Jump to content

gapdk

Silver members
 • Posts

  1,777
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by gapdk

 1. Καλησπέρα σε όλες & όλους!

  Γνωρίζει κανείς το καθεστώς για τη φορολογία των μερισμάτων που αποκτά φυσικό πρόσωπο (φορολογικός κάτοικος Ελλάδας) από Παναμέζικη Ναυτιλιακή Εταιρεία σε παρελθόντα έτη (περίπου την πενταετία 2006-2010).

   

   

 2. Καλησπέρα σε όλες/όλους!

   

  Κοινή επιχείρηση με προσωπικό και παρακράτηση φόρου μισθωτών, άνοιξε επιπλέον ένα οικοδομικοτεχνικό έργο και απέκτησε ΑΜΟΕ.

  Στο οικοδομικοτεχνικό προκύπτει και παρακράτηση φόρου μισθωτών.

  Ο φόρος των εργατών του οικοδομικοτεχνικού θα υποβληθεί ενιαία με μία δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και στο πεδίο ΑΜΕ θα δηλωθεί αυτός της κοινής επιχείρησης??

  Η γίνεται κάπως διαφορετικά?

   

 3. Καλημέρα σε όλες/όλους.

  για τις παρακάτω συναλλαγές, θα μπορούσατε να μου πείτε αν τις αντιμετωπίζω σωστά ως προς το ΦΠΑ και τις εγγραφές χρεωπίστωσης και δήλωσης VIES:

   

  α) Τιμολόγιο από το Facebook ή την Google Ιρλανδίας για διαφημιστικές καταχωρήσεις και αγορά χώρου στο gmail αντίστοιχα => Ενδοκοινοτική Λήψη υπηρεσιών / Χρεωπίστωση ΦΠΑ / Δήλωση VIES Λήψεων Υπηρεσιών.

  β) Τιμολόγιο Μεταφορικών και Συναρμολόγησης στη Γερμανία (για χρέωση μεταφορικών από μία πόλη της Γερμανίας σε άλλη και συναρμολόγηση μηχανήματος για συμμετοχή σε Έκθεση)  Λήψη Υπηρεσιών / Χρεωπίστωση ΦΠΑ / Δήλωση VIES Λήψης Υπηρεσίας.

  γ) Τιμολόγιο για συμμετοχή σε Εμπορική Έκθεση στη Γερμανία   Λήψη Υπηρεσιών / Χρεωπίστωση ΦΠΑ / Δήλωση VIES Λήψης Υπηρεσίας.

  δ) Τιμολόγιο για Προμήθειες Πιστωτικών Καρτών από την American Express του εξωτερικού  = >  Συναλλαγή εξαιρούμενη του ΦΠΑ (Έξοδα άνευ ΦΠΑ) / ΧΩΡΙΣ Χρεωπίστωση του ΦΠΑ (δεν εμφανίζεται στην Περιοδική δήλωση) / ΟΧΙ Πίνακας VIES.

   

  Καλή συνέχεια!

   

   

 4. Καλησπέρα σε όλους!

   

  Γνωρίζετε που θα πρέπει να μπω και αν υπάρχουν οδηγίες για την Ψηφιακό Μητρώο Επιβατικών ΙΧ οχημάτων που εκμισθώνονται με οδηγό, με ή χωρίς?

  Έχει τεθεί σε λειτουργία ή όχι ακόμα?

   

  (*Ενδιαφέρομαι για βανάκι 9 ατόμων με οδηγό)

 5. Καλημέρα σε όλους!

  ΑΕ συσταθείσα το 2000, εκλέγει τελευταίο ΔΣ το 2006.

  Το καλοκαίρι του 2008 έχει τελευταία δραστηριότητα (συναλλαγή) ενώ από εκεί και μετά (πλην μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ και 3-4 ετήσιων δηλώσεων Εισοδήματος που κατατέθηκαν μηδενικές και σε κάποιες το Τέλος Επιτηδεύματος μόνο).

