω ότι πρέπει να κοπεί πιστωτικό.
×
×
 • Create New...