Jump to content

geka

simple Members
 • Posts

  225
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

geka last won the day on April 7

geka had the most liked content!

About geka

 • Birthday 07/06/1961

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ρόδος
 • Interests
  Μουσική, διάβασμα, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, καλή παρέα.

Recent Profile Visitors

3,756 profile views
 1. Βαγγέλη, τα ΠΚ που αναφέρονται στον ΟΣΥΚ (102 κλπ) είναι με επαγγελματικό κίνδυνο 1% στον εργοδότη. Αν μπεις στο link που σου έστειλα, γράψεις τον ΚΑΔ και τον κωδικό ειδικότητας που θέλεις και κάνεις αναζήτηση, σου φέρνει τους ΚΠΚ ανά 2 (ένα για πλήρη και ένα για μερική απασχόληση ιδιωτικού -μειωμένα ποσοστά- και δημοσίου -ολόκληρα ποσοστά-). Δεξιά-δεξιά σε κάθε πακέτο υπάρχει και η ανάλυση με το τι περιλαμβάνει. Αν το χρησιμοποιήσεις μια φορά θα δεις πόσο χρήσιμο είναι.
 2. Κι όμως, Στέλιο, είναι συμβατός σύμφωνα με τον ΟΣΥΚ. Ακόμα και στον ΚΑΔ 5051 (Συντήρηση και επισκευή μοτοσυκλετών) φέρνει τους ΚΠΚ που ανέφερα πιο πάνω. Επίσης, από μια αναζήτηση που έκανα, σε πάρα πολλούς ΚΑΔ η ειδικότητα αυτή φέρεται να έχει ΜΙΚΤΑ-ΤΕΑΜ με επαγγελματικό κίνδυνο.
 3. Κι εμένα μου έκαναν εντύπωση τα ΜΙΚΤΑ. Έψαξα κάποια ειδική περίπτωση, αλλά δεν βρήκα. Αυτό που λες με τους ΚΑΔ, όντως ισχύει. Το αρχείο δεν το ανοίγει. Μου βγάζει μήνυμα ότι μπορώ να επισυνάψω έως 2 KB!!!! Γι' αυτό τα έγραψα. Στον ΟΣΥΚ μπαίνεις, με κωδικούς εργοδότη, από δω (αν δεν σε μεταφέρει σωστά αυτόματα, τότε κάνε αντιγραφή-επικόλληση του συνδέσμου σε μια νέα καρτέλα): https://apps.ika.gr/eOSYK/secure/Submissions.xhtml
 4. Καλημέρα. Για δες τι έχει ΟΣΥΚ του ΕΦΚΑ για την περίπτωσή σου (από 1/6/2022): ΚΠΚ % Εργοδότη % Ασφαλισμένου Συνολ. Ποσοστό 102 23,29 13,87 37,16 1047 25,08 15,08 40,16 1183 25,56 15,50 41,06 3130 23,77 14,29 38,06 Όλα είναι ΜΙΚΤΑ, ΙΚΑ-ΤΕΑΜ osyk-4521-741000.pdf
 5. Καλημέρα! Σήμερα, ο νους μου τρέχει σε όλους τους συναδέλφους του forum που έχουν "φύγει" (δεν είναι και λίγοι). Κι ας μη τους γνώρισα ποτέ από κοντά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει και παντοτινό κουράγιο στους δικούς τους ανθρώπους και σ' αυτούς που ήταν κοντά τους. Λυπάμαι αν, μέσα στα όσα συμβαίνουν, ήρθα κι εγώ να προσθέσω μιαν ακόμα μαύρη σκέψη.
 6. Γεια σας και πάλι. Τελικά, ολοκλήρωσα χωρίς κανένα πρόβλημα τις διορθώσεις ενός μηχανικού για το 2019 και για το 2020.
 7. Καλημέρα. Επανέρχομαι για να σας πω ότι πριν από λίγο οριστικοποίησα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2019 σ' ένα μηχανικό, που μέχρι προχθές δεν μπορούσα. Θα ξεκινήσω και τους υπόλοιπους μήνες και θα δω.
 8. Εμένα πάντως δεν με αφήνει να οριστικοποίηση καμιά μεταβολή. Θα δοκιμάσω πάλι αύριο.
