Jump to content

gapdk

Silver members
 • Content Count

  1,757
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

gapdk last won the day on August 13 2014

gapdk had the most liked content!

About gapdk

 • Rank
  *
 • Birthday 04/12/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Recent Profile Visitors

10,561 profile views
 1. Καλησπέρα σε όλους! Περιμένοντας τη μείωση της φορολογίας μερισμάτων των ΑΕ, σκεφτόμαστε στις ΑΕ να μην δώσουμε μέρισμα με την Τακτική ΓΣ αλλά μελλοντικά σε κάποια έκτακτη ΓΣ. Θα πρέπει να ενταχθεί ως θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της ΓΣ και να παρθεί απόφαση για ΜΗ Διανομή, ή θα πρέπει να διατυπωθεί αλλιώς η Απόφαση ώστε να μπορεί να δοθεί μέρισμα με έκτακτη ΓΣ? Ευχαριστώ πολύ!
 2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Μπορώ σε Διοικητικό Συμβούλιο εταιρείας στο οποίο εκλέγονται μόνο Πρόεδρος & Διευθύνοντας Σύμβουλος (το ίδιο πρόσωπο) + 2 Μέλη, να οριστούν οι ίδιες Γενικές και Ειδικές Εκπροσωπήσεις και δικαιώματα υπογραφής που θα έχει ο Πρόεδρος-Διευθύνοντας και στο ένα μόνο από τα δύο απλά μέλη του ΔΣ. Να μπορεί δηλαδή το απλό μέλος του ΔΣ, να εκπροσωπεί από μόνο του ή/και από κοινού την εταιρεία όπως και ο Πρόεδρος, χωρίς αυτό να τον εμπλέκει σε περαιτέρω συνυπευθυνότητες. Ή είναι προτιμότερο να έχει δικαίωμα Εκπροσώπησης μόνο ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος και να δίνει στη συνέχεια με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο όλες τις εξουσίες του στο μέλος του Δ.Σ.?? Ευχαριστώ πολύ!
 3. Καλημέρα σε όλους! Πελάτης μας ρώτησε αν μπορεί να εγκαταστήσει ένα τροχόσπιτο-τροχοβίλα σε παραθαλάσσιο αγροτεμάχιο που κατέχει και να το εντάξει στις πλατφόρμες airbnb / booking κλπ. * Τα συγκεκριμένα ΔΕΝ θεωρούνται ακίνητα (δεν υπάρχει και υποχρέωση εξάλλου οικοδομικής άδειας) και επομένως δεν δηλώνονται στο Ε9 για να μπορούν να αντληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης της ΑΑΔΕ. Γνωρίζετε πως το χειριζόμαστε?
 4. Καλησπέρα σε όλους! Έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο να του έρθει εντολή ελέγχου και ειδικότερα άνοιγμα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς (για χρήσεις 2013-2014 κλπ)? Όταν τα εμβάσματα στο λογαριασμό προέρχονται από μεταφορές ή καταθέσεις πελατών του λογιστικού γραφείου που αφορούν υποχρεώσεις του πελάτη (ένσημα - φόρους - εισφορές κλπ υποχρεώσεις) γίνονται δεκτά από τον έλεγχο ή υπάρχει δυσκολία ? Όσοι συνάδελφοι έχουν ολοκληρώσει παρόμοιους ελέγχους ή είναι σε εξέλιξη, θα εκτιμούσα τις εμπειρείες τους και τα σημεία που πρέπει να προσεχθούν....
