Jump to content

gapdk

Silver members
 • Content Count

  1,749
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by gapdk

 1. Καλησπέρα σε όλους! Έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο να του έρθει εντολή ελέγχου και ειδικότερα άνοιγμα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς (για χρήσεις 2013-2014 κλπ)? Όταν τα εμβάσματα στο λογαριασμό προέρχονται από μεταφορές ή καταθέσεις πελατών του λογιστικού γραφείου που αφορούν υποχρεώσεις του πελάτη (ένσημα - φόρους - εισφορές κλπ υποχρεώσεις) γίνονται δεκτά από τον έλεγχο ή υπάρχει δυσκολία ? Όσοι συνάδελφοι έχουν ολοκληρώσει παρόμοιους ελέγχους ή είναι σε εξέλιξη, θα εκτιμούσα τις εμπειρείες τους και τα σημεία που πρέπει να προσεχθούν....
 2. Καλησπέρα! Σε ατομική επιχείρηση που επιθυμεί την προσθήκη ΚΑΔ, η Έναρξη των Νέων Δραστηριοτήτων μπορεί να γίνει αναδρομικά μέσα στην προθεσμία των 30 ημερών που προβλέπονται για όλες τις άλλες μεταβολές, ή για τις ατομικές εξαιρετικά επειδή δεν έχουν όργανα διοίκησης, καταχωρείται στο Μητρώο από την Ημέρα που θα προσέλθει ο λογιστής στη ΔΟΥ? * Σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης, θεωρούν ημερομηνία έναρξης των Νέων ΚΑΔ την ημέρα της προσέλευσης στο Μητρώο για τις ατομικές επιχειρήσεις, ενώ σε άλλη ΔΟΥ που απευθύνθηκα για εταιρεία μου είπαν ότι μπορεί να γίνει και αναδρομικά.
 3. Καλησπέρα σε όλους! Παιδιά, βλέποντας στο μενού "Οχήματα" των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Taxisnet ειδική κατηγορία "Μηχανήματα Έργου" (η οποία όμως ΔΕΝ λειτουργεί), μου προέκυψαν 3 Ερωτήματα σχετικά με το θέμα: - Γνωρίζετε αν υπάρχει ακόμα η υποχρέωση δήλωσης όλων των μηχανημάτων έργου πριν την υποβολή της δήλωσης Φ.Ε.? - Η δήλωση αφορά μόνο τα Ν.Π. ή και τα Φ.Π. που κατέχουν Μηχάνημα έργου? - Η δήλωση υποβάλεται μόνο στη ΔΟΥ ή μπορεί και να γίνει και ηλεκτρονικά? Ευχαριστώ πολύ!
 4. Γεια σου Taxforce! το βρήκα, νομίζω είναι το έντυπο Ε16 Δήλωση Μηχανημάτων Έργων. Αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ή έχει εκλείψει η υποχρέωση. E16.pdf
 5. Καλημέρα σε όλους! Ασφαλισμένη του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) διαγράφεται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ μέσα στο 2018 με ημερομηνία διαγραφής 31/12/1998 μετά από εκπρόθεσμες διακοπές σε Ατομική και Μον. ΕΠΕ που είχε. Αφού λάβαμε την Απόφαση Διαγραφής από τον ΟΑΕΕ με ταχυδρομείο, ανακαλύπτει ο ΟΑΕΕ εκ των υστέρων τη συμμετοχή της στο ΔΣ ΑΕ (την οποία βέβαια γνώριζε) αλλά και την παράλληλη κατοχή μετοχών > 3% στην ίδια εταιρεία (το οποίο προφανώς απεκρύβη από την ασφαλισμένη) Έτσι μας καλεί να προσκομίσουμε νέα έγγραφα με σκοπό να μας επιβληθεί και συμπληρωματικό διάστημα ασφάλισης για τις περιόδους από 01/01/1999 έως και το μέσα του 2003 που λύθηκε οριστικά η ΑΕ. (που συστάθηκε το 1990) Επειδή ρωτώντας στη Διεύθυνση Εταιρειών και στη ΦΑΕ, μαθαίνω ότι μετά τη σύσταση (το 1990) και την πρώτη εκλογή του ΔΣ (το 1991) η ΑΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, δηλαδή ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΗ ΔΣ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ και ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ήθελα να ρωτήσω, Μπορώ να ζητήσω κάποιο έγγραφο από ΦΑΕ/Διεύθυνση Εταιρειών κλπ που να δείχνει ότι μετά την παρέλευση της θητείας του 1ου εκλογμένου ΔΣ το 1991 αυτό έληξε μετά από μία πενταετία μέσα στο 1996-1997 χωρίς να εκλεγεί άλλο και κατά συνέπεια η μέτοχος έχασε την ιδιότητα του Αντιπροέδρου που κατείχε μέχρι τότε? Νομικά τι προβλέπεται για τις ΑΕ όταν δεν εκλέγουν νέα ΔΣ σε περίπτωση λήξης της θητείας του προηγούμενου? Εξακολουθεί και ισχύει η σύνθεση του τελευταίου ΔΣ εσαεί? Κάποιo tip συναδέλφου που τυχόν έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα με τον ΟΑΕΕ με συμμετοχή σε ΔΣ και κατοχή μετοχών σε "πεθαμένη" ΑΕ? Ευχαριστώ πολύ!
