Jump to content

Constantinos

simple Members
 • Content Count

  351
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Constantinos got a reaction from SOTIRIOS in Επιδότηση ενοικιου   
  Καλημέρα.
  Τελικά σε περίπτωση που το μισθωτήριο δεν περιλαμβάνει το περιβόητο διάστημα 4/19-9/19 αλλά λήγει νωρίτερα , τι είναι καλύτερο να γίνει ;
  Νέα μίσθωση βάζοντας τον αριθμό του ήδη ενεργού μισθωτηρίου ή τροποποίηση του ενεργού ;
  Διαβάζω αλλά άκρη δεν βγάζω.
 2. Like
  Constantinos got a reaction from NAXOS in ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ !!!!!   
  Εγώ τους δίνω το τηλέφωνο  21 0338 5491 που είναι στην διεύθυνση Ηρώδου Αττικού 19 στο γνωστό μέγαρο μαξίμου.
 3. Upvote
  Constantinos got a reaction from tommantz in Οι ηλίθιοι και οι πανιλίθιοι...   
  ΕΡΓΑΝΗ stop.
  Έκανα απόπειρα και έστειλα τον ετήσιο πίνακα προσωπικού που αφορούσε το κεντρικό μιας εταιρείας με τρία άτομα. Το όνομα της πρώτης το είχα καταχωρήσει στην μισθοδοσία ως ΑΘΗΝΑ-ΣΤΕΦΑΝΙΑ και το ΕΡΓΑΝΗ με την διασύνδεση με την ΓΓΔΕ το έβγαζε λάθος. Το ήθελε ως ΑΘΗΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ χωρίς παύλα.
  Στην δεύτερη το είχα καταχωρήσει ως ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ και το ΕΡΓΑΝΗ το ήθελε ως ΠΑΝΑΓ
  Το υποκατάστημα έχει τριάντα άτομα , τρομάζω και μόνο στην σκέψη...
 4. Upvote
  Constantinos got a reaction from broster in Ε3 μη κερδοσκοπικων   
  Ε3 κενό και συμπλήρωση στο Ν την κατάσταση εσόδων - εξόδων για τα μη κερδοσκοπικού. Στην πρώτη σελίδα του Ε3 να εμφανίσεις νόμιμο εκπρόσωπο και τυχόν ενοίκια που πληρώνει αν έχει για την έδρα .
 5. Upvote
  Constantinos got a reaction from AGGELA in Οδηγίες για την ροή λειτουργίας στις δημοσιεύσεις στο φόρουμ   
  Καλή η αναβάθμιση αλλά μπορείτε να μας πείτε πως σε κάποιο θέμα μπορούμε να απαντήσουμε γιατί έχω ξεκινήσει ένα θέμα και δεν μπορώ να το συνεχίσω με τους συναδέλφους. Δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να πατήσω για να γράψω και να προχωρήσει η κουβέντα.
 6. Upvote
  Constantinos got a reaction from katerin in Οδηγίες για την ροή λειτουργίας στις δημοσιεύσεις στο φόρουμ   
  Καλή η αναβάθμιση αλλά μπορείτε να μας πείτε πως σε κάποιο θέμα μπορούμε να απαντήσουμε γιατί έχω ξεκινήσει ένα θέμα και δεν μπορώ να το συνεχίσω με τους συναδέλφους. Δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να πατήσω για να γράψω και να προχωρήσει η κουβέντα.
 7. Upvote
  Constantinos reacted to SOTHRIS in Πλήθος έκτακτων δηλώσεων ΦΠΑ   
  Δεν είστε υποκείμενοι στον ΦΠΑ , με βάση τα άρθρα 3 και 4 του Ν 2859/2000 ?.
 8. Upvote
  Constantinos got a reaction from dirastaa in Βεβαιώθηκε το τέλος επιτηδεύματος του οικ. έτους 2013 για τα νομικά πρόσωπα   
  Δεν είστε οι μόνοι , τι ζώα θεέ μου. Και τώρα τι κάνουμε ;
 9. Upvote
 10. Upvote
  Constantinos got a reaction from DimitrisD in Voucher και υποχρέωση επιχείρησης για έντυπο Ε3.3   
  Μπορεί κάποιος τηλεγραφικά να αναφέρει ποιες είναι οι υποχρεώσεις μιας επιχείρησης στην οποία θα κάνουν πρακτική ωφελούμενοι με Voucher ; ή να με παραπέμψει κάπου γιατί όσο έχω ψάξει δεν βρίσκω κάτι σαφές.
 11. Upvote
  Constantinos got a reaction from doctor in Καταγγελία Σύμβασης λόγω συνταξιοδότησης- Διαδικασίες   
  Από την στιγμή που συνεχίζει να εργάζεται δεν παίρνει την αποζημίωση. Μόνο όταν σταματήσει οριστικά θα την πληρωθεί. Επίσης από την στιγμή που θα συνεχίσει την εργασία δεν υποβάλλεις τίποτα στο ΣΕΠΕ.
 12. Upvote
  Constantinos got a reaction from ELEUTHERIA in ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ   
  Άψογος, σε ευχαριστώ.
 13. Upvote
  Constantinos got a reaction from DimitrisD in ΕΝΤΥΠΟ Ε4 ΣΕΠΕ-ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ   
  Όταν είναι ωρομίσθιος πχ Καθηγητής Φροντιστηρίου ξένων γλωσσών είναι λίγο δύσκολο να κάνεις αναγωγή σε μηνιαίο μισθό γιατί οι ώρες ανά μήνα δεν είναι σταθερές. Εγώ προσωπικά γράφω σε αυτή την περίπτωση στις μικτές αποδοχές 0,00 και στις παρατηρήσεις ωρομίσθιος και μέχρι τώρα περνάει.
 14. Upvote
  Constantinos got a reaction from TSOUK87 in Κωδικός 605 δικηγόρου προσυμπληρωμένος με λάθος ποσό   
  Έχει εντοπιστεί το πρόβλημα από το taxis. Για τους δικηγόρους υπάρχει απάντηση από taxis και δικηγορικούς συλλόγους το ποσό να πάει στον κωδ.601 και δεν πάει η δήλωση προς έλεγχο.
  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
           ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
    
