Jump to content

7672

simple Members
 • Posts

  76
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by 7672

 1. καλησπέρα ναι, μπορεί να γίνει καταγγελία σύμβασης μετά το 6μηνο. η δυσκολία είναι εντός του 6μηνου, γιατί εκεί πρέπει να υπάρχει σπουδαίος λόγος καταγγελίας της σύμβασης. έτσι κι αλλιώς, η μόνη υποχρέωση είναι η διατήρηση κάποιου συγκεκριμένου αριθμού προσωπικού, αλλά εντός του 6μηνου. μετά το πέρας αυτού, ή σταματάς το υπάλληλο ή τον κρατάς και αναλαμβάνεις όλες τις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις ελπίζω να βοήθησα καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 2. καλησπέρα σας κε doctor, και συγνώμη κιόλας για το θράσος μου, αλλά γιατί οι αλλαγές Μαρτίου ήταν μέχρι 10/4 ?? δεν ισχύει η παράταση που δόθηκε με την ΚΥΑ 16135/499/23-4-20 & ΦΕΚ Β΄/1566/24-4-20, που αναφέρει ότι όλες οι αλλαγές περί τροποποίησης ωραρίων κλπ αναστέλλονται μέχρι 31-5-20 τουλάχιστον ?? εγώ απο 11-3 και μετά δεν έχω στείλει ούτε Ε4 εβδομαδιαίο, ούτε υπερεργασίες ούτε αλλαγές ωραρίου εντός της ίδιας ημέρας κοκ είμαι τόσο λάθος ??? ξεαγχώστε με σας παρακαλώ !! εκτός εάν εννοείτε το διάστημα 1-10/3 οπότε πάω πάσο .. ευχαριστώ εκ των προτέρων καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 3. καλησπέρα, εαν έχεις 760 € ετήσιο εισόδημα, τότε σίγουρα ο φόρος σου είναι μηδεν, οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις κανέναν αλλον υπολογισμό. εαν έχεις 760 μικτό μηνιαίο εισόδημα, τότε αλλάζει όλη η υπόθεση εργασίας. και θα έχεις 760*14 - κρατήσεις εργαζομένου * 22%. βγαίνει κάποιος φόρος, από τον οποίον αφαιρείς 1900 ή 1950 ή 2000 € ανάλογα με τα τέκνα του εργαζομένου. και μετά διαιρείς διά 14, για να βγάλεις τον μηνιάιο φόρο του. πάντως η έκπτωση 1,5% δεν ισχύει πλέον, έχει καταργηθεί. ελπίζω να βοήθησα Δημήτρης Χρ.
 4. καλησπέρα, εγώ πάλι γιατι νομίζω ότι σε περίπτωση παράλληλης ασφάλισης έχουμε εισφορές: α. ως μισθωτός ότι αναλογούν ( με την προυπόθεση οτι η μικτή αμοιβή είναι μεγαλύτερη του ελάχιστου μισθού , δλδ των 650 €) β. σιγουρα τα 10 € υπερ ΟΑΕΔ καθε μήνα και γ. ως ατομικη επιχείρηση , τα καθαρά κέρδη * 20.28 % ( το παλιό 26,95%) δλδ δεν ισχύει το ελάχιστο πλαφόν των 7800 € (650*12) (το παλιό 7032,96, δλδ 586,08*12) εαν έχουμε ζημιές ή μηδέν κέρδη. τότε πληρώνουμε μόνο το δεκάρικο. και βέβαια , σε αυτά τα κερδη, προσθέτουμε και τις πληρωμένες εισφορές της προηγούμενης χρονιάς. ελπίζω να βοήθησα Δημήτρης Χρ.
 5. καλησπερα, επισης να θυμηθεις οταν πας στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ, να εχεις μαζι σου τα τελευταια 5 εκκαθαριστικα εισοδηματος καθως και ενσημα του ΙΚΑ, για να μην σε ζαλιζουν με το πηγαινε-ελα , για να δουνε εαν εισαι παλιος ή νεος ασφαλισμενος. επιπλεον, θα χρειαστεις και καποιες υπευθυνες δηλωσεις, τις οποιες ομως θα παρεις απο αυτους, γιατι εχουν συγκεκριμεςνα κειμενακια, καλη συνεχεια Δημητρης Χρ.
