Jump to content

xbi

simple Members
 • Posts

  99
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by xbi

 1. Καλημέρα! Επιβεβαιώνω κι εγώ. Σε αντίστοιχη περίπτωση που είχα, το ίδιο μου απάντησαν σε σχετική ερώτηση στην επιθεώρηση!
 2. Μόλις προχθές ανακάλυψα ότι τυπώνεται σωστά με mozzila και site www.aade.gr, όχι gsis. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
 3. Κινέζικα!! Αν θέλεις να το τυπώσεις νομίζω θα βγει κανονικά. Δοκίμασε και με mozilla.
 4. Καλημέρα! Τις εισφορές που παρακρατεί ο εργοδότης από μπλοκάκι και αποδίδει με ΑΠΔ, τις υπολογίζετε μόνοι σας (βάσει των τιμολογίων) ή ζητάτε βεβαίωση από τον εργοδότη;
 5. Στον πίνακα 6 κάνεις 4 τέσσερις εγγραφές, δύο για κάθε εκμισθωτή? Μήπως γι' αυτό το λόγο χτυπάει?
 6. Αφού οι αιτήσεις συμψηφισμού είναι μέχρι 31/05 λογικά μετά θα γίνουν οι συμψηφισμοί. Πάντως, με δύο υπαλλήλους που μίλησα στον ΕΦΚΑ, ο ένας μου είπε μην το πληρώσετε και ο άλλος να το πληρώσετε, γιατί καταλαβαίνετε ότι μέχρι 18/05 δεν προλαβαίνει να γίνει συμψηφισμός. Προσωπικά, σκέφτομαι να ακολουθήσω τη δεύτερη γνώμη. Όπως και να έχει, οι τρέχουσες εισφορές αν έχω καταλάβει σωστά δεν έχουν προσαυξήσεις εκπροθέσμου, οπότε μικρό το κακό.
 7. Είναι μεγάλες οι ποσότητες και πολύ μικρή η αξία της μονάδας και προκύπτουν μεγάλες διαφορές λόγω στρογγυλοποίησης.
 8. Ευχαριστώ! Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν, αλλά (κακώς μάλλον) προβληματίστηκα για το πώς θα δηλωθεί το ποσό αυτό στο τρίμηνο (τι πληροφορίες θα ζητάει το έντυπο απόδοσης του τέλους).
 9. Καλησπέρα! Έχει κάποιος λάβει παραστατικά με περιβαλλοντικό τέλος? Τα πρώτα που έλαβα δεν συμφωνούν με τίποτα και αναρωτιέμαι σε ποια αξία να βασιστώ για την ορθή καταχώριση. Στην καθαρή 0,03 κάθε τμχ. ή στη συνολική 0,04 ανά τμχ. και από εκεί να βγάλω την καθαρή?
 10. Για ΜΥΦ οι ασφάλειες δεν πάνε πουθενά, ούτε στις συγκεντρωτικές.
 11. Σε αντίστοιχη περίπτωση, με μέλος σε εταιρεία και παράλληλα ατομική επιχείρηση με ζημιά, η ζημιά δεν αφαιρέθηκε από το εισόδημα για τον υπολογισμό των εισφορών του ΕΦΚΑ. Είχα τηλεφωνήσει και δεν ήξεραν να μου πουν αν αυτό θα αλλάξει όταν γίνουν οι εκκαθαρίσεις βάσει των δηλώσεων του 2016.
 12. Όχι, αυτές είναι όλες κι όλες οι εγγραφές που έχει. Ενώ σε πώληση άλλων παγίων έχει τις αναλυτικές (β). Όπως και να έχει με τον (β) τρόπο θα το χειριστώ. Ευχαριστώ!
 13. Εννοείτε ναι πάλι το (β)? Έχετε κάποια ιδέα γιατί στα βιβλία αναφέρεται η (α) περίπτωση?
 14. Ευχαριστώ για την απάντηση. Κι εγώ αυτές τις εγγραφές είχα στο μυαλό μου, αλλά σε δύο βιβλία που έψαξα για αντίστοιχο παράδειγμα, ανέφεραν το (α). Βέβαια τα παραδείγματα ήταν για πώληση οικοπέδου με ζημία, παίζει κάποιο ρόλο αυτό? Προσωπικά και σε ζημία τις αντίστοιχες εγγραφές με το (β) θα έκανα.
 15. Καλημέρα! Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η σωστή εγγραφή για την παρακάτω περίπτωση? Εταιρεία πουλάει μέρος οικοπέδου που κατέχει ως πάγιο σε τιμή ανώτερη από αυτή που αντιστοιχεί στο τμήμα που πουλάει, δηλαδή έχει κέρδος. Οι λογιστικές εγγραφές που πρέπει να γίνουν είναι: α) 10,00 (Χ) με ποσό πώλησης 38,00 (Π) και 81,03 (Π) ποσό κέρδους 10,00 (Χ) ή β) 30,00 (Χ) ποσό πώλησης 72,01 (Π) και 72,01 (Χ) ποσό πώλησης 81,03(Π) ποσό κέρδους 10,00 (Π) αξία που αντιστοιχεί στο τμήμα του οικοπέδου βάσει βιβλίων και 30,00(Π) ποσό πώλησης 38,00 (Χ)
 16. Αν πρόκειται για φιλοξενίες και όχι δωρεάν παραχωρήσεις, φορτώνονται και οι δύο στην αδερφή σαν φιλοξενούμενοι και επιβαρύνουν το δικό της νοικοκυριό.
