Jump to content

7672

simple Members
 • Posts

  76
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

7672 last won the day on August 20 2014

7672 had the most liked content!

About 7672

7672's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

12

Reputation

 1. καλησπέρα ναι, μπορεί να γίνει καταγγελία σύμβασης μετά το 6μηνο. η δυσκολία είναι εντός του 6μηνου, γιατί εκεί πρέπει να υπάρχει σπουδαίος λόγος καταγγελίας της σύμβασης. έτσι κι αλλιώς, η μόνη υποχρέωση είναι η διατήρηση κάποιου συγκεκριμένου αριθμού προσωπικού, αλλά εντός του 6μηνου. μετά το πέρας αυτού, ή σταματάς το υπάλληλο ή τον κρατάς και αναλαμβάνεις όλες τις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις ελπίζω να βοήθησα καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 2. καλησπέρα σας κε doctor, και συγνώμη κιόλας για το θράσος μου, αλλά γιατί οι αλλαγές Μαρτίου ήταν μέχρι 10/4 ?? δεν ισχύει η παράταση που δόθηκε με την ΚΥΑ 16135/499/23-4-20 & ΦΕΚ Β΄/1566/24-4-20, που αναφέρει ότι όλες οι αλλαγές περί τροποποίησης ωραρίων κλπ αναστέλλονται μέχρι 31-5-20 τουλάχιστον ?? εγώ απο 11-3 και μετά δεν έχω στείλει ούτε Ε4 εβδομαδιαίο, ούτε υπερεργασίες ούτε αλλαγές ωραρίου εντός της ίδιας ημέρας κοκ είμαι τόσο λάθος ??? ξεαγχώστε με σας παρακαλώ !! εκτός εάν εννοείτε το διάστημα 1-10/3 οπότε πάω πάσο .. ευχαριστώ εκ των προτέρων καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 3. καλησπέρα, εαν έχεις 760 € ετήσιο εισόδημα, τότε σίγουρα ο φόρος σου είναι μηδεν, οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις κανέναν αλλον υπολογισμό. εαν έχεις 760 μικτό μηνιαίο εισόδημα, τότε αλλάζει όλη η υπόθεση εργασίας. και θα έχεις 760*14 - κρατήσεις εργαζομένου * 22%. βγαίνει κάποιος φόρος, από τον οποίον αφαιρείς 1900 ή 1950 ή 2000 € ανάλογα με τα τέκνα του εργαζομένου. και μετά διαιρείς διά 14, για να βγάλεις τον μηνιάιο φόρο του. πάντως η έκπτωση 1,5% δεν ισχύει πλέον, έχει καταργηθεί. ελπίζω να βοήθησα Δημήτρης Χρ.
 4. καλησπέρα, εγώ πάλι γιατι νομίζω ότι σε περίπτωση παράλληλης ασφάλισης έχουμε εισφορές: α. ως μισθωτός ότι αναλογούν ( με την προυπόθεση οτι η μικτή αμοιβή είναι μεγαλύτερη του ελάχιστου μισθού , δλδ των 650 €) β. σιγουρα τα 10 € υπερ ΟΑΕΔ καθε μήνα και γ. ως ατομικη επιχείρηση , τα καθαρά κέρδη * 20.28 % ( το παλιό 26,95%) δλδ δεν ισχύει το ελάχιστο πλαφόν των 7800 € (650*12) (το παλιό 7032,96, δλδ 586,08*12) εαν έχουμε ζημιές ή μηδέν κέρδη. τότε πληρώνουμε μόνο το δεκάρικο. και βέβαια , σε αυτά τα κερδη, προσθέτουμε και τις πληρωμένες εισφορές της προηγούμενης χρονιάς. ελπίζω να βοήθησα Δημήτρης Χρ.
 5. καλησπερα, επισης να θυμηθεις οταν πας στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ, να εχεις μαζι σου τα τελευταια 5 εκκαθαριστικα εισοδηματος καθως και ενσημα του ΙΚΑ, για να μην σε ζαλιζουν με το πηγαινε-ελα , για να δουνε εαν εισαι παλιος ή νεος ασφαλισμενος. επιπλεον, θα χρειαστεις και καποιες υπευθυνες δηλωσεις, τις οποιες ομως θα παρεις απο αυτους, γιατι εχουν συγκεκριμεςνα κειμενακια, καλη συνεχεια Δημητρης Χρ.
