Jump to content

gapdk

Silver members
 • Content Count

  1,728
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

gapdk last won the day on August 13 2014

gapdk had the most liked content!

About gapdk

 • Rank
  *
 • Birthday 04/12/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Recent Profile Visitors

10,446 profile views
 1. Καλησπέρα σε όλες/όλους! Γνωρίζετε μήπως αν κάποιος επιδοτούμενος με Ταμείο Ανεργίας, προσληφθεί σε επιχείρηση με ελάχιστες ώρες απασχόλησης την εβδομάδα (4 ώρες/εβδομαδιαία) ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ το ταμείο και μπορεί να το ξαναπάρει μετά την πιθανή απόλυση ? Υπάρχει όριο στις ημέρες ή και ώρες απασχόλησης για το Ταμείο Ανεργίας? ή έστω και με ένα ένσημο το μήνα αυτό αναστέλλεται από το σύστημα αυτόματα? * Ο εργαζόμενος απασχολούνταν σε επιχείρηση - 'έγινε απόλυση του και στη συνέχεια του προτάθηκε να επανέλθει με αυτό το καθεστώς για πολύ λίγες ώρες ως βοηθητικός.... Είναι και αυτό μήπως πρόβλημα το ότι δηλαδή θα επαναπροσληφθεί στην επιχείρηση που τον απασχολούσε και τον απέλυσε? (ΔΕΝ υπάρχει εικονικότητα πάντως ως προς αυτό, είναι πραγματικό περιστατικό) Ευχαριστώ πολύ!
 2. Καλημέρα και πάλι ! Μισθωτός (Νέος Ασφαλισμένος) που το 2012 κολλούσε 8 ημέρες ένσημα από τον εργοδότη του και παράλληλα διατηρούσε και ατομικό επάγγελμα υποχρεωτικό σε ασφάλιση στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) μπορούσε τότε να λαμβάνει εξαίρεση Ασφάλισης στον ΟΑΕΕ?? Ποιες ήταν οι προυποθέσεις αν κάποιος τις έχει? Εκ των υστέρων (εφόσον φυσικά δικαιούντναν) μπορεί αν γίνει αναδρομικά διαγραφή καταλογισθεισών εισφορών ΟΑΕΕ? Ευχαριστώ πολύ!
 3. Καλημέρα σε όλες-όλους Ελληνική επιχείρηση θα εκδόσει τιμολόγιο για τη χρέωση Εξόδων Επιταγής σε Πελάτη χώρας ΕΟΚ. Εκτός από το ποσό των Εξόδων οφείλει να εφαρμόσει χαρτόσημο 3,6%? Η παραπάνω συναλλαγή (υποθέτω) ότι ΔΕΝ συνιστά Ενδοκοινοτική Παροχή Υπηρεσιών και δεν δηλώνεται στο VIES καθώς δεν είναι στο πεδίο του ΦΠΑ. Σωστά ?
 4. Καλησπέρα σε όλες & όλους! Μονοπρόσωπη ΕΠΕ έχει μέχρι σήμερα στο λογ/σμό 41 στα βιβλία της τα παρακάτω κονδύλια: α) Τακτικό Αποθεματικό 6.000€ β) Αφορολ. Αποθεματικό ΑΥΟ 1055503/90 1000€ γ) Ειδικό Αφορολόγητο Αποθεματικό Χρήσης 1990 1000€ δ) Αφορολόγητο Αποθεματικό Ν. 3220/2004 4.000€ και ε) Αφορολόγητο Αποθεματικό Επενδύσεων (για Φ/Β) του Ν. 3299/2004 ποσό 380.000€. Για κανένα από τα παραπάνω δεν έχει πληρωθεί φόρος μερισμάτων μέχρι σήμερα. Σε περίπτωση που θελήσουμε να μετατρέψουμε τη νομική μορφή από ΕΠΕ σε ΙΚΕ, υπάρχει κάποιο πρόστιμο με τα συγκεκριμένα κονδύλια? Ποιος θα πρέπει να είναι ο Λογιστικός και ο Φορολογικός χειρισμός τους σε μία τέτοια μετατροπή? Οποιαδήποτε άλλη παγίδα που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς να μου επισημάνει (από την εμπειρία του)? Ευχαριστώ πολύ!
 5. Ευχαριστώ πολύ για την άμεσή σου απάντηση!!!!!!!
 6. Καλημέρα φίλοι και φίλες, Για έναρξη επαγγέλματος ΓΥΜΝΑΣΤΗ απαιτούνται ειδικές άδειες στην περίπτωση: α) που ασχολείται μόνο ως personal trainer (με επισκέψεις σε σπίτια) και β) κάνει έναρξη σε χώρο μισθωμένο (όχι το τυπικό γυμναστήριο που γνωρίζουμε) αλλά ένα ισόγειο χώρο (αίθουσα) χωρίς όργανα για αερόβια άσκηση, Pilates κλπ). Καλη συνέχεια!
