Προς το περιεχόμενο

epis

Silver members
 • Αριθμός μηνυμάτων

  614
 • ΜΕΛΟΣ

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  9

epis last won the day on 2 Ιουνίου

epis had the most liked content!

Σχετικά με τον epis

 • Κατάταξη
  *

Profile Information

 • Gender
  Female

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

6.722 προβολές προφίλ
 1. Σ ' ευχαριστώ συνάδελφε, και ναι αρχίσαμε.... κι έχουμε και συνέχεια... σε ότι αφορά σε αυτό Ρωτήστε όμως τον συμβολαιογράφο μήπως κάνετε ένα συμβόλαιο μεταβίβασης του δικαιώματος ενάσκησης της επικαρπίας στον σύζυγο για κάποια χρόνια. Η δική μου γνώμη είναι πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση της διοίκησης, και το φοβάμαι, εκτός αν επιλέξουν μεταβίβαση επικαρπίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου. για την άλλη πρόταση επειδή πρόκειται για πατέντα "όπως γράφεις" δεν είμαι σίγουρη σε περίπτωση ελέγχου τι θα γίνει, αν θα το δεχτούν. Και επειδή "πενία τέχνας κατεργάζεται" αυτοί νομοθετούν για να φορολογήσουν και οι άλλοι ψάχνουν να φοροαποφύγουν θεωρώ πως έχει την παγίδα του. Πχ άλλοι που έχουν τρία -τέσσσερα ακίνητα ψάχνουν να τα σπάσουν για να μοιραστεί το εισόδημα ή αν τελικά ισχύσει ο περιορισμός μέχρι δύο ακίνητα ανά αφμ.
 2. Καλημέρα Ζευγάρι έχει στην ιδιοκτησία του 2 ακίνητα με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50% έκαστος κατά πλήρη κυριότητα, που θέλει να τα νοικιάσει μέσω πλατφόρμας την γνωστή airbnb. Η ερώτηση είναι, μπορεί η σύζυγος να ενοικιάσει στον σύζυγό της κατά το ποσοστό που της ανήκουν τα 2 ακίνητα ώστε η φορολόγηση του εισοδήματος να αφορά μόνο στον σύζυγο? επιτρέπεται ή καταστρατηγούν νόμο?
 3. epis

  ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

  Νόμοι 4172/2013 Αρθρο 29 3. Τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχείρηση φορολογούνται αυτοτελώς με την κλίμακα της παραγράφου 1 του άρθρου 15.Ο φόρος που προκύπτει για το εισόδημα από ατομική αγροτική επιχείρηση μειώνεται κατά το ποσό που προβλέπεται στο άρθρο 16.Στην περίπτωση που αποκτάται εισόδημα από μισθούς και συντάξεις μαζί με εισόδημα ατομικής αγροτικής επιχείρησης, η μείωση φόρου υπολογίζεται μία φορά για το σύνολο των εισοδημάτων.Στην περίπτωση που αποκτάται εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις ή και από ατομική αγροτική επιχείρηση μαζί με εισόδημα από λοιπές κατηγορίες, η μείωση του φόρου θα είναι αυτή που αναλογεί μόνο στο μέρος του εισοδήματος που προέρχεται αποκλειστικά από μισθωτή εργασία και συντάξεις ή και από ατομική αγροτική επιχείρηση. Η μείωση του φόρου της παρούσας παραγράφου για τους ασκούντες αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα εφαρμόζεται μόνο για τους κατ' επάγγελμα αγρότες, όπως αυτοί ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον τουλάχιστον το 50% του εισοδήματός τους, προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα. Στο εισόδημα του προηγούμενου εδαφίου δεν περιλαμβάνονται η κύρια σύνταξη από ΟΓΑ, οι αμοιβές από παροχή εργασίας με εργόσημο, οι αμοιβές εργαζομένων υπαγομένων στην ασφάλιση ΟΓΑ σε τυποποιητήρια, συσκευαστήρια και σε συναφείς χώρους για έως 150 ημερομίσθια ανά έτος, καθώς και οι αμοιβές μελών αγροτικών ή/και γυναικείων συνεταιρισμών, που απασχολούνται περιστασιακά και υπάγονται στην ασφάλιση ΟΓΑ.
 4. epis