 6. καλησπέρα, υπάρχει αμοιβή (μικρή). ζήτα απο τον "μαθητή" να σου φέρει απο την σχολή του τα αντίστοιχα έντυπα. είναι ένα συγκεκριμένο πακέτο δικαιολογητικών που το παρέχει η γραμματεία της σχολής και περιλαμβάνει (στο περίπου), οδηγίες, σύμβαση τριμερής, έντυπο παρακολούθησης εργασίας, πακέτα κάλυψης για απδ, αμοιβές, καθώς και υποχρεώσεις εργοδότη., όπως και το σύνολο των δικαιολογητικών που πρέπει να καταθέτει ο μαθητής κάθε τρίμηνο. έχουν έναν παράξενο τρόπο υπολογισμού, περίπου 5-7 € την ημέρα αναλογούν στον μαθητευόμενο. η σύμβαση μαθητείας είναι εξάμηνη, πάντα 5μερη (εκτός κυριακής και της ημέρας που ο μαθητής πρέπει να είναι υποχρεωτικά στην σχολή του) και οι ώρες είναι 20-25-30/εβδομάδα (5 4ωρα ή 5ωρα ή 6ωρα) εργάνη ανεβάζεις σύμβαση έναρξης μαθητείας (ε3,4, νομίζω) καθ'ως και το αντίστοιχο στην λήξη αυτης. ( ο οαεδ λέει οτι δεν χρειάζεται, αλλά ....) απο την στιγμή που θα τον έχεις καταχωρήσει στο πρόγραμμα μισθοδοσίας σου, δεν βλέπω τον λόγο , γιατί να μην τον εμφανίσεις και στον πίνακα ωρών εργασίας - βέβαια με την παρατήρηση οτι πρόκειται για σύμβαση μαθητείας οαεδ/ επα-σ. ελπίζω να βοήθησα Δημήτρης Χρυσικός
 7. καλημέρα, να φανταστώ ότι ο διαχειριστής πληρώνει μεγάλο ΕΦΚΑ λόγω πολλών κερδών. η συμβουλή μου θα είναι, (αν και πλεον με τα ασφαλιστικά ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει) να μετατρέψει την μονοπρόσωπη ικε σε "απλή" ικε, βαζεις διαχειριστή εναν τρίτο ΧΩΡΙΣ αμοιβή, για να πληρώνει το ελάχιστο (δλδ σημερα 167,95 €) (δεν γνωρίζω κατά πόσο ενας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να έχει επαγγελματική δραστηριότητα, θα πρεπει να ρωτήσει το νομικό τμήμα της υπηρεσίας της) και οι εταίροι δεν πληρώνουν τίποτα, ούτε εισφορές επι των κερδων, όπως τώρα ο μοναδικός εταίρος. έτσι νομίζω ότι έχεις το λιγότερο ασφαλιστικό κόστος, αλλά θα πρέπει να δεις και τα παράπλευρα πχ ποιός θα είναι ο διαχειριστής, τι σχέση εμπιστοσύνης θα υπάρχει, τι ανάγκη ασφάλισης έχει ο διαχειριστής κλπ. ας σε συμβουλέψει όμως και κάποιος πιο έμπειρος. ελπίζω να σε βοήθησα καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 8. Αυτό αφορά τις εισφορές του 2019, όχι του 2018 που επειδή είναι πρώτη έναρξη μετά την 1/1/2017 πληρώνει τις ελάχιστες εισφορές και επειδή είναι full-time μισθωτός δεν έχει ελάχιστες. καλησπερα, μπορεις να το αναλυσεις λιγο παραπανω αυτο, σε παρακαλω ?? Δημητρης Χρ.
 9. καλημέρα, για να την αγνοήσεις θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα βγάλεις ζημιές την χρήση 2018. εαν ναι, τότε όντως πληρωληνεις μονο το 10ευρω. εαν όμως έχεις υποψία κερδών, τότε για το διάστημα σεπ-δεκ 2018 πληρώνεις το ελάχιστο, δλδ 167,95 €, και περιμένεις κάααααποτε, την εκκαθάριση του 2018 για να δεις αν σου χρωστάνε ή τους χρωστάς, ανάλογα με το πως πήγε η χρήση 2018. ελπίζω να βοήθησα Δημήτρης Χρ.