 7. Καλησπέρα σε όλους! Σε ατομική επιχείρηση υπάρχει εκκρεμότητα ως προς τους φορολογικούς μηχανισμούς της επιχείρησης γεγονός που δεν επιτρέπει τη διακοπή εργασιών στο Μητρώο της ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή και μέχρι να διεκπεραιωθούν όλες οι σχετικές εκκρεμότητες, υπάρχει κάποιο αποδεικτικό που ίσως να δεχόταν Δικαστήριο για οφειλές, από το οποίο να τεκμαίρεται τουλάχιστον η έναρξη της διαδικασίας Διακοπής της ατομικής επιχείρησης; π.χ. μπορεί να πρωτοκολληθεί αίτηση Διακοπής με το σχετικό έντυπο του Μητρώου? ή δεν έχει καμία ισχύ? Ευχαριστώ πολύ!
 8. Καλή Χρονιά & Χρόνια Πολλά σε όλους... Ισχύει ακόμα η ΜΗ Υποχρέωση των ΑΕ για ανάρτηση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας από 01/01/2016 (βάσει και του παρακάτω άρθρου του taxheaven) https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/29205
 9. Καλημέρα SOTPAR! Δεν εννοώ τις "συνδρομές" του ΓΕΜΗ (Ετήσια Τέλη Μερίδας) αλλά μιλάω για τις Επιμελητηριακές Συνδρομές που μου ζητήθηκαν.
 10. Χρόνια Πολλά... Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους! Με τις συνδρομές των επιμελητηρίων ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ τελικά? Δεν έχει πάψει η υποχρεωτικότητα καταβολής των συνδρομών από το 2015 (μετά την εφαρμογή του ΓΕΜΗ) και μόνο όταν απαιτηθεί η παροχή κάποιας υπηρεσίας, θα καταβάλλονταν μόνο η συνδρομή του τρέχοντος έτους.... Προχθές, πηγαίνοντας στο Επιμελητήριο για να μετατρέψω την επωνυμία μιας μονομετοχικής ΑΕ με τη συμπλήρωση της λέξης ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ (βάσει των διατάξεων του νέου νόμου 4548/2018, μου ζητήθηκε να αναρτήσω στο ΓΕΜΗ και σχετική Βεβαίωση Έγκρισης Επωνυμίας. Εκεί πάνω, για την έκδοση της (στις 31/12/2018) εκτός του ότι θεωρώ ότι θα έπρεπε να καταλογιστεί το 1/2 της ετήσιας συνδρομής του 2018, μου ζητήθηκε να εξοφλήσω συνδρομές τριετίας 2016-2017-2018 επειδή ΔΕΝ είχαν καταβληθεί, προκειμένου να μου χορηγήσουν την Εγκριτική Απόφαση. -Έχει αλλάξει αυτό (δηλαδή να ζητούνται οι συνδρομές για έτη που δεν υπ΄ρχει ανταποδοτικότητα των τελών)? - Μήπως είναι αυθαίρετη η ερμηνεία των επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον με τα οποία συναλλασσόμαστε? - Απαιτείται (πραγματικά) η Βεβαίωση Εγκρισης τροποποίησης της επωνυμίας για την παραπάνω αλλαγή (δηλ. μονο η προσθήκη της λέξης Μονοπρόσωπης)
 11. Καλημέρα σε όλους/όλες. Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους! Οταν ΑΕ τροποποιεί με απόφαση ΓΣ τα άρθρα 1 "Επωνυμία" και 2 "Εδρα"¨του ΚΑταστατικού της, στο Νέο Κείμενο του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της θα αναγράψω: α) Στο άρθρο της Επωνυμίας εκτός από την τροποποιημένη νέα επωνυμία και την προηγούμενη (ώστε να υπάρχει η Ιστορικότητα από τη Σύσταση κάθε φορά μέχρι και σήμερα? β) Στο άρθρο 2 της Έδρας ΔΕΝ απαιτείται να αναγράφεται η Ιστορικότητα (δηλαδή αρκούμαι στο να γράψω μόνο την παρούσα έδρα και όχι όλες τις προηγούμενες από την Σύσταση).??
 12. Καλησπέρα σε όλους! Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα, στην οποία εν ενεργεία Δημόσιοοι Υπάλληλοι με τους κωδικούς του Taxisnet μπορούν να κατεβάσουν Ενημερωτικά Σημειώματα Αποδοχών από το ΓΛΚ ή ισχύει μονο για Συνταξιούχους (από το Δράσεις -> Συντάξεις Δημοσίου) Ευχαριστώ πολύ! Καλές γιορτές σε όλους!
 13. Ευχαριστώ πολύ! Μήπως μπορείς να προσδιορίσεις πόσος χρόνος χρειάστηκε μέχρι να την αναγνωρίσει? Τη μία μέρα υποβάλλεις τη δήλωση και την επόμενη π.χ. την διαβάζει κανονικά???
×