Προς το περιεχόμενο

costaskalas

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    268
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    costaskalas got a reaction from Anniek in ΑΝΕΡΓΟΙ & ΤΕΚΜΗΡΙΑ   
    Απ' ότι καταλαβαίνω, η παρ. 36 (35) του άρθρου 72 του ΚΦΕ, που αφορά και τους ανέργους, δεν τον καλύπτει.
  2. Upvote
    costaskalas got a reaction from koskir1 in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
    Δεν υπάρχει αλλαγή!
    Έπρεπε να φορολογηθούν με την κλίμακα επιχειρηματικής και πέρσι καθώς,
    1) δεν τους καλύπτει η παρ. 36(35) του άρθρου 72 του Ν.4172/2013 και
    2) με βάση την παρ. του άρθρου 34 του Ν.4172/2013 η διαφορά τεκμηρίων φορολογείται "γ) σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 29, εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από ατομική αγροτική επιχείρηση ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του προκύπτει από ατομική αγροτική επιχείρηση."
    Πέρσι ο 659-Λοιπές περιπτώσεις ήταν ενεργοποιημένος να καλύπτεται από την παρ. 36(35) του άρθρου 72 του Ν.4172/2013, ενώ φέτος τον απενεργοποίησαν δημιουργώντας μύρια προβλήματα σε πολλές ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που τα εισοδήματά τους δηλώνονται κατά κόρον στους 659, 657 κλπ.
  3. Upvote
    costaskalas got a reaction from maria00 in Λήξη μισθωτηρίου συμφωνητικού οικίας και ανανέωσή του   
    Όσον αφορά την αναγραφή του ΠΕΑ στην ηλεκτρονική δήλωση:
     
    1) Στην παρ. 3, αρθ. 58, ν. 4342/2015 γράφει ακριβώς: "Σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr)."
     
    2) "Επομένως, από τη δημοσίευση του ανωτέρω νόμου, ήτοι από 09-11-2015 και εφεξής, οι εκμισθωτές ακίνητης περιουσίας, εφόσον έχουν την υποχρέωση έκδοσης Π.Ε.Α. για το ακίνητο που εκμισθώνουν, πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνουν τον αριθμό πρωτοκόλλου του εν λόγω πιστοποιητικού στο αντίστοιχο πεδίο της Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας κατά την υποβολή αυτής." http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/22303
     
    3) Στην εφαρμογή των δηλώσεων μίσθωσης του Taxis αναφέρεται: "ΠΡΟΣΟΧΗ- Εάν για το/τα ακίνητο/τα που εκμισθώνετε έχετε υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α), αυτό πρέπει να συμπληρώνεται στα σχετικά πεδία των ηλεκτρονικών δηλώσεων μίσθωσης που υποβάλλονται μετά την 09/11/2015 βάσει του άρθρου 58, παρ. 3, Ν.4342 /2015."
     
    Παρατηρείτε ότι στο 3) δίνετε διαφορετική ερμηνεία στην υποχρέωση αναγραφής του ΠΕΑ στην ηλεκτρονική δήλωση. Ωστόσο, το 3) είναι απλά ένα μήνυμα.... Ο νόμος και η διευκρινιστική τα λένε διαφορετικά....
  4. Upvote
    costaskalas got a reaction from doulisvas in ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΤΟΥΣ 2013 ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ 2014 201   
    Ας πυροβολεί, με τέτοια επιχειρήματα, άσφαιρα ρίχνει....
    Δηλαδή, εκτός των άλλων ανυπόστατων, σε βεβαίωση που θα έρθει του χρόνου και θα έχει αναδρομικά του '12,'13,'14 που εισπράχθηκαν το '15, θα γίνει τροποποιητική μόνο για το '12,'13 και το '14 θα πάει στην δήλωση του '15....???? (είπαμε τα έχουν κάνει μαντάρα, αλλά τέτοια ανοησία μόνο με παρερμηνείες γεννάται)
  5. Upvote
    costaskalas got a reaction from HAL 9000 in Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. φορ. έτους 2014   
    Δεν καταλαβαίνω, τι διαχωρισμός είναι αυτός?
     
    Αναδρομικά είναι "δεδουλευμένες αποδοχές που εισπράχθηκαν καθυστερημένα"
     
    Ανείσπρακτες τι είναι, αφού τελικά εισπράχθηκαν??....και τώρα ψάχνουμε σε πιο έτος φορολογούνται.
    Εξάλλου, αναφέρεται σε "ανείσπρακτο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις".....ανείσπρακτη (σκέτο) σύνταξη τι είναι?
  6. Upvote
    costaskalas got a reaction from HAL 9000 in Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. φορ. έτους 2014   
    Έχεις δίκιο, δεν αναφέρεται δικαίωμα επιλογής. ν.4172 αρ.8 παρ.4:
     
    "Χρόνος κτήσης του εισοδήματος θεωρείται ο χρόνος που ο δικαιούχος απέκτησε το δικαίωμα είσπραξής του. Κατ’ εξαίρεση, για τις ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που εισπράττει καθυστερημένα ο δικαιούχος εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις σε φορολογικό έτος μεταγενέστερο, χρόνος απόκτησης του εν λόγω εισοδήματος θεωρείται ο χρόνος που εισπράττονται, εφόσον αναγράφονται διακεκριμένα στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών που χορηγείται στον δικαιούχο." Δηλώνεται ρητά ότι χρόνος απόκτησης θεωρείται ο χρόνος που εισπράχθηκαν. Όμως και πάλι, τα αναδρομικά δεν συμπεριλαμβάνονται στο προσυμπληρωμένο κουτάκι (αν και υπάρχουν στο ενημερωτικό παράθυρο). Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση, τι προτείνετε?
  7. Upvote
    costaskalas got a reaction from HARYK in φορολογικη δηλωση αναδρομικης συνταξης ι.κ.α   
    γεγονός: εφοριακός δεν δέχεται καθόλου τις συμπληρωματικές για αναδρομικά(πάει τζάμπα η επίσκεψη), γιατί θέλει μαζί και τις αρχικές με όλα τα δικαιολογητικά(εκτός από αποδείξεις). ρωτάω, θέλεις να σου φέρω και τις αποδείξεις να τις μετρήσεις μια-μια και απαντά, όχι-δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω... 
×
×
  • Δημιουργία νέου...