Jump to content

GEORGE1

Gold Members
 • Content Count

  1,058
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Reputation Activity

 1. Upvote
  GEORGE1 reacted to PROAKIS in Εγγραφή Αγοράς Παγίου με απαλλαγή του ΦΠΑ με άρθρο 39Α   
  ναι έχεις δίκιο. τόσες ΠΟΛ. που να τις θυμάμαι, το αναφέρει ρητά.
  366 θα το έβαζα ,για να ξέρω γιατί το αφαίρεσα από τον κύκλο εργασιών.
   
 2. Like
  GEORGE1 reacted to tvRXS in ΤΟΥ MYDATA ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ   
  Το λέω ξανά χωρίς χιούμορ και χωρίς περιστροφές: όποιος λογιστής ασχολείται ενεργά με τα mydata και συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο σχετικά με τις λεπτομέρειες εφαρμογής αυτού του συστήματος, ρίχνει νερό στο μύλο της ΑΑΔΕ και των εταιριών software που πάνε να επιβάλουν αυτό το έκτρωμα εν μέσω αυτών των πρωτοφανών συνθηκών.
  Η αποχή από την εφαρμογή (έστω και πιλοτική) και η αδιαφορία των συμμετεχόντων σε αυτό το εγχείρημα θα το καταστήσει -εκ των πραγμάτων - ανεφάρμοστο.
 3. Like
  GEORGE1 reacted to Constantinos in ΤΟΥ MYDATA ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ   
  Συγγνώμη για την έκφραση αλλά μας έχουν κανονικά χε.....ους. Αυτοί βαράνε παλαμάκια και εμείς χορεύουμε. 
 4. Like
  GEORGE1 reacted to Pacioli in ΤΟΥ MYDATA ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ   
  Οσα beta-test, και όσο debugging  να του κάνουνε... αυτό δεν πρόκειτε να στρώσει ούτε τον επόμενο αιώνα...
 5. Upvote
  GEORGE1 reacted to HURRICANE33 in ΤΟΥ MYDATA ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ   
  Καλησπέρα.
  Κανονικά, έπρεπε αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου lockdown, να ανακοινώσει η ΑΑΔΕ την αναστολή του my data, για το 2021 και την πρόσκληση για δημόσια διαβούλευση με τους λογιστές.
 6. Like
  GEORGE1 reacted to Constantinos in ΤΟΥ MYDATA ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ   
  Μισό ευρώ τη φορά να παίρναμε για αυτό το beta testing  ούτε επιστρεπτέες θα είχαμε ανάγκη ούτε εφάπαξ αποζημίωση επιστημόνων. Άραγε αν τα διάβαζε αυτά κάποιος mydatas θα είχαν λυθεί πολλά θέματα.
  Πάντως το mydata δεν είναι έτοιμο. Ήδη στις αιτίες εξαίρεσης του ΦΠΑ προστίθενται νέα άρθρα. Περιμένουμε πότε θα πιάσουν και την αρλούμπα της τηλεφωνίας , αλλά και τι θα γίνει με τα μη κερδοσκοπικού που εκεί Houston we have problem.
 7. Upvote
  GEORGE1 reacted to DENNY in νεα εντυπα μετακινησης και α βαθμου συγγενεια....   
  Το "χειρόγραφο" εντυπο μετακίνησης τελικά παύει να ισχύει ή όχι; Διαβάζω αυτό ...
   β) Αναφορικά με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα η βεβαίωση χορηγείται στον εργαζόμενο για τη μετακίνησή του από τον υπόχρεο εργοδότη, κατόπιν υποβολής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α' 75) του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
   Κατά την υποβολή της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για τη χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης από τον εργοδότη, διασταυρώνεται αυτόματα και πιστοποιείται από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» η εργασιακή σχέση του εργαζόμενου με τον αιτούντα εργοδότη και κατόπιν παρέχεται η βεβαίωση από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».
   Η βεβαίωση χορηγείται σε κάθε περίπτωση στον εργαζόμενο το αργότερο πριν από τη μετακίνησή του και ισχύει για όσο διάστημα ο εργαζόμενος απαιτείται να μετακινηθεί από και προς την εργασία του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, βάσει του ωραρίου εργασίας του. Εναλλακτικά μπορεί να λαμβάνεται πάγια βεβαίωση κίνησης (τύπου Α) από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr.
   και τελικά δεν έχω καταλάβει...
  Επίσης τι γίνεται με τους συγγενείς α βαθμού που δεν ασφαλίζονται;
   