  ΜΙΣΘΩΣΗ AIRBNB

  Καλημέρα! Συνάδελφοι έχουν έρθει ειδοποιήσεις από την ΔΟΥ σε πελάτες σας για αδήλωτα ενοίκια από airbnb?
 5. Ποια είναι τα είδη αποδοχών που καταχωρούνται στο αρχείο βεβαιώσεων εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα; 4. 20 Δικαιώματα (προ φόρου) που εισπράττονται και δεν αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα Καλημέρα, πρέπει να στείλουν βεβαίωση όσοι παρακρατούν φόρο από την ενοικίαση περιπτέρων ή όχι με αυτόν τον κωδικό?
 6. Εδώ άλλα δεν λέει? και δικός μου τα πλήρωσε όλα και τελικά στο ειδοποιητήριο ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ 236,73 € ΧΡΕΩΣΕΙΣ 0,00 € ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ 2.212,99 και οφείλει τις υπόλοιπες τέσσερις της εκκαθάρισης. Ασφαλιστική οφειλή 2017 ποσού 1.000€, καταβαλλόμενο εφάπαξ ή σε πέντε (5) δόσεις των 200,00€.α. Ο ασφαλισμένος καταβάλει 200,00€. Εξοφλείται η πρώτη δόση εκκαθάρισης. β. Ο ασφαλισμένος καταβάλει 450,00€ Εξοφλούνται:- Η 1η και η 2η δόση εκκαθάρισης 400,00€- Μερικώς η 3η δόση 50,00€ γ. Ο ασφαλισμένος καταβάλει 1.000,00€ Εξοφλούνται όλες οι δόσεις της εκκαθάρισηςΒ. Οφείλεται η τρέχουσα μη ληξιπρόθεσμη εισφοράΕάν καταβληθεί ποσό μεγαλύτερο της δόσης εκκαθάρισης, εξοφλείται η δόση και το υπερβάλλον ποσό εξοφλεί ολικά ή μερικά την τρέχουσα εισφορά (2018), έστω και αν δεν είναι ληξιπρόθεσμη. Σε περίπτωση που το ποσό υπερβαίνει το απαιτούμενο για την εξόφληση της εισφοράς, το εναπομείναν ποσό εξοφλεί τις επόμενες υπό έκδοση δόσεις εκκαθάρισης.
 7. Καλημέρα Δηλώνεις το θάνατο, που είναι και η σωστή διαδικασία, την υποβάλλεις στην ΔΟΥ και δεν έχεις προκαταβολή. Και του χρόνου πάλι το ίδιο κατάθεση στην ΔΟΥ. Αλλιώς θα βεβαιωθεί η προκαταβολή και θα τρέχεις και τους κληρονόμους - μ' ένα κάρο δικαιολογητικά - για την επιστροφή της, του χρόνου. Σε περίπτωση που έχεις ανοίξει την δήλωση πάρε το ταχις θα στο φτιάξουν, αφού βεβαίως δηλωθεί ο θάνατος στο μητρώο. Γενικότερα κάλλιο γαιδουρόδενε, παρά γαιδουρογύρευε!!
 8. Καλησπέρα και Χρόνια πολλά σε όλους! σε μένα είναι 13212,00 και είπα ν' ασχοληθώ!
 9. Και καλά τα έστειλε ξανά ο ΕΟΠΥΥ! τα εκατομμύρια μειώθηκαν βέβαια αλλά σωστά δεν είναι. Έχουμε και την παραίνεση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν οι λογιστές να επιβεβαιώσουν την ορθότητα των στοιχείων που έχει υποβάλλει ο ΕΟΠΥΥ. Σε έναν δικό μου είναι λάθος, πήρα τηλ και μου λένε, στείλε με email τα λάθη να τα δούμε Εσείς τα ξαναείδατε? είναι οκ?
 10. Είπα να μην ασχοληθώ με ψιλά!
 11. Μέχρι ν΄ανεβάσουν τα σωστά ποσά, το ένα θα είναι καλύτερο από τ΄άλλο!
 12. Έστειλε και ο ΕΟΠΥΥ!! ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Αποκλίσεις Έσοδα που δηλώθηκαν ΑΦΜ Αξία προ ΦΠΑ ΦΠΑ Αρ. Τιμολ. Αξία προ ΦΠΑ (Αντ.) ΦΠΑ (Αντ.) Αρ. Τιμολ. (Αντ.) 997478553 48.697,42 € 3.140,58 € 28 2.223.226,03 € 134.671,77 € 16
 13. Καλησπέρα, σήμερα υπέβαλα το αρχείο ηλεκτρονικά!
 14. Αφού στα υποβληθέντα φαίνεται και η ημερομηνία και η ώρα υποβολής! Δεν νομίζω να ισχύει αυτό.
 15. Με την διαφορά πως οι δηλώσεις λήγουν πολύ νωρίτερα από τις 31/12. Άρα δίνουμε την χειρόγραφη, βγαίνουν οι δηλώσεις τους για έλεγχο, να δούμε τι θα λέει η ΔΗΛΕΔ και θα είμαστε και υπ' ατμόν! Τις παίρνει τις βεβαιώσεις? δεν τις παίρνει? το συστηματάκι τους! Εν τω μεταξύ δεν έχω καμμία ενημέρωση, λέμε τώρα θα με παίρνανε τηλ. Καταντά αστείο, γιατί την οδηγία που έχουν -την εσωτερική- την έχουν δώσει οι εκδότες της ΠΟΛ Σηκώνεις τα χέρια!!!
×