  Καλαμάτα 9 Μαΐου 2014 
   
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   
  ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΦΟΡΟΙ – ΔΗΛΩΣΗ – ΚΩΔ. 601- 605
   
  **************
  Κατόπιν επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ζητήθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με την καταχώριση στο ηλεκτρονικό έντυπο της δήλωσης φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 (χρήση 2013) του προκαταβληθέντος από τους Δικηγόρους φόρου μέσω των γραμματίων προκαταβολής.
  Ειδικότερα, κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων παρατηρήθηκε το φαινόμενο να περιλαμβάνεται στο Κ.Α. 605, που είναι προσυμπληρωμένος, μόνο η παρακράτηση φόρου επί του μερίσματος (στους Συλλόγους που έδωσαν μέρισμα) και όχι ο προκαταβληθείς φόρος μέσω των γραμματιών προκαταβολής.
  Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ο προκαταβληθείς φόρος επί των γραμματίων θα συμπληρώνεται από τον υποβάλλοντα τη δήλωση στον Κ.Α. 601 της δήλωσης, με βάση τις χορηγηθείσες από τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους βεβαιώσεις.
  Παραλλήλως, υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα επιλυθεί και το ζήτημα με την υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών βεβαιώσεων, όταν συμπληρώνεται ο Κ.Α. 601, ώστε να αποφευχθεί περιττή γραφειοκρατία, δεδομένου ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν ήδη αποστείλει τις αντίστοιχες δηλώσεις, που επιτρέπουν τη διασταύρωση.
   
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   
  (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                        (ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ)
 15. Upvote
 16. Upvote
  Constantinos got a reaction from germanicus in ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ. Το Taxisnet ζητάει Ε5 αντί για Φ12   
  Αστική εταιρία κερδοσκοπική ή μη έντυπα Ε5-Ε3 μαρς. Αν δεν υπάρχουν φορολογητέα έσοδα Ε5-Ε3 μηδενικά. 
   
    ΠΟΛ.1031/7.2.2001
  Φορολογική μεταχείριση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας που συστήθηκε με τα άρθρα 741 έως 784 του Α.Κ.
  Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2001
  Αρ. Πρωτ.: 1013044/222/Α0012

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛ. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Δ.12)
  ΤΜΗΜΑ Α'
  Πληροφορίες: Γ. Πουλής
  Τηλέφωνο: 3375314

  ΠΟΛ.: 1031

  ΘΕΜΑ: Φορολογική μεταχείριση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που συστήθηκε με τα άρθρα 741 έως 784 Α.Κ..   
     
