Προς το περιεχόμενο

gapdk

Silver members
 • Αριθμός μηνυμάτων

  1.603
 • ΜΕΛΟΣ

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

Σχετικά με τον gapdk

 • Κατάταξη
  *
 • Ημερομηνία γέννησης 12/04/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

9.777 προβολές προφίλ
 1. Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα σε παλαιά ασφαλισμένη του ΟΑΕΕ που ενδιαφέρεται για επανεγγραφή της στο ταμείο, μας έγιναν γνωστές οι παρακάτω "οφειλές" στο ΚΕΑΟ που έχω στο συνημμένο που βεβαιώθηκαν από τον ΟΑΕΕ μόλις πέρυσι το Σεπτέμβριο/2017. Έχει κανείς ιδέα με τους κωδικούς (Κ/Τ/Π1/Π2) τι χρεώνονται από τις πράξεις? Η παραγραφή στη δεκαετία ισχύει μέχρι το τέλος του δέκατου (31η/12/10ου έτους) ή μέχρι τον 5ο μήνα που έγινε η διαγραφή (5ος /2007). Ευχαριστώ πολύ!
 2. Καλησπέρα φίλε Ethos! Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Πάντως από την ΠΟΛ 1078/2014ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών, από 1.1.2014» προκύπτει ξεκάθαρα ότι 1.2. Συναλλαγές που περιλαμβάνονται Στις καταστάσεις πελατών και προμηθευτών περιλαμβάνονται τα εκδοθέντα και ληφθέντα φορολογικά στοιχεία από τα πρόσωπα της περίπτωσης 1.1. της παρούσας, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα). Ενδεικτικά, στις καταστάσεις πελατών και προμηθευτών, περιλαμβάνονται τα εξής φορολογικά στοιχεία: • Τα τιμολόγια, «χρεωστικά» ή πιστωτικά, για την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, μεμονωμένων ή επαναλαμβανόμενων, την είσπραξη επιδοτήσεων, οικονομικών ενισχύσεων, αποζημιώσεων, επιστροφών τόκων, εισφορών και άλλων ανόργανων εσόδων, την αγορά αγροτικών προϊόντων, από αγρότες του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. (παράγραφοι 1, 2, 3, 4 και 6 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ.). • Οι εκκαθαρίσεις που εκδίδονται για την πώληση ή την αγορά για λογαριασμό τρίτου (παράγραφοι 7 και 8 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ.) ή που προβλέπονται από αποφάσεις του υπουργού οικονομικών για ειδικές περιπτώσεις συναλλαγών (όπως, πωλήσεις εφημερίδων και περιοδικών από πρακτορεία σε τρίτους - Α.Υ.Ο ΠΟΛ.1292/1993 κ.λπ.). • Τα φορολογικά στοιχεία που εξομοιώνονται με τιμολόγια, όπως, συμβόλαια μεταβίβασης για την πώληση ακινήτων, έγγραφα πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ύδατος κ.λπ. (παράγραφος 16 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ.). • Οι τίτλοι κτήσης που εκδίδονται για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών από μη υπόχρεο έκδοσης τιμολογίου ή από αρνούμενο έκδοσης (παράγραφος 5 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ.). • Οι αποδείξεις λιανικών συναλλαγών και οι αποδείξεις επιστροφής λιανικώς πωληθέντων αγαθών. Σημειώνεται ότι, με το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 14 του ν. 4174/2013, για τις λιανικές συναλλαγές υποβάλλονται συγκεντρωτικά δεδομένα. • Τα φορολογικά στοιχεία που εκδίδονται για τις αυτοπαραδόσεις αγαθών και τις ιδιοχρησιμοποιήσεις υπηρεσιών, κ.λπ..
