Jump to content

Constantinos

simple Members
 • Posts

  452
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Constantinos

 1. Καλημέρα και καλή δύναμη συνάδελφοι. Συνταξιούχος ο οποίος απεβίωσε για την διακοπή της σύνταξης στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) πρέπει να προσκομισθούν δικαιολογητικά ή γίνεται αυτόματα η διακοπή λόγω ενημέρωσης από ληξιαρχείο ή από κάπου αλλού... Ευχαριστώ.
 2. Καλή δύναμη. Ποια διαδικασία χρειάζεται για να φύγει κάποιος από την ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού και να πάει στην ΔΟΥ αρμοδιότητας της διεύθυνσης που μένει ; Είναι Αμερικάνος αλλά δεν έχει πια τίποτα εκεί , ούτε διεύθυνση .
 3. Εννοείς ότι έχεις κάνει εγγραφή για κωδικούς rest api. Αν είναι αυτό τότε ξανακάνε νέα εγγραφή για κωδικούς rest api (σε αφήνει χωρίς πρόβλημα) με το σωστό mail και όταν ολοκληρωθεί τότε διέγραψε τους παλιούς από το εικονίδιο τέρμα δεξιά του κουβά που υπάρχει στην ίδια γραμμή με το προβληματικό mail.
 4. Κάνε ανάκληση της προηγούμενης και υπέβαλε καινούργια.
 5. Αν δεν κάνω λάθος ο χρόνος που πληρούνται οι όροι της επιστρεπτέας 6 είναι η 30/6/21. Για την επιστρεπτέα 7 ο χρόνος είναι η 31/08/21. Για την 1 δεν το έχω βρει πουθενά αλλά και το ποσό δεν είναι ξεκάθαρο . Στον 312 προσωπικά βάζω το μέρος εκείνο που δεν επιστρέφεται στις αντίστοιχες ημερομηνίες που πληρούνται οι όροι.
 6. Περίπτωση 2. 2. Για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 και έως την 5η Φεβρουαρίου 2021 η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να μην εμφανίζουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ. https://supportemployees.services.gov.gr/
 7. Από την στιγμή που εκδίδει τιμολόγια με ΦΠΑ έχω την αίσθηση ότι υποχρεούται στην αποστολή στοιχείων για αυτήν την δραστηριότητα.
 8. Μην το παλεύεις. Έστειλα mail στο mydata support για την τηλεφωνία. Μου απάντησαν τηλεφωνικά ότι δεν έχουν συνδέσει την τηλεφωνία με όλους τους αναγκαίους τύπους παραστατικών. Αυτό θα γίνει στην επόμενη αναβάθμιση του mydata. Όντως θα είναι όπως μου ανέφεραν το 14.30 αλλά μέχρι τότε υπομονή. Είναι έτοιμοι κατά τα άλλα.
 9. Λοιπόν το issuer branch αναφέρεται στον κωδικό εγκατάστασης του υποκαταστήματος. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει το κεντρικό και δύο υποκαταστήματα. Τι μας έχει πει ο mydatas ; Τα στέλνεται ξεχωριστά με τον κωδικό εγκατάστασης που είναι στο taxis. Όταν άλλαξα τον κωδικό εγκατάστασης και το έβαλα 0 τότε το πήρε κανονικά.
 10. Για να είμαι ειλικρινής δεν το γνωρίζω. Φαντάζομαι ότι λογικά θα γίνεται. Δοκίμασέ το και το πολύ πολύ να σου βγάλει μήνυμα σφάλματος.
 11. Έστειλα ΑΠΔ συμπληρωματική αναστολής μόνο με κινήσεις δώρου Χριστουγέννων αναστολής. Μόνο με κωδικό 116. Την πήρε κανονικά .
 12. Έχουμε κανένα νέο , φύγανε δύο ΑΠΔ χωρίς τις αναστολές δώρου χριστουγέννων. Στέλνουμε συμπληρωματική ; το κάνουμε γαργάρα ;
 13. Εντάξει θα τρελαθούμε εντελώς. Μέχρι χθες τα Ζ των ταμιακών φεύγανε κανονικά. Τώρα ζητάει ΑΦΜ πελάτη. Παραδίνομαι...
 14. Ο 13.30 δεν ενημερώνει κουτάκι Ε3 ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Ε3_585_011). Από excel mydata ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ: 13.30 - Παραστατικά Οντότητας ως Αναγράφονται από την ίδια (Δυναμικό) ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ: 14.30 - Παραστατικά Οντότητας ως Αναγράφονται από την ίδια (Δυναμικό) Πρόβλημα υπάρχει όταν η επιχείρηση απαλλάσσεται του ΦΠΑ. Αν επιλέξεις το 14.30 σου ζητάει σε ποια κατηγορία ΦΠΑ ανήκει από 0% - 24%. Αν επιλέξεις 0% σου ζητάει αιτία εξαίρεσης ΦΠΑ. Έστω ότι βάζεις μία αιτία εξαίρεσης ΦΠΑ π.χ. άρθρο 22 τότε σου επιστρέφει σφάλμα το mydata
 15. Συγγνώμη για την έκφραση αλλά μας έχουν κανονικά χε.....ους. Αυτοί βαράνε παλαμάκια και εμείς χορεύουμε.
