Jump to content

GEORGE1

Gold Members
 • Content Count

  1,058
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Reputation Activity

 1. Like
  GEORGE1 reacted to doctor in Υποβολή ΑΠΔ Μηνός Μαρτίου 2020   
  Πρέπει να εκδοθεί εφαρμοστική εγκύκλιος από τον ΕΦΚΑ. Μέχρι τότε δεν κάνουμε τίποτα. Αυτή η ιστορία κρατάει από τον Δεκέμβριο του 2018.
  Ωραίοι οι νόμοι, αλλά πρέπει να μπορούν να εφαρμόζονται....
 2. Upvote
  GEORGE1 reacted to G.E.S. in ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ..καψιμο εγκεφάλου....   
  ΣΠΥΡΟ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ....... ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ
  -------------------------------------------
  ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,ΣΗΜΕΡΑ  !!  ..... ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΑ  !!🙂
   
   
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
   
  1 .     ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜ -ΑΥΤΟΑΠ......  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ , ΤΟ ΜΕΙΟΝ 25% ,ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΒΕΒ ΟΦΕΙΛΩΝ  ΣΤΗΝ Δ  Ο  Υ, ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜ  !!  (......ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛ ΤΑΜΕΙΑ ,ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΙΟΝ 25%  !!   ) ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΧ( Ν.Π.) ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΙΟΝ 25% ΣΕ ΟΛΑ !! ----------------------------------------------------------------------- 2 .      ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ,ΕΝΝΟΕΙ............ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ,ΕΔΩ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ------   ------ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (ΔΗΛ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ... ΣΤΙΣ " ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ")   ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜ--ΑΥΤΟΑΠΑΣΧ  !!....ΔΗΛ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ  ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ   Δ  ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ   ---------------------------------------------------------------------------------- 3 .     ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΡΓΑΖΟΜ , Ο ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ- ΕΛΕΥΘ ΕΠΑΓΓ.  ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ  ΤΑ  800 ΕΥΡΩ  !!    ------------------------------------------------ 4 .    ΤΟ Δ/Π ,ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡ( ΝΟΜ ΠΡΟΣΩΠΑ) ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ( ΟΙ ΑΛΛΟΙ  #  ...ΚΑΝΟΝΙΚΑ ) --------------------------------------------------------------------------- 5.       ΔΑΝΕΙΑ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ  ,...ΜΟΝΟ  ΟΙ ΕΠΙΧ( Ν.Π.) ΤΗΣ # Δ. ....ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛ. ( ΤΗΣ # Β) -------------------------------------------------------------------- 6.     ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ,ΕΙΤΕ ΑΝΗΚΟΥΝ  ΣΤΗΝ  #  Β,  ΕΙΤΕ  ΣΤΗΝ # Δ ,         ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ -----------------------------------------------------------------------------------   ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ  ?? ---------------------------------------------------------     ελεος  !!!  παρακαλω θερμα ( εκ μερους της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ)τον γραφοντα ,τα δελτια τυπου , κ.λ.π...... του υπουργειου, σεμνα και ταπεινα ,να αναθεσει σε αλλον ,να διατυπωνει ,να γραφει  την ελληνικη γλωσσα !! ας φωναξει τον κ. ΓΡΑΒΙΑ ,η οποιον  αλλον μπορει να  του τα γραψει ,δεν ειναι ντροπη !! δεν ειναι δυνατον -δεν ειναι τυχαιο  , τοσοι λογιστες , -πρωτη φορα , να " χανουμε " , τοσο πολυ νοηματικα !! μετα απο ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ  ,διαβασμα !! ---------------------------------------------------------------------------------    
 3. Like
  GEORGE1 got a reaction from DimitrisD in ΑΠΟΛΥΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ   
  Καλύτερα θα είναι να έχεις την γνώμη ενός Δικηγόρου.
 4. Upvote
  GEORGE1 reacted to HURRICANE33 in Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων-υπόχρεοι   
  Από τις συχνές ερωτήσεις προκύπτει:
  2. Ποιος θεωρείται πραγματικός δικαιούχος; Ποιες μπορεί να αποτελούν ενδείξεις ελέγχου μίας εταιρείας, ώστε να προκύψει ο πραγματικός δικαιούχος;
  Πραγματικός δικαιούχος θεωρείται το φυσικό ή τα φυσικά πρόσωπα στα οποία πραγματικά ανήκει ή τα οποία πραγματικά ελέγχουν μία εταιρική οντότητα. Η εξακρίβωση και ο έλεγχος της ταυτότητας των πραγματικών δικαιούχων επεκτείνεται, κατά περίπτωση, σε νομικές οντότητες που κατέσχουν άλλες οντότητες. Σκοπός είναι να αναζητηθεί και εντοπιστεί το φυσικό πρόσωπο το οποίο τελικά ασκεί έλεγχο μέσω ιδιοκτησίας ή με άλλο τρόπο ενός νομικού προσώπου. Ο έλεγχος με άλλα μέσα μπορεί να περιλαμβάνει τα κριτήρια ελέγχου που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων, όπως μέσω (εξωεταιρικής) συμφωνίας μετόχων, της άσκησης δεσπόζουσας επιρροής ή της εξουσίας διορισμού ανώτερων διοικητικών στελεχών.
  Ενδείξεις ελέγχου:  Η κατοχή ποσοστού μετοχών άνω του 25% ή ιδιοκτησιακού δικαιώματος άνω του 25% μιας εταιρείας από φυσικό πρόσωπο.  Η κατοχή ποσοστού μετοχών άνω του 25% ή ιδιοκτησιακού δικαιώματος άνω του 25% μιας εταιρείας από άλλη εταιρεία, ο έλεγχος της οποίας ασκείται από φυσικό ή φυσικά πρόσωπα ή από περισσότερες εταιρείες που ελέγχονται από το ίδιο ή τα ίδια φυσικά πρόσωπα.
  Συμπέρασμα βγάζουμε από τις συχνές ερωτήσεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει υποχρεωτικότητα, από τη στιγμή που αναφέρει ενδείξεις ελέγχου.
  Για άλλη μια φορά παίζουμε με τις λέξεις.
   