 6. Καλημέρα σε όλους/όλες. Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους! Οταν ΑΕ τροποποιεί με απόφαση ΓΣ τα άρθρα 1 "Επωνυμία" και 2 "Εδρα"¨του ΚΑταστατικού της, στο Νέο Κείμενο του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της θα αναγράψω: α) Στο άρθρο της Επωνυμίας εκτός από την τροποποιημένη νέα επωνυμία και την προηγούμενη (ώστε να υπάρχει η Ιστορικότητα από τη Σύσταση κάθε φορά μέχρι και σήμερα? β) Στο άρθρο 2 της Έδρας ΔΕΝ απαιτείται να αναγράφεται η Ιστορικότητα (δηλαδή αρκούμαι στο να γράψω μόνο την παρούσα έδρα και όχι όλες τις προηγούμενες από την Σύσταση).??
 7. Καλησπέρα σε όλες/όλους! Γνωρίζετε μήπως αν κάποιος επιδοτούμενος με Ταμείο Ανεργίας, προσληφθεί σε επιχείρηση με ελάχιστες ώρες απασχόλησης την εβδομάδα (4 ώρες/εβδομαδιαία) ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ το ταμείο και μπορεί να το ξαναπάρει μετά την πιθανή απόλυση ? Υπάρχει όριο στις ημέρες ή και ώρες απασχόλησης για το Ταμείο Ανεργίας? ή έστω και με ένα ένσημο το μήνα αυτό αναστέλλεται από το σύστημα αυτόματα? * Ο εργαζόμενος απασχολούνταν σε επιχείρηση - 'έγινε απόλυση του και στη συνέχεια του προτάθηκε να επανέλθει με αυτό το καθεστώς για πολύ λίγες ώρες ως βοηθητικός.... Είναι και αυτό μήπως πρόβλημα το ότι δηλαδή θα επαναπροσληφθεί στην επιχείρηση που τον απασχολούσε και τον απέλυσε? (ΔΕΝ υπάρχει εικονικότητα πάντως ως προς αυτό, είναι πραγματικό περιστατικό) Ευχαριστώ πολύ!
 8. Καλημέρα και πάλι ! Μισθωτός (Νέος Ασφαλισμένος) που το 2012 κολλούσε 8 ημέρες ένσημα από τον εργοδότη του και παράλληλα διατηρούσε και ατομικό επάγγελμα υποχρεωτικό σε ασφάλιση στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) μπορούσε τότε να λαμβάνει εξαίρεση Ασφάλισης στον ΟΑΕΕ?? Ποιες ήταν οι προυποθέσεις αν κάποιος τις έχει? Εκ των υστέρων (εφόσον φυσικά δικαιούντναν) μπορεί αν γίνει αναδρομικά διαγραφή καταλογισθεισών εισφορών ΟΑΕΕ? Ευχαριστώ πολύ!
 9. Καλημέρα σε όλες-όλους Ελληνική επιχείρηση θα εκδόσει τιμολόγιο για τη χρέωση Εξόδων Επιταγής σε Πελάτη χώρας ΕΟΚ. Εκτός από το ποσό των Εξόδων οφείλει να εφαρμόσει χαρτόσημο 3,6%? Η παραπάνω συναλλαγή (υποθέτω) ότι ΔΕΝ συνιστά Ενδοκοινοτική Παροχή Υπηρεσιών και δεν δηλώνεται στο VIES καθώς δεν είναι στο πεδίο του ΦΠΑ. Σωστά ?