  1013044/222/Α0012/ΠΟΛ.1031/7.2.2001   
      

  Με αφορμή ερωτήματα που μας έχουν υποβληθεί σχετικά με το παραπάνω θέμα, σας διευκρινίζουμε τα εξής:   

  1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 2 του Ν.2238/1994, σε φόρο υπόκεινται εκτός των άλλων και οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες.   

  2. Με βάση τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 10 του ίδιου νόμου, τα καθαρά κέρδη της πιο πάνω εταιρίας, όπως αυτά προσδιορίζονται με βάση τις διατάξεις αυτού του νόμου, φορολογούνται με συντελεστή 35%.   

  3. Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν.2238/1994, οι υπόχρεοι του άρθρου 10 του Ν.2238/1994, μεταξύ των οποίων και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος (Εντυπο Ε5) στον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ.   

  4. Περαιτέρω, οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες οι οποίες διέπονται από τα άρθρα 741 και επόμενα του Α.Κ., με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 2 του Π.Δ.186/1992, χαρακτηρίζονται ως επιτηδευματίες και έχουν όλες τις υποχρεώσεις που ορίζονται από τις διατάξεις του ΚΒΣ, όπως τήρηση βιβλίων, έκδοση στοιχείων κ.λπ.   

  5. Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 30 του Ν.2238/1994, ως ακαθάριστο εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις λαμβάνεται το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων από τις κάθε είδους εμπορικές συναλλαγές αυτών.   

  6. Τέλος, ως ακαθάριστο εισόδημα από υπηρεσίες ελευθέριων επαγγελμάτων λαμβάνεται το σύνολο των αμοιβών που εισπράττονται από την άσκηση του ελευθέριου επαγγέλματος.   

  7. Υστερα από τα παραπάνω, ως ακαθάριστο εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών υποκείμενο σε φόρο, θεωρείται μόνο αυτό που προέρχεται από καθαρά εμπορικές δραστηριότητες ή την άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος (π.χ. τέλεση δημόσιων θεαμάτων, έκδοση εφημερίδων, προβολή κινηματογραφικών ταινιών, ενοίκια, τόκοι καταθέσεων κ.λπ.).   

  8. Αντίθετα, οι συνδρομές και εγγραφές των μελών, καθώς και οι χορηγίες ή δωρεές προς αυτές, επειδή αποτελούν εισροές κεφαλαιουχικού χαρακτήρα, δηλαδή στερούνται τα εννοιολογικά γνωρίσματα του εισοδήματος, δεν εμπίπτουν στην έννοια των ακαθάριστων εσόδων για να φορολογηθούν, όπως αναφέρουμε στην παρ. 2 του παρόντος. Φυσικά, τα ποσά των χορηγιών που παρέχονται για την τέλεση δραστηριοτήτων που εκτελούνται από τους υπόψη φορείς, μειώνουν το κόστος αυτών.   

  9. Τέλος, χαρακτηριστικό στοιχείο που διακρίνει τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες από τις απλές αστικές, είναι η μη διανομή ωφελημάτων (οποιασδήποτε μορφής) στα μέλη τους.   
 17. Upvote
  Constantinos got a reaction from SOTIRIOS in ΠΟΙΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ?   
  Σε δικηγόρο στην δήλωση του είδα το εξής στο κουτάκι των παρακρατήσεων. Έχει στείλει την παρακράτηση ο δικηγορικός σύλλογος αλλά το ποσό της παρακράτησης του δικηγορικού συλλόγου δεν αθροίζεται με τις λοιπές παρακρατήσεις . Ενώ φαίνεται στην ανάλυση του πίνακα , δεν μεταφέρεται στο άθροισμα μαζί με τις λοιπές παρακρατήσεις . Το έχει παρατηρήσει άλλος ;
   
  Αυτό που δεν αθροίζει ενώ φαίνεται στην ανάλυση αναφέρεται στην Παρακράτηση φόρου στις ελάχιστες αμοιβές των δικηγόρων από τους δικηγορικούς συλλόγους Άρθρο 7§3 ν.2753/1999 (Δεν ισχύει το <300,00€) 
   
