Προς το περιεχόμενο

gapdk

Silver members
 • Αριθμός μηνυμάτων

  1.626
 • ΜΕΛΟΣ

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

Σχετικά με τον gapdk

 • Κατάταξη
  *
 • Ημερομηνία γέννησης 12/04/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

9.927 προβολές προφίλ
 1. Καλησπέρα σε όλους! (1) Για τη στέγαση εταιρείας παροχής υπηρεσιών που ιδρύεται τώρα μπορούμε να κάνουμε μισθωτήριο συμφωνητικό σε ακίνητο που ανήκει σε ΝΠ που σχετίζεται με τους φορείς της εταιρείας που συστήνεται, και στο οποίο εξάλλου στεγάζεται ήδη η άλλη εταιρεία? (2) Μπορούμε στην περίπτωση αυτή να υποβάλλουμε μισθωτήριο συμφωνητικό για ΤΜΗΜΑ του παραπάνω ακινήτου και ΟΧΙ ολόκληρου καθώς και έπιπλα που υπάρχουν μέσα στο συγκεκριμένο χώρο? (3) Στην περίπτωση αυτη (θα πρέπει να αναγράψουμε "με το χέρι" τα στοιχεία του ακινήτου ώστε να περαστούν τα ακριβή ενοικιαζόμενα μέτρα ή θα δηλωθεί το ακίνητο με τον ΑΤΑΚ (στο σύνολο) και στις παρατηρήσεις θα αναγραφεί ότι ενοικιάζεται "π.χ. μόνο ΤΜΗΜΑ 40 τ.μ. επί συνόλου 100 τ.μ."? (4) Στην περίπτωση του ΠΕΑ επίσης, και εφόσον επαληθευτεί το πιστοποιητικό από την σχετική καταχώρηση, θα υπάρχει απόκλιση στα μέτρα σε σχέση με το μισθωτήριο. Ελέγχεται και διασταυρώνεται αυτό?? Καλή συνέχεια!
 2. Καλησπέρα!!!! Υπάρχει τρόπος πιστοποίησης στον ΟΑΕΔ μέσω των κωδικών του Taxisnet αλλά φαίνεται ότι ΔΕΝ δουλεύει (τουλάχιστον από χθες που δοκιμάζω...βγαίνει error)
 3. Καλησπέρα σε όλους! Γνωρίζετε αν και πως γίνετε αίτηση για Κοινωνικό Τουρισμό σε περίπτωση που ΔΕΝ έχει εκδοθεί κλειδάριθμος από τον ΟΑΕΔ? (μόνο με τους κωδικούς του taxisnet)?
 4. Καλησπέρα σε όλους! Σε ανώνυμη εταιρεία όταν μέλος του ΔΣ κυκλοφορεί με το εταιρικό αυτόκίνητο (ΕΙΧ) απαιτείται κάποια ενέργεια (δημοσίευση ή εταιρική πράξη) προκειμένου να είναι καλυμένος σε περίπτωση τροχονομικών ελέγχων? Απαιτούνται συγκεκριμένα έγγραφα που θα πρέπει να εχει μαζί του όποιος οδηγεί εταιρικό ΕΙΧ? Θα μπορούσε π.χ. να δημοσιευθεί ένα Πρακτικό ΔΣ που να ορίζει κάτι τέτοιο? ή εταιρικές πράξεις τέτοιας φύσεως δεν είναι δημοσιευτέες? Ευχαριστώ πολύ!
 5. Ετσι...δώστε και άλλα σε αλβανογεωργιανούς.... κράτος για τα σκυλιά!!! Ρατσιστες με τους Έλληνες.... Μήπως μας κυβερναει το ΚΕΡΦΑΑ και δεν το εχουμε καταλάβει??
 6. Καλησπέρα σε όλους! Υπάρχει ΚΑΔ που να αντιστοιχεί σε δραστηριότητες Παροχής Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών GDPR?
 7. Καλησπέρα σε όλους! Προκειμένου να γίνει ένας έλεγχος και επαλήθευση των ποσών που καταλογίστηκαν σε επιχείρηση από τόκους υπερημερίας για καθυστέρηση πληρωμής τιμολογίων, υπάρχει κάποιο αξιόπιστο βοήθημα στο Ιντερνετ (πλην αυτών που βρίσκουμε στις ιστοσελίδες των δικηγορικών συλλόγων, τα οποία μάλιστα δεν φαίνονται και πολύ αξιόπιστα στους υπολογισμούς?? Ευχαριστώ πολύ! Καλό σαββατοκύριακο.