 10. Καλησπέρα σε όλους. Για την πρώτη χρονιά που υποβλήθηκε η ΜΥΦ και με τις όσες χειρόγραφες διορθώσεις που έγιναν με εξωτερική επέμβαση στα τέσσερα αρχειάκια (τρίμηνα)- δεδομένου ότι και το λογιστικό πρόγραμμα ΔΕΝ υποστήριζε λόγω παλαιότητας υπάρχει επιχείρηση στην οποία θα ήθελα τώρα (και για τις ανάγκες του Εξωδικαστικού Μηχανισμού) να κάνω συγχώνευση των τεσσάρων τριμήνων σε ενιαίο αρχείο. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να κάνει τη συγχώνευση απλά των xmls των 4 τριμήνων σε ένα ετήσιο?
 11. Χρόνια Πολλά... Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους! Με τις συνδρομές των επιμελητηρίων ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ τελικά? Δεν έχει πάψει η υποχρεωτικότητα καταβολής των συνδρομών από το 2015 (μετά την εφαρμογή του ΓΕΜΗ) και μόνο όταν απαιτηθεί η παροχή κάποιας υπηρεσίας, θα καταβάλλονταν μόνο η συνδρομή του τρέχοντος έτους.... Προχθές, πηγαίνοντας στο Επιμελητήριο για να μετατρέψω την επωνυμία μιας μονομετοχικής ΑΕ με τη συμπλήρωση της λέξης ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ (βάσει των διατάξεων του νέου νόμου 4548/2018, μου ζητήθηκε να αναρτήσω στο ΓΕΜΗ και σχετική Βεβαίωση Έγκρισης Επωνυμίας. Εκεί πάνω, για την έκδοση της (στις 31/12/2018) εκτός του ότι θεωρώ ότι θα έπρεπε να καταλογιστεί το 1/2 της ετήσιας συνδρομής του 2018, μου ζητήθηκε να εξοφλήσω συνδρομές τριετίας 2016-2017-2018 επειδή ΔΕΝ είχαν καταβληθεί, προκειμένου να μου χορηγήσουν την Εγκριτική Απόφαση. -Έχει αλλάξει αυτό (δηλαδή να ζητούνται οι συνδρομές για έτη που δεν υπ΄ρχει ανταποδοτικότητα των τελών)? - Μήπως είναι αυθαίρετη η ερμηνεία των επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον με τα οποία συναλλασσόμαστε? - Απαιτείται (πραγματικά) η Βεβαίωση Εγκρισης τροποποίησης της επωνυμίας για την παραπάνω αλλαγή (δηλ. μονο η προσθήκη της λέξης Μονοπρόσωπης)
 12. Καλησπέρα σε όλες & όλους! Μονοπρόσωπη ΕΠΕ έχει μέχρι σήμερα στο λογ/σμό 41 στα βιβλία της τα παρακάτω κονδύλια: α) Τακτικό Αποθεματικό 6.000€ β) Αφορολ. Αποθεματικό ΑΥΟ 1055503/90 1000€ γ) Ειδικό Αφορολόγητο Αποθεματικό Χρήσης 1990 1000€ δ) Αφορολόγητο Αποθεματικό Ν. 3220/2004 4.000€ και ε) Αφορολόγητο Αποθεματικό Επενδύσεων (για Φ/Β) του Ν. 3299/2004 ποσό 380.000€. Για κανένα από τα παραπάνω δεν έχει πληρωθεί φόρος μερισμάτων μέχρι σήμερα. Σε περίπτωση που θελήσουμε να μετατρέψουμε τη νομική μορφή από ΕΠΕ σε ΙΚΕ, υπάρχει κάποιο πρόστιμο με τα συγκεκριμένα κονδύλια? Ποιος θα πρέπει να είναι ο Λογιστικός και ο Φορολογικός χειρισμός τους σε μία τέτοια μετατροπή? Οποιαδήποτε άλλη παγίδα που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς να μου επισημάνει (από την εμπειρία του)? Ευχαριστώ πολύ!
 13. Καλημέρα φίλοι και φίλες, Για έναρξη επαγγέλματος ΓΥΜΝΑΣΤΗ απαιτούνται ειδικές άδειες στην περίπτωση: α) που ασχολείται μόνο ως personal trainer (με επισκέψεις σε σπίτια) και β) κάνει έναρξη σε χώρο μισθωμένο (όχι το τυπικό γυμναστήριο που γνωρίζουμε) αλλά ένα ισόγειο χώρο (αίθουσα) χωρίς όργανα για αερόβια άσκηση, Pilates κλπ). Καλη συνέχεια!
 14. Ευχαριστώ πολύ για την άμεσή σου απάντηση!!!!!!!