 5. Upvote
  GEORGE1 reacted to PROAKIS in Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων-υπόχρεοι   
  5 λεπτά γιατί ενημερώθηκες ,αφού έφαγες 3 ώρες σεμινάριο ,10 ώρες διάβασμα να καταλάβεις τι θέλουν ,άλλες τόσες ανταλλαγή απόψεων εδώ ΜΗΝ δεν κατάλαβες κάτι καλά.
  ακόμη και στις συχνές-ερωτήσεις δεν μπήκε ένας στον κόπο να το εκλαικεύσει σε ότι αφορά την ελληνική πραγματικότητα ,παρά κάνανε απλή μετάφραση και σου πετάνε την ίδια ορολογία που ανάθεμα και αν ξέρουν και αυτοί τι γράφουν.
  και μετά αναρωτιέσαι τους δηλώνω όλους? όλους γιατί είναι ευθυνόφοβοι.
  πάντως για την ιστορία οι συγγενείς .τέκνα-σύζυγοι μετράνε και στις ελεγχόμενες συμμετοχές. σου λέει στην μία εταιρεία ο πατέρας ,στην άλλη ο γιος ,θεωρούνται συνδεδεμένες. ως ομάδα-οικογένεια με κοινά συμφέροντα.
 6. Upvote
  GEORGE1 reacted to PROAKIS in Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων-υπόχρεοι   
  μα το κακό είναι ,ξεκινάνε μια υποχρέωση και με το καλημέρα το πρόστιμο.
  ως και η τράπεζα της Ελλάδος ,το πρώτο που έγραψε ήταν το πρόστιμο μη αποστολής των στοιχείων!!!!
  σε αυτό φταίνε οι σύλλογοι ,που δεν το κάνουν πρώτο θέμα.  στα ηλεκτρονικά βιβλία που ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ,το πρώτο που είπε η ΠΟΦΕΕ να είστε ελαστικοί στα πρόστιμα.
  τι ελαστικοί ρε ? υποτίθεται είναι πιλοτικό για να δούμε τι κάνουμε . το πρόστιμο είναι το θέμα?
  μιλούσα με έναν Ιταλό συνάδελφο για ένα τιμολόγιο.
  μου λέει θα το διορθώσω εγώ και το δηλώνω .
  λέω μην έχεις κάποιο πρόστιμο?
  γιατί λέει να έχω πρόστιμο ,δεν φτάνει που κάνω την δουλειά τους θα έχω και πρόστιμο από πάνω!!!?
   