 3. Καλησπέρα σε όλους! Μας έτυχε μία περίπτωση εσόδου, στην οποία ο συμβολαιογράφος εκδίδει παραστατικό για είσπραξη αμοιβής από πελάτη για λογαριασμό του συμβολαιογραφικού συλλόγου (με μία συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται όπως μου εξήγησε σε κάποιες περιπτώσεις). Αυτό το έσοδο εχει υποχρέωση να το δηλώσει ο συμβολαιογράφος? Επίσης στις περιπτώσεις που εισπράττει ΜΟΝΟ ΦΠΑ στα συμβόλαια (λόγω βαθμού συγγενίας η συναδελφικότητας) θα απεικονιστεί η φορολογητέα βάση υπολογισμού στις λιανικές πωλήσεις σαν Ιδιοχρησιμοποίηση Υπηρεσιών (ασχέτως που δεν αναγράφεται από το συμβολαιογράφο)? Ευχαριστώ πολύ!
 4. Καλησπέρα σε όλους! Δικαστήριο επιδίκασε σε πρώην εργαζόμενο της επιχείρησης αποζημίωση και δεδουλευμένα και καταλόγισε στην επιχείρηση συνολικό ποσό (περίπου) 25000 πλέον των τόκων υπερημερίας. Με δικαστικές ενέργειες η επιχείρηση περιόρισε το ποσό (μέχρι την τακτική δικάσιμο) στις 8000 € πλέον τόκων. Αν έρθει ο δικαστικός επιμελητής στην επιχείρηση για κατασχέσεις Μετρητών και Κινητών Πραγμάτων, έχει δικαίωμα να κατασχέσει μεταξύ των άλλων παγίων και τα παρακάτω: α) Ηλεκτρονικο/ούς Υπολογιστές που χρησιμοποεί η επιχείρηση και για την έκδοση τιμολογίων (περιέχει και τις λογιστικές εφαρμογές και άλλα κρίσιμα στοιχεία όπως και προσωπικά δεδομένα). β) Εκτυπωτή με τον οποίο συνδέεται ο υπολογιστής για εκτύπωση των τιμολογίων και λοιπών καταστάσεων γ) Εκτυπωτή για Ετικέτες συσκευασίας δ) Φορολογικός Μηχανισμός ΕΑΦΔΣΣ. ΟΚ, ο Φορολογικός φαντάζομαι ΔΕΝ μπορεί να κατασχεθεί, για τα υπόλοιπα γνωρίζετε τι ισχύει και αν μπορεί να τα προστατεύσει η επιχείρηση από την κατάσχεση? Μήπως και οι ίδιοι οι επιμελητές ΔΕΝ τα περιλαμβάνουν για να μην μπλέξουν???
 5. Καλημέρα σε όλους! Υπάρχει κάπου πληροφοριακό υλικό και τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσουμε (αιτήσεις και Υ/Δ) για επιστροφή των κλεμμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία του Ν. 4093/2012 στις κύριες και του Ν. 3986/2011 στις επικουρικές συντάξεις? Για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ υποβάλλεται αίτηση χωριστά για την Κύρια και για τις Επικουρικές? Οι αιτήσεις των επικουρικών υποβάλλονται στο ΙΚΑ και διαβιβάζονται υπηρεσιακά στα αρμόδια ταμεία? Για τους συνταξιούχους του ΟΠΑΔ οι αιτήσεις υποβάλλονται Γενικό Λογιστήριο του κράτους? (για συνταξιούχους κατοίκους άλλων πόλεων εκτός Αθηνών γίνεται δεκτή ταχυδρομικά?) Ευχαριστώ πολύ!
 6. Καλησπέρα σε όλους! Για τη δήλωση των εταιρικών - επαγγελματικών λογαριασμών στο taxisnet: 1) Ειχαμε ακούσει τελευταία ότι υπήρχε προθεσμία μέχρι τις 28/02 και κατόπιν μεταφέρθηκε στις αρχές Μαρτίου. Ισχύει κάτι τέτοιο? (Στο taxisnet net και στο τηλέφωνο που μίλησα με μία κυρία δεν είχε κάτι υπόψιν της.) 2) Σε περίπτωση συγχώνευσης με απορρόφηση τριών εταιρειών από μία υφιστάμενη Α.Ε., και όσο ακόμα οι λογαριασμοί των απορροφόμενων εταιρειών παραμένουν ανοιχτοί, θα πρέπει να δηλωθούν και οι συγκεκριμένοι με τα παλιά ΑΦΜ στο taxisnet?