   
 8. Like
  GEORGE1 reacted to Pacioli in ΤΟΥ MYDATA ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ   
  ...And this is the beginig....
  Για δοκίμασε το 14.30  [Παραστατικά Οντότητας ως Αναγράφονται από την ίδια]
  (Και εμεις ψαχτά τα πηγαίναμε η ΑΑΔΕ δεν μας έλεγε τίποτα σε στυλ, βρές το
  μόνος σου ! Μπορείς!)
   
 9. Like
  GEORGE1 reacted to Pacioli in ΤΟΥ MYDATA ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ   
  Αιτία εξαίρεσης για μηδενικό ΦΠΑ στις δαπάνες?? Μα ακόμα δεν το διορθώσανε ?
  Το φωνάζω μήνες τώρα.  Τη δουλειά θέλει η αιτία εξαίρεσης ΦΠΑ στις δαπάνες?
  Αυτό έχει νόημα μόνο για πωλήσεις γιατί  ελαττώνει τον αποδοτέο ΦΠΑ,
  στις δαπάνες που αυξάνει τον αποδοτέο ΦΠΑ τι στο καλό τη θέλουν την αιτία
  εξαίρεσης...

  Για βάλε μιά τυχαία αιτία εξαίρεσης, να δούμε θα το πάρει?
  (Δυστυχώς, οι μηχανογράφοι του υπουργείου ΔΕΝ δείχνουν να έχουν
  λογιστική παιδεία..Άλλο το να γνωρίζεις πέντε πράγματα για τα λογιστικά
  και άλλο να έχεις αναπτύξει λογιστική σκέψη, που θέλει πολλά
  χρόνια εξάσκηση...)
 10. Like
  GEORGE1 reacted to doctor in Υποβολή ΑΠΔ Μηνός Μαρτίου 2020   
  Πρέπει να εκδοθεί εφαρμοστική εγκύκλιος από τον ΕΦΚΑ. Μέχρι τότε δεν κάνουμε τίποτα. Αυτή η ιστορία κρατάει από τον Δεκέμβριο του 2018.
  Ωραίοι οι νόμοι, αλλά πρέπει να μπορούν να εφαρμόζονται....
 11. Upvote
  GEORGE1 reacted to G.E.S. in ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ..καψιμο εγκεφάλου....   
  ΣΠΥΡΟ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ....... ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ
  -------------------------------------------
  ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,ΣΗΜΕΡΑ  !!  ..... ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΑ  !!🙂
   
