Jump to content

nick63

simple Members
 • Content Count

  266
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by nick63

 1. Δεν νομίζω ότι είσαι καλυμμένος προς ΔΟΥ, έχω μπλοκάκια με σύμβαση με ερευνητικό ίδρυμα του ευρύτερου δημοσίου τομέα και κάθε χρόνο έχει επιστροφή φόρου, αν δεν τους πάω τις καταστάσεις συμφωνητικών δημοσιευμένες ανα τρίμηνο για το σύνολο των εσόδων του δεν κάνουν επιστροφή φόρου με τίποτα.
 2. ο.κ. Αυτό θα δοκίμαζα γιατί είναι πιό απλό , απλά δεν ήξερα αν δέχετε την 2η συγκεντρωτική. Πάλι το τεστάραμε το σύστημα....
 3. Δηλαδή έκανες συγκεντρωτική μέχρι Αύγουστο, ο Σεπτ υπήρχε και μετά πέρασες αναλυτικά τον Οκτώβριο ?
 4. Αν δεν δώσουν λύση, πρώτα θα δοκιμάσω να στείλω 2 συγκεντρωτικές με τα σχετικά σχόλια. Το αποτέλεσμα θα είναι σωστό πάλι. Λέμε τώρα αν τρέξουν οι 2 συγκεντρωτικές....
 5. Συνάδελφε Ως καλός λογιστής είχα υποβάλλει τον Σεπτέμβριο/2018 και πράγματι δεν προχωρά η συγκεντρωτική. (ΜΑΛΑΞ....) Τι σου είπαν από ΑΑΔΕ για να φύγει ?
 6. Ρε παιδιά μήπως πρέπει να πάμε σπίτια μας όλοι ? Αυτοί είναι λογιστές όχι σαν εμάς. Έσοδα λέει 1.112.348.021 και είναι 116.847.155 εντάξει μωρέ κάτι τους "ξέφυγε"
 7. Απλά προς ενημέρωση το γράφω, πέρασα σήμερα από την Δ/νση Εμπορίου, που είναι υπεύθυνοι για τα POS. Δεν υπάρχει καμία διευκρίνηση για την απαλλαγή από POS σε υπόχρεο με σχετικό ΚΑΔ , που όμως είναι μπλοκάκιας με έδρα το σπίτι και δεν κάνει λιανικές συναλλαγές. Ξέρω πολύ κόσμο με έδρα το σπίτι με υπόχρεο ΚΑΔ που δεν έχει βάλει POS, να δούμε που θα βγεί αυτό.
 8. Καλημέρα, θέλω να ρωτήσω Άγγλος υπήκοος συνταξιούχος ,μόνιμος κάτοικος Αγγλίας έρχετε κάθε χρόνο 3 μήνες στην Ελλάδα και θέλει να αγοράσει ένα μικρό αυτοκίνητο εδώ στην Ελλάδα, για να το έχει όταν έρχετε. Θα πρέπει μετά να κάνει κάθε χρόνο φορολογική δήλωση στην Ελλάδα για το τεκμαρτό εισόδημα από την κατοχή του αυτοκινήτου ?
 9. Ευχαριστώ για την απάντηση jim1970 , Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος. εννοείς ότι το τεκμαρτό δεν είναι πραγματικό εισόδημα όπως λένε οι οδηγίες στο βιβλιαράκι ?
 10. Και εγώ φιλοξενούμενο από την εταιρεία έβαλα έναν πελάτη μου ίδια περίπτωση στην Κρήτη. Το θέμα είναι ότι μάλλον μπαίνει θέμα παροχών σε είδος γι'αυτούς τους εργαζόμενους. Ελπίζω να μην το ψάξουν.
 11. Προσοχή αν μέσα στους 4 μήνες δεν γίνει αποποίηση και δεν έχει δημοσιευθεί η διαθήκη , θα πρέπει να γίνουν εγγραφές για τους εξ αδιαθέτου κληρονόμους. (νόμιμη μοίρα) και όταν εμφανισθεί η διαθήκη γίνονται ξανά Ε9 για τους κληρονόμους από την διαθήκη.
 12. Τελικά υποβάλουμε στις μηδενικές ? (εποχικά καταλύματα)
