Jump to content

taxeas

simple Members
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  taxeas got a reaction from stavr in Πρόσκληση απο ΙΚΑ για τιμολόγιο εργολάβου για οικοδομικές εργασίες   
  πιστωτικό του τιμολογίου με έκδοση 02/2016 και αιτολογία εκ παραδρομής έκδοση
  έκδοση τιμολογίου από άλλη σειρά με ημερομηνία 15/1/2016
  ο φπα είναι εντός τριμήνου
  το εισόδημα είναι δεδουλευμένο το έτος 2015
   
 2. Upvote
  taxeas got a reaction from Jimmitris in Είναι εφικτή συμφωνία με την επιχείρηση για επιστροφή μέρος μισθού ?   
  με ατομική σύμβαση συμβάλλεσται με οποιοδήποτε μισθό με κατώφλι την Π.Υ.Σ 6 δλδ. 586 και με την ειδικότητα βοηθός λογιστή
   
  οι κλαδικές έχουν καταργηθεί στις περισότερες περιπτώσεις
 3. Upvote
  taxeas got a reaction from DC045915300 in Γιατί αδράνησε έτσι το forum του Taxheaven?Πού πήγατε βρέ παιδιά?   
  10 λόγοι επιτυχίας του tax heaven
  1. συναισθηματική ταύτιση των μελών χρηστών (προσωποποίηση των απόψεων)
  2. ιστορική καταγραφή απόψεων στην επίλυση λογιστικών θεμάτων
  3. χαλαρότητα απόψεων (ανώνυμα)  την πρώιμη εποχή της ανάπτυξης
  4. έγκαιρη αντίληψη της ανάγκης που δημιουργόταν
  5. διαρκής αναννέωση εφαρογών με καινοτόμα εργαλεία
  6. ίδια γνώση και συμμετοχή των ιδρυτικών μελών
  7. ομόνοια των μελών
  8. επικερδής επιχείρηση – μετατόπιση  στν παροχή  πληροφοριών με συνδρομή
  9. δημοσιογραφική – ενημερωτική – χρηστική – καλαίσθητη – σύχρονη – διαδραστική – πλουραλιστική – ευκολο αναάγνωστη  ιστοσελίδα
  10. το άφησα τελευταίο αλλά το θεωρώ σημαντικότερο, FORUM μελών με τεράστια απήχηση. Χιλάδες καθημερινές θεάσεις από μοναδικά μέλη, καταγραφή της καθημερινότητας μέσα από το πρίσμα των λογστών δλδ της οικονομίας και κοινωνίας.
   
  υ.γ θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή το tax heaven βρίσκεται μακριά καλύτερα του ανταγωνισμού. Όχι γιατί λέει διαφορετικά πράγματα από τους υπόλοιπους, αλλά διέκρινε τα παραπάνω, τα υλοποίησε και καθημερινά βελτιώνει!!!
 4. Upvote
  taxeas reacted to 235711 in Η δυναμικη του ΟΧΙ κατα της λιτοτοτητας των μνημονιων θα αξιολογηθει οσονουπω.   
  Βέβαια, δεν ξέρω μωρέ, αλλά είναι φορές που νιώθω οτι πας μη Συριζας, βάρβαρος....
  Δεν το έχετε και εσείς παρατηρήσει οτι  όταν ακούγετε μια διαφορετική άποψη που δεν συμπνέει με τις γραμμές του κόμματος (της εκάστοτε ημέρας) κατευθείαν ανάγετε σε:
  - Παραπληροφόρηση
  - Προπαγάνδα
  - Κακή μετάφραση
  - Παρανόηση 
  - Εξυπηρέτηση συμφερόντων
   
  Με κάνουν να νιώθω ,μερικές φορές, οτι αυτοί κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και δεν αφήνουν σε κανέναν το δικαίωμα στην διαφορετική άποψη ή της αμφισβήτησης.
   