   
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
   
  1 .     ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜ -ΑΥΤΟΑΠ......  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ , ΤΟ ΜΕΙΟΝ 25% ,ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΒΕΒ ΟΦΕΙΛΩΝ  ΣΤΗΝ Δ  Ο  Υ, ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜ  !!  (......ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛ ΤΑΜΕΙΑ ,ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΙΟΝ 25%  !!   ) ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΧ( Ν.Π.) ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΙΟΝ 25% ΣΕ ΟΛΑ !! ----------------------------------------------------------------------- 2 .      ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ,ΕΝΝΟΕΙ............ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ,ΕΔΩ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ------   ------ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (ΔΗΛ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ... ΣΤΙΣ " ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ")   ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜ--ΑΥΤΟΑΠΑΣΧ  !!....ΔΗΛ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ  ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ   Δ  ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ   ---------------------------------------------------------------------------------- 3 .     ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΡΓΑΖΟΜ , Ο ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ- ΕΛΕΥΘ ΕΠΑΓΓ.  ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ  ΤΑ  800 ΕΥΡΩ  !!    ------------------------------------------------ 4 .    ΤΟ Δ/Π ,ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡ( ΝΟΜ ΠΡΟΣΩΠΑ) ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ( ΟΙ ΑΛΛΟΙ  #  ...ΚΑΝΟΝΙΚΑ ) --------------------------------------------------------------------------- 5.       ΔΑΝΕΙΑ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ  ,...ΜΟΝΟ  ΟΙ ΕΠΙΧ( Ν.Π.) ΤΗΣ # Δ. ....ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛ. ( ΤΗΣ # Β) -------------------------------------------------------------------- 6.     ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ,ΕΙΤΕ ΑΝΗΚΟΥΝ  ΣΤΗΝ  #  Β,  ΕΙΤΕ  ΣΤΗΝ # Δ ,         ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ -----------------------------------------------------------------------------------   ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ  ?? ---------------------------------------------------------     ελεος  !!!  παρακαλω θερμα ( εκ μερους της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ)τον γραφοντα ,τα δελτια τυπου , κ.λ.π...... του υπουργειου, σεμνα και ταπεινα ,να αναθεσει σε αλλον ,να διατυπωνει ,να γραφει  την ελληνικη γλωσσα !! ας φωναξει τον κ. ΓΡΑΒΙΑ ,η οποιον  αλλον μπορει να  του τα γραψει ,δεν ειναι ντροπη !! δεν ειναι δυνατον -δεν ειναι τυχαιο  , τοσοι λογιστες , -πρωτη φορα , να " χανουμε " , τοσο πολυ νοηματικα !! μετα απο ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ  ,διαβασμα !! ---------------------------------------------------------------------------------    
 12. Like
  GEORGE1 got a reaction from DimitrisD in ΑΠΟΛΥΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ   
  Καλύτερα θα είναι να έχεις την γνώμη ενός Δικηγόρου.
 13. Upvote
  GEORGE1 reacted to HURRICANE33 in Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων-υπόχρεοι   
  Από τις συχνές ερωτήσεις προκύπτει:
  2. Ποιος θεωρείται πραγματικός δικαιούχος; Ποιες μπορεί να αποτελούν ενδείξεις ελέγχου μίας εταιρείας, ώστε να προκύψει ο πραγματικός δικαιούχος;
  Πραγματικός δικαιούχος θεωρείται το φυσικό ή τα φυσικά πρόσωπα στα οποία πραγματικά ανήκει ή τα οποία πραγματικά ελέγχουν μία εταιρική οντότητα. Η εξακρίβωση και ο έλεγχος της ταυτότητας των πραγματικών δικαιούχων επεκτείνεται, κατά περίπτωση, σε νομικές οντότητες που κατέσχουν άλλες οντότητες. Σκοπός είναι να αναζητηθεί και εντοπιστεί το φυσικό πρόσωπο το οποίο τελικά ασκεί έλεγχο μέσω ιδιοκτησίας ή με άλλο τρόπο ενός νομικού προσώπου. Ο έλεγχος με άλλα μέσα μπορεί να περιλαμβάνει τα κριτήρια ελέγχου που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων, όπως μέσω (εξωεταιρικής) συμφωνίας μετόχων, της άσκησης δεσπόζουσας επιρροής ή της εξουσίας διορισμού ανώτερων διοικητικών στελεχών.
  Ενδείξεις ελέγχου:  Η κατοχή ποσοστού μετοχών άνω του 25% ή ιδιοκτησιακού δικαιώματος άνω του 25% μιας εταιρείας από φυσικό πρόσωπο.  Η κατοχή ποσοστού μετοχών άνω του 25% ή ιδιοκτησιακού δικαιώματος άνω του 25% μιας εταιρείας από άλλη εταιρεία, ο έλεγχος της οποίας ασκείται από φυσικό ή φυσικά πρόσωπα ή από περισσότερες εταιρείες που ελέγχονται από το ίδιο ή τα ίδια φυσικά πρόσωπα.
  Συμπέρασμα βγάζουμε από τις συχνές ερωτήσεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει υποχρεωτικότητα, από τη στιγμή που αναφέρει ενδείξεις ελέγχου.
  Για άλλη μια φορά παίζουμε με τις λέξεις.
   