 7. Upvote
  GEORGE1 reacted to 125883623 in Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων-υπόχρεοι   
  τι να πω στο φαξ που κτυπάει  βάζεις μηδενικά λες και τα νέα παιδιά ξέρουν τι ειναι το φαξ , στον διακριτικό που δεν έχεις και δεν έχεις υποχρεωση να έχεις κιόλας  τι θα βάλεις;;;καμιά εικόνα απο καρτουν; 
  τι να πεις.... 
 8. Upvote
  GEORGE1 reacted to 125883623 in Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων-υπόχρεοι   
  Πως δεν υπάρχει και live   κιόλας   με το που μπεις στην πλατφόρμα κατω δεξια .
  Και αν έχεις κάποιο πρόβλημα μπάνουν με team vier  και στο λύνουν αμέσως. 
  Περα απο την πλακα καλά θα τα να υπήρχε θα έδειχνε οτι κάνουμε βήματα μπροστά και ψηφιακα αλματααα.αλλα που. Υπομονή ολα θα φτιάχτουν.και επίσης ακόμ
   δεν εχει κλεισει η πλατφόρμα για να βγουν τα manual και οι οδηγίες. 
  Υπομονή. 
   
 9. Upvote
  GEORGE1 reacted to floydpink in ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΕΝΣΗΜΑ ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ?   
  Η επιχειρηση δε ειναι υποχρεωμενη να γνωριζει τι κανει ο εργαζομενος οταν δεν εργαζεται σε αυτη.
  Εκτος και αν ο ιδιος της το δηλωσει,οπότε το γνωριζει και απαγορευει ή οχι την απασχοληση του σε αλλη επιχειρηση περαν του νομιμου ωραριου.
  Μπορει να κανει δευτερη δουλεια και να ερχεται κουρασμενος για δουλεια,μπορει να κανει ναρκωτικα και να ερχεται κουρασμενος για δουλεια,μπορει να του αρεσει να ξενυχταει και να τα πινει και να ερχεται κουρασμενος στη δουλεια κ.α.
  Το προβλημα της "κουρασης" το αναφερω γιατι ειναι σημαντικος παραγοντας σε περιπτωση ατυχηματος και ειδικα σε ορισμενα επαγγελματα.
  Οσον αφορα ειδικα για την 9η ωρα της ημερας συμφωνα με το νομο θεωρειται υπερεργασια και επιτρεπεται για ολες τις ημερες που εργαζεται ο εργαζομενος χωρις αδεια απο την επιθεωρηση εργασιας οπότε μαλλον επιτρεπεται να εργαστει σε αλλη επιχειρηση για μια επιπλεον ωρα.
  Για σιγουρα;
  Αν συνεχισουμε να τηρουμε νομους του 1932 και ακομη πιο πισω,δυσκολα τα πραγματα...
 10. Upvote
  GEORGE1 reacted to stefanos_her in ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΕΝΣΗΜΑ ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ?   
  Καλύπτεται πίσω από το "δεν μπορώ να ελέγξω" καθώς επίσης στο γεγονός ότι η επιθεώρηση ελέγχει κατά κύριο λόγο τις επιχείρήσεις και προσπαθεί να προστατεύσει τους εργαζόμενους.... οπότε φαντάζομαι ότι δεν θα έρθει σε ρήξη με εργαζόμενο χωρίς να υπάρχει τρίτος εμπλεκόμενος....
  Άμα τεθεί υπόψη της επίσημα, φαντάζομαι θα πάρει θέση....
  Ιδίως αν ο εργαζόμενος είναι τίποτα οδηγός σε λεοφωρεία κτλ.....