  Αντίθετα το μέρισμα το φέρνει κανονικά. 
 18. Upvote
  Constantinos got a reaction from matthew85 in Data ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ. Υπαρχει τροπος να μην αλλαζει το ε3 οταν αλλαζουμε πελατη?   
  Σε αυτό όντως έχει ένα θέμα η DATA. Έχω αναγκαστεί και εγώ να φτιάχνω άλλους λογαριασμούς για κάθε περίπτωση. Αντίθετα ο ανταγωνισμός (πχ epsilon) όταν πας να εκτυπώσεις το Ε3 πρέπει να τσεκάρεις τι είδους επιχείρηση είναι (εμπορική , παρ υπηρεσ , ελ επαγγ , μικτή) και μεταφέρει στα αντίστοιχα κουτάκια τα ποσά από τις καταχωρήσεις. Σε αυτό της βγάζω το καπέλλο. Βέβαια έχει άλλα θέματα σε άλλα σημεία αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.
 19. Upvote
  Constantinos got a reaction from Christoforos in Ε9 Αποθηκευμένη Δήλωση μετά την λήξη της προθεσμίας   
  Αν δεν κάνω λάθος νομίζω ότι αν υπάρχουν προσωρινά αλλαγές χωρίς οριστικοποίηση τότε τις απορρίπτει το σύστημα και σε πάει στην προηγούμενη κατάσταση , σαν να μην το είχες ξεκινήσει καν. Αυτό μου έτυχε εμένα στην δικιά μου , την προηγούμενη φορά που έκλεισαν την εφαρμογή πριν την ημερομηνία που είχαν αναφέρει και ενώ είχα κάνει κάποιες αλλαγές και ήμουν σε προσωρινή κατάσταση.
  Τώρα για για τα αγροτεμάχια είναι προφανώς που ούτε και οι ίδιοι γνωρίζουν πως δουλεύει η εφαρμογή τους. Πιθανόν θα υποβάλλεις αίτημα αναίρεσης και θα σου ανοίγει πάλι . Εδώ όμως θα χάνονται όλες οι αλλαγές που είχες κάνει και στον πιν.1. Ίσως οι φωστήρες να σκεφτούν κάτι άλλο. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε.
 20. Upvote
  Constantinos got a reaction from MARMAKE in Εχει στείλει κανείς Φ 12 μη κερδοσκοπικου μου βγαζει συνεχςσ μυνημα λαθους   
  Τι να στείλουμε συνάδελφε με τα ζωντόβολα , τους άχρηστους , ανίκανους , ηλίθιους , χαζοχαρούμενους που έφτιαξαν το περιβόητο taxisnet και τώρα το ακόμα πιο περιβόητο taxisnet 2 και δεν ντρέπονται που ταλαιπωρούν τον κόσμο . Ταλαιπωρούμαι για την υποβολή δήλωσης μη κερδοσκοπικού 20 μέρες , μου έχει απαντήσει η ΓΓΠΣ ότι όντως έχουν τεχνικό πρόβλημα , δεν ξέρω αν αφορά μόνο εμένα το τεχνικό ή είναι γενικότερο και ενώ εχθές με πήραν τρία τηλέφωνα ότι σήμερα θα είναι οκ , δυστυχώς μία από τα ίδια , τρώω πόρτα ίδου διαμετρήματος. Τηλέφωνα από της 8 το πρωί σε τέσσερα διαφορετικά νούμερα μαζί με το help desk , κανείς δεν ακούει τίποτα. Αυτή την στιγμή είμαι στα 30 λεπτά αναμονή στο help desk με την ηλίθια να μου λέει ευχαριστούμε που καλέσατε. Άντε ρε στα τσακίδια γελοίοι.
 21. Upvote
  Constantinos got a reaction from panos in Μήπως ξύπνησαν ΕΦΕΕΑ και ΠΟΦΕ και πάμε μπροστά?   
  Παρέλασαν από το σεμινάριο αρκετές ενώσεις , όχι όλες . Αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να φτάνουμε πάντα στο και πέντε για να γίνονται τέτοιες προσπάθειες. Ήδη η Τράπεζα Πειραιώς και ίσως αργότερα και η κάθε τράπεζα με τις παράπλευρες λογιστικές υπηρεσίες καραδοκεί. 
  Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας αφανίσουν.
×
×
 • Create New...