Προς το περιεχόμενο

gapdk

Silver members
 • Αριθμός μηνυμάτων

  1.691
 • ΜΕΛΟΣ

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

Σχετικά με τον gapdk

 • Κατάταξη
  *
 • Ημερομηνία γέννησης 12/04/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

10.293 προβολές προφίλ
 1. Καλή Χρονιά & Χρόνια Πολλά σε όλους... Ισχύει ακόμα η ΜΗ Υποχρέωση των ΑΕ για ανάρτηση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας από 01/01/2016 (βάσει και του παρακάτω άρθρου του taxheaven) https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/29205
 2. Καλημέρα SOTPAR! Δεν εννοώ τις "συνδρομές" του ΓΕΜΗ (Ετήσια Τέλη Μερίδας) αλλά μιλάω για τις Επιμελητηριακές Συνδρομές που μου ζητήθηκαν.
 3. Χρόνια Πολλά... Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους! Με τις συνδρομές των επιμελητηρίων ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ τελικά? Δεν έχει πάψει η υποχρεωτικότητα καταβολής των συνδρομών από το 2015 (μετά την εφαρμογή του ΓΕΜΗ) και μόνο όταν απαιτηθεί η παροχή κάποιας υπηρεσίας, θα καταβάλλονταν μόνο η συνδρομή του τρέχοντος έτους.... Προχθές, πηγαίνοντας στο Επιμελητήριο για να μετατρέψω την επωνυμία μιας μονομετοχικής ΑΕ με τη συμπλήρωση της λέξης ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ (βάσει των διατάξεων του νέου νόμου 4548/2018, μου ζητήθηκε να αναρτήσω στο ΓΕΜΗ και σχετική Βεβαίωση Έγκρισης Επωνυμίας. Εκεί πάνω, για την έκδοση της (στις 31/12/2018) εκτός του ότι θεωρώ ότι θα έπρεπε να καταλογιστεί το 1/2 της ετήσιας συνδρομής του 2018, μου ζητήθηκε να εξοφλήσω συνδρομές τριετίας 2016-2017-2018 επειδή ΔΕΝ είχαν καταβληθεί, προκειμένου να μου χορηγήσουν την Εγκριτική Απόφαση. -Έχει αλλάξει αυτό (δηλαδή να ζητούνται οι συνδρομές για έτη που δεν υπ΄ρχει ανταποδοτικότητα των τελών)? - Μήπως είναι αυθαίρετη η ερμηνεία των επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον με τα οποία συναλλασσόμαστε? - Απαιτείται (πραγματικά) η Βεβαίωση Εγκρισης τροποποίησης της επωνυμίας για την παραπάνω αλλαγή (δηλ. μονο η προσθήκη της λέξης Μονοπρόσωπης)
 4. Καλημέρα σε όλους/όλες. Χρόνια πολλά και υγεία σε όλους! Οταν ΑΕ τροποποιεί με απόφαση ΓΣ τα άρθρα 1 "Επωνυμία" και 2 "Εδρα"¨του ΚΑταστατικού της, στο Νέο Κείμενο του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της θα αναγράψω: α) Στο άρθρο της Επωνυμίας εκτός από την τροποποιημένη νέα επωνυμία και την προηγούμενη (ώστε να υπάρχει η Ιστορικότητα από τη Σύσταση κάθε φορά μέχρι και σήμερα? β) Στο άρθρο 2 της Έδρας ΔΕΝ απαιτείται να αναγράφεται η Ιστορικότητα (δηλαδή αρκούμαι στο να γράψω μόνο την παρούσα έδρα και όχι όλες τις προηγούμενες από την Σύσταση).??
 5. Καλησπέρα σε όλους! Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα, στην οποία εν ενεργεία Δημόσιοοι Υπάλληλοι με τους κωδικούς του Taxisnet μπορούν να κατεβάσουν Ενημερωτικά Σημειώματα Αποδοχών από το ΓΛΚ ή ισχύει μονο για Συνταξιούχους (από το Δράσεις -> Συντάξεις Δημοσίου) Ευχαριστώ πολύ! Καλές γιορτές σε όλους!
 6. Ευχαριστώ πολύ! Μήπως μπορείς να προσδιορίσεις πόσος χρόνος χρειάστηκε μέχρι να την αναγνωρίσει? Τη μία μέρα υποβάλλεις τη δήλωση και την επόμενη π.χ. την διαβάζει κανονικά???