 11. Upvote
  GEORGE1 reacted to TAG in ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ   
  Επαναφέρω το θέμα γιατί ακόμα δε βρήκα άκρη. Το τιμολόγιο του Οίκου του εξωτερικού εκδίδεται το Νοέμβριο με δική του ευθύνη αποστολής και τα αγαθά έρχονται και άρα τίθενται στη διάθεση μας το Δεκέμβριο. Πότε να το περάσω διάολε?
 12. Upvote
  GEORGE1 reacted to 125883623 in ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ-E COMMERCE   
  όχι απ ότι ξέρω δεν υπαρχει . και το e shop δεν ειναι δραστηριότητα.
 13. Like
  GEORGE1 reacted to PROAKIS in Μηνιαία αποστολή βεβαιώσεων/δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων.   
  Έστελνα όλο το Σ/Κ δηλώσεις παρακρατούμενων. Αλλού αρχεία και αλλού δηλώσεις ,αρχικές-τροποποιητικές ανάθεμα και ξέρω τι έστειλα από  αρχεία στον καθένα.
  Σαν βάση παίρνουμε την εφαρμογούλα που βγάλατε για να φτιάχνουμε τα αρχεία. Αυτή να ανέβει on-line. Πληκτρολογώντας το ΑΦΜ του υπόχρεου θα εμφανίζονται όλα τα στοιχεία του. Πληκτρολογώντας το ΑΜΦ του δικαιούχου το ίδιο.  Επειδή όμως δεν κάνατε  σωστή κωδικοποίηση αμοιβών ,παράδειγμα από 1-300  να αφορά μισθωτές. Από 400  να αφορά επιχειρηματική και από 600 να αφορά τόκους-μερίσματα-δικαιώματα, απαιτείται  μία στήλη ακόμη Μ=μισθωτές ,Ε= επιχειρηματική ,Τ= τόκοι-μερίσματα-δικαιώματα.
  Τώρα με αυτή την εφαρμογή θέλουμε για κάθε μήνα πληκτρολόγηση όλων των στοιχείων υπόχρεων και δικαιούχων.
   
  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.
  Μισθωτές και φμυ. Λόγω της σπουδαιότητας και των πολλών δικαιούχων ,επιλογή  ΔΗΛΩΣΕΙΣ/ΑΡΧΕΙΑ  ΜΙΣΘΩΤΩΝ. Ξεχωριστή. 
  Περίοδος 01/2019
  Με την αναλυτική καταχώρηση των δικαιούχων κάτω έχουμε τα αθροίσματα ,αποδοχών και φόρων. Άρα με την αποστολή έχουν φύγει αρχεία και δήλωση. Και βγάζει ταυτότητα πληρωμής.   Επισυνάπτουμε την ανάλυση ,ως περιεχόμενο δήλωσης.
   
  ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. Δηλ. επιχειρηματική και τόκοι-δικαιώματα-μερίσματα.
  Περίοδος 01/2019
  Δικαιούχος Α  ,τύπος αμοιβής Ε ,κωδικός αμοιβής 1 ,συντ.20%   αποδοχές 1.000,φόρος 200. (αυτόματα από το σύστημα).
  Δικαιούχος Β ,τύπος αμοιβής Τ ,κωδικός αμοιβής 1,συντ.15%,αποδοχές  1.000,φόρος 150.
  (αυτόματα από το σύστημα).
  Συνολικά αθροίσματα.
  Αμοιβές 2.000 ,φόρος 350.
  Αποστολή και έχουν φύγει αρχεία και δήλωση. Τυπώνω ταυτότητα οφειλής. .   Επισυνάπτουμε την ανάλυση ,ως περιεχόμενο δήλωσης.
  Τέλος του χρόνου δυνατότητα εκτύπωσης  ανά ΑΦΜ δικαιούχου ,ανεξάρτητα από ποια περίοδο αφορά ,δηλ. για όλους τους μήνες. Με συνολικές αμοιβές ,φόρους του έτους ,που αφορά τον καθένα.
   