 14. Upvote
  GEORGE1 reacted to PROAKIS in Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων-υπόχρεοι   
  5 λεπτά γιατί ενημερώθηκες ,αφού έφαγες 3 ώρες σεμινάριο ,10 ώρες διάβασμα να καταλάβεις τι θέλουν ,άλλες τόσες ανταλλαγή απόψεων εδώ ΜΗΝ δεν κατάλαβες κάτι καλά.
  ακόμη και στις συχνές-ερωτήσεις δεν μπήκε ένας στον κόπο να το εκλαικεύσει σε ότι αφορά την ελληνική πραγματικότητα ,παρά κάνανε απλή μετάφραση και σου πετάνε την ίδια ορολογία που ανάθεμα και αν ξέρουν και αυτοί τι γράφουν.
  και μετά αναρωτιέσαι τους δηλώνω όλους? όλους γιατί είναι ευθυνόφοβοι.
  πάντως για την ιστορία οι συγγενείς .τέκνα-σύζυγοι μετράνε και στις ελεγχόμενες συμμετοχές. σου λέει στην μία εταιρεία ο πατέρας ,στην άλλη ο γιος ,θεωρούνται συνδεδεμένες. ως ομάδα-οικογένεια με κοινά συμφέροντα.
 15. Upvote
  GEORGE1 reacted to PROAKIS in Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων-υπόχρεοι   
  μα το κακό είναι ,ξεκινάνε μια υποχρέωση και με το καλημέρα το πρόστιμο.
  ως και η τράπεζα της Ελλάδος ,το πρώτο που έγραψε ήταν το πρόστιμο μη αποστολής των στοιχείων!!!!
  σε αυτό φταίνε οι σύλλογοι ,που δεν το κάνουν πρώτο θέμα.  στα ηλεκτρονικά βιβλία που ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ,το πρώτο που είπε η ΠΟΦΕΕ να είστε ελαστικοί στα πρόστιμα.
  τι ελαστικοί ρε ? υποτίθεται είναι πιλοτικό για να δούμε τι κάνουμε . το πρόστιμο είναι το θέμα?
  μιλούσα με έναν Ιταλό συνάδελφο για ένα τιμολόγιο.
  μου λέει θα το διορθώσω εγώ και το δηλώνω .
  λέω μην έχεις κάποιο πρόστιμο?
  γιατί λέει να έχω πρόστιμο ,δεν φτάνει που κάνω την δουλειά τους θα έχω και πρόστιμο από πάνω!!!?
   
 16. Upvote
  GEORGE1 reacted to 125883623 in Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων-υπόχρεοι   
  τι να πω στο φαξ που κτυπάει  βάζεις μηδενικά λες και τα νέα παιδιά ξέρουν τι ειναι το φαξ , στον διακριτικό που δεν έχεις και δεν έχεις υποχρεωση να έχεις κιόλας  τι θα βάλεις;;;καμιά εικόνα απο καρτουν; 
  τι να πεις.... 
 17. Upvote
  GEORGE1 reacted to 125883623 in Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων-υπόχρεοι   
  Πως δεν υπάρχει και live   κιόλας   με το που μπεις στην πλατφόρμα κατω δεξια .
  Και αν έχεις κάποιο πρόβλημα μπάνουν με team vier  και στο λύνουν αμέσως. 
  Περα απο την πλακα καλά θα τα να υπήρχε θα έδειχνε οτι κάνουμε βήματα μπροστά και ψηφιακα αλματααα.αλλα που. Υπομονή ολα θα φτιάχτουν.και επίσης ακόμ
   δεν εχει κλεισει η πλατφόρμα για να βγουν τα manual και οι οδηγίες. 
  Υπομονή. 
   