 6. καλησπέρα, υπάρχει αμοιβή (μικρή). ζήτα απο τον "μαθητή" να σου φέρει απο την σχολή του τα αντίστοιχα έντυπα. είναι ένα συγκεκριμένο πακέτο δικαιολογητικών που το παρέχει η γραμματεία της σχολής και περιλαμβάνει (στο περίπου), οδηγίες, σύμβαση τριμερής, έντυπο παρακολούθησης εργασίας, πακέτα κάλυψης για απδ, αμοιβές, καθώς και υποχρεώσεις εργοδότη., όπως και το σύνολο των δικαιολογητικών που πρέπει να καταθέτει ο μαθητής κάθε τρίμηνο. έχουν έναν παράξενο τρόπο υπολογισμού, περίπου 5-7 € την ημέρα αναλογούν στον μαθητευόμενο. η σύμβαση μαθητείας είναι εξάμηνη, πάντα 5μερη (εκτός κυριακής και της ημέρας που ο μαθητής πρέπει να είναι υποχρεωτικά στην σχολή του) και οι ώρες είναι 20-25-30/εβδομάδα (5 4ωρα ή 5ωρα ή 6ωρα) εργάνη ανεβάζεις σύμβαση έναρξης μαθητείας (ε3,4, νομίζω) καθ'ως και το αντίστοιχο στην λήξη αυτης. ( ο οαεδ λέει οτι δεν χρειάζεται, αλλά ....) απο την στιγμή που θα τον έχεις καταχωρήσει στο πρόγραμμα μισθοδοσίας σου, δεν βλέπω τον λόγο , γιατί να μην τον εμφανίσεις και στον πίνακα ωρών εργασίας - βέβαια με την παρατήρηση οτι πρόκειται για σύμβαση μαθητείας οαεδ/ επα-σ. ελπίζω να βοήθησα Δημήτρης Χρυσικός
 7. καλημέρα, να φανταστώ ότι ο διαχειριστής πληρώνει μεγάλο ΕΦΚΑ λόγω πολλών κερδών. η συμβουλή μου θα είναι, (αν και πλεον με τα ασφαλιστικά ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει) να μετατρέψει την μονοπρόσωπη ικε σε "απλή" ικε, βαζεις διαχειριστή εναν τρίτο ΧΩΡΙΣ αμοιβή, για να πληρώνει το ελάχιστο (δλδ σημερα 167,95 €) (δεν γνωρίζω κατά πόσο ενας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να έχει επαγγελματική δραστηριότητα, θα πρεπει να ρωτήσει το νομικό τμήμα της υπηρεσίας της) και οι εταίροι δεν πληρώνουν τίποτα, ούτε εισφορές επι των κερδων, όπως τώρα ο μοναδικός εταίρος. έτσι νομίζω ότι έχεις το λιγότερο ασφαλιστικό κόστος, αλλά θα πρέπει να δεις και τα παράπλευρα πχ ποιός θα είναι ο διαχειριστής, τι σχέση εμπιστοσύνης θα υπάρχει, τι ανάγκη ασφάλισης έχει ο διαχειριστής κλπ. ας σε συμβουλέψει όμως και κάποιος πιο έμπειρος. ελπίζω να σε βοήθησα καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 8. Αυτό αφορά τις εισφορές του 2019, όχι του 2018 που επειδή είναι πρώτη έναρξη μετά την 1/1/2017 πληρώνει τις ελάχιστες εισφορές και επειδή είναι full-time μισθωτός δεν έχει ελάχιστες. καλησπερα, μπορεις να το αναλυσεις λιγο παραπανω αυτο, σε παρακαλω ?? Δημητρης Χρ.
 9. καλημέρα, για να την αγνοήσεις θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα βγάλεις ζημιές την χρήση 2018. εαν ναι, τότε όντως πληρωληνεις μονο το 10ευρω. εαν όμως έχεις υποψία κερδών, τότε για το διάστημα σεπ-δεκ 2018 πληρώνεις το ελάχιστο, δλδ 167,95 €, και περιμένεις κάααααποτε, την εκκαθάριση του 2018 για να δεις αν σου χρωστάνε ή τους χρωστάς, ανάλογα με το πως πήγε η χρήση 2018. ελπίζω να βοήθησα Δημήτρης Χρ.
