Jump to content

NICKOLAS

simple Members
 • Content Count

  118
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by NICKOLAS

 1. Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΦΚΑ, οι αποδοχές τηλεργασίας, εμφανίζονται στην ΑΠΔ με κωδικό αποδοχών 14, ο οποίος όμως δεν δέχεται ημέρες ασφάλισης. Με τον τρόπο αυτό καθηγητές ΚΞΓ που δεν μπήκαν σε αναστολή συμβάσεων και δούλεψαν από το σπίτι τους, χάνουν το επίδομα ανεργίας που τυχόν θα δικαιούνται λόγω μη συμπλήρωσης των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης. Μήπως κάνω κάπου λάθος?
 2. Υποβάλλω χθές Ε3 και Ε5 κανονικά. Προσπάθώσήμερα να πάρω προβολή του Ε3. Γιατί δεν μπορώ? Που υπάρχει η εργασία αυτή?
 3. Ίσως το έθεσα λάθος. Αναφέρομαι σε εταιρία πώλησης εξοπλισμού φωτοβολταικών πάρκων που παράλληλα αναλαμβάνει και το στήσιμο τους. Ο ΚΑΔ που βρήκα είναι ο ΚΑΔ 43.99.90.01 "Άλλες κατασκευαστικές εργασίες που δεν κατονομάζονται ειδικά με ίδια υλικά" και ρωτώ αν γνωρίζετε άλλο πλησιέστερο. Για την δραστηριότητα της εμπορίας χρησιμοποιώ τον ΚΑΔ 46.69.15.51 "Χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων μετατροπής ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική"
 4. Μήπως κάποιος συνάδελφος ξέρει τον ΚΑΔ για εγκατάσταση φωτοβολταικών πάρκων? Το μόνο σχετικό που βρίσκω είναι στον ΚΑΔ 42 "Κατασκευατικές εργασίες που δεν κατονομάζονται... με ίδια υλικά" Ευχαριστώ,
 5. Μήπως υπάρχει κάτι νεότερο για την Ηλεκτρονική υποβολή των ΑΠΔ? Ισχύει τελικά η μηνιαία υποβολή ή παραμένει η τριμηνιαία?
 6. Έχω μία ΕΠΕ που τίθεται σε εκκαθάριση την 31/7/09. Με 30/7/09 κάνω τις εγγραφές κλεισίματος για να πάρω τις οικονομικές καταστάσεις έναρξης εκκαθάρισης. Για τις πράξεις εκκαθάρισης, (πωλήσεις, εισπράξεις, πληρωμές κλπ) θα πρέπει να ανοίξω στο X-LINE νέα χρήση (πχ 01/08/09 ως 31/12/09) ή θα χρησιμοποιήσω την ήδη υπάρχουσα χρήση? Ευχαριστώ,
 7. Πρακτικά τό πρόβλημα μου έχει ως εξής Μία επιχείρηση έκανε κέρδη στην χρήση 2007 100.000,00 Ευρώ. Θέλω να βρώ αυτά τα 100 χιλιάρικα πού είναι μέσα στη επιχείρηση. Δηλαδή, αύξησαν τα αποθέματα εμπορευμάτων ?, μείωσαν υποχρεώσεις ?, αγοράστηκαν πάγια ?, κλπ. Ψάχνω δηλαδή να εντοπίσω πως ενσωματώθηκαν τα αποτελέσματα αυτά στα στοιχεία του ενεργητικού και στα στοιχεία των υποχρεώσεων της εταιρείας. και όχι σε αφηρημένα στοιχεία (πχ κεφάλαιο).
 8. Θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής Έχω ως βάση τον Ισολογισμό της 31/12/2006. Κατά την χρήση 2007 από την λειτουργία της επιχείρησης προκύπτουν μεταβολές στα στοιχεία του Ισολογισμού της 31/12/2006 και τα αποτελέσματα της χρήσης (κέρδη ή ζημίες) ενσωματώνονται στον Ισολογισμό της 31/12/2007. Με ποιά διαδικασία μπορώ να εντοπίσω "που πήγαν" τα αποτελάσματα της επιχείρησης? Φυσιολογικά θα πρέπει τα αποτελέσματα νε έχουν μετασχηματιστεί σε στοιχεία Ενεργητικού και Παθητικού. Όμως η απλή αφαίρεση των ποσών των Ισολογισμών δεν μου δίνει τα αποτελάσματα της χρήσης. Ελπίζω να έχω διατυπώσει σαφώς το
 9. Περί του θέματος, άκουσα την εξής διαδικασία μέσω τράπεζας: Αγοράζεις ομόλογα με δάνειο εξασφαλισμένο με το ίδιο το ομόλογο. Τα ομόλογα αυτά δεν εμφανίζουν ημερομηνία αγοράς οπότε μπορείς να επικαλεστέις ως ημερομηνία κτήσης τους την ημερομηνία που θέλεις. Η διαφορά μεταξύ εξόδων & τόκων του δανείου & απόδοσης του ομολόγου είναι μικρή. Περισσότερα δεν γνωρίζω για τις λεπτομέρειες, απλά αναφέρω κ'άτι που άκουσα ότι εφαρμόζεται.
 10. Αν εννοείς τρακτέρ & παρόμοια οχήματα δεν βλέπω γιατί δεν χρειάζεσαι άδεια. Αν επισκευάζεις εργαλεία πχ. ηλεκτρικά πριόνια τότε σίγουρα δεν χρειάζεσαι αδεια. Προσοχή στα πρόσθετα βιβλία.