  Δεν ξέρω μπορεί όλα να είναι ιδέα μου
 5. Upvote
  taxeas got a reaction from Los in Ειδικό καθεστώς καταβολής Φ.Π.Α. άλλος μπελάς.......   
  B. ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ 39Β
   
   
  Η Epsilon Net, αναγνωρίζοντας το συνεχώς αυξανόμενο όγκο δουλειάς και την δημιουργία νέων φορολογικών υποχρεώσεων στα οποία καλείται να ανταποκριθεί ο σύγχρονος λογιστής, παρουσιάζει την πλέον αυτοματοποιημένη λύση στην παρακολούθηση Συναλλαγών του Ειδικού Καθεστώτος 39Β!
  Παρακάτω παρουσιάζονται οι προτεινόμενοι χειρισμοί καταχώρησης για εταιρίες που έχουν ενταχθεί ή που συναλλάσσονται με ενταγμένες εταιρίες:
  Εταιρία ενταγμένη στο Ειδικό Καθεστώς 39Β
  Οι καταχωρήσεις των παραστατικών θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με την μόνη διαφοροποίηση να είναι ο χαρακτηρισμός των Εισπράξεων και των Πληρωμών που αφορούν τιμολόγια του Ειδικού Καθεστώτος. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να επιλέγεται η τιμή «Είσπραξη/Πληρωμή» στο νέο πεδίο «Άρθρο 39Β» της φόρμας καταχώρησης εγγραφών\άρθρων. Εταιρία ΜΗ ενταγμένη στο Ειδικό Καθεστώς 39Β
  Αντίστοιχα, στις περιπτώσεις των εταιριών που δεν εντάσσονται στο Ειδικό Καθεστώς 39Β, αλλά συναλλάσσονται με επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί, θα πρέπει να χαρακτηρίζονται οι συγκεκριμένες καταχωρήσεις παραστατικών ως «Συναλλαγές Ειδικού Καθεστώτος 39Β» καθώς και οι αντίστοιχες πληρωμές ως «Είσπραξη/Πληρωμή» με τον ορισμό της αντίστοιχής τιμής στο πεδίο «Άρθρο 39Β» Χειρισμός Προκαταβολής Ειδικού Καθεστώτος 39Β
  Οι Προκαταβολές που αφορούν τιμολόγια του Ειδικού Καθεστώτος, έχουν την ίδια αντιμετώπιση για τις ενταγμένες και μη εταιρίες.
  Μετά την καταχώρηση του «Ταμειακού» άρθρου\εγγραφής προκαταβολής ο οποίος δεν μεταβάλλεται,  θα πρέπει να καταχωρηθεί 1 επιπλέον άρθρο\εγγραφή στο οποίο θα  επιμεριστεί το συνολικό ποσό στους συντελεστές Φ.Π.Α. που αναλογούν.
  Διπλογραφική τήρηση βιβλίων
  Το άρθρο θα έχει τιμή «Προκαταβολή» στο πεδίο «Άρθρο 39Β – Φ.Π.Α.» και τιμή «Πωλήσεων» ή «Αγορών» στο πεδίο «ΚΕΠΥΟ» για τις Προκαταβολές πωλήσεων και αγορών αντίστοιχα. Το ποσό του φόρου που αναλογεί θα πρέπει να απεικονιστεί στον 54-00-94-#### προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δήλωση Φ.Π.Α. της περιόδου. Για την ισοσκέλιση του άρθρου θα χρησιμοποιηθούν οι ενδιάμεσοι λογαριασμοί 53-98 ή 33-95, για τις Προκαταβολές πωλήσεων και αγορών αντίστοιχα, και η καθαρή αξία θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς τάξεως 04-97 και 08-97. Απλογραφική τήρηση βιβλίων
  Η επιπλέον εγγραφή πρέπει να είναι «Έσοδο» ή «Έξοδο» και η τιμή του ΚΕΠΥΟ να είναι επιλεγμένη. Η τιμή του πεδίου «Άρθρο 39Β – Φ.Π.Α.» πρέπει να είναι «Προκαταβολή» και οι λογαριασμοί που θα χρησιμοποιηθούν να είναι οι 04-70XX, 08-20XX και 08-60XX, όπου τα δύο τελευταία ψηφία θα αντιστοιχούν στο συντελεστή Φ.Π.Α. Ο λογαριασμός πελάτη ή του προμηθευτή, θα συμπληρώνεται με το Λογαριασμό 08-7000 όταν πρόκειται για προκαταβολή πωλήσεων ή 04-5000 όταν πρόκειται για προκαταβολή αγορών. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Βρίσκω ότι ο παραπάνω τρόπος που το αντιμετωπίζει η Epsilon Net μπορεί να εφαρμοστεί από όλα τα μηχανογραφικά συστήματα.
×
×
 • Create New...