 13. για Σχόλια παρατηρήσεις καλέστε στο 2105023300 Θέμης Μπουρνάς - B&S Consulting Accounting ΣΕΛΙΔΕΣ Ε3 2018.xlsx ένα σχόλιο, γιατί κανείς από τους συλλόγους δεν διαμαρτυρήθηκε για το ότι μετατρέπεται σε διπλογραφικά η τήρηση των απλογραφικών με το έντυπο αυτό? Έχεις απόλυτο δίκαιο, μάλιστα στα απλογραφικά θα είναι πιο δύσκολο γιατί δεν θα έχεις τα "μέσα" των διπλογραφικών για να βγάλεις τα στοιχεία. (Ισοζύγια και άλλες εκτυπώσεις των διπλογραφικών)
 14. Μέχρι στιγμής ισχύει αυτό.
 15. Καλημέρα , οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι πάνε και αυτοί για υποβολή ΜΥΦ έως 02/04/2018 ? Έχουν άλλο χρόνο υποβολής για τα έσοδα τους ? Ευχαριστώ.
 16. Όπως σου λέει ο συνάδελφος ponzi παραπάνω είναι. Σε έλεγχο που πέρασα , με την φορτωτική μιας εταιρείας μεταφορών και το ζυγολόγιο από την χωματερή , ήταν όλα ο.κ. (Το πρωτόκολλο καταστροφής το είδαν ,αλλά τα άλλα μετρησαν)
 17. Η τροποποιητική θα "ψάξει" για εισοδήματα από 01/07/2017 έως 31/12/2017. Με αυτά τα στοιχεία θα σου πει αν δικαιούται εκ νέου ή όχι.
 18. Σε αυτήν την περίπτωση , αν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη πράξη πρέπει να επιβάλλεται. Τίποτα δεν είναι τζάμπα δυστυχώς. Αν δεν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη πράξη ,νομίζω ότι πρέπει να κοπεί πιστωτικό.
 19. Αυτά που ξέρω είναι ότι Δεν θα υπολογίζεται ΦΠΑ επί του τέλους. Είναι ανά διανυκτέρευση. Είναι πάγιο ποσό ανάλογα με την κατηγορία του Ξενοδοχείου (αστέρια) ή ενοικιαζόμενα δωμάτια (κλειδιά) . Θα αποδίδεται στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Χρόνια πολλά και καλή δύναμη.
 20. Τι γίνετε με τον ΕΦΚΑ ? έχω πελάτες με παλιά ένσημα , πολλά πάνω από 4.000 κολλημένα. Έχει 4 μέρες που πήγαν στον ΕΦΚΑ και πάλι τίποτα. Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος ?
 21. Σας έχουν πρήξει και εσάς με τις ερωτήσεις για το μέρισμα και για το τι είπε ο Παπαδάκης ? Έλεος όλη την ημέρα έχουν έρθει άνθρωποι που έχω να τους δω χρόνια και με ρωτάνε.
 22. Πολύ μου άρεσε ότι ο υπόχρεος σε υποβολή της αίτησης , θα μπορεί να διαγράφει άτομα που εμφανίζονται σαν φιλοξενούμενοι του. "Η επιλογή αυτή συνιστά καταγγελία προς την οικεία ΔΟY σε βάρος του εμφαινόμενου ως φιλοξενούμενου περί ψευδούς υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Στη συνέχεια ο αιτών δύναται να προχωρήσει στη διαδικασία υποβολής αίτησης. " Χμ...θα γίνει χαμός.
 23. Ναι αυτό που σου λέει ο παραπάνω συνάδελφος. Με το βιβλιάριο υγείας της Πρόνοιας έχει όλες τις καλύψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ακόμη εναλλακτικά αν μπορέσει να γραφτεί στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ νομίζω ότι έχει τις ίδιες καλύψεις με παραπάνω.
×