Jump to content

SPAPA1970

simple Members
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SPAPA1970

 1. Είδε κανείς τα ενημερωτικά σημειώματα Ιανουαρίου 2016 του ΛΑΓΗΕ ? Ο χειρισμός του νέου μεταβλητού τέλους ασφαλούς εφοδιασμού 3,6% λογιστικά θα γίνει όπως και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης? Νέο χαράτσι στά Φ/Β
 2. ΣΤΟ Ε3 Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ Φ.Ε. Η ΜΥΦ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΜΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΓΕΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΠΑ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ.
 3. Εδώ είναι το λάθος για μένα.... πρέπει να σφάξει το ζώο με δικά του έξοδα και στή συνέχεια να τιμολογήσει διακριτά το κρέας αλλά και αναλυτικά τα υποπροιόντα αυτού ,κεφάλι, εντόσθια, δέρμα επι του τιμολογίου για να είναι εντάξει τα δύο μέρη (κτηνοτρόφος-κρεοπώλης)
 4. Οντως η διαδικασία που περιγράφεις είναι μπέρδεμα. Ομως αναφέρεις πως τα έξοδα σφαγής επιβαρύνουν τον κρεοπώλη άρα απο μόνη της η ερώτηση απαντάται εν μέρει στό γεγονός ότι ο κρεοπώλης αγόρασε ζωντανό το ζώο και το έσφαξε με δικά του έξοδα αφου τα τιμολόγια του σφαγείου εκδίδονται στό όνομα του. Το τιμολόγιο του κτηνοτρόφου σε αυτή την περίπτωση θα είναι με 23% (ζώντα ζώα). Ο κτηνοτρόφος κατά την άποψη μου έχει δικάιωμα να πουλήσει κρέας βάσει του κώδικα αλλά πρέπει να σφάξει το ζώο με δικά του έξοδα και στή συνέχεια να τιμολογήσει διακριτά το κρέας αλλά και αναλυτικά τα υποπροιόντα αυτού ,κεφάλι, εντόσθια, δέρμα επι του τιμολογίου για να είναι εντάξει τα δύο μέρη (κτηνοτρόφος-κρεοπώλης).
 5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ο.Ε ΜΕ ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΝΤΑΣΕΙ ΤΗΝ 31.12.2014 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΛΗΓΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΣΤΟ 10% (ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ). ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΣΙ Η ΖΗΜΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 840 ΣΤΟ Ε3. ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ?
 6. ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΑΛΗΘΕΤΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΑΜΗ ΣΧΕΣΗ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΑΦΜ ΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ ΔΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΕΝΑ Μ1 ΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΗΣ ΣΕ ΧΗΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΑΜΗ ΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ.
 7. Καλημέρα , μια μικρή βοήθεια απο κάποιον που το εχει αντιμετωπίσει. Φορολογούμενος με ατομική επιχείρηση από το 1987 κάνει διακοπή λόγω συνταξιοδότησης. Μέχρι εκεί όλα καλά. Κατά την επίσκεψη στό ΟΑΕΕ για την αίτηση συνταξιοδότησης, βρίσκονται στό φάκελλο του καταστατικό σύστασης και διαλυτικό Ο.Ε. στήν οποία συμμετείχε από το 1976 έως και το 1980 χωρίς κανένα άλλο στοιχείο (έναρξη - διακοπή Ν.Π). Στη ΔΟΥ που έψαξα στό Μητρώο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και φυσικά δεν μπορώ να ανακαλύψω κανένα στοιχείο ούτε καν το ΑΦΜ για να κάνω έστω μια εκπρόθεσμη διακοπή που ζητάει ο ΟΑΕΕ και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω.
 8. Γ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΟΡΤΩΝ 1) Οι απασχολούμενοι σε γεωργοκτηνοτροφικές εργασίες για τις οποίες ο εργοδότης δεν υποχρεούται να τους ασφαλίζει (Α.Π. 794/95). 2) Οι εργαζόμενοι με ποσοστά με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 5 της Κ.Υ.Α. (άρθρο 11γ της Κ.Υ.Α.). 3) Οι φορτοεκφορτωτές λιμένων ξηράς που διέπονται από τη νομοθεσία που τους αφορά (άρθ. 11δ της Κ.Υ.Α.). 4) Οι αλλοδαποί που εργάζονται στην Ελλάδα και υπάγονται σε αλλοδαπό δίκαιο (άρθρο 25 του Α.Κ.). Δύνανται όμως να υπαχθούν στο ελληνικό ως προς την καταβολή του επιδόματος εορτών (Α.Π. 985/82). Αν όμως το αλλοδαπό δίκαιο δεν το προβλέπει τότε δεν το δικαιούνται (Α.Π. 1206/82). Είναι όμως προφανές ότι τέτοια μετέωρα ζητήματα επιλύονται από τα δικαστήρια. 5) Οι Έλληνες μισθωτοί που απασχολούνται στο εξωτερικό και δεν εφαρμόζεται γι' αυτούς το Ελληνικό Εργατικό Δίκαιο (Α.Π. 958/82, Πρ. Πειρ. 326/69). 6) Οι πρακτικώς ασκούμενοι σπουδαστές: α) ΤΕΙ (ΚΥΑ Ε5/1797/86 Υ.Εθ.Π.-Θ. και Εργασίας, ΦΕΚ 183/Β/86), β) ΣΕΛΕΤΕ-ΑΕΙ (άρθρο 11 Ν. 2327/95, ΦΕΚ 156/Α/95), γ) ΙΕΚ (άρθρο 2 Ν. 2009/92, ΦΕΚ 18/Α/92 και ΥΑ Ζ/1802/6.2.96, ΦΕΚ 104/Β/96), δ) ΤΕΕ μαθητείας ΟΑΕΔ (άρθρο 9 του Ν. 1566/85, ΦΕΚ 167/Α/85) και γενικά κάθε σπουδαστής συνδεόμενος με σύμβαση μαθητείας με σκοπό την πρακτική εξάσκηση και εκπαίδευση του μαθητευόμενου για την καλύτερη κατανόηση του αντικειμένου της τέχνης του επαγγέλματος κατά την οποία γίνεται παρακολούθηση και δεν παρέχεται καμιάς μορφής παραγωγική εργασία από μέρους των σπουδαστών. 7) Οι συνδεόμενοι με σύμβαση ναυτικής εργασίας (Α.Π. 1158/95).
 9. δεν κάνεις καμία ενεργεια απο τα παραπάνω. οι εργαζομενοι με συμβαση μαθητείας απο τον ΟΑΕΔ δεν δηλώνονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ούτε στήν πρόσληψη ούτε στήν αποχώρηση, και φυσικά εδώ κα πολύ καιρό δεν παίρνουν και δεν ασφαλίζονται για δώρα και επιδόματα. Το μόνο που θα κάνεις είναι να τον καταχωρήσεις στήν ΑΠΔ ΙΟΥΝΙΟΥ όπως όλους τους άλλους μήνες.
 10. Εχει αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα με την υποβολή Φ 0-10, μου υπόλογίζει διαφορετική προκαταβολή σε νέα επιχείρηση Μ. ΕΠΕ με έναρξη το 2012 και μειωμένη προκαταβολη.
×
×
 • Create New...