  Στα τέλη του 2008 Δηλώνει Παραίτηση το ένα από τα τρία μέλη του ΔΣ (Αντιπρόεδρος) με απλή γραπτή επιστολή (χωρίς να την κοινοποιεί με Δικαστικό Επιμελητή είτε στα γραφεία της εταιρείας της Εταιρείας είτε ακόμα και στη Διεύθυνση Εταιρειών ως όφειλε. το μονο χαρτί που μπορεί να βεβαιώσει την παραίτηση (ευτυχώς) εκείνη την ημερομηνία είναι η δημοσίευση της πρόσκλησης έκτακτης γενικής συνέλέυσης στο ΦΕΚ με θέμα την αντικατάσταση παραιτηθέντος μέλους ΤΑΔΕ από το ΔΣ..... (η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ)

  Έκτοτε η εταιρεία δεν έχει υποβάλλει Ισολογισμό ούτε εκλογή νέου ΔΣ. Επίσης ΔΕΝ έχει γίνει Αυτοαπογραφή στο ΓΕΜΗ.

   

  Το πρόβλημα μου είναι η απεμπλοκή του μέλους που παραιτήθηκε το 2008 και σε δεύτερη φάση η διακοπή της ΑΕ

  * Για τη ΔΟΥ θεωρείται ακόμα ότι την εταιρεία εκπροσωπεί το τελευταίο ΔΣ !!!!που εκλέχθηκε το 2006 με θητεία πενταετή μέχρι το 2011.... Αρα σε αυτό εμπλέκεται και το μέλος που παραιτήθηκε.

   

  Η πιο απλή και μη κοστοβόρα λύση θα ήταν η διακοπή της ΑΕ απευθείας από τη ΔΟΥ (χωρίς ΓΕΜΗ, δημοσιεύσεις κλπ) με την ΠΟΛ 1163/2016 με ημερομηνία εντός του 2008 οπυ θα εξυπηρετούσε το παραιτηθέν μέλος. Παραστατικά ΔΕΝ φαίνεται να έχουν εκδοθεί και από Προμηθευτές μετά από εκείνο το έτος...

  ΜΟΝΑΔΙΚΗ πράξη που έχει γίνει όμως στο Μητρώο είναι η δήλωση απαλλαγής ΦΠΑ μικρών επιχειρήσεων ώστε να μην υποβάλλουμε Μηδενικές Περιοδικές Δηλώσεις ΦΠΑ (περίπου στο 2013).

   

   

  - Γνωρίζετε αν αυτό είναι κόλλημα για τον έλεγχο προκειμένου να κλείσουμε με ημερομηνία 2008?

  - Υπάρχει άλλος τρόπος ώστε να διαγραφεί τουλάχιστον το παραιτηθέν μέλος και η εταιρεία να κάνει στη συνέχεια διακοπή όποτε της προσδιορίσει ο έλεγχος?

   

  Οποιαδήποτε ιδέα από σχετικές εμπειρείες συναδέλφων ευπρόσδεκτη

   

   

   

   

 6. έτσι ακριβώς... Συλλογοι υπάρχουν τελικά?? Ποια συμφέρονται εξυπηρετούν??? Είναι ηλιθιότητα να εκμεταλλευόμαστε τους φορολογούμενους μερικές φορές ...για 5 ευρώ δηλωτέο εισόδημα...τι να ζητήσεις?? Είναι ντροπή!

  Δηλαδή....στην τριετία 2012-2014 έχουμε υποβάλλει αρχικη....και 3 τροποποιητικές και πάμε για 4η φέτος...

  Δηλαδή

  3+3+3+3+3 Στο τέλος δηλώσεις...θα έχουμε 15 δηλώσεις για την τριετία!!! Δεν μας χ3ζ3τε ρε όλοι? Και ΑΑΔΕ και μισθολόγοι της ΕΛΑΣ?

   

 7. Καλησπέρα σε όλους!

   

  Παιδιά με αυτήν την "αηδία" που τραβάει 4 χρόνια με τα αναδρομικά των αστυνομικών και συνεχίστηκε και φέτος με ποσά της τάξεως των 5-7-10 ευρώ ανά έτος... εξακολουθούμε και κάνουμε τροποποιητικές (οι φετινές θα είναι οι 4ες στις σειρά) ανά έτος???

  Μήπως έχει βγει καμία εγκύκλιος που να απαλλάσσει λόγω του ύψους των φετινών ποσών που δημιουργούν διοικητικό κόστος αλλά και φόρτο άσκοπο σε εμάς??? (Κάποιος αστυνομικός μου είχε πει ότι "φέτος ΔΕΝ χρειάζεται να υποβάλλουμε" και ρωτώ μήπως έχετε κάτι υπόψη από την ΑΑΔΕ.

   

  Ευχαριστώ προκαταβολικά.

   

 8. Καλημέρα σε όλες και όλους!