  Δεν νομίζω ότι είναι κακό να ζητάτε βοήθεια. Δηλ. να τα βάζετε σε διαβούλευση πριν.
 14. Upvote
  GEORGE1 reacted to 125883623 in ΑΥΤΟΠΑΡΑΔΟΣΗ ΦΟΡΗΤΟΥ Η/Υ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ   
  καλα τα λεει ετσι ειναι .
 15. Upvote
 16. Like
  GEORGE1 got a reaction from FORO_LOGISMOS in ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ LAPTOP   
  Εγώ δουλεύω με ένα HP i3 (από τα πρώτα i3 330M …)   οι μόνες αλλαγές που έγιναν ήταν:
  1) Η αντικατάσταση του HD με SSD Samsung ,
  2) Ram από 3Gb σε 8Gb (θέλω πολλά παράθυρα ανοικτά ταυτόχρονα …) και
  3) Το προτεινόμενο αυτόματο upgrade από τα προ-εγκατεστημένα win7 64 pro GR σε win10 64 pro GR και όλα τρέχουν τέλεια !!! 
  Accountant και Δήλωση Εισοδήματος της SingularLogic,
  MyTaxis2017pro 
  Μισθοδοσία της Union κλπ κλπ κλπ χωρίς κανένα πρόβλημα χρόνια τώρα  
   
 17. Like
  GEORGE1 reacted to ELEMENTAL in Το Ε3 νομικών προσώπων κλείνει μόνο του...   
  Ε3 - Λογιστές   1-0
  Μαντέψτε το τελικό σκόρ
 18. Upvote
  GEORGE1 reacted to ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ in Υποβολή ε3 από λογιστή ανεξαρτήτου τζιρου   
  μα αν έβαλες λογιστή και τσέκαρες λογιστή όχι μισθωτό, πως να φύγει με τους κωδικούς του φορολογούμενου 
 19. Upvote
  GEORGE1 reacted to v.kourtis in Έξοδο με απόδειξη λιανικής αντί τιμολογίου   
  σκέψου βρε εύα με τι μπαρούφες μας έχουν βάλει και ασχολούμαστε!!!!!λές και δεν έχουμε άλλα θέματα προς επίλυση!!!!! Αυτά τους μαράνανε τόσα χρόνια! με τις αποδειξούλες να ασχολούμαστε και να ψάχνουμε εγκυκλίους για το αν θα πρέπει να μπαίνει η σφραγίδα από πίσω από την ΑΛΠ για να έχει το δικαίωμα έκπτωσης από τις δαπάνες της επιχείρησης! Bullsheet που λένε και οι Αμερικάνοι απλά!!!!!!! Άχρηστα κορμιά υπάλληλοι του Υ.Ο. και όλων των υπουργείων που τόσα χρόνια μας καταδυναστεύουν κατάσαρκα!!!!!!!!!!
 20. Upvote
  GEORGE1 reacted to NIKOSPETSAS in ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ   
  Αναμένεται η σχετική οδηγία την Δευτέρα 30/4/2018 στις 14:00. Θα υπάρχει χρόνος 30 ολόκληρων λεπτών για την απόδοση.
 21. Upvote
  GEORGE1 reacted to PROAKIS in ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ   
  εντάξει είπαμε και να λείπει και καμία δεν χάλασε ο κόσμος.  λογικά θα υπάρχει 1 ανοχή +- 5 σακούλες!
 22. Upvote
  GEORGE1 reacted to PROAKIS in ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ   
  Θα παίρνεις τα τιμολόγια αγοράς με τις σακούλες  στο τρίμηνο ,θα παίρνεις και ότι σακούλες μείνανε αδιάθετες ,θα τις μετράνε στην Δ.Ο.Υ. και ότι λείπει Χ 4 λεπτά.
  θα σου δίνουν ταυτότητα πληρωμής και μετά τα γνωστά.
 23. Upvote
  GEORGE1 reacted to PROAKIS in ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ   
  γιατί έχετε το ίδιο πρόγραμμα?
   