 7. Καλησπέρα σε όλους! Γνωρίζει κανείς ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου να λάβουμε αριθμό-κωδικό barcode για την είσοδο προϊόντων μίας μικρής βιοτεχνίας στα ράφια super market (για πρώτη φορά)? Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσατε να μου δώσετε ποια υπηρεσία είναι αρμόδια και εφόσον γνωρίζετε και τηλέφωνο συγκεκριμένα του τμήματος για περιοχή Χαλκιδικής - Θεσσαλονίκης. Ευχαριστώ πολύ πολύ!
 8. Καλησπέρα - καλησπέρα! ΟΕ που λύθηκε τον περασμένο Ιούνιο-2017, ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες της εκκαθάρισης και επιθυμεί να διαγραφεί οριστικά. Θα πρέπει εκτός από τον Ισολογισμό Πέρατος Εκκαθάρισης που θα υπογράψουν οι δύο εκκαθαριστές της (και πρώην μοναδικοί εταίροι της), να δημοσιευθεί κάποιο Πρακτικό Ολοκλήρωσης Εκκαθάρισης ? Η θα πρέπει να γίνει εκ νέου Ιδιωτικό Συμφωνητικό Οριστικής Διάλυσης (που θα έχει τον τύπο του διαλυτικού, δηλαδή θα αναφέρονται ως συμβαλλόμενοι οι εκκαθαριστές και θα αναγράφεται ΟΛΟ το ιστορικό της εταιρείας από τη σύσταση μέχρι και τη λύση ? Καταχωρείται η πράξη αυτή στο ΓΕΜΗ ή υπογράφεται μεταξύ των εκκαθαριστών και πρωτοκολλείται στη ΔΟΥ όπου γίνεται και η διακοπή? * Αν υπάρχει υπόδειγμα από κάποιον συνάδελφο που ασχολήθηκε με κάτι παρόμοιο, θα παρακαλούσα να μου το επισυνάψετε. Ευχαριστώ πολύ!
 9. Καλημέρα σε όλους! Υπάρχει καμία εξέλιξη σχετικά με το Μητρώο στο οποίο πρέπει να εγγραφούν όσοι νοικιάζουν μέσω airbnb? Εγγραφή θα γίνεται Ηλεκτρονικά με κωδικούς taxisnet ή υπάρχει διαδικασία με φυσικούς φακέλους? Προθεσμίες, ιστοσελίδα κλπ αν γνωρίζετε... Ευχαριστώ πολύ
 10. Καλησπέρα σε όλους! Να συνεχίσω το θέμα που ξεκίνησε ο MAKIS74 περί Τελών Χαρτοσήμου . α) Στην περίπτωση λοιπόν που αναφέρει, δηλαδή: Αποζημίωση που δίνεται από Μεταφορική σε Ανώνυμη Εταιρεία (για καταστροφή ή απώλεια δέματος), η Α.Ε. που λάμβάνει την αποζημίωση θα χαρτοσημάνει το ΤΙΜ που εκδίδει και θα αποδόσει στη ΔΟΥ 3,6% ή με 2.4% όπως ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις στις Α.Ε.?? β) Περίπτωση κατά την οποία: Μεταξύ Δύο Ανωνύμων Εταιρειών έχει συναφθεί Σύμβαση Εκχώρησης Απαίτησης, 1) Ισχύει η προθεσμία των 5 ημερών (σε έντυπο "Δήλωσης Απόδοσης Τελών Χαρτοσήμου" και όχι το παλιό έντυπο του ΚΒΣ) ? 2) Ποιος είναι Υπόχρεος στην Απόδοση του Χαρτοσήμου? Ο εκχωρών την Απαίτηση ? 3) Ο συντελεστής χαρτοσήμου είναι 2,4 % ή 3,6%? 4) Το ποσό του χαρτοσήμου θα συμψηφιστεί και θα αφαιρεθεί από το υπόλοιπο της απαίτησης κάνοντας σχετική εγγραφή με λογιστικό σημείωμα? Ευχαριστώ πολύ!
 11. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Στην περίπτωση μίας Ανώνυμης Εταιρείας, οι εκ του νόμου Συνοφειλέτες, δηλαδή α) Πρόεδρος και β) Διευθύνων Σύμβουλος χαρακτηρίζονται Υποχρεωτικοί ??
 12. Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Μετατρέπουμε μία ΙΚΕ σε Ομόρρυθμη Εταιρεία - Ανακοίνωση ΓΕΜΗ 22/12/2017 - και επιθυμούμε και αλλαγή της κατηγορίας βιβλίων σε απλογραφικά. Μπορεί αυτό να περαστεί στο Μητρώο της ΔΟΥ με την ίδια ημερομηνία της ανακοίνωσης (22/12/17) ή θα πρέπει να αλλάξει ο χρόνος και να δηλωθεί μέσα στην προθεσμία των δέκα πρώτων ημερών που προβλέπεται για τέτοιες αλλαγές? Ευχαριστώ πολύ! Καλή συνέχεια.
×