 18. Upvote
  GEORGE1 reacted to floydpink in ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΕΝΣΗΜΑ ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ?   
  Η επιχειρηση δε ειναι υποχρεωμενη να γνωριζει τι κανει ο εργαζομενος οταν δεν εργαζεται σε αυτη.
  Εκτος και αν ο ιδιος της το δηλωσει,οπότε το γνωριζει και απαγορευει ή οχι την απασχοληση του σε αλλη επιχειρηση περαν του νομιμου ωραριου.
  Μπορει να κανει δευτερη δουλεια και να ερχεται κουρασμενος για δουλεια,μπορει να κανει ναρκωτικα και να ερχεται κουρασμενος για δουλεια,μπορει να του αρεσει να ξενυχταει και να τα πινει και να ερχεται κουρασμενος στη δουλεια κ.α.
  Το προβλημα της "κουρασης" το αναφερω γιατι ειναι σημαντικος παραγοντας σε περιπτωση ατυχηματος και ειδικα σε ορισμενα επαγγελματα.
  Οσον αφορα ειδικα για την 9η ωρα της ημερας συμφωνα με το νομο θεωρειται υπερεργασια και επιτρεπεται για ολες τις ημερες που εργαζεται ο εργαζομενος χωρις αδεια απο την επιθεωρηση εργασιας οπότε μαλλον επιτρεπεται να εργαστει σε αλλη επιχειρηση για μια επιπλεον ωρα.
  Για σιγουρα;
  Αν συνεχισουμε να τηρουμε νομους του 1932 και ακομη πιο πισω,δυσκολα τα πραγματα...
 19. Upvote
  GEORGE1 reacted to stefanos_her in ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΕΝΣΗΜΑ ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ?   
  Καλύπτεται πίσω από το "δεν μπορώ να ελέγξω" καθώς επίσης στο γεγονός ότι η επιθεώρηση ελέγχει κατά κύριο λόγο τις επιχείρήσεις και προσπαθεί να προστατεύσει τους εργαζόμενους.... οπότε φαντάζομαι ότι δεν θα έρθει σε ρήξη με εργαζόμενο χωρίς να υπάρχει τρίτος εμπλεκόμενος....
  Άμα τεθεί υπόψη της επίσημα, φαντάζομαι θα πάρει θέση....
  Ιδίως αν ο εργαζόμενος είναι τίποτα οδηγός σε λεοφωρεία κτλ.....
 20. Upvote
  GEORGE1 reacted to TAG in ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ   
  Επαναφέρω το θέμα γιατί ακόμα δε βρήκα άκρη. Το τιμολόγιο του Οίκου του εξωτερικού εκδίδεται το Νοέμβριο με δική του ευθύνη αποστολής και τα αγαθά έρχονται και άρα τίθενται στη διάθεση μας το Δεκέμβριο. Πότε να το περάσω διάολε?
 21. Upvote
  GEORGE1 reacted to 125883623 in ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ-E COMMERCE   
  όχι απ ότι ξέρω δεν υπαρχει . και το e shop δεν ειναι δραστηριότητα.
 22. Like
  GEORGE1 reacted to PROAKIS in Μηνιαία αποστολή βεβαιώσεων/δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων.   
  Έστελνα όλο το Σ/Κ δηλώσεις παρακρατούμενων. Αλλού αρχεία και αλλού δηλώσεις ,αρχικές-τροποποιητικές ανάθεμα και ξέρω τι έστειλα από  αρχεία στον καθένα.
  Σαν βάση παίρνουμε την εφαρμογούλα που βγάλατε για να φτιάχνουμε τα αρχεία. Αυτή να ανέβει on-line. Πληκτρολογώντας το ΑΦΜ του υπόχρεου θα εμφανίζονται όλα τα στοιχεία του. Πληκτρολογώντας το ΑΜΦ του δικαιούχου το ίδιο.  Επειδή όμως δεν κάνατε  σωστή κωδικοποίηση αμοιβών ,παράδειγμα από 1-300  να αφορά μισθωτές. Από 400  να αφορά επιχειρηματική και από 600 να αφορά τόκους-μερίσματα-δικαιώματα, απαιτείται  μία στήλη ακόμη Μ=μισθωτές ,Ε= επιχειρηματική ,Τ= τόκοι-μερίσματα-δικαιώματα.
  Τώρα με αυτή την εφαρμογή θέλουμε για κάθε μήνα πληκτρολόγηση όλων των στοιχείων υπόχρεων και δικαιούχων.
   
