Jump to content

vaggelis_bar

simple Members
 • Posts

  102
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by vaggelis_bar

 1. Καλησπέρα σας είμαι νέος συνάδελφος και θα ήθελα όποιος μπορεί να με βοηθήσει σχετικά με το υπολογισμό των εισφορών στους ημερομισθίους. Ρώτησα σε δύο διαφορετικά υποκαταστήματα ΙΚΑ και πήρα διαφορετική απάντηση, Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας εργαζόμενος αμείβεται με 27,6 ημερομίσθια. Οι ασφαλιστικές ημέρες είναι 27 ή 28 για να κατανοήσετε την απορία μου παραθέτω το παρακάτω παράδειγμα : ημερομίσθιο 33,04 ποσοστά κρατήσεων 44,06% (16,00% , 28,06%) ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για 27,6 ημερες εργασίας (23 πραγματικες ημέρες εργασίας επί 1,2 η προσαύξηση λογω Σαββάτου) Α) μικτα 27,6 * 33,04 = 911,90 εισφορές εργαζομένου : 145,90 εισφορες εργοδότη : 255,88 σύνολο ειφορλων : 401,78 Α.Η. για ΑΠΔ: 28 Β) μικτα 27,6 * 33,04 = 911,90 εισφορές εργαζομένου : 148,02 εισφορες εργοδότη : 259,59 σύνολο εισφορων : 407,61 Α.Η. για ΑΠΔ : 28 Γ) μικτα 27,6 * 33,04 = 911,90 εισφορές εργαζομένου : 145,90 εισφορες εργοδότη : 255,88 σύνολο ειφορλων : 401,78 Α.Η. για ΑΠΔ : 27 σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
 2. τους πήρα μόλις και μου είπαν οτι αρκεί να κατατεθεί μόνο ο πίνακας, για να εμφανισθεί ποιές ημέρες θα πάρουν ρεπό. σε ευχαριστώ πολύ
 3. το αντικειμενο της ειναι επισκευες σε πλοία, οπότε μπορεί να θεωρηθεί οτι χρειάζεται την έγκριση αυτή; αφου το γνωρίζει η επιθεώρηση οτι οι εργασίες διαρκούν όλες τις ηέρες τις εβδομάδας.
 4. Έγκριση απο την επιθεώρηση; (τι χρειάζεται γι'αυτό νόμιζα πως αρκεί ενας τροποποιητικός πίνακας με τις ημέρες εργασίας και με τα ρεπό που θα δοθούν για να καλύψουν τις ημερες του Σαββατοκύριακου.
 5. Σε περίπτωση ανάγκης για έκτακτη εργασία Σάββατο και Κυριακή ενω η επιχείρηση λειτουργεί πενθήμερο 35ωρο, στην επιθεώρηση καταθέτουμε νέο πίνακα ή κάποια γνωστοποίηση;
 6. Εργάτης με ειδικότητα μονωτής (ΣΣΕ Ναυπηγοεπισκευαστικης ζωνης Πειραια) έχει προσληφθεί σε εταιρεία που κάνει μονώσεις πλοίων και χερσαίων εγκαταστάσεων. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης του στο ΤΑΠΕΜ;
 7. Σε εμπορικό κατάστημα θα προσληφθείι υπάλληλος με σταθερό το ωράριο και κυλιόμενο ρεπό, μαζί με τον πίνακα προσωπικού καταθέτουμε και κατάσταση για τα ρεπό; υπάρχει κάποιο υπόδειγμα; ευχαριστώ
 8. Στη δική μου περίπτωση αυτό ήταν το πρόβλημα.. ήρθε ο τεχνίκος και το έφτιαξε.
 9. Επειδη ειμαι σχετικά νέος στο επάγγελμα, θέλω να κάνω μια-δυο ερωτήσεις για όποιον μπορεί να με βοηθήσει. Για την πρόσληψη μανικιουρίστριας, απ'οτι έχω δεί δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση, οπότε πάνε στην ΕΓΣΣΕ σαν εργατοτεχνίτες ενω για τα ασφαλιστικά στο ΙΚΑ πάνε τεκμαρτά όπως και οι κομμωτές, σωστά; η διαδικάσία που ακολουθώ (δεν είχε ποτέ αλλον εργαζόμενο η επιχείρηση) 1. ΟΑΕΔ (ΠΡΌΣΛΗΨΗ) 2. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ) 3. ΙΚΑ. (ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΝΕΟΠΡ/ΝΩΝ) σωστά; και κάτι τελευταίο, ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στο πενθήμερο και στο εξαήμερο; στο πενθήμερο έχουμε 5 μέρες απο 8 ώρες (Δευτέρα - Παρασκευή) όταν λέμε εξαήμερο τι εννοούμε; 5 ημέρες εργασία απο Δευτέρα έως Σάββατο με ένα ρεπό; ή 6 ημέρες εργασίας μέχρι την συμπλήρωση των 40 ωρών εργασίας ευχαριστώ για την κατανόηση (είναι η πρώτη μου επιχείρηση με μισθοδοσία).
 10. Μου βγάζει μυνημα οτι η βάση δεν είναι συμβατη με τα vista και οτι πιθανον να μην λειτουργει σωστα.. μετα την εγκατασταση ειδα ομως οτι λειτουργει σωστα.. απλα φοβάμαι μήπως βγάλει κανενα προβλημα μετά και χαθουν στοιχεία.. Η εγκατάσταση γίνεται για πρώτη φορά.
 11. Υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας της έκδοσης SQL που χρησιμοποιεί το HRM με τα VISTA; ή κάνω κάποιο λάθος εγώ στην εγκατάσταση και βγάζει τέτοιο μύνημα;
 12. Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία για να στείλουμε την φωτοτυπία της ταυτότητας - ΑΦΜ στην ηλεκτρονική υποβολή;
 13. ΧΘΕΣ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ, ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ 20 ΕΥΡΩ.
 14. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΝΟΜΙΚΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΟΠΗΚΕ 20 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.
 15. ΑΝ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ, ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ..
 16. Αν δεν εχει υπογράψει στον τιτλο ο συζυγος την αποδοχη της δωρεάς της επικαρπίας αιτία θανάτου, τότε θα πρέπει να γίνει συμβόλαιο για την αποδοχή της δωρεάς αυτής, εκτός και αν εννοείς οτι είχε ο καθένας ενα ποσοστό δικό του στο δικαίωμα της επικαρπίας, οπότε θα δηλώσει μόνο το δικό του ποσοστο.
×
×
 • Create New...