 24. Upvote
  GEORGE1 reacted to PROAKIS in ΠΟΦΕΕ-σύλλογοι -ΟΕΕ και το σύνδρομο της "Τ.Λ.Σ.".   
  τι περιμένετε και ασχολείστε με παρατάσεις και τι θα μπει στον κωδικό 380?
  τι θα μπει ? η γραφειοκρατία ,οι πλατφόρμες,η θεωρία των πανεπιστημόνων ,οι αρλούμπες των αδούλευτων  ,η φλυαρία των νομικάριων και ο αφανισμός πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.
  ΟΣΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ (ΜΑΣ) ΔΩΣΟΥΝ.
  2 θέματα ,πρέπει να προβάλετε.
  1) GDPR και απλούστευση διαδικασιών για τις μεσαίες και κάτω. Οι παλιότεροι το είχαν λύσει με 2 λέξεις "επαγγελματικό απόρρητο". στο κάτω κάτω ποιον αφορά και ποιος θα ενδιαφερθεί για το τι μισθό δίνει ο κυρ-Μήτσος Ο.Ε. στον Γιάννη τον υπάλληλο ή αν δει ο Βαγγέλης ΕΕ τι καταχωρεί στα βιβλία του ο Μήτσος ΟΕ? προσπάθεια επιβίωσης ο ένας και ο άλλος!
  τυπολατρίες.
  στις μεγαλύτερες όμως και κυρίως στο δημόσιο- επιμελητήρια  κλπ. που διαχειρίζονται μεγάλα αρχεία με εμπορικό ενδιαφέρον έχει νόημα. πχ. πως φύγανε κάποτε κάποιες χιλιάδες ΑΦΜ ? ή κάποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις λογιστών και μας στέλνουν σωρό μηνυμάτων για σεμινάρια -βιβλία -προγράμματα?
   
  2) Απλοποίηση διαδικασιών ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ.  στα πρότυπα μιας απλή ρύθμισης.
  Πόσο κόστισε μέχρι τώρα  η γραμματεία ιδιωτικού χρέους ,υπάλληλοι -κομμωτήρια -προγράμματα και ποιο το όφελος. σώθηκε κάποια βιοτεχνία ,κάποιος αγρότης ,κάποιος ξενοδόχος ή τίποτα αμαρτωλοί?
   
  Τι νομίζετε ,μπορεί κάποια εταιρεία να αντέξει αυτά τα κόστη?
  μπορείτε να προεξοφλήσετε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και το δικό σας ,αν χαθεί το 80% του επιχειρείν?
  οι έξω κάνουν την δουλειά τους ,εμείς τι κάνουμε?
  Με λύπη μου διαπιστώνω ότι 8 στους 10 συναδέλφους πάσχουν από το σύνδρομο της "Τ.Λ.Σ.".
   
 25. Upvote
  GEORGE1 reacted to naxos_accounting in Ε3 2018 ΤΟ ΥΠΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ   
  Επίσης, πώς αποτυπώνεται στο εσόδων - εξόδων το δεδουλευμένο έξοδο της χρήσης όταν έχουμε παραστατικό που αφορά σε 2 ή περισσότερες χρήσεις και ταυτόχρονα περνάμε το συνολικό ποσό με την ημερομηνία έκδοσής του, ώστε να παρακολουθούμε σωστά το φ.π.α. και τις ΜΥΦ ?
  Τέλος, ασχολείται κανείς με τον ετεροχρονισμό εξόδων στις προσωρινές διαφορές λογιστικής / φορολογικής βάσης απλογραφικών βιβλίων ???
  Φτιάχνει και κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης και προσάρτημα απλογραφικών ???
  Μιλάμε για παλαβά πράγματα...
   
   
×
×
 • Create New...