 10. καλησπέρα, σωστός ο παίκτης. καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 11. όχι, ξέχνα το εντυπο ε3 και επικεντρώσου μονο στα ε4. έχεις τον αρχικό ε4 & μετα με κάθε νέα προσληψη, δημιουργείς τον εκάστοτε συμπληρωματικό πίνακα νέας πρόσληψης, τον οποίο και θα αναρτήσεις εκεί που έχεις αναρτήσει και τον αρχικό σου, τώρα από πίσω, από πάνω. από κάτω , είναι αδιάφορο, το θέμα είναι να είναι μαζεμένοι όλοι οι πίνακες ε4. και όλα αυτά βέβαια, μέχρι την υποβολή του επόμενου ετησίου, οπότε και σταματάνε τα προβλήματα σου πλέον. καλή συνέχεια Δημήτρης Χρυσικός
 12. καλησπέρα, η ΤΥΠΙΚΗ διασικασία είναι ότι μετά την υποβολή του ετήσιου πίνακα ( αρχικού στην περίπτωση σου) οι επόμενες προσλήψεις αναρτώνται μία προς μία. 'ετσι, μετά τις 21/10 (ή 2/6 στην περιπτωση σου) αναρτάς κάθε επόμενη πρόσληψη μόνη της , ή εάν είναι πάρα πολλές, κάνεις έναν συμπληρωματικό πίνακα από 21-10 (ή 2-6 για εσένα) μέχρι την τελευταία πρόσληψη σου και σε συνδυασμό με τον ετήσιο ή αρχικό πίνακα είσαι πάντα καλυμένος. θα μου πεις τυπικό? τυπικό!, πλεονασμός? πλεονασμός ! βαρετό? βαρετό! πάντως αυτη είναι η νόμιμη σειρά. έτσι κι αλλιώς μήπως είναι το μόνο παράλογο που βιώνουμε.::: οπότε, εαν περάσανε μετά τις 16-6, (δεν το αναφέρεις αλλά το υποθέτω) δυστυχώς για εσένα , έχουνε δίκιο καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 13. καλημέρα, μήπως δεν μας λες κάτι καλά ?? πως είναι δυνατόν στον αρχικό πίνακα της 1/6, να υπάρχει εργαζόμενος που προσλήφθηκε 15/6 ?? μήπως το ΙΚΑ ήθελε μετά την τέταρτη πρόσληψη, να βρει αναρτημένο καινούριο πίνακα με 4 ονόματα πλέον ?? δώσε διευκρινήσεις , μήπως και μπορεέσουμε να σε βοηθήσουμε καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
 14. καλησπέρα συνάδελφοι και συναδέλφισσες. προσπαθήστε να ξεκινήσετε από την προσωποποιημένη πληροφόρηση και μετά στρώνει. ελπίζω να βοήθησα Δημήτρης Χρ.
 15. καλησπέρα. επειδή και εγώ τρέχω με μία παρόμοια περίπτωση, έχω να σου πω τα εξης: Α) Στις άλλες ΔΟΥ με ενα Μ3 ΔΕΝ ειναι οκ. εμένα, για μεταβολή και δήλωση ενδοκοινοτικών συναλλαγών, η ΔΟΥ Αμαρουσίου, με έστειλε στην ΔΟΥ Ν.Ιωνίας, σε ελεγκτή, για να κανει ΑΥΤΟΨΙΑ !!! , με έναρξη της επιχείρησης τουλάχιστον 3 μήνες πριν ! Β) Ναι, θα μπορουσαν να δηλωθούν οι ενδοκοινοτικές στο ΓΕΜΗ και να γλυτωναμε όλη την ταλαιπωρία που τραβάμε τώρα, αλλά ,τουλάχιστον σε εμένα, την έναρξη στο ΓΕΜΗ την ανέλαβε δικηγόρος, που ως συνήθως τα ξέρουν όλα, και τώρα όμως τρέχουμε εμείς και όχι αυτός !! Γ) δεν μπορεις να προσκομίσεις κάτι στην ΔΟΥ. Ε μένα μου δικαιολογήθηγε το Μαρούσι, ότι δεν είναι θέμα ενδοκοινοτικών, απλά είναι η πρώτη επαφή που έχουμε μαζί τους, μετά την έναρξη στο ΓΕΜΗ εννοείται, οπότε θέλουν κάποια στοιχεία για να φτιαχτεί ο φάκελλος μας και στην ΔΟΥ. ελπίζω να βοήθησα καλή συνέχεια Δημήτρης Χρ.
×
×
 • Create New...