 9. Καλημέρα Χάρη. Καταρχάς, η ημερομηνία για τις διορθώσεις είναι μέχρι 30/6/2022 . Ασφαλώς και θ' αλλάξουν τα ποσά. Θα μειωθούν, αφού το επικουρικό και το εφάπαξ γίνονται συγκεκριμένα, σταθερά, ποσά (από κάποια στιγμή και μετά, όπου υπάρχει επιμερισμός, 21+21 και 26 €), που είναι μικρότερα από αυτά που έβγαιναν από τον υπολογισμό τους ως ποσοστά επί των αποδοχών. Οι διορθώσεις αφορούν ΚΑΔ, Κωδ. Ειδικότητας και ΚΠΚ. και γίνονται βάσει των οδηγιών της εγκυκλίου 65/13.12.2021 του e-ΕΦΚΑ. (εκεί αναφέρεται και η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας των ηλεκτρονικών διορθώσεων). Μετά τις διορθώσεις, οι ασφαλισμένοι σε πρώτη φάση και οι εργοδότες μετά, θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση επιστροφής των διαφορών. Αν προσπαθήσεις να στείλεις διορθώσεις, σε παρακαλώ, ενημέρωσε μας αν σε αφήνει το σύστημα να τις οριστικοποιήσεις, διότι εμάς μας βγάζει μήνυμα ότι δεν έχει γίνει συμφωνία Δηλωθέντων-Καταβληθέντων. Σε επικοινωνία με το τοπικό Κατάστημα του e-ΕΦΚΑ μας είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ότι έχει γίνει συμφωνία και να επικοινωνήσουμε με τα Κεντρικά, αλλά εκεί δεν σηκώνει κανένας, από αυτούς που μας έχουν πει, το τηλέφωνο.
 10. Χθες είδα ότι κάποιοι κατέβασαν το προγραμματάκι που είχα ανεβάσει παλαιότερα κι έτσι αποφάσισα να ανεβάσω μια νεώτερη έκδοση που έχω φτιάξει. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη. Διαβάστε και ποιες μικροαλλαγές έχω επιφέρει. Νομίζω ότι τώρα η ημερομηνία αλλαγής ΜΚ είναι πιο σωστή. Κατεβάστε την από δω: https://www.taxheaven.gr/acforum/files/file/1598-υπολογισμός-μισθού-και-προϋπηρεσίας-ν-43542014-οτα-κλπ/
 11. Τότε, έπρεπε ήδη να είχε επιλέξει πάροχο ή timologio. Το τι θα επιλέξει, όπως σου έχω ήδη γράψει, είναι δικό του θέμα, ανάλογα με το τι θεωρεί πιο λειτουργικό και εύχρηστο για τον ίδιο, αφού λάβει υπόψη και το κόστος του κάθε παρόχου. Έχω τη γνώμη, αλλά δεν είμαι σίγουρος, ότι, επειδή τα παραστατικά μέσω αυτού του καναλιού (τρόπου) ανεβαίνουν σε πραγματικό χρόνο, δεν μπορεί να τιμολογήσει με προγενέστερη ημερομηνία. Εκτός και χρησιμοποιήσει το παράθυρο της μεταβατικής περιόδου που δεν έχει πρόστιμα. Σε κάθε περίπτωση, σου εύχομαι να βρεις την καλύτερη λύση και να μας την κοινοποιήσεις μ΄έσω του φιλόξενου αυτού forum.
 12. Έχεις,δηλαδή, πελάτες δικηγόρους ή φαρμακοποιούς με απλογραφικά βιβλία που εκδίδουν πάνω από 50 τιμολόγια (μόνο τιμολόγια, όχι και ΑΠΥ) το χρόνο; Σε κάθε περίπτωση, το αν επιλέξει κάποιος κάποιον πάροχο ή το timologio είναι δικό του θέμα, ανάλογα με το τι θεωρεί πιο λειτουργικό και εύχρηστο για τον ίδιο, αφού λάβει υπόψη και το κόστος του κάθε παρόχου.
 13. Καλή σου μέρα. Αν οι πελάτες σου κατά το προηγούμενο έτος είχαν, είτε ακαθάριστα έσοδα έως και 50.000 €, είτε είχαν εκδώσει έως και 50 τιμολόγια, μπορούν να συνεχίσουν όπως τα εξέδιδαν μέχρι τώρα και να τα στέλνουν μέσω της Ειδικής Φόρμας Καταχώρησης μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από το μήνα που εκδόθηκαν. Διαφορετικά (ή οικειοθελώς) θα πρέπει να επιλέξουν πάροχο. Επίσης, μπορούν να ξεκινήσουν με τη Φόρμα και μετά να βάλουν πάροχο. Δες και τον Πίνακα: https://www.aade.gr/epiheiriseis/mydata-ilektronika-biblia-aade/eidiki-forma-katahorisis-diabibasi-parastatikon
×
×
 • Create New...