   

  Και όμως, ΔΕΝ έχει πληρωθεί 1η δόση! Κάτι άλλο συμβαίνει...

  Με το 1555 που μίλησα και το ανέφερα μου είπαν να μπω από το mozilla αλλά και πάλι ΔΕΝ δούλεψε!

  ΔΕΝ εμφανίζεται σε καμία αίτηση που έχω κάνει και επανελέγχω μέχρι τώρα, η δυνατότητα για ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Μήπως κάποιος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και γνωρίζει τι πρέπει να κάνω??

   

   

 9. Ναι, μπορείτε να αναιρέσετε την αρχική σας επιλογή χρησιμοποιώντας το ανάλογο πεδίο (αναίρεσης), και να οριστικοποιήσετε εκ νέου το αίτημά σας.
  Απαραίτητη προϋπόθεση για τα ανωτέρω είναι η μη καταβολή της 1ης δόσης της ρύθμισης στο ΚΕΑΟ με την προηγούμενη επιλογή σας.
   

  (μάλλον πλήρωσε ο τύπος και μου την έκανε)

 10. 3 λεπτά πριν, 700 είπε

  ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ  ΕΠΙΛΟΓΗΣ ...................ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

  Καλησπέρα 700! 

   

  Το έχω κάνει σε μία άλλη περίπτωση! Στον συγκεκριμένο ΔΕΝ μου δίνει τη δυνατότητα (δεν υπάρχει η συγκεκριμένη επιλογή ενεργή!!!!) Μήπως τρέχει κάτι άλλο!!!!? Η το εχουν πλέον "φράξει" γιατί δεν θα προλάβουν να επεξεργαστούν άλλες?

 11. Καλησπέρα σε όλους!

  Έχω περίπου δεκαπέντε ημέρες που καταχώρησα αίτηση για ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ  (ΟΑΕΕ & ΕΦΚΑ μόνο) ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

   

  Τώρα, μου ζητάνε να τον υπολογίζω ΜΕ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ των εισφορών...

   

  Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της αίτησης και η εκ νέου ενημέρωση του ΚΕΑΟ με τα λιγότερα ποσά μετά τις εκπτώσεις?

 12. Καλησπέρα σε όλους!

  Παιδιά έχω ένα παλιό είναι η αλήθεια μηχάνημα Intel Core i-3 στα 3,10Ghz και μνήμη 4GB.

  Τρέχει λειτουργικό Windows 10 Pro.

   

  Παρά την ταλαιπωρία που βιώνει καθημερινά, μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν σε πολύ καλή κατάσταση... Λειτουργεί 24 ώρες / 24ωρο χωρίς επανεκκινηση πολλές φορές και είναι με ένα κακό χαμό από εικονίδια σε όλη την οθόνη (μπορεί να παίζει και αυτό το ρόλο του).

  Τις τελευταίες δύο μέρες μου κάνει κόλπα και κολλάει πολύ συχνά: Το ποντίκι - ακόμα και μετά από επανεκκίνηση - κολλάει στιγμιαία σε διάφορα σημεία... μετά από 1-2 δευτερόλεπτα ξεκολλάει και ακολουθεί την πορεία που του δίνω... Αυτό κρατάει για περίπου 30-40 λεπτά και στο τέλος κολλάει τελείως (παγώνει η οθόνη εκεί που βρίσκεται, χωρίς να βγάζει μπλε οθόνες η άλλα μηνύματα .. Δηλαδή είναι ανοιχτός αλλά εντελώς παγωμένος...

  Μέχρι να έρθει ο τεχνικός, μπορεί να έχει κανείς ιδέα τι φταίει σε όλο αυτό? Εχω μία υποψία για μνήμη αλλά χωρίς να έχω εγκαταστήσει κάτι ή δεν έχω αλλάξει τις ρυθμίσεις ώστε να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

  Επιπλέον, όταν συνδέομαι απομακρυσμένα με τον συγκεκριμένο υπολογιστή από το σπίτι μου, δουλεύει μια χαρά... ούτε το ποντίκι κολλάει ούτε κάνει freeze γενικότερα....

  Μήπως είναι θέμα του ποντικιού τελικά? Μπορεί μία καμένη usb να μου δημιουργεί τέτοια θέματα????

   

   

   

 13. Καλημέρα σε όλους!