 11. Ας επανέλθουμε στο αρχικό πρόβλημα του συνάδλφου το οποίο τυγχάνει να είναι και δικό μου πρόβλημα.. Χρησιμοποιώ ένα Pentium IV και μου παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα. Μάλιστα είναι η ΤΡΙΤΗ φορά που μου το παρουσιάζει τώρα. Η προσωρινή λύση για 8-10 μήνες ήταν να αλλάξω ανεμιστηράκι. Δοκιμάστε το. Παραδόξως πιάνει.. Αυτή την φορά θα δοκιμάσω να το φυσήξω..
 12. Με αφορμή την σχετική δημοσίευση του ΛΣΑ θα ήθελα να ρωτήσω: Ρε παιδιά παίρνετε εσείς αυτές τις αμοιβές ? Παίρνει κανείς από τα μέλη του ΛΣΑ αυτές τις αμοιβές? Γιατί εδώ στην επαρχία εμένα μου ακούγετε ολίγον ανέκδοτο αμοιβή για Β΄κατηγ. 250,00 πλέον δηλώσεων, πλέον μισθοδοσίων κλπ. Και αν πράγματι ισχύουν αυτές οι αμοιβές έχει καλώς. Αν όμως δεν ισχύουν γιατί το δημοσιεύουν? Το έχουμε ξανασυζητήσει αλλά αν δεν βαριέστε ας το ξανακουβεντιάσουμε.
 13. Σίγουρα το ποσό που θα χρειαστείς θα είναι πολύ πολύ μεγαλύτερο από την πενιχρή επιδότηση του ΟΑΕΔ. Για πληροφορίες ίσως μπορείς να πάρεις από τον σύνδεσμo καταστημάτων DVD.
 14. Ειρήνη, Καλή Χρονιά και ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου. Πολλά φορτηγά (πχ. Δημοσίας χρήσης) αναγράφουν στην καρότσα τους στοιχεία για το μικτό & το καθαρό βάρος του οχήματος καθώς και την έδρα τους κλπ. Επειδή πρόσφατα πελάτης μου αγόρασε ένα βανάκι 800 Kg & επειδή έχω δεί και τέτοιου είδους ΦΙΧ να αναγράφουν τα στοιχεία αυτά, ερωτώ αν αυτά τα στοιχεία που γράφουν τα φορτηγά στο πλάι της καρότσας τους είναι υποχρεωτικό να αναγράφονται ή όχι & άν ναι, ποιά υπηρεσία το απαιτεί?
 15. Θα μπορούσε κάποιος να με πληροφορήσει για το εξής. Είναι υποχρεωτική η αναγραφή των στοιχείων "επαγγελματικό" ή "εμπορικό" κλπ καθώς και του ωφέλιμου & μικτού βάρους πάνω στα επαγγελματικά αυτοκίνητα? Αν ναί ποιά υπηρεσία το απαιτεί ? Eνδιαφέρομαι αν ισχύει για βανάκι ωφέλιμου βάρους 800 kg.
 16. Σε αντίστοιχη περίπτωση προσκόμισα μόνο μία απλή δήλωση σε λευκό χαρτί, του εργοδότη για το νέο ωράριο και μία αντίστοιχη δήλωση του εργαζόμενου περί αποδοχής του νέου, μειωμένου ωραρίου. Οι δηλώσεις αυτές περιείχαν αναφορά στην αρχική σύμβαση εργασίας. Πίνακας προσωπικού, αν και προσκόμισα δεν τον παρέλαβαν με το αιτιολογικό ότι "..αποτελεί μεταβολή ήδη δηλωθέντος εργαζομένοϋ..."
 17. Αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο πρόσφατα. Δεν υπήρξε πρόβλημα. Κατέθεσα την τροποποίηση στην ΔΟΥ, μετά Πρωτοδικείο, μετά ΔΟΥ για έναρξη, με ημερομηνία ίδρυσης την ημερομηνία του τροποποιητικού.
 18. Στις υποβληθείσες ηλεκτρονικά δηλώσεις ΑΠΔ α΄3μηνου '05 έλαβα μύνημα ότι υπάρχουν λάθη και ασυμφωνίες στα στοιχεία των εργαζομένων. Τις δηλώσεις τις υποβάλλω αντιγράφοντας την προηγούμενη περίοδο στην τρέχουσα και δεν πειράζω καθόλου τα σταθερά στοιχεία των εργαζομένων. Μήπως μπορεί καποιος να με διαφωτίσει γιατί οι προηγούμενες ΑΠΔ πέρασαν και η ΑΠΔ α΄3μήνου δεν έγινε αποδεκτή? Έχει αλλάξει κάτι?
 19. Δεν χρειάζεται θεώρηση. Απλά υπογραφή από τον εργαζόμενο για τα στοιχεία της εγγραφής που γίνεται για την άδειά του.
 20. Με όλο τον σεβασμό προς την άποψη των εμπειροτέρων επισυνάπτω σχετικό άρθρο που αναφέρει κατάργηση της εισφοράς 0,5% υπέρ του Ταμείου Νομικών στο κεφάλαιο κάθε συνιστόμενης εμπορικής εταιρείας. Επειδή με ενδιαφέρει παρακαλώ να το αποσαφηνήσουμε. ____________.doc
 21. Τ ο πρώτο βήμα είναι πράγματι η σύνταξη του καταστατικού. Έπεται η πληρωμή του αναλογούντος φόρου συγκέντρωσης κεφαλαιόυ 1% στην ΔΟΥ της έδρας της επιχείρησης και κατόπιν αυτά που αναφέρεις. Εχω την εντύπωση ότι κάποια εισφορά (0,50%) από αυτές που αναφέρεις έχει καταργηθεί. Ψάξε στον κόμβο να βρείς τι ισχύει..
×
×
 • Create New...