 8. Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα σε παλαιά ασφαλισμένη του ΟΑΕΕ που ενδιαφέρεται για επανεγγραφή της στο ταμείο, μας έγιναν γνωστές οι παρακάτω "οφειλές" στο ΚΕΑΟ που έχω στο συνημμένο που βεβαιώθηκαν από τον ΟΑΕΕ μόλις πέρυσι το Σεπτέμβριο/2017. Έχει κανείς ιδέα με τους κωδικούς (Κ/Τ/Π1/Π2) τι χρεώνονται από τις πράξεις? Η παραγραφή στη δεκαετία ισχύει μέχρι το τέλος του δέκατου (31η/12/10ου έτους) ή μέχρι τον 5ο μήνα που έγινε η διαγραφή (5ος /2007). Ευχαριστώ πολύ!
 9. Καλησπέρα φίλε Ethos! Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Πάντως από την ΠΟΛ 1078/2014ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών, από 1.1.2014» προκύπτει ξεκάθαρα ότι 1.2. Συναλλαγές που περιλαμβάνονται Στις καταστάσεις πελατών και προμηθευτών περιλαμβάνονται τα εκδοθέντα και ληφθέντα φορολογικά στοιχεία από τα πρόσωπα της περίπτωσης 1.1. της παρούσας, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα). Ενδεικτικά, στις καταστάσεις πελατών και προμηθευτών, περιλαμβάνονται τα εξής φορολογικά στοιχεία: • Τα τιμολόγια, «χρεωστικά» ή πιστωτικά, για την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, μεμονωμένων ή επαναλαμβανόμενων, την είσπραξη επιδοτήσεων, οικονομικών ενισχύσεων, αποζημιώσεων, επιστροφών τόκων, εισφορών και άλλων ανόργανων εσόδων, την αγορά αγροτικών προϊόντων, από αγρότες του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. (παράγραφοι 1, 2, 3, 4 και 6 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ.). • Οι εκκαθαρίσεις που εκδίδονται για την πώληση ή την αγορά για λογαριασμό τρίτου (παράγραφοι 7 και 8 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ.) ή που προβλέπονται από αποφάσεις του υπουργού οικονομικών για ειδικές περιπτώσεις συναλλαγών (όπως, πωλήσεις εφημερίδων και περιοδικών από πρακτορεία σε τρίτους - Α.Υ.Ο ΠΟΛ.1292/1993 κ.λπ.). • Τα φορολογικά στοιχεία που εξομοιώνονται με τιμολόγια, όπως, συμβόλαια μεταβίβασης για την πώληση ακινήτων, έγγραφα πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ύδατος κ.λπ. (παράγραφος 16 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ.). • Οι τίτλοι κτήσης που εκδίδονται για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών από μη υπόχρεο έκδοσης τιμολογίου ή από αρνούμενο έκδοσης (παράγραφος 5 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ.). • Οι αποδείξεις λιανικών συναλλαγών και οι αποδείξεις επιστροφής λιανικώς πωληθέντων αγαθών. Σημειώνεται ότι, με το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 14 του ν. 4174/2013, για τις λιανικές συναλλαγές υποβάλλονται συγκεντρωτικά δεδομένα. • Τα φορολογικά στοιχεία που εκδίδονται για τις αυτοπαραδόσεις αγαθών και τις ιδιοχρησιμοποιήσεις υπηρεσιών, κ.λπ..