 10. καλησπέρα, σωστός ο παίκτης. καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 11. όχι, ξέχνα το εντυπο ε3 και επικεντρώσου μονο στα ε4. έχεις τον αρχικό ε4 & μετα με κάθε νέα προσληψη, δημιουργείς τον εκάστοτε συμπληρωματικό πίνακα νέας πρόσληψης, τον οποίο και θα αναρτήσεις εκεί που έχεις αναρτήσει και τον αρχικό σου, τώρα από πίσω, από πάνω. από κάτω , είναι αδιάφορο, το θέμα είναι να είναι μαζεμένοι όλοι οι πίνακες ε4. και όλα αυτά βέβαια, μέχρι την υποβολή του επόμενου ετησίου, οπότε και σταματάνε τα προβλήματα σου πλέον. καλή συνέχεια Δημήτρης Χρυσικός
 12. καλησπέρα, η ΤΥΠΙΚΗ διασικασία είναι ότι μετά την υποβολή του ετήσιου πίνακα ( αρχικού στην περίπτωση σου) οι επόμενες προσλήψεις αναρτώνται μία προς μία. 'ετσι, μετά τις 21/10 (ή 2/6 στην περιπτωση σου) αναρτάς κάθε επόμενη πρόσληψη μόνη της , ή εάν είναι πάρα πολλές, κάνεις έναν συμπληρωματικό πίνακα από 21-10 (ή 2-6 για εσένα) μέχρι την τελευταία πρόσληψη σου και σε συνδυασμό με τον ετήσιο ή αρχικό πίνακα είσαι πάντα καλυμένος. θα μου πεις τυπικό? τυπικό!, πλεονασμός? πλεονασμός ! βαρετό? βαρετό! πάντως αυτη είναι η νόμιμη σειρά. έτσι κι αλλιώς μήπως είναι το μόνο παράλογο που βιώνουμε.::: οπότε, εαν περάσανε μετά τις 16-6, (δεν το αναφέρεις αλλά το υποθέτω) δυστυχώς για εσένα , έχουνε δίκιο καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 13. καλημέρα, μήπως δεν μας λες κάτι καλά ?? πως είναι δυνατόν στον αρχικό πίνακα της 1/6, να υπάρχει εργαζόμενος που προσλήφθηκε 15/6 ?? μήπως το ΙΚΑ ήθελε μετά την τέταρτη πρόσληψη, να βρει αναρτημένο καινούριο πίνακα με 4 ονόματα πλέον ?? δώσε διευκρινήσεις , μήπως και μπορεέσουμε να σε βοηθήσουμε καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 14. καλησπέρα συνάδελφοι και συναδέλφισσες. προσπαθήστε να ξεκινήσετε από την προσωποποιημένη πληροφόρηση και μετά στρώνει. ελπίζω να βοήθησα Δημήτρης Χρ.
 15. καλησπέρα. επειδή και εγώ τρέχω με μία παρόμοια περίπτωση, έχω να σου πω τα εξης: Α) Στις άλλες ΔΟΥ με ενα Μ3 ΔΕΝ ειναι οκ. εμένα, για μεταβολή και δήλωση ενδοκοινοτικών συναλλαγών, η ΔΟΥ Αμαρουσίου, με έστειλε στην ΔΟΥ Ν.Ιωνίας, σε ελεγκτή, για να κανει ΑΥΤΟΨΙΑ !!! , με έναρξη της επιχείρησης τουλάχιστον 3 μήνες πριν ! Β) Ναι, θα μπορουσαν να δηλωθούν οι ενδοκοινοτικές στο ΓΕΜΗ και να γλυτωναμε όλη την ταλαιπωρία που τραβάμε τώρα, αλλά ,τουλάχιστον σε εμένα, την έναρξη στο ΓΕΜΗ την ανέλαβε δικηγόρος, που ως συνήθως τα ξέρουν όλα, και τώρα όμως τρέχουμε εμείς και όχι αυτός !! Γ) δεν μπορεις να προσκομίσεις κάτι στην ΔΟΥ. Ε μένα μου δικαιολογήθηγε το Μαρούσι, ότι δεν είναι θέμα ενδοκοινοτικών, απλά είναι η πρώτη επαφή που έχουμε μαζί τους, μετά την έναρξη στο ΓΕΜΗ εννοείται, οπότε θέλουν κάποια στοιχεία για να φτιαχτεί ο φάκελλος μας και στην ΔΟΥ. ελπίζω να βοήθησα καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 16. καλησπέρα. η δική μου γνώμη είναι διαφορετική. για δες το παρακάτω κείμενο! ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ; Η Υπηρεσία Μιας Στάσης φροντίζει για την χορήγηση φορολογικής ενημερότητας για κάθε έναν από τους ιδρυτές της υπό σύσταση εταιρείας. Σε περίπτωση όμως που κάποιος από τους ιδρυτές δεν είναι φορολογικά ενήμερος, η Υπηρεσία Μιας Στάσης τάσσει προθεσμία έως και δέκα (10) εργάσιμων ημερών εντός των οποίο τακτοποιούνται τυχόν φορολογικές εκκρεμότητες και προσκομίζεται η φορολογική ενημερότητα από τον υπόχρεο. ελπίζω να βοήθησα Δημήτρης Χρ.