  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.
  Μισθωτές και φμυ. Λόγω της σπουδαιότητας και των πολλών δικαιούχων ,επιλογή  ΔΗΛΩΣΕΙΣ/ΑΡΧΕΙΑ  ΜΙΣΘΩΤΩΝ. Ξεχωριστή. 
  Περίοδος 01/2019
  Με την αναλυτική καταχώρηση των δικαιούχων κάτω έχουμε τα αθροίσματα ,αποδοχών και φόρων. Άρα με την αποστολή έχουν φύγει αρχεία και δήλωση. Και βγάζει ταυτότητα πληρωμής.   Επισυνάπτουμε την ανάλυση ,ως περιεχόμενο δήλωσης.
   
  ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. Δηλ. επιχειρηματική και τόκοι-δικαιώματα-μερίσματα.
  Περίοδος 01/2019
  Δικαιούχος Α  ,τύπος αμοιβής Ε ,κωδικός αμοιβής 1 ,συντ.20%   αποδοχές 1.000,φόρος 200. (αυτόματα από το σύστημα).
  Δικαιούχος Β ,τύπος αμοιβής Τ ,κωδικός αμοιβής 1,συντ.15%,αποδοχές  1.000,φόρος 150.
  (αυτόματα από το σύστημα).
  Συνολικά αθροίσματα.
  Αμοιβές 2.000 ,φόρος 350.
  Αποστολή και έχουν φύγει αρχεία και δήλωση. Τυπώνω ταυτότητα οφειλής. .   Επισυνάπτουμε την ανάλυση ,ως περιεχόμενο δήλωσης.
  Τέλος του χρόνου δυνατότητα εκτύπωσης  ανά ΑΦΜ δικαιούχου ,ανεξάρτητα από ποια περίοδο αφορά ,δηλ. για όλους τους μήνες. Με συνολικές αμοιβές ,φόρους του έτους ,που αφορά τον καθένα.
   
  Δεν νομίζω ότι είναι κακό να ζητάτε βοήθεια. Δηλ. να τα βάζετε σε διαβούλευση πριν.
 23. Upvote
  GEORGE1 reacted to 125883623 in ΑΥΤΟΠΑΡΑΔΟΣΗ ΦΟΡΗΤΟΥ Η/Υ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ   
  καλα τα λεει ετσι ειναι .
 24. Upvote
 25. Like
  GEORGE1 got a reaction from FORO_LOGISMOS in ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ LAPTOP   
  Εγώ δουλεύω με ένα HP i3 (από τα πρώτα i3 330M …)   οι μόνες αλλαγές που έγιναν ήταν:
  1) Η αντικατάσταση του HD με SSD Samsung ,
  2) Ram από 3Gb σε 8Gb (θέλω πολλά παράθυρα ανοικτά ταυτόχρονα …) και
  3) Το προτεινόμενο αυτόματο upgrade από τα προ-εγκατεστημένα win7 64 pro GR σε win10 64 pro GR και όλα τρέχουν τέλεια !!! 
  Accountant και Δήλωση Εισοδήματος της SingularLogic,
  MyTaxis2017pro 
  Μισθοδοσία της Union κλπ κλπ κλπ χωρίς κανένα πρόβλημα χρόνια τώρα  
   
×
×
 • Create New...