 5. Καλησπέρα! Σε ατομική επιχείρηση που επιθυμεί την προσθήκη ΚΑΔ, η Έναρξη των Νέων Δραστηριοτήτων μπορεί να γίνει αναδρομικά μέσα στην προθεσμία των 30 ημερών που προβλέπονται για όλες τις άλλες μεταβολές, ή για τις ατομικές εξαιρετικά επειδή δεν έχουν όργανα διοίκησης, καταχωρείται στο Μητρώο από την Ημέρα που θα προσέλθει ο λογιστής στη ΔΟΥ? * Σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης, θεωρούν ημερομηνία έναρξης των Νέων ΚΑΔ την ημέρα της προσέλευσης στο Μητρώο για τις ατομικές επιχειρήσεις, ενώ σε άλλη ΔΟΥ που απευθύνθηκα για εταιρεία μου είπαν ότι μπορεί να γίνει και αναδρομικά.
 6. Γεια σου Taxforce! το βρήκα, νομίζω είναι το έντυπο Ε16 Δήλωση Μηχανημάτων Έργων. Αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ή έχει εκλείψει η υποχρέωση. E16.pdf
 7. Καλησπέρα σε όλους! Παιδιά, βλέποντας στο μενού "Οχήματα" των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Taxisnet ειδική κατηγορία "Μηχανήματα Έργου" (η οποία όμως ΔΕΝ λειτουργεί), μου προέκυψαν 3 Ερωτήματα σχετικά με το θέμα: - Γνωρίζετε αν υπάρχει ακόμα η υποχρέωση δήλωσης όλων των μηχανημάτων έργου πριν την υποβολή της δήλωσης Φ.Ε.? - Η δήλωση αφορά μόνο τα Ν.Π. ή και τα Φ.Π. που κατέχουν Μηχάνημα έργου? - Η δήλωση υποβάλεται μόνο στη ΔΟΥ ή μπορεί και να γίνει και ηλεκτρονικά? Ευχαριστώ πολύ!
 8. Καλημέρα σε όλους! Ασφαλισμένη του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) διαγράφεται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ μέσα στο 2018 με ημερομηνία διαγραφής 31/12/1998 μετά από εκπρόθεσμες διακοπές σε Ατομική και Μον. ΕΠΕ που είχε. Αφού λάβαμε την Απόφαση Διαγραφής από τον ΟΑΕΕ με ταχυδρομείο, ανακαλύπτει ο ΟΑΕΕ εκ των υστέρων τη συμμετοχή της στο ΔΣ ΑΕ (την οποία βέβαια γνώριζε) αλλά και την παράλληλη κατοχή μετοχών > 3% στην ίδια εταιρεία (το οποίο προφανώς απεκρύβη από την ασφαλισμένη) Έτσι μας καλεί να προσκομίσουμε νέα έγγραφα με σκοπό να μας επιβληθεί και συμπληρωματικό διάστημα ασφάλισης για τις περιόδους από 01/01/1999 έως και το μέσα του 2003 που λύθηκε οριστικά η ΑΕ. (που συστάθηκε το 1990) Επειδή ρωτώντας στη Διεύθυνση Εταιρειών και στη ΦΑΕ, μαθαίνω ότι μετά τη σύσταση (το 1990) και την πρώτη εκλογή του ΔΣ (το 1991) η ΑΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, δηλαδή ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΗ ΔΣ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ και ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ήθελα να ρωτήσω, Μπορώ να ζητήσω κάποιο έγγραφο από ΦΑΕ/Διεύθυνση Εταιρειών κλπ που να δείχνει ότι μετά την παρέλευση της θητείας του 1ου εκλογμένου ΔΣ το 1991 αυτό έληξε μετά από μία πενταετία μέσα στο 1996-1997 χωρίς να εκλεγεί άλλο και κατά συνέπεια η μέτοχος έχασε την ιδιότητα του Αντιπροέδρου που κατείχε μέχρι τότε? Νομικά τι προβλέπεται για τις ΑΕ όταν δεν εκλέγουν νέα ΔΣ σε περίπτωση λήξης της θητείας του προηγούμενου? Εξακολουθεί και ισχύει η σύνθεση του τελευταίου ΔΣ εσαεί? Κάποιo tip συναδέλφου που τυχόν έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα με τον ΟΑΕΕ με συμμετοχή σε ΔΣ και κατοχή μετοχών σε "πεθαμένη" ΑΕ? Ευχαριστώ πολύ!