 17. καλησπερα, δεν του βαζεις στην ολη συζητηση και την παραμετρο ΕΦΚΑ? ξερει ποσα θα πληρωνει ?? μηπως ειναι καλυτερα να πληρωνει τον λογιστη του για μια ΙΚΕ παρα στο κρατος πεταμενα λεφτα στον ΕΦΚΑ ?? και να σε κραζει μετα, γιατι δεν του το ειπες νωριτερα ,ωστε να το αποφυγει !!! καλη συνεχεια Δημητρης Χρυσικος
 18. ""Εγώ ξέρω ότι τα τελευταία χρόναι το δώρο πρέπει να κατατεθεί στον εργαζόμενο μέχρι 21/12 και την επομένη ο εργαζόμενος πρέπει να κάνει ανάληψη το ποσό και να το επιστρέψει στον εργοδότη. "" χαχα, σσσσσσσσσωραιος mr.ponzi εγω παλι πιστευω ότι μεχρι 20/12 θα πρεπει να δινει ο εργαζομενος το δωρο στον εργοδοτη, ο οποιος απλως θα το ξανακαταθετει στις 21/12 και δεν θα χρειαζεται να πληρωνει επιπλεον μεροκαματα σε μπραβους και λοιπη συνοδεια του εργαζομενου μεχρι το ΑΤΜ!!! καλη συνεχεια Δημητρης Χρ.
 19. καλησπερα και καλη χρονια. ο βασικος κανονας ειναι οτι το δωρο πληρωνεται οποτε δηλωθει, δλδ, εαν το υποβαλλεις μαζι με τον ΙΑΝ 2018 το πληρωνεις ΦΕΒ εαν το υποβαλλεις μαζι με τον ΔΕΚ 2017 το πληρωνεις ΙΑΝ. ελπιζω να σε βοηθησα καλη χρονια, καλη δυναμη Δημητρης Χρ.
 20. καλημέρα και καλή εβδομάδα, ο έλεγχος θα απορρίψει όλη την δαπάνη και νομίζω ότι το κείμενο του νόμου αναφέρει ότι - στο περίπου στο γράφω- "δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική εξόφληση με μετρητά". ελπίζω να βοήθησα καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 21. Καλημέρα, σε μια παρόμοια περίπτωση, σε ζαχαροπλαστείο στην Γλυφάδα, όπου γκρεμίσαμε το υπάρχον κτίσμα και κάναμε ανέγερση του δικού μας, η εφορία μας έκανε έναρξη ως εργοτάξιο, κάναμε τις απαραίτητες εργασίες, (έξοδα-άδειες-πυροσβεστικές κλπ) και όταν ήμασταν έτοιμοι , κάναμε κανονική έναρξη ως υποκατάστημα. ελπίζω να βοήθησα καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 22. καλημέρα, νομίζω ότι δεν μπορείς να το ορίσεις εκ των προτέρων (πχ σε πρότυπο άρθρο). το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι όταν είσαι πάνω στο ποσό που θέλεις, να πατήσεις f8 (ή ταυτόχρονα fn & f8 - ανάλογα με την δυνατότητα του υπολογιστή) και να σου φέρει αυτόματα το ποσό του φπα, οπότε να κάνεις απλώς τον έλεχο της αξίας και όχι χειροκίνητη καταχώρηση, ελπίζω να βοήθησα καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 23. καλησπέρα, σου αρκεί ένα πρακτικό Δ.Σ. η διαδικασία είναι όπως την περιγράφεις δλδ ΓΕΜΗ & ΔΟΥ με προθεσμία ενός μηνός απο την ανακοίνωση του ΓΕΜΗ, άσχετα με την πραγματική ημερομηνία αλλαγής. ελπίζω να βοήθησα καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 24. καλησπέρα αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι ότι απο 1-1-2017 η επικουρική ασφάλιση των κρεοπωλών έγινε πλέον προαιρετική. πριν μία εβδομάδα περίπου κάποιος/κάποια καλός /καλή συνάδελφος είχε ανεβάσει και την σχετική οδηγία του υπουργείου εργασίας προς τον σύλλογο κρεοπωλών. εαν μπορείς ψάξε για το θέμα. το έγγραφο εχει αριθμό πρωτοκόλλου Φ20021/59277/Δ.15.1009 στις 3-1-2017. το κατέβασα από την προηγούμενη συζήτηση αλλά δεν ξέρω πως να το ανεβάσω τώρα, για αυτό σου λέω ψάξε να βρείς την σχετική συζήτηση. ελπίζω να βοήθησα καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ. το
 25. θα σε απογοητεύσω,δεν το γνωρίζω. αυτό είναι μάλλον θέμα συννενόησης εργαζομένου και ΟΑΕΔ, αν και φοβάμαι ότι θα του κόψουν ολόκληρο τον μήνα καλη συνέχεια Δημήτρης Χρ.
×
×
 • Create New...