  Σε πρώην αυθαίρετο ακίνητο στη Χαλκιδική που νομιμοποιήθηκε και ηλεκτροδοτήθηκε με το γνωστό νόμο, υπάρχει εκτός από τον κύριο χώρο του κτίσματος και επιπλέον κτίσμα (30 τ.μ. περίπου) το οποίο ΔΕΝ αναγράφηκε ποτέ στις δηλώσεις Ε9.

   

  Αυτό θα δηλωθεί τώρα στο κτηματολόγιο που άνοιξε.

   

  Επειδή ακούγεται ότι θα γίνουν έλεγχοι - διασταυρώσεις των ακινήτων που δηλώνονται στο Κτηματολόγιο σε σχέση με τα δηλωθέντα στο Ε9, κρίνετε σκόπιμο να γίνει η διόρθωση "αναδρομικά" δηλαδή από το 2014 που ξεκίνησε ο ΕΝΦΙΑ, ή να το δηλώσω μόνο στην τρέχουσα χρήση που δεν προκύπτει πρόστιμο και πρόσθετος φόρος από τα συμπληρωματικά μέτρα?

  Γνωρίζει κανείς πως θα λειτουργήσουν αυτοί οι διασταυρωτικοί έλεγχοι (αν φυσικά γίνουν και δεν πρόκειται για τυράκι στη φάκα, όπως περίπου τα airbnb???)

   

   

   

 14. Καλησπέρα σε όλους!

  Ασφαλισμένος του πρώην ΟΑΕΕ, εμφανίζεται σήμερα στο ΚΕΑΟ με Οφειλές στα παρακάτω ταμεία:

   

  - ΟΑΕΕ

  - ΕΦΚΑ

  -ΕΤΕΑΕΠ

  -ΕΤΕΑΕΠ (Προέλευση ΟΑΕΕ-ΤΕΑΑ)

  Έκανα πιστοποίηση και ρύθμιση στα δύο πρώτα κύρια ταμεία.

  Προκειμένου να κάνω Πιστοποίηση για το (1ο) ΕΤΕΑΕΠ , ποιον Φορέα επιλέγω στη σχετική φόρμα Εγγραφής για τη δημιουργία του Κλειδαρίθμου???

  Για το (4ο) ταμείο ΟΑΕΕ-ΤΕΑΑ που δεν έχουν επιστρέψει μέχρι σήμερα οι οφειλές αλλά εκτελείται προσδιορισμός οφειλής,  κατοχωρώνεται η ημερομηνία και μπορώ να κάνω ρύθμιση και μετά τις 30/09/2019???

   

  Ευχαριστώ πολύ!

   

 15. Καλησπέρα σε όλους!

  Περιμένοντας τη μείωση της φορολογίας μερισμάτων των ΑΕ, σκεφτόμαστε στις ΑΕ να μην δώσουμε μέρισμα με την Τακτική ΓΣ αλλά μελλοντικά σε κάποια έκτακτη ΓΣ.

  Θα πρέπει να ενταχθεί ως θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της ΓΣ και να παρθεί απόφαση για ΜΗ Διανομή, ή θα πρέπει να διατυπωθεί αλλιώς η Απόφαση ώστε να  μπορεί να δοθεί μέρισμα με έκτακτη ΓΣ?

   

  Ευχαριστώ πολύ!

 16. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

  Μπορώ σε Διοικητικό Συμβούλιο εταιρείας στο οποίο εκλέγονται μόνο Πρόεδρος & Διευθύνοντας Σύμβουλος (το ίδιο πρόσωπο) + 2 Μέλη, να οριστούν οι ίδιες Γενικές και Ειδικές Εκπροσωπήσεις και δικαιώματα υπογραφής που θα έχει ο Πρόεδρος-Διευθύνοντας και στο ένα μόνο από τα δύο απλά μέλη του ΔΣ.

  Να μπορεί δηλαδή το απλό μέλος του ΔΣ, να εκπροσωπεί από μόνο του ή/και από κοινού την εταιρεία όπως και ο Πρόεδρος, χωρίς αυτό να τον εμπλέκει σε περαιτέρω συνυπευθυνότητες.

   

  Ή είναι προτιμότερο να έχει δικαίωμα Εκπροσώπησης μόνο ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος και να δίνει στη συνέχεια με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο όλες τις εξουσίες του στο μέλος του Δ.Σ.??

   

  Ευχαριστώ πολύ!

   

   

   

   

 17. Καλημέρα σε όλους!