 9. Καλησπέρα σε όλες/όλους! Γνωρίζετε μήπως αν κάποιος επιδοτούμενος με Ταμείο Ανεργίας, προσληφθεί σε επιχείρηση με ελάχιστες ώρες απασχόλησης την εβδομάδα (4 ώρες/εβδομαδιαία) ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ το ταμείο και μπορεί να το ξαναπάρει μετά την πιθανή απόλυση ? Υπάρχει όριο στις ημέρες ή και ώρες απασχόλησης για το Ταμείο Ανεργίας? ή έστω και με ένα ένσημο το μήνα αυτό αναστέλλεται από το σύστημα αυτόματα? * Ο εργαζόμενος απασχολούνταν σε επιχείρηση - 'έγινε απόλυση του και στη συνέχεια του προτάθηκε να επανέλθει με αυτό το καθεστώς για πολύ λίγες ώρες ως βοηθητικός.... Είναι και αυτό μήπως πρόβλημα το ότι δηλαδή θα επαναπροσληφθεί στην επιχείρηση που τον απασχολούσε και τον απέλυσε? (ΔΕΝ υπάρχει εικονικότητα πάντως ως προς αυτό, είναι πραγματικό περιστατικό) Ευχαριστώ πολύ!
 10. Καλημέρα και πάλι ! Μισθωτός (Νέος Ασφαλισμένος) που το 2012 κολλούσε 8 ημέρες ένσημα από τον εργοδότη του και παράλληλα διατηρούσε και ατομικό επάγγελμα υποχρεωτικό σε ασφάλιση στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) μπορούσε τότε να λαμβάνει εξαίρεση Ασφάλισης στον ΟΑΕΕ?? Ποιες ήταν οι προυποθέσεις αν κάποιος τις έχει? Εκ των υστέρων (εφόσον φυσικά δικαιούντναν) μπορεί αν γίνει αναδρομικά διαγραφή καταλογισθεισών εισφορών ΟΑΕΕ? Ευχαριστώ πολύ!
 11. Καλημέρα σε όλες-όλους Ελληνική επιχείρηση θα εκδόσει τιμολόγιο για τη χρέωση Εξόδων Επιταγής σε Πελάτη χώρας ΕΟΚ. Εκτός από το ποσό των Εξόδων οφείλει να εφαρμόσει χαρτόσημο 3,6%? Η παραπάνω συναλλαγή (υποθέτω) ότι ΔΕΝ συνιστά Ενδοκοινοτική Παροχή Υπηρεσιών και δεν δηλώνεται στο VIES καθώς δεν είναι στο πεδίο του ΦΠΑ. Σωστά ?
 12. Καλησπέρα σε όλες & όλους! Μονοπρόσωπη ΕΠΕ έχει μέχρι σήμερα στο λογ/σμό 41 στα βιβλία της τα παρακάτω κονδύλια: α) Τακτικό Αποθεματικό 6.000€ β) Αφορολ. Αποθεματικό ΑΥΟ 1055503/90 1000€ γ) Ειδικό Αφορολόγητο Αποθεματικό Χρήσης 1990 1000€ δ) Αφορολόγητο Αποθεματικό Ν. 3220/2004 4.000€ και ε) Αφορολόγητο Αποθεματικό Επενδύσεων (για Φ/Β) του Ν. 3299/2004 ποσό 380.000€. Για κανένα από τα παραπάνω δεν έχει πληρωθεί φόρος μερισμάτων μέχρι σήμερα. Σε περίπτωση που θελήσουμε να μετατρέψουμε τη νομική μορφή από ΕΠΕ σε ΙΚΕ, υπάρχει κάποιο πρόστιμο με τα συγκεκριμένα κονδύλια? Ποιος θα πρέπει να είναι ο Λογιστικός και ο Φορολογικός χειρισμός τους σε μία τέτοια μετατροπή? Οποιαδήποτε άλλη παγίδα που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς να μου επισημάνει (από την εμπειρία του)? Ευχαριστώ πολύ!
 13. Ευχαριστώ πολύ για την άμεσή σου απάντηση!!!!!!!
 14. Καλημέρα φίλοι και φίλες, Για έναρξη επαγγέλματος ΓΥΜΝΑΣΤΗ απαιτούνται ειδικές άδειες στην περίπτωση: α) που ασχολείται μόνο ως personal trainer (με επισκέψεις σε σπίτια) και β) κάνει έναρξη σε χώρο μισθωμένο (όχι το τυπικό γυμναστήριο που γνωρίζουμε) αλλά ένα ισόγειο χώρο (αίθουσα) χωρίς όργανα για αερόβια άσκηση, Pilates κλπ). Καλη συνέχεια!
×