 10. Καλησπέρα σε όλους! Μας έτυχε μία περίπτωση εσόδου, στην οποία ο συμβολαιογράφος εκδίδει παραστατικό για είσπραξη αμοιβής από πελάτη για λογαριασμό του συμβολαιογραφικού συλλόγου (με μία συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται όπως μου εξήγησε σε κάποιες περιπτώσεις). Αυτό το έσοδο εχει υποχρέωση να το δηλώσει ο συμβολαιογράφος? Επίσης στις περιπτώσεις που εισπράττει ΜΟΝΟ ΦΠΑ στα συμβόλαια (λόγω βαθμού συγγενίας η συναδελφικότητας) θα απεικονιστεί η φορολογητέα βάση υπολογισμού στις λιανικές πωλήσεις σαν Ιδιοχρησιμοποίηση Υπηρεσιών (ασχέτως που δεν αναγράφεται από το συμβολαιογράφο)? Ευχαριστώ πολύ!
 11. Καλησπέρα σε όλους! Δικαστήριο επιδίκασε σε πρώην εργαζόμενο της επιχείρησης αποζημίωση και δεδουλευμένα και καταλόγισε στην επιχείρηση συνολικό ποσό (περίπου) 25000 πλέον των τόκων υπερημερίας. Με δικαστικές ενέργειες η επιχείρηση περιόρισε το ποσό (μέχρι την τακτική δικάσιμο) στις 8000 € πλέον τόκων. Αν έρθει ο δικαστικός επιμελητής στην επιχείρηση για κατασχέσεις Μετρητών και Κινητών Πραγμάτων, έχει δικαίωμα να κατασχέσει μεταξύ των άλλων παγίων και τα παρακάτω: α) Ηλεκτρονικο/ούς Υπολογιστές που χρησιμοποεί η επιχείρηση και για την έκδοση τιμολογίων (περιέχει και τις λογιστικές εφαρμογές και άλλα κρίσιμα στοιχεία όπως και προσωπικά δεδομένα). β) Εκτυπωτή με τον οποίο συνδέεται ο υπολογιστής για εκτύπωση των τιμολογίων και λοιπών καταστάσεων γ) Εκτυπωτή για Ετικέτες συσκευασίας δ) Φορολογικός Μηχανισμός ΕΑΦΔΣΣ. ΟΚ, ο Φορολογικός φαντάζομαι ΔΕΝ μπορεί να κατασχεθεί, για τα υπόλοιπα γνωρίζετε τι ισχύει και αν μπορεί να τα προστατεύσει η επιχείρηση από την κατάσχεση? Μήπως και οι ίδιοι οι επιμελητές ΔΕΝ τα περιλαμβάνουν για να μην μπλέξουν???
 12. Καλημέρα σε όλους! Υπάρχει κάπου πληροφοριακό υλικό και τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσουμε (αιτήσεις και Υ/Δ) για επιστροφή των κλεμμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία του Ν. 4093/2012 στις κύριες και του Ν. 3986/2011 στις επικουρικές συντάξεις? Για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ υποβάλλεται αίτηση χωριστά για την Κύρια και για τις Επικουρικές? Οι αιτήσεις των επικουρικών υποβάλλονται στο ΙΚΑ και διαβιβάζονται υπηρεσιακά στα αρμόδια ταμεία? Για τους συνταξιούχους του ΟΠΑΔ οι αιτήσεις υποβάλλονται Γενικό Λογιστήριο του κράτους? (για συνταξιούχους κατοίκους άλλων πόλεων εκτός Αθηνών γίνεται δεκτή ταχυδρομικά?) Ευχαριστώ πολύ!
 13. Καλησπέρα σε όλους! Για τη δήλωση των εταιρικών - επαγγελματικών λογαριασμών στο taxisnet: 1) Ειχαμε ακούσει τελευταία ότι υπήρχε προθεσμία μέχρι τις 28/02 και κατόπιν μεταφέρθηκε στις αρχές Μαρτίου. Ισχύει κάτι τέτοιο? (Στο taxisnet net και στο τηλέφωνο που μίλησα με μία κυρία δεν είχε κάτι υπόψιν της.) 2) Σε περίπτωση συγχώνευσης με απορρόφηση τριών εταιρειών από μία υφιστάμενη Α.Ε., και όσο ακόμα οι λογαριασμοί των απορροφόμενων εταιρειών παραμένουν ανοιχτοί, θα πρέπει να δηλωθούν και οι συγκεκριμένοι με τα παλιά ΑΦΜ στο taxisnet?
×