  Πελάτης μας ρώτησε αν μπορεί να εγκαταστήσει ένα τροχόσπιτο-τροχοβίλα σε παραθαλάσσιο αγροτεμάχιο που κατέχει και να το εντάξει στις πλατφόρμες airbnb / booking κλπ.

  * Τα συγκεκριμένα ΔΕΝ θεωρούνται ακίνητα (δεν υπάρχει και υποχρέωση εξάλλου οικοδομικής άδειας) και επομένως δεν δηλώνονται στο Ε9 για να μπορούν να αντληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης της ΑΑΔΕ.

   

  Γνωρίζετε πως το χειριζόμαστε?

   

   

   

   

 18. Καλησπέρα σε όλους!

  Με τον ΚΒΣ, δινόταν η δυνατότητα να Τιμολογήσουμε τον πελάτη και να κρατήσουμε τα αγαθά στις αποθήκες μας (για λόγους φύλαξης).

  Οταν δε αυτά μπορούσε να τα παραλάβει ο πελάτης εκδίδαμε ΔΑ για την αποστολή στην έδρα του, με αποτέλεσμα το Τιμολόγιο σε αυτήν την περίπτωση να προηγείται της έκδοσης του ΔΑ για τη διακίνηση των αγαθών.

  Εξακολουθούμε να έχουμε αυτή τη δυνατότητα ή όχι? Με ποια αιτιολογία μπορεί να σταθεί αυτή η ανακολουθία στις ημερομηνίες έκδοσης ΤΙΜ και Δ.Α.?

   

  Ευχαριστώ πολύ!

   

 19. Καλησπέρα και πάλι!

  Μήπως υπάρχει σχετικό υλικό για το λογιστικό & φορολογικό χειρισμό του θέματος (ΔΩΡΟΚΑΡΤΕΣ & ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ από καταστήματα λιανικής) στις παρακάτω περιπτώσεις:

  α) Αγορά - Προπληρωμή από Πελάτη ΔΩΡΟΚΑΡΤΑΣ  για να τη χαρίσει σε κάποιον συγγενή-φίλο του και

  β) Παροχή ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗΣ στον πελάτη που προέβει σε αγορές πάνω από ένα όριο για έκπτωση σε επόμενη αγορά του ίδιου ?

   

  Έψαξα στην κοινότητα σχετικά αλλά δεν βρήκα επαρκές υλικό ή και αυτό που εντόπισα αφορούσε παλαιότερο καθεστώς (προ ΕΛΠ και ΚΦΑΣ).

   

  Ευχαριστώ για το χρόνο σας....

  Καλή συνέχεια!

 20. Καλησπέρα σε όλους!

   

  Γνωρίζετε για το νέο σύστημα που εφαρμόζουν πολλά πρακτορεία του ΟΠΑΠ και εισπράττουν φόρους, τέλη ή και λογαριασμούς για λογαριασμό των ΔΕΚΟ έναντι προμήθειας?

  Για όσους έκαναν επέκταση αντικειμένου στο Μητρώο , έχουν πλέον ενταχθεί και στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

  Για την είσπραξη της προμήθειας που δικαιούνται για την εξόφληση κάθε λογαριασμού θα πρέπει να τοποθετήσουν ΦΤΜ ή υπάρχει κάποια σύμβαση να τα εισπράττουν για λογαριασμό του τρίτου και οι ίδιοι θα λαμβάνουν την προμήθειά τους π.χ. μέσω κάποια εκκαθάρισης που θα εκδίδει ο δικαιούχος?? (αλλά....πάλι αφού μπήκαν στο ΦΠΑ λογικά θα εκδίδουν οι ίδιοι το παραστατικό εσόδου....???)

   

 21. Καλησπέρα σε όλους!

  Έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο να του έρθει εντολή ελέγχου και ειδικότερα άνοιγμα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς  (για χρήσεις 2013-2014 κλπ)?

  Όταν τα εμβάσματα στο λογαριασμό προέρχονται από μεταφορές ή καταθέσεις πελατών του λογιστικού γραφείου που αφορούν υποχρεώσεις του πελάτη (ένσημα - φόρους - εισφορές κλπ υποχρεώσεις) γίνονται δεκτά από τον έλεγχο ή υπάρχει δυσκολία ?

  Όσοι συνάδελφοι έχουν ολοκληρώσει παρόμοιους ελέγχους ή είναι σε εξέλιξη, θα εκτιμούσα τις εμπειρείες τους και τα σημεία που πρέπει να προσεχθούν....

×
×
 • Create New...