 7. Καλησπέρα σε όλους! Σε περίπτωση που μονοπρόσωπο νοικοκυριό ΔΕΝ υπέβαλε δήλωση εισοδήματος για το έτος 2014 (και κατά συνέπεια δεν εγκρίνεται η αίτηση του μερίσματος), είχε "πάρει κάπου το μάτι μου" ότι μπορεί να υποβληθεί χειρόγραφα η δήλωση στη ΔΟΥ και να υποβληθεί στη συνέχεια η ηλεκτρονική αίτηση (δηλαδή η παλαιά δήλωση ΔΕΝ εμπίπτει στη διορία που υπήρχε για τις 31/10/2018 αλλά σε αυτήν έπρεπε να έχει υποβληθεί ΜΟΝΟ η φετινή δήλωση φορολ. έτους 2017) . Ισχύει κάτι τέτοιο? Το έχει κάνει κανείς από την κοινότητά μας εδώ να με ενημερώσει? Αρκεί δηλαδή να υποβάλω τη δήλωση 2015 στη ΔΟΥ (χωρίς να απαιτείται να εκκαθαριστεί κιόλας)? Ευχαριστώ πολύ!
 8. Καλησπέρα σε όλους! Η δήλωση ενός τραπεζικού λογαριασμού στο taxisnet τον κάνει Ακατάσχετο ΜΟΝΟ σε σχέση με το Δημόσιο και όχι από Ιδιώτες? Γνωρίζετε που πρέπει να δηλωθεί επιπλέον για να λειτουργεί ως Ακατάσχετος και από Ιδιώτες? Ευχαριστώ πολύ!
 9. ... και τι γίνεται σχετικά με το είδος των μετοχων, δεδομένου με βάση τις διατάξεις του άρθρου 184 "Κατάργηση Ανωνύμων Μετοχών" ... Άρθρο 184. Κατάργηση ανωνύμων μετοχών 1. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, οι ελληνικές ανώνυμες εταιρείες δεν μπορούν πλέον να εκδίδουν ανώνυμες μετοχές. Ανώνυμες μετοχές που έχουν εκδοθεί από ελληνικές ανώνυμες εταιρείες ονομαστικοποιούνται υποχρεωτικά την 1η Ιανουαρίου 2020. Στη συγκεκριμένη μονομετοχική ΑΕ οι 24000 μετοχές μέχρι τώρα ήταν ανώνυμες. Οι νέες μετοχές (1000) που θα εκδοθούν θα πρέπει να είναι ονομαστικές ? Υποχρεούμαι και στην παράλληλη τροποποίηση των ΄παλαιών μετοχών ή αυτό μπορεί να γίνει και αργότερα (μέχρι 01/07/2019)
 10. Καλησπέρα σε όλους! Αν η κατάθεση των 1000€ από το μέτοχο - προκειμένου να προσαρμοστεί το μετοχικό κεφάλαιο στα 25000€ - έχει γίνει στον όψεως προγενέστερα από την απόφαση της ΓΣ (μονομετοχική ΑΕ) , πάντως με ρητή αναγραφή σαν αιτιολογία ότι αφορά ΑΥΞΗΣΗ ΜΚ δημιουργείται κάποιο πρόβλημα με την Διεύθυνση Εταιρειών που είναι είναι αρμόδια για τον έλεγχο πιστοποίησης της καταβολής? (κατέθεσε ο μέτοχος χρήματα χωρίς να ενημερωθούμε και μου ξέφυγε η ημερομηνία του πρακτικού πέραν των 20 ημερών. Σκέφτομαι να το βάλω με μεταγενέστερη ημερομηνία για να μην βγάλει το πρόστιμο των 150€+χαρτοσήμου)....
 11. Καλησπέρα σε όλους! Σε περιπτώσεις που ζητούνται Βεβαιώσεις Εργοδότη ή Αποδεικτικά Επαγγέλματος για την απόδειξη της ιδιότητας από ΦΠ, το οποίο συμμετέχει ως Σύμβουλος (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος) σε Διοικητικό Συμβούλιο Ανώνυμης Εταιρείας (μη εισηγμένης), τι είδους Έγγραφο / Δικαιολογητικό μπορώ να προσκομίσω στη θέση της "Βεβαίωσης Εργοδότη"?
 12. Καλησπέρα σε όλους / Καλό μήνα! Στις Ανώνυμες Εταιρείες προκειμένου να εναρμονιστούν με το ύψος των 25.000,00€ του Μ.Κ. βάσει του νέου ν. 4548/2018, υπάρχει κάποιο σχετικό υπόδειγμα για το ακριβές κείμενο του πρακτικού της ΓΣ θα αποφασίζει την εν λόγω Αύξηση Κεφαλαίου?
 13. Καλησπέρα σε όλους! και καλό μήνα.... Για Εταιρεία Ο.Ε. με πολλά και κάθε φύσης προβλήματα (οφειλές σε ΑΑΔΕ, ΚΕΑΟ, Δικαστικά μπλεξίματα με εργατικό προσωπικό της , οφειλές σε προμηθευτές κλπ) έχει κάποια ευεργετική (για την ίδια και τα μέλη της) αντιμετώπιση αν τεθεί σε Εκκαθάριση από το να υποβάλλει αίτημα πτώχευσης ? Παλαιότερα είχα ακούσει από εμπειρότατο συνάδελφο ο οποίος είχε κάνει ένα τέχνασμα βάζοντας μία εταιρεία του σε Εκκαθάριση, είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη ΔΟΥ που δεν γνωριζε μάλιστα πως να τα διαχειριστεί? (σσ. βέβαια η περίπτωσή του αφορούσε σε ΑΕ...). Ισχύει κάτι τέτοιο όμως για ΟΕ, δηλαδή η θέση σε Εκκαθάριση μπορεί να τη "λυτρώσει" από κάποια βάρη ... (στην οποία ούτως ή άλλως η πτώχευση έχει επώδυνες συνέπειες και για τα ομόρρυθμα μέλη της)?
×