 16. Μισό ευρώ τη φορά να παίρναμε για αυτό το beta testing ούτε επιστρεπτέες θα είχαμε ανάγκη ούτε εφάπαξ αποζημίωση επιστημόνων. Άραγε αν τα διάβαζε αυτά κάποιος mydatas θα είχαν λυθεί πολλά θέματα. Πάντως το mydata δεν είναι έτοιμο. Ήδη στις αιτίες εξαίρεσης του ΦΠΑ προστίθενται νέα άρθρα. Περιμένουμε πότε θα πιάσουν και την αρλούμπα της τηλεφωνίας , αλλά και τι θα γίνει με τα μη κερδοσκοπικού που εκεί Houston we have problem.
 17. Σωστά. Με το ίδιο και η ύδρευση , φυσικό αέριο. Όταν όμως η επιχείρηση απαλλάσσεται του ΦΠΑ υπάρχει θέμα.
 18. Δεν το γνωρίζω το πρόγραμμά σου. Λογικά θα πρέπει να ξεχωρίζει το πρόγραμμα σου όπως κάνει το δικό μου ποια παραστατικά πρέπει να στείλει ο λήπτης που είσαι εσύ και ποια παραστατικά περιμένουν να τα στείλει ο εκδότης (τιμολόγια) ώστε μετά εσύ να τα χαρακτηρίσεις. Για παράδειγμα τον ΕΦΚΑ που πληρώνεις πως τον στέλνεις από το πρόγραμμα σου σαν λήπτης ; 11. Πώς διαβιβάζονται τα δεδομένα στην περίπτωση αυτοτιμολόγησης;Στην περίπτωση αυτοτιμολόγησης την υποχρέωση διαβίβασης σύνοψης έχει πάντα ο λήπτης αγαθών – υπηρεσιών που στην προκείμενη περίπτωση λειτουργεί ως Εκδότης και διαβιβάζει και χαρακτηρισμούς συναλλαγών εξόδων. Η οντότητα Λήπτης (πωλητής αγαθών – υπηρεσιών) διαβιβάζει μόνο χαρακτηρισμούς εσόδων.
 19. Δεν έχω το πρόγραμμα που έχεις. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου έχει δείξει τα εξής : 1. Αυτοτιμολόγηση μου κάνει αυτό. Αλλά γιατί δεν κόβεις εσύ τιμολόγιο για τις προμήθειες ; 2. Μια χαρά δουλεύουν τα πάγια στο mydata. Μάλλον πρέπει να μιλήσεις με την υποστήριξη του προγράμματος που έχεις γιατί κάτι δεν πάει καλά στην παραμετροποίηση που έχεις κάνει. 3. Δεν πάνε με αυτόν τον κωδικό. Αν δεν εκπίπτεις την βενζίνη επειδή είναι Ι.Χ. αλλά το περνάς όλο έξοδο τότε χρησιμοποιείς το παραστατικό 13.30 , κατηγορία ΦΠΑ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ , κατηγορία χαρακτηρισμού ΓΕΝ ΕΞΟΔΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ , τύπος χαρακτηρισμού ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΔΑ. Αν εκπίπτεις το ΦΠΑ τότε ο κωδικός 13.1 Έξοδα τραπέζης με κωδικό παραστατικού 13.30 αφού δεν έχει ΦΠΑ. ΔΕΗ με κωδικό παραστατικού 14.30 , κατηγορία ΦΠΑ 13% , κατηγορία χαρακτηρισμού ΓΕΝ ΕΞΟΔΑ ΜΕ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ , τύπος χαρακτηρισμού ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ με 13.30 ΕΞΟΔΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ με 13.30
 20. Επανέρχομαι γιατί εδώ είναι ΒΑΛΚΑΝΙΑ. Επιχείρηση απαλλασσόμενη ΦΠΑ προσπαθεί να στείλει τηλεφωνικά έξοδα στον mydata. Σύμφωνα με τις οδηγίες σαν παραστατικό επιλέγουμε 17.5 με cat2_12. Ο mydatas απαντά : Classigication type E3_585_013 is forbidden for Classification category category2_12 combined with invoice type item 17_5 Σε ελεύθερη μετάφραση : Απαγορεύεται ο τύπος ταξινόμησης Ε3_585_013 (κωδ. Ε3 ΤΗΛΕΠΟΙΝΩΝΙΕΣ) για την κατηγορία 2_12 (ΛΟΙΠΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΞΟΔΩΝ) σε συνδυασμό με το τιμολόγιο τύπου 17_5 . Αν αυτό δεν είναι η επιτομή της σχιζοφρένειας τότε τι είναι ; Ρε μήπως δεν θέλετε καθόλου τηλεφωνικά έξοδα ; Πείτε το , μην μας το κρύβεται.
 21. Ναι ΜΥΦ. Ναι 31/03. Το τρίτο μάλλον όχι. Ο λογιστής θα πρέπει να στείλει τους χαρακτηρισμούς των εξόδων όπου ο εκδότης δεν έχει την υποχρέωση αποστολής αυτών (ΦΩΣ-ΝΕΡΟ-ΤΗΛΕΦΩΝΑ-ΕΦΚΑ-ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ-....). Επίσης θα πρέπει να χαρακτηρίσει και τα έξοδα-αγορές-δαπάνες όπου ο εκδότης έχει την υποχρέωση αποστολής. Σε σχέση με τα έσοδα περιμένουμε τι θα πουν από 1/4 σχετικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και την απευθείας ενημέρωση. Αυτά έχω καταλάβει μέχρι τώρα.
 22. Σε αγρότη κανονικού καθεστώτος έβαλα το άρθρο 24 με βάση το ειδικό δελτίο απαλλαγής ΦΠΑ που πήρε .
×
×
 • Create New...