 17. Καλησπέρα! Ήθελα μια επιβεβαίωση για την εξής περίπτωση: Εργαζόμενη με Π.Η.Τ. 18/09/2017, ξεκινάει η άδεια κυοφορίας στις 24/07/2017. Έχει διακόψει όμως την εργασία της από 26/06/2017 με χαρτί γιατρού. Στην υπεύθυνη δήλωση που κάνει ο εργοδότης για να επιδοτηθεί η εργαζόμενη λόγω κυοφορίας, από πότε θα πρέπει να φαίνεται ότι διέκοψε την εργασία της? 26/06 ή 24/07?
 18. Κάπου στο μητρώο τον βλέπουν σαν μέλος Ν.Π. Κάνε ένα τηλ. στο taxis αρχικά να σου πουν τι βλέπουν. Αυτό είχα κάνει σε αντίστοιχη περίπτωση και τελικά ήταν μέλος σε εταιρεία και ούτε που το είχε αναφέρει.
 19. Δεν περιμένω καμία μασημένη τροφή και δεν είμαι εδώ για να κοροϊδέψω κανέναν, αγαπητέ. Διαβάζω καθημερινά, όπως οι περισσότεροι συνάδελφοι πλέον. Απλά τυχαίνει να έχουμε διαφορετική άποψη στο συγκεκριμένο θέμα. Συμφωνώ με τους συναδέλφους παραπάνω (dodos και maria00). Προσωπικά, με ενοχλεί περισσότερο ο τρόπος που απευθύνεστε σε συναδέλφους σας για το αν διαβάζουν και ξέρουν τι τους γίνετε, παρά π.χ. τα κεφαλαία του dodos.
 20. Ναι, αλλά όταν δεν πουλάς σημαίνει ότι έχεις πωλήσεις<15000. Άρα, αν κάποιος έχει πωλήσεις<15000 ή δεν πουλάει και επιδότηση<5000, σημαίνει ότι πληροί και τις δύο προϋποθέσεις για να είναι αγρότης ειδικού καθεστώτος.
 21. Πάντως σε πελάτη προερχόμενο από το ΤΣΜΕΔΕ, για τον οποίο είχαν υπολογιστεί λάθος οι εισφορές του 2ου και ζήτησα διόρθωση, μου απάντησαν ότι δεν θα γίνουν άλλες διορθώσεις, παρά μόνο μετά τις φετινές δηλώσεις.
 22. Καλησπέρα! Αν κάποιος γνωρίζει, ήθελα μια βοήθεια στις παρακάτω περιπτώσεις. 1) Τεχνική εταιρεία Ο.Ε. με απλογραφικά, αναλαμβάνει ένα έργο. Κάποιες εργασίες εκτελέστηκαν από κοινοπραξία, στην οποία είναι μέλος η Ο.Ε., και στο τιμολόγιο που έκοψε η κοινοπραξία έγινε παρακράτηση φόρου από την Ο.Ε. 3%. Η βεβαίωση επιχειρηματικής δραστηριότητας που θα στείλει η Ο.Ε. για αυτήν την παρακράτηση, θα πρέπει να είναι με κωδικό 2 ή 14? Με έχει μπερδέψει η παράγραφος 11 της ΠΟΛ.1025/2017: 11. Για την εφαρμογή των διατάξεων των τεσσάρων τελευταίων εδαφίων της περίπτωσης δ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 64 του ν.4172/2013 εισάγεται νέος κωδικός, στον οποίο ο αρχικός ανάδοχος καταχωρεί το ποσό της ακαθάριστης αμοιβής και τον φόρο που παρακρατήθηκε από τον κύριο του έργου και ο οποίος συμψηφίζεται από τον αναλογούντα φόρο της κατασκευάστριας εταιρείας ή κοινοπραξίας βάσει βεβαιώσεων που χορηγεί σε αυτές σύμφωνα με τα οριζόμενα στις υπόψη διατάξεις. Στη συνέχεια, ο αρχικός ανάδοχος (νομικό πρόσωπο, νομική οντότητα που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα) θα πρέπει να διαγράψει κατά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματός του τον ως άνω παρακρατηθέντα από τον κύριο του έργου φόρο από τους αντίστοιχους κωδικούς των παρακρατηθέντων φόρων. Όσον αφορά την υποβολή του ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων στην περίπτωση αυτή, κατά την κωδικοποίηση του εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, ο κύριος του έργου χρησιμοποιεί τον κωδικό 2, ενώ ο αρχικός ανάδοχος χρησιμοποιεί τον κωδικό 14. Μήπως η παράγραφος 11 αναφέρεται στην περίπτωση που η κοινοπραξία έκοβε τιμολόγιο στον αρχικό εργοδότη και όχι στην Ο.Ε.? 2) Εταιρεία Ο.Ε. με απλογραφικά έδωσε αμοιβές στα μέλη της σαν μισθωτούς, στις οποίες παρακράτησε χαρτόσημο. Θα πρέπει να σταλούν με τον κωδικό 01, 05 ή 55 των μισθωτών? Και θα πρέπει να επιβαρυνθούν με ασφαλιστικές εισφορές αυτές αμοιβές? Ευχαριστώ!
×
×
 • Create New...