Jump to content

Constantinos

simple Members
 • Content Count

  359
 • Joined

 • Last visited

About Constantinos

 • Rank
  *
 • Birthday 10/11/1966

Contact Methods

 • Website URL
  www.taxinfo.gr

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Αθήνα
 • Interests
  Ήχος , υπολογιστές , FM

Recent Profile Visitors

3,181 profile views
 1. Θα ήθελα να ρωτήσω , φροντιστήριο που έκλεισε με κρατική εντολή και υπέβαλλε δήλωση αναστολής των συμβάσεων όλων των εργαζομένων , μπορεί τώρα να αναστείλει την δήλωση αναστολής κάποιων εργαζομένων για να απασχοληθούν με τηλεργασία ; Αν ναι με ποιο τρόπο ; Χάνουν οι εργαζόμενοι αυτοί το 800άρι ; Ευχαριστώ.
 2. Καλησπέρα και καλή δύναμη σε όλους. Μέσα σε αυτόν τον ρημαγδό που ζούμε επιτρέψτε μου μια ερώτηση. Δικηγόρος είχε κάνει έναρξη εργασιών ως ελεύθερος επαγγελματίας τον 01/2008 και έκανε διακοπή τον 03/2009. Από τότε είναι μισθωτός και μόνο μισθωτός με ιδιαίτερα πολύ ψηλές απολαβές. Ο ΕΦΚΑ για τα έτη 2017 και 2018 του έχει καταλογίσει το δεκάευρω για τις εισφορές ανεργίας ΟΑΕΔ , σύνολο 120 για κάθε έτος. Είναι σωστό αυτό ; Κανονικά σαν μισθωτός , λογικά δεν πρέπει να καταλογιζόταν τίποτα από ΕΦΚΑ αφού δεν είναι ταυτόχρονα και ελεύθερος επαγγελματίας ; Στις εκκαθαρίσεις για το έτη 2017 και 2018 στην ιδιότητα τον έχει σαν ΜΙΣΘΩΤΟ-ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ . Έχει πάει κάτι λάθος εδώ ; Ή ισχύει κάτι άλλο για δικηγόρους και δεν το έχω πάρει χαμπάρι ; Ευχαριστώ.
 3. Μετά τις ανακοινώσεις για το κλείσιμο διαφόρων επιχειρήσεων λόγω του κορονοϊού , αρχίσανε τα τηλέφωνα. Ερώτηση λοιπόν , τα μανικιούρ-πετικιούρ θεωρούνται κέντρα αισθητικής ; Τα περιλαμβάνει στα προς κλείσιμο καταστήματα ;
 4. Το πρόβλημα ήταν στον browser. Χρησιμοποιώ τον microsoft edge λόγω ταχύτητας και μετά το τελευταίο update έχει θέμα. Στο google chrome δούλεψε κανονικά. Περίεργο αν και χρησιμοποιούν τον ίδιο πυρήνα.
 5. Η φορολογική για νομικά πρόσωπα λειτουργεί ή έχει συμβεί κάτι ; Αν και μπαίνω με κωδικούς νόμιμου εκπροσώπου , επιλέγω ρόλο και διαλέγω το αφμ δεν προχωράει.
 6. Εξαρτάται από το πως έχει δομήσει η εκάστοτε εταιρεία τα εισερχόμενα παραστατικά. Σε χθεσινό σεμινάριο της DATACOMMUNICATION τραβάει τα εισερχόμενα από το mydata και κάνει αυτόματα την καταχώρηση. Για άλλους δεν ξέρω. Πάντως ανοίγονται θέματα με χαρακτηρισμούς και άλλα τινά. Πιο πολύ χρόνο θα τρώμε τώρα έχω την αίσθηση. Και άντε να οργανώσεις και τους "πρόχειρους" που σου φέρνουν παραστατικά με μήνες καθυστέρησης αφού τα έχουν κρύψει δεξιά και αριστερά. Το βλέπω ότι έχουμε μπλέξει.
 7. Καλημέρα , η εφαρμογή έχει ανοίξει και δουλεύει γιατί όλο error μου δείχνει.
 8. Τι σχέση υπάρχει μεταξύ του Μητρώου της ΔΟΥ και του Μητρώου πραγματικών δικαιούχων άραγε ; Το ρωτάω αυτό γιατί π.χ. σε μη κερδοσκοπικά πρόσωπα στο μητρώο της ΔΟΥ είναι περασμένα τα στοιχεία του νόμιμου εκπροσώπου κατά την έναρξη. Τώρα για να περαστούν στο μητρώο πραγματικών δικαιούχων ο ταμίας και ο γραμματέας πρέπει να προστεθούν και στο μητρώο της ΔΟΥ ή δεν χρειάζεται ;
 9. Το ίδιο θέμα και η απάντηση : ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ [email protected] Προς το παρόν δεν προβλέπεται δυνατότητα διόρθωσης-ακύρωσης αίτησης. Ωστόσο γίνονται συζητήσεις σχετικά με τη διαχείριση τέτοιων λαθών. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εκ νέου προς το τέλος του μήνα για να σας ενημερώσουμε σχετικώς.
 10. Από πότε χρειάζεται έκδοση τιμολογίου για συνδρομή μελών και δωρεών ; Σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που επιχορηγείται από Υπουργείο Υγείας εκδίδουμε τιμολόγιο επιδοτήσεων (οκ χειρόγραφο) και γραμμάτεια είσπραξης για δωρεές και συνδρομές μελών. Η εταιρεία για τις χρήσεις 2013 έως και 2018 έχει ελεγχθεί και από ορκωτούς λογιστές λόγω απόφασης του Υπουργείου και δεν έχει προκύψει τέτοιο θέμα .
 11. Από 1/7/2019 μπορεί η αποζημίωση απόλυσης να πληρωθεί με επιταγή ;
 12. Έχει βγάλει άκρη κανείς χριστιανός τι γίνεται με το επόμενο βήμα στο ΚΕΑΟ ύστερα από την αίτηση ρύθμισης ; Συγκεκριμένα , υπάρχουν οφειλές στον πρώην ΟΑΕΕ . Έχουμε κάνει αίτηση εδώ και 20 μέρες , προχωράμε στην πιστοποίηση οφειλέτη στο ΚΕΑΟ με την έκδοση κωδικών πρόσβασης και εκεί διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μόνο η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και τίποτα άλλο. Το έχει λύσει κανείς ; Τι λάθος κάνω ;
 13. Καλημέρα. Τελικά σε περίπτωση που το μισθωτήριο δεν περιλαμβάνει το περιβόητο διάστημα 4/19-9/19 αλλά λήγει νωρίτερα , τι είναι καλύτερο να γίνει ; Νέα μίσθωση βάζοντας τον αριθμό του ήδη ενεργού μισθωτηρίου ή τροποποίηση του ενεργού ; Διαβάζω αλλά άκρη δεν βγάζω.
×
×
 • Create New...