 15. Καλησπέρα σε όλους! Σε ατομική επιχείρηση υπάρχει εκκρεμότητα ως προς τους φορολογικούς μηχανισμούς της επιχείρησης γεγονός που δεν επιτρέπει τη διακοπή εργασιών στο Μητρώο της ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή και μέχρι να διεκπεραιωθούν όλες οι σχετικές εκκρεμότητες, υπάρχει κάποιο αποδεικτικό που ίσως να δεχόταν Δικαστήριο για οφειλές, από το οποίο να τεκμαίρεται τουλάχιστον η έναρξη της διαδικασίας Διακοπής της ατομικής επιχείρησης; π.χ. μπορεί να πρωτοκολληθεί αίτηση Διακοπής με το σχετικό έντυπο του Μητρώου? ή δεν έχει καμία ισχύ? Ευχαριστώ πολύ!
 16. Καλησπέρα σε όλους! Υπάρχει ΚΑΔ που να αντιστοιχεί σε δραστηριότητες Παροχής Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών GDPR?
 17. Καλησπέρα σε όλους / Καλό μήνα! Στις Ανώνυμες Εταιρείες προκειμένου να εναρμονιστούν με το ύψος των 25.000,00€ του Μ.Κ. βάσει του νέου ν. 4548/2018, υπάρχει κάποιο σχετικό υπόδειγμα για το ακριβές κείμενο του πρακτικού της ΓΣ θα αποφασίζει την εν λόγω Αύξηση Κεφαλαίου?
 18. Καλή Χρονιά & Χρόνια Πολλά σε όλους... Ισχύει ακόμα η ΜΗ Υποχρέωση των ΑΕ για ανάρτηση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας από 01/01/2016 (βάσει και του παρακάτω άρθρου του taxheaven) https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/29205
 19. Καλημέρα SOTPAR! Δεν εννοώ τις "συνδρομές" του ΓΕΜΗ (Ετήσια Τέλη Μερίδας) αλλά μιλάω για τις Επιμελητηριακές Συνδρομές που μου ζητήθηκαν.
 20. Καλησπέρα σε όλους! Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα, στην οποία εν ενεργεία Δημόσιοοι Υπάλληλοι με τους κωδικούς του Taxisnet μπορούν να κατεβάσουν Ενημερωτικά Σημειώματα Αποδοχών από το ΓΛΚ ή ισχύει μονο για Συνταξιούχους (από το Δράσεις -> Συντάξεις Δημοσίου) Ευχαριστώ πολύ! Καλές γιορτές σε όλους!
 21. Καλησπέρα σε όλους! Σε περίπτωση που μονοπρόσωπο νοικοκυριό ΔΕΝ υπέβαλε δήλωση εισοδήματος για το έτος 2014 (και κατά συνέπεια δεν εγκρίνεται η αίτηση του μερίσματος), είχε "πάρει κάπου το μάτι μου" ότι μπορεί να υποβληθεί χειρόγραφα η δήλωση στη ΔΟΥ και να υποβληθεί στη συνέχεια η ηλεκτρονική αίτηση (δηλαδή η παλαιά δήλωση ΔΕΝ εμπίπτει στη διορία που υπήρχε για τις 31/10/2018 αλλά σε αυτήν έπρεπε να έχει υποβληθεί ΜΟΝΟ η φετινή δήλωση φορολ. έτους 2017) . Ισχύει κάτι τέτοιο? Το έχει κάνει κανείς από την κοινότητά μας εδώ να με ενημερώσει? Αρκεί δηλαδή να υποβάλω τη δήλωση 2015 στη ΔΟΥ (χωρίς να απαιτείται να εκκαθαριστεί κιόλας)? Ευχαριστώ πολύ!
 22. Ευχαριστώ πολύ! Μήπως μπορείς να προσδιορίσεις πόσος χρόνος χρειάστηκε μέχρι να την αναγνωρίσει? Τη μία μέρα υποβάλλεις τη δήλωση και την επόμενη π.χ. την διαβάζει κανονικά???
 23. Καλησπέρα σε όλους! Η δήλωση ενός τραπεζικού λογαριασμού στο taxisnet τον κάνει Ακατάσχετο ΜΟΝΟ σε σχέση με το Δημόσιο και όχι από Ιδιώτες? Γνωρίζετε που πρέπει να δηλωθεί επιπλέον για να λειτουργεί ως Ακατάσχετος και από Ιδιώτες